2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben de bugün 38+0 im doktorum alttan ultrasonla plasenta nin durumuna baktı korktum ama kanamalı hastalarda dahi bakiyoruz endişelenme bunun bir zararı yok açıklık kontrolü gibi değil dedi. Önümüzdeki hafta cuma ya 3.03.2023 e gün aldik 39+2 de sezaryenle doğum olacak. Haftaya çarşamba son kontrolume gidip sonrasinda anestezi uzmaniyla görüşücez. Hala evde islerim bitmedi, çantaya koyacaklarim hazır gibi, hiç sancim çıkmadığı için rahatım biraz, inşallah hersey yolunda gider sağlıkla kavuşuruz, normalde sakinim ama gün alınca heyecanlandım. Hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum ❤️

Eki Görüntüle 3208850
Bende de durumlar böyle kızlar. Geçen bi arkadaşa derken doktorum bugün de bana dedi. Yarın seni sezaryana alayım istersen diye. Ama ben istemedim. Dayanabildiğim kadar bekleyeceğim dedim. Açılmam yok daha ama sancılarım başladı artık. Bugün 35+6yım kızım 2950gr 50cm olmuş. Doktorum gelişimi güzel ama bir hafta daha durabilsen iyi olur dedi. Bende işte dediğim gibi Dayanabildiğim kadar durucam dedim. Dayanamazsam sezaryane alır heralde ama ilki normaldi bunu da normal doğurmak istiyorum Allahın izniyle
Canim seni neden sezeryana almak istedi ki.

Benimde bugün 38+0 yarın hastaneye yatisim yapılacak cuma sabah erkenden sezeryan olacak

Eklentiler

• IMG_20230222_113703.jpg
    IMG_20230222_113703.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar ben de bugün 38+0 im doktorum alttan ultrasonla plasenta nin durumuna baktı korktum ama kanamalı hastalarda dahi bakiyoruz endişelenme bunun bir zararı yok açıklık kontrolü gibi değil dedi. Önümüzdeki hafta cuma ya 3.03.2023 e gün aldik 39+2 de sezaryenle doğum olacak. Haftaya çarşamba son kontrolume gidip sonrasinda anestezi uzmaniyla görüşücez. Hala evde islerim bitmedi, çantaya koyacaklarim hazır gibi, hiç sancim çıkmadığı için rahatım biraz, inşallah hersey yolunda gider sağlıkla kavuşuruz, normalde sakinim ama gün alınca heyecanlandım. Hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum ❤️
Benim gecen aciklik var mi diye eliyle de baya rahatti ben ilkinde hic baktirmamistim. 39 a.kadar beklemesi cok guzel canim. Kilosu vs nasil

O heyecan hepimizde var canim 😇 tatli heyecanlar... Hadi insallah bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz 🤲💐

Benim gecen aciklik var mi diye eliyle de baya rahatti ben ilkinde hic baktirmamistim. 39 a.kadar beklemesi cok guzel canim. Kilosu vs nasil
3300 gr cikti canim, tabi +- 300 gr yanılma payı var ama haftaya cumaya kadar zaman var, herhalde 3.5 kg dogar diye düşünüyorum. Doktor aslinda tam 39+0 da almak istedi ama o gün oğlumun doğumgunu bir de annemi ayarlamam lazım abim ameliyat oldu ona bakıyor oyuzden biraz zaman kazanalım diye cuma olsun istedik cok şükür kabul etti ama kendini takip et herhangi bir sorun olursa mutlaka haber ver dedi.
Senin daha zamanın var gibi, aciklik kontrolü için erken ama vardir bir bildiği doktorunun

