2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Surekli oluyor da, acilma falan iyi olmuyor o zaman 🤷🏻‍♀️ bir hafta daha dayansa sonra dogabilir 🤗 Bugun bir de sicak basmasi yaziyorum. Kombiyi kistim gene de cok sicak geliyor ev... Hadi hayirlisi...

Ben sirada sizi goruyordum ama yerinden memnun galiba... Masallah takvimde 39 yaziyor🍀

Ben de artık sırada kendimi görmek istiyorum 🙈 aslında baya sancım var ama düzenli değil. Yürümek, oturmak kalkmak dönmek artık benim için hiç kolay değil. Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız

Ben de artık sırada kendimi görmek istiyorum 🙈 aslında baya sancım var ama düzenli değil. Yürümek, oturmak kalkmak dönmek artık benim için hiç kolay değil. Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız
Hadi insallah acilma vardir belki ... Benim ilkinde 40+0 da biraz sert muayene edelim, gelsin artik dedi. Ustune merdiven in cik ve yuru bolca demisti. Ertesi sabah nisan gelmisti. Hastaneye gittiginde 4cm idi acilmam. Sonra zaten 3,5 saat sonra dogdu kizim 🤗

Yok rahim kasları kasılıyor toparlanıyor gevşiyor sonra,bebek rahmin içinde amniyon kesesinde duruyor zaten onu etkilemiyor diye biliyorum.benim bazen düzenli sancılarım oluyor şiddetli,gidiyorum nstye giriyorum orda da çıkıyor ama rahimde açılma vs başka doğum belirtisi olmadığı için eve geri geliyorum.suyu çok iç en az 3lt dedi doktorum iki gündür öyle yapıyorum daha azaldı kasılmalarım

Canım doğumhaneye bez,bitane iç zıbın bitane alt üzerine dış giyim olarak düşün çapraz zıbın,patikli alt ya da nasıl istiyorsan tulum ve şapkasını eldivenlerini veriyorsun bide battaniyesi.yani içine içlik bide dış giyim mantığı bu yani ✌️❤️
Hmm tamam o zaman altına uzun bişey giydirip üstüne yine patikli alt ya da tulum giydiriliyor. Üstü kat kat oluyor da altına da iki kat giydirildiğini düşünemedim 🙈
Ama yine de hala bu sette çok fazla şey var alttan çıtçıtlı bodyden hem uzun kollu hem kısa kollu var mesela iki tane iç zıbın var bunları da eleyip sizin dediğiniz gibi bir set yapayım. Teşekkürler 🤩💗

Teyzeler bizim de çikolatamız hazırlandı💙👼🏼 biraz geç kaldık ama neyse ki kargo 2 is günü 😊
Screenshot_20230220-132418_Instagram.jpg

seçeneğin fazla olması hastanede fazla ihtiyaç olmasından ilk giydirdiklerin kan vs oluyor sonra foto çekimi vs değiştiriyorsun ya kombinlemek için.yani nasıl biz büyükler kışın atlet içlik vs giyiyorsak kış bebekleri için de iki kat,yaz bebekleri için de o sıfır kol çıtçıtlı ve üzerine tulum yeterli oluyor doğumdan sonra normal vücut ısısına ulaşana kadar.ilk etapta en lazım olanları koyuyorlar hastane çıkış setlerine satıcılar.benim kızım Nisan da doğmuştu Ankara hazirana kadar soğuktur ilk 40 gün o iç çapraz ince zıbınları çok fazla kullandım mesela bir sürü almıştım şimdi bu minnoşda mart bebeği olacak inşallah 🙏 yine çok lazım olacak o ince zıbınlardan

Eskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.
Bu yoruma cok guldum demi.ama kerpeten kullansinlar😂😂

Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Tulumu vermek.istiyorsan tulumu ama takimi vermek.istersen de takimi canim en cok hangisinu ilk ustunde gormek istiyorsan begeniyorsan. Cunku bu sekilde cok fazla secimi kendin yap bence. Zibin olarakta ben.uzun kollu verecegim usumesin diye.