Kızlar selam herkes iyidir umarım☺️ Listeye göz attım sanırım doğum yapan olmadı benden sonra. Nasılsınız buraya yazmayı çok özledim🥺 Ben bazen iyiyim bazen kötüyüm bi değişik.. Yarın ilk doktor randevumuz var. Sütüm geldi ama çok az yeterli olmadı oğluma. Dün evimizdeki ilk gecemizdi çok zor geçti. Sabah eczaneden bebek sütü almak zorunda kaldık çok şükür şuna daha iyiyiz. Biraz ondan veriyorum ama yine aynı düzenimde emziriyorum da. Ama o yetersizlik hissini iliğime kadar yaşadım ağlamaktan mahvoldum meğer açmış çocuğum ama biz anlayamamışız derdini.. Böyle böyle tecrübe ediyoruz işte. Deneyimli annelerimiz önerileriniz var mı bu süt konusunda? Bestlak ve çay içiyorum zaten, her gün sıcak duş alıyorum duşta masaj yapıyorum memişlere. Sık emzirmeye çalışıyorum. Başka ne yapabilirim? Meme uçlarım çok fena yara oldu bu arada.. Emzirirken çok acı çekiyorum. Geçecek bu günler biliyorum..
Bu süt gelmeme durumununu fazlasıyla yaşayan biriyim, okadar iyi anlıyorum ki canim. Hic oyle yetersizlik hislerine kapılma, bu senin vucudun biyolojin hepimizin bir olmuyor ve mudahale edememedigimiz bir konu. Mama vermek de kotu bisey degil, gecici bir sure takviye vereceksin. Senin icin daha çok erken sutun artacak. Meme uçların iyilestikten sonra sagma öneririm. Bir de yanında yardimcin varmi bilmiyorum, bol dinlenme uyku. Bana hep dereotu marul filan tavsiye ederlerdi. Bulgur, tahin, rezene, kimyon. Her gıda herkeste aynı etkiyi oluşturmuyor sırayla denersin. Bir arkadaşımda mesela un kurabiyesi inanılmaz sut yapıyordu. Genel olarak dengeli beslenirsen et, sebze, meyve, kuruyemis vücudun da toparlanır. Benim önceki doktorum hamilelikte kullandığım vitaminlere devam etmemi istemisti. Bir de b12 takviyesi alabilirsin doktoruna sorup, o da sut yapiyor

Kantaron aktardan mı aldın acaba
Sarı kantoron değil mi canım ben duydum ama hiç kullanmadım belli bir marka var mı aktardan mi alınacak
kantaron yagi yapmak cok kolay aslinda. Simdi zamani degil ama onumuz yaz. Isterseniz bu yaz yapmayi deneyin. Ben 2 senedir kendim yapiyorum. Ve aktardan falan aldiklarimizdan cok cok daha etkili oluyor. Sadece kantaron bitkisine (kuru veya taze fark etmiyor) ve saf zeytinyagi bir de gunese ihtiyac oluyor :)
Benim annem kendi yapıyor kizlar sari kantaron bitkisini zeytinyağına basıp bekletiyor kıpkırmızı yağı çıkıyor ama ev yapımı bulamazsaniz Arifoglu falan gibi markalarda da var diye biliyorum ben

Merhaba hanımlar herkes iyi umarim. Bugün tam 36 oldum ama protein kaçağı çıktı tansiyonlar sınırda doktor 36+5 haftaya pazartesi almayı planlıyor 😔 çok korkuyorum varmı erken doğuran
36+6 da doğdu benim kızım da korkma inşallah sorunsuz geçecek anne karnında riskliyse dışarda olması daha iyi

tek tek alıntılayamadım ama hepinize iyi dilekler dualarınız için teşekkür ederim 🙏🏼 🙏🏼
Allah sezaryen olacaklara benimki gibii nasip etsin sorunsuz ve kolay geçti ameliyatım şıp diye çıktılar 🧿🧿
ama şu an karın acım gerçekten etkileyici boyutta. aslında dayanılmaz değil ama benim en ufak acıya tahammülüm kalmamış. ikisini birlikte emzirmeye kalkınca daha çook canım acıdı. Allah a şükür kuvöze girmediler. yanımdalar, kör topal olduğu kadar emziriyorum şu an.
biri 2400 diğeri 2600 doğdular bu arada 🧿🧿