Gelir canım hatta 6.7.gününde resmen yaşanacak şişecek o zaman da sağmaya yer arayacaksın. Mamaya alışır diyete vermemeksin yapmasın hiç kimse sarılık olur direk. Kışın doğan çocuklarda çok oluyor genellikle. Ben akşamları yatmadan veriyorum 20/30 cc arası. Yüzünde ve gözlerinde sarılık var çünkü doktor ver dedi. Neyseki tüm tüm vücudunda yok. total bilirubini 10,2 çıktı hastanede 3,6ydı yükselmiş sınır 0-11 arası biz sınıra gelmişiz. Ama doktor iyi dedi. Emzir mama ver bikaç güne düzelir dedi. Bebişler toparlana kadar biraz yorulacağız ama değer. Sağlıkla geldiler hepsi de sağlıkla gelsin. Sağlıkla büyüsünler. Silikon meme ucunu da iyi ki almışım dediğim gibi yoksa emzirmek işkenve olurdu bütün tahriş olan memem iyileşti. Bebekte güzel emiyor silikon milikon hak getire. Yeterki sütümüz olsun. Bol bol sütlerimiz olsun canım :)))
İnşallah kuzu baya geliyor artık şükür. Ben de mama takviyesine devam ediyorum bugün dr da iyi yapmışsın dedi sariligimiz yok çok şükür süt iyice coşana kadar böyle devam
Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz🙈
Canım ben sanırım bir tek reflü yatağı almadım 🤔🙈 kızların cevapları ne olacak merak ediyorum.
İyi ki almışım dediklerimden o da. Ben yanımda reflü yatağı ile yatırıyorum çok memnunum kızlar. Şuan sezeryandan dolayi beşiğine uzan al yapmak zor oluyor yanımda çok rahat toparlayinca beşiğine reflü yatağı ile geçireceğim
IMG_20230220_135239.jpg

minseo minseo gunaydin canim. Sana bi sey soracaktim. Benim bebegimde muhtemelen 2.5-3 kg arasinda dogacak. Acaba 1 nolu bez buyuk gelir mi? Molfix aldigini hatirliyorum. Eger yenidogan al dersen alicam. Ben dogrudan 1 almistim. 3kgden basliyor cunku...
Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲
Screenshot_2023-02-20-13-44-43-062_trendyol.com.jpg

Eskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.
Doğum şekli konusunda beyanat veren erkeklere benim de ağzının ortasına yapistirasim geliyor😏

Kızlar benim kız sanırım kolik 😓 2 gecedir sabahladik. Aglama krizi geliyor emiyor biraz uyuyor sonra çığlık kiyamet tekrar uyaniyor. Gazını da çıkarıyoruz ama sanırım bagirsaklarinda cikmayan bi gaz var 🥹 Bugün dr normal bağırsakları yeni alışıyor dedi ama çok üzülüyorum. Ağlamaktan sesi kısıldı 🥲 Gündüzleri de mışıl mışıl uyuyor. Napicam bilemiyorum. Biraz araştırdım az önce kolik masaji yaptım karnına gaz çıkarıp kaka yaptı rahatladı. Ana kucağını kurdurdum eşime onun titreşim modu son umudum...🥴 Tavsiyesi olan varsa dinlerim 😶

seçeneğin fazla olması hastanede fazla ihtiyaç olmasından ilk giydirdiklerin kan vs oluyor sonra foto çekimi vs değiştiriyorsun ya kombinlemek için.yani nasıl biz büyükler kışın atlet içlik vs giyiyorsak kış bebekleri için de iki kat,yaz bebekleri için de o sıfır kol çıtçıtlı ve üzerine tulum yeterli oluyor doğumdan sonra normal vücut ısısına ulaşana kadar.ilk etapta en lazım olanları koyuyorlar hastane çıkış setlerine satıcılar.benim kızım Nisan da doğmuştu Ankara hazirana kadar soğuktur ilk 40 gün o iç çapraz ince zıbınları çok fazla kullandım mesela bir sürü almıştım şimdi bu minnoşda mart bebeği olacak inşallah 🙏 yine çok lazım olacak o ince zıbınlardan
Deisa Deisa alıntı yapmayı unutmuşum sana yazıyordum 🙈

Kızlar oğluşum doğdu 😍 3600 gr 51 cm. Güzel bir ameliyat süreci geçirdim şuan hala uyuşuğum ama hafif hafif çözülüyor gibiyim. Anestezi etkisi üşümediğim halde aşırı titredim. Bebeğim de ben de sağlıklıyız şuan şükürler olsun 🙏 İlk sütüm de geldi, emiyor maşallah 🧿 Allah herkesin yardımcısı olsun ara ara girmeye çalışacağım sizleri seviyorum ❤️
Canım gözünaydın.sağlıkla büyüt inşallah bebeğini ☺️
Bu iki gündür benim bebiş çok hareketli. Bugünki uygulama açıklamasında da diyor bebeğiniz çok aktif diye. Normal de çok hareket eden bir bebek de değil, bu hareket artışını hisseden var mı başka 38+5
Benim de öyle,38+5im ben de bugün,son 1haftadır aşırı hareketli,hani son haftalar hareket azalırdı bizim arttı maşallah 😁
Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Günaydın 😇 biraz geç oldu ama benim de diğer hamileliklerimde ödemim olmuştu bunda çok şükür son 10güne kadar bişeyim yoktu ama şuan el parmaklarım şişti zor kapatıyorum geriliyor.öyle çok tuzlu da yemiyorum,su da içiyorum ama…

Kızlar benim kız sanırım kolik 😓 2 gecedir sabahladik. Aglama krizi geliyor emiyor biraz uyuyor sonra çığlık kiyamet tekrar uyaniyor. Gazını da çıkarıyoruz ama sanırım bagirsaklarinda cikmayan bi gaz var 🥹 Bugün dr normal bağırsakları yeni alışıyor dedi ama çok üzülüyorum. Ağlamaktan sesi kısıldı 🥲 Gündüzleri de mışıl mışıl uyuyor. Napicam bilemiyorum. Biraz araştırdım az önce kolik masaji yaptım karnına gaz çıkarıp kaka yaptı rahatladı. Ana kucağını kurdurdum eşime onun titreşim modu son umudum...🥴 Tavsiyesi olan varsa dinlerim
Kolik demeyelim de pırt yapmasını pek bilmiyor yardımına ihtiyacı var annesi diyelim ❤️ hergün düzenli gaz masajı,yarım kundak,doktor izin verdiğinde relactaz damla,göbek bağı düşünce (ya da düşmeden yaptırıyorsan)günlük banyo bide ayaklarını kiraz çekirdekli patikle sıcak tutmak en işe yarayanlardan ✌️ kendi pırt yapmayı öğrenince geçecek ağlamaları o zamana kadar biraz destek ❤️❤️❤️

İnşallah kuzu baya geliyor artık şükür. Ben de mama takviyesine devam ediyorum bugün dr da iyi yapmışsın dedi sariligimiz yok çok şükür süt iyice coşana kadar böyle devam

İyi ki almışım dediklerimden o da. Ben yanımda reflü yatağı ile yatırıyorum çok memnunum kızlar. Şuan sezeryandan dolayi beşiğine uzan al yapmak zor oluyor yanımda çok rahat toparlayinca beşiğine reflü yatağı ile geçireceğim
Eki Görüntüle 3208142

Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲 Eki Görüntüle 3208143

Doğum şekli konusunda beyanat veren erkeklere benim de ağzının ortasına yapistirasim geliyor😏
Oyy.minnosun ne guzel uyuyor😍

Eki Görüntüle 3208142

Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲 Eki Görüntüle 3208143

Yaa bu kız saçlı masallah 😍😍 ultrasondaki haline benziyor mu canım

Kolik demeyelim de pırt yapmasını pek bilmiyor yardımına ihtiyacı var annesi diyelim ❤️ hergün düzenli gaz masajı,yarım kundak,doktor izin verdiğinde relactaz damla,göbek bağı düşünce (ya da düşmeden yaptırıyorsan)günlük banyo bide ayaklarını kiraz çekirdekli patikle sıcak tutmak en işe yarayanlardan ✌️ kendi pırt yapmayı öğrenince geçecek ağlamaları o zamana kadar biraz destek ❤️❤️❤️
Ah insallah canım. Bugün bi 10 dk kadar karnına bacaklarına masaj yaptım baya şiddetli gaz çıkarıp kaka yaptı yavrum 🥹 yarim kundak hep yapıyorum zaten çok hareketli elleri ile sürekli kendini uyandırıyor yoksa sakinliyor kundakta. Sabaha karşı karnına sıcak havlu ısıtıp koydum body sinin üzerinden o da baya rahatlatti

Tulumu vermek.istiyorsan tulumu ama takimi vermek.istersen de takimi canim en cok hangisinu ilk ustunde gormek istiyorsan begeniyorsan. Cunku bu sekilde cok fazla secimi kendin yap bence. Zibin olarakta ben.uzun kollu verecegim usumesin diye.
Tulumla görmek istiyorum, bu şekilde sadece işaretlediklerimi koyunca yeterli bir set oldu mu? Ayrıca bir çift çorap koyacağım tulumun içine giydirmek gerekirse diye.
5E0D8251-50BF-46BB-9A5E-3B73D16F5A64.jpeg

X