Eki Görüntüle 3208686
Maşallah canım çok iyi kiloları küveze girmemelerine de çok sevindim 😍🥰 kapı süsü ne de bayıldım 🥰 sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏🧿 inşallah sende bir an önce toparlanırsın canım hepsi geçecek sen bebeklerine odaklan 🥰 sütünde gelecek vücuduna zaman ver 😍🐣🐣
Merhaba,
Genital bolgesinde agri olan var mi? Gece yatarken dondugumde cok agriyor. Yururkende agriyor biraz. Yarin 39. Haftam olacak baska hic bir belirtim yok.
Canım bebekler aşağıya indikçe baskı artıyor ondan kaynaklanıyor birde sancı vs bir anda geliyor ve sonra süreç başlıyor bebeğin aşağıya inmesi zaman alabilir
Benim de yatakta saga sola donerken o genital bolgemdeki kemiklerim cok agriyor.
Benimde yatakta dönerken iç bacak kemiklerim çok ağrıyor bir de çayım malesef
36. haftadayim. 37. haftaya randevu verdi, en son 33+5 te gitmistim. Umarim sonrasinda 40. haftada cagirmaz :)
37 den sonra her hafta çağırıyor canım
Kızlar selam herkes iyidir umarım☺️ Listeye göz attım sanırım doğum yapan olmadı benden sonra. Nasılsınız buraya yazmayı çok özledim🥺 Ben bazen iyiyim bazen kötüyüm bi değişik.. Yarın ilk doktor randevumuz var. Sütüm geldi ama çok az yeterli olmadı oğluma. Dün evimizdeki ilk gecemizdi çok zor geçti. Sabah eczaneden bebek sütü almak zorunda kaldık çok şükür şuna daha iyiyiz. Biraz ondan veriyorum ama yine aynı düzenimde emziriyorum da. Ama o yetersizlik hissini iliğime kadar yaşadım ağlamaktan mahvoldum meğer açmış çocuğum ama biz anlayamamışız derdini.. Böyle böyle tecrübe ediyoruz işte. Deneyimli annelerimiz önerileriniz var mı bu süt konusunda? Bestlak ve çay içiyorum zaten, her gün sıcak duş alıyorum duşta masaj yapıyorum memişlere. Sık emzirmeye çalışıyorum. Başka ne yapabilirim? Meme uçlarım çok fena yara oldu bu arada.. Emzirirken çok acı çekiyorum. Geçecek bu günler biliyorum..
Canım sütün gelecek stres yapma biraz zaman ver vücuduna tahin helvası ılık duş masaj sağım yapma bol su içme ki en önemlisi ve her fırsatta uyumaya çalış çünkü süt hormonları uyuyunca çalışıyormuş birde her fırsatta emzir canım saat tutma emzirme sonrası da sağım yap bebeğin emme refleksi kuvvetli değilse makina ile uyar gögüslerini canım gelecek sütün 2 3 gün takviye vermenin hiç bir zararı yok merak etme
Canım aynı şeyleri 2-3 gün önce yaşadım ama hiç yetemiyorum diye düşünmedim öncelikle bu düşünceye son vereceksin sütün ge-le-cek 🙏 vücuduna zaman tanı 2-3 gün mama takviyesi yapmak dünyanın sonu değil ki ilk 2-3 gün en önemlisiymis bana doktor iyi ki vermişsin dedi. Meme acısına gelince acilen silikon uç al kendine onunla emzir her emzirmeden sonra göğsünü iyice kurula sonra kremle kremledikten sonra göğüs kalkani kapat atletle sudyenle teması kes. Ben lansinoh kremden ziyade kantoron yağının faydasını gördüm bi pamuğa yağı döküp mememe sürüyorum sonra o yağlı pamuğu mememe kapatıp üstüne kalkanı koyuyorum diğer emzirmeye kadar tutuyorum emzirmeden önce suyla silip silikon ucu takıp emziriyorum. Şu an çok şükür iyi durumdalar kantoron tedavi etti yeni doğum yapacak kızlara da bu yöntemleri öneriyorum benim 6 günlük tecrübem bu şekilde 🥹
Tecrübeli annelerimize teşekkür ederim biz de deneyeceğiz az kaldı 🥰
Henuz dogmadi ki 🙃 dogmasin daha diye surekli uzaniyorum. En azindan bir hafta daha kalsin insallah. Sut olayi problem olmasin istiyorum 🤲🌾 insallah guzel sonuclar ile donersiniz 🤲💐
Kimisi uzanıyor doğmasın diye kimisi de benim gibi doğsun diye pilates topunda yaşıyor 😅🤣😅🤣 analık zor iş 😅
Canım sancı çıkmış ama düzensiz birşey ifade etmiyor diye biliyorum
Bütün doğum yapanlara maşallah. 🧿 Mart sonu, nisan başı doğum bekleniyor diye bir de buradaki annelere daha yakın hissettiğim için Mart grubunu takip ediyordum ama benim bebek 40 haftayı doldurup gelirse (ki burada bebek kendi gelsin diye bekliyorlar, daha geç de gelebilir), sizinkiler okula başlayacak. 🤣🤣🤣

Bugün 34+0 oldu bebişim. Genel olarak bir sıkıntım yok ama şaşırtıcı şekilde fazla kilo aldım. 😔 Hep kendiliğinden zayıf olan insanlardanım, hamileliğin ilk 4 ayında da hiç kilo almadım. Ama şimdi 17 kilo aldım başlangıca göre. Buradaki doktor bütün değerlerin normal, karnının büyüklüğü de iyi kafana takma kiloyu hamilelikte dedi. Kilo verilir sorun değil öyle çok iştahlı biri değilim zaten ama hem kendimi kilo alan grupta bulmanın şaşkınlığı hem de sağlıklı beslenmemişim demek ki diye sorumsuz gibi hissediyorum. 😔

Bu kadar kilo nerede onu da çözemedim, yüzüm kollarım hala ince. Kalçam ve basenler biraz büyüdü. Umarım bebek çok büyüyüp de benim yüzümden sıkıntı yaşamaz. Gerçi çevremde 20-30 kilo alıp hepsini emzirirken verdim, yapı meselesi diyen kadın da çok var ama sonuçta sağlıklı sınırlar yazıyor hafta hafta.

En büyük derdim bu olur tabii umarım, kilo bir şey değil ama arada kafama takıyorum. 😔
Kiloya takılma canım çok hızlı gidecek inşallah 🙏
Doktordan çıktım kızlar sancım çıktı, açıklık kontrolü yaptı doktor. Biraz canım yandı yumuşama başlamış 2-3 cm açıklık var. Haftaya gelir dedi
Ayyy hadi bakalım hangimiz önce doğum yapacak merak içerisindeyim 🥰🐣😍
Eki Görüntüle 3208850
Bende de durumlar böyle kızlar. Geçen bi arkadaşa derken doktorum bugün de bana dedi. Yarın seni sezaryana alayım istersen diye. Ama ben istemedim. Dayanabildiğim kadar bekleyeceğim dedim. Açılmam yok daha ama sancılarım başladı artık. Bugün 35+6yım kızım 2950gr 50cm olmuş. Doktorum gelişimi güzel ama bir hafta daha durabilsen iyi olur dedi. Bende işte dediğim gibi Dayanabildiğim kadar durucam dedim. Dayanamazsam sezaryane alır heralde ama ilki normaldi bunu da normal doğurmak istiyorum Allahın izniyle
Haftan erken daha canım neden hemen sezeryan önerisinde bulundu ki anlayamadım 🙄🙄
56 ile hamile kaldim 63,5 ile doğuma girdim bugün 6. Gün 55 kiloyum
Oooı maşallah canım süpersin darısı bize zaten çok az kilo almıştın fazlasıyla vermişsin umut oldun bizlere 😍🥰🤣
Merhaba hanımlar herkes iyi umarim. Bugün tam 36 oldum ama protein kaçağı çıktı tansiyonlar sınırda doktor 36+5 haftaya pazartesi almayı planlıyor 😔 çok korkuyorum varmı erken doğuran
Canım bu haftalarda doğum yapanlar oldu merak etme bebişin gelişimi nasıl önemli olan o zaten 37 olmak üzere küveze de girmez stres olma 😍😊

56 ile hamile kaldim 63,5 ile doğuma girdim bugün 6. Gün 55 kiloyum
Sen zaten kilo almamışsın hiç. 🧿 Bebeğin de geldi sağlıklı ne güzel, maşallah. Şekerini takip ediyordun hamilelikte değil mi? O önlem için miydi yoksa şeker yükseliği sorunu mu vardı? Bu kadar az kiloya şeker seviyesi sorunu yaşamana şaşırdım.

X