2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar hastane çantasına emzik koydunuzmu ? Yok meme reddi yapar yok damak bozukluğu vs dediler ben kızımda korkudan hiç vermedim emzik tutmadı diye uğraşmadım da zaten ama çok zorlandım sonra,çünkü uykuya dalmak İçin emiyordu hep koyunca uyanıyordu.şimdi bu minnağa ne yapıp edip alıştırmak istiyorum ama ilk geceden verip vermemek arasında kaldım ne olacağını bilemiyorum her ihtimale karşı yanıma alayım bulunsun dedim ama görüşlerinizi de merak ediyorum.

Yaaa Rabbim hiç ummadığımız bi an da veriyo müjdeyi🥰
Kafa rahatlığı bu aşamada çok önemli sanırım çocuk düşüncesi olmadan hareket edince olacağı tutuyo😂
Benim de hem eşimde hem kaynımda aynı problem var onlarında 8 sene sonra tüp bebekle çocukları oldu tek çocukta kaldılar daha da olmuyo zaten.
Kayınvalide de aman siz sakın beklemeyin 6.aydan sonra 2.sini yapın hemen diyo🤦🏻‍♀️ Oldu dedim bi yandan bebek bakıp emzirir, bi yandan da hamilelik mide bulantısıyla uğraşırım kafayı yerim, benden hiç umudun olmasın 2 sene size müjde yok dedim😄 ben bakarım sana sen yeter ki yap diyo😅
Heyy Allah'im daha bebis dogmadan ikincinin planlarini mi yapiyor kayinvalide🤣 Onlarin oyle oldu diye sizinde oyle olacak degil,bakarsin hemen oladabilir.Hadi cocuk iki yasina gelse bir nebze dusunulur de oncesi bebege de haksizlik gibi geliyor.

Canım tansiyonlarım iyi 12 civarında genelde ben de saldım biraz bu durumu açıkçası sen nasilsin?

Aynen kuzucum iyi oldu kendimi 15 e falan hazırlamıştım zaten. Doktorumu sevmesem hiç düşünmem 14 bile vermem de seviyorum güveniyorum kendisine iste 🥲
Cok sukur benim de tansiyon iyi,sekerim dikkat etmedigimde yukseliyor.İdrar verdim bakalim temiz cikar insallah

Kızlar hastane çantasına emzik koydunuzmu ? Yok meme reddi yapar yok damak bozukluğu vs dediler ben kızımda korkudan hiç vermedim emzik tutmadı diye uğraşmadım da zaten ama çok zorlandım sonra,çünkü uykuya dalmak İçin emiyordu hep koyunca uyanıyordu.şimdi bu minnağa ne yapıp edip alıştırmak istiyorum ama ilk geceden verip vermemek arasında kaldım ne olacağını bilemiyorum her ihtimale karşı yanıma alayım bulunsun dedim ama görüşlerinizi de merak ediyorum.
Aslinda emzigin faydalari da cok,ozellikle kolik bebekler icin cok oneriliyor,ani bebek olumlerini engelliyor.Ama tabi dogar dogmaz agzina verilir mi bilemiyorum

Sezaryen doğumlarda ciğerlerinde su kalabiliyormus canim o yüzden sanırım suyu atamamis dediler, biri 2700 diğeri 2800 doğdular ama cokkilo kaybettiler 36 saatte 200 gram verdi biri kuvezdakini bilmiyorum da ama toparlayacagiz inşallah

minseo minseo da mi doğuma gitti hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz
İnşallah Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun 🌸

Ben emzik vereceğim inşallah ama doğum çantasına koymadım, 1 gün kalır çıkarız diye. Daha fazla kalırsak eşim getirir inşallah

Kızlar iyi akşamlar, neden bilmiyorum hareket etmiyor gibi geliyor. Tatli da yedim strese girdim son yarım saattir. Hiç böyle olmazdı normalde. Yeri daralıyor falan yazmışlar ama bu haftalık kontroller bekle ki gelsin. 👼🏼😔

Kızlar iyi akşamlar, neden bilmiyorum hareket etmiyor gibi geliyor. Tatli da yedim strese girdim son yarım saattir. Hiç böyle olmazdı normalde. Yeri daralıyor falan yazmışlar ama bu haftalık kontroller bekle ki gelsin. 👼🏼😔
Canım bu haftalarda artık gerçekten yeri daraldığı için hareketleri sert ve daha az olurmuş endişelenme canım 😘🌸

Dun ben de yorulmustum biraz, hareketleri azaldı ama yemek yedikten sonra normale dönüyor hemen. Genelde biz dinlenirken daha çok hareket ediyorlar canim. 2-3 saatten uzun süre hareket olmazsa doktoru bilgilendir mutlaka ama kısa süreli bazen hareketsiz kalıyorlar, dinleniyorlar merak etme canim

Bazen benim de bir iki saat hareket etmiyor uyuyor olabilirmiş hem dediğin gibi artık yerleri de daralıyor birazdan baslar yine kipirdanmaya

Canım dürt biraz ben dürtünce kımıldanıyor isteksiz isteksiz bazen. Uyandırıyorum sanırım uykusundan 🙈

Canım dürt biraz ben dürtünce kımıldanıyor isteksiz isteksiz bazen. Uyandırıyorum sanırım uykusundan 🙈
Yaptim canım, aslinda hareket etti ama açıp bakınca karından anlayabildim.
Bazen benim de bir iki saat hareket etmiyor uyuyor olabilirmiş hem dediğin gibi artık yerleri de daralıyor birazdan baslar yine kipirdanmaya
Normalde de çok sakin, lütfedip biraz kımıldadı çok şükür 🙏kafayı yiyecektim az daha 😑🤷‍♀️
Dun ben de yorulmustum biraz, hareketleri azaldı ama yemek yedikten sonra normale dönüyor hemen. Genelde biz dinlenirken daha çok hareket ediyorlar canim. 2-3 saatten uzun süre hareket olmazsa doktoru bilgilendir mutlaka ama kısa süreli bazen hareketsiz kalıyorlar, dinleniyorlar merak etme canim
Şimdi otururken hareket etti, evet bugün bende kendimi aşırı yordum. Eve geçtiğimden beridir yerimde duramaz oldum. Önceden işten gelir bayılırdım olduğum yere 😑 neyse buna şükür 🙏🤰
Canım bu haftalarda artık gerçekten yeri daraldığı için hareketleri sert ve daha az olurmuş endişelenme canım 😘🌸
Ah keşke elimde olsa buraya yazana kadar soğuk terler döktüm tabir-i caizse canım 😊 çok şükür hareketlendi 🙏🥰

Sezaryen doğumlarda ciğerlerinde su kalabiliyormus canim o yüzden sanırım suyu atamamis dediler, biri 2700 diğeri 2800 doğdular ama cokkilo kaybettiler 36 saatte 200 gram verdi biri kuvezdakini bilmiyorum da ama toparlayacagiz inşallah

minseo minseo da mi doğuma gitti hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz
maşallah kiloları falan iyi doğmuşlar 🧿🧿 inşallah kuvözdeki bebeğiniz de çabuk atlatır ciğer sıkıntısını. inşallah bizimkilerin de bu kadar olur doğum kilosu 🙏🏼 biraz mama biraz süt o giden 300 gram hemencecik toplanır hiç sıkıntı etmeyin.
Selam kızlar,
Ben de bugün hastaneye gittim. 3 günde bir gidiyorum. Bebeklerden biri kafasını kanala dayamış. Dr her an doğum olabilir dedi. Bugün 32+6 ydık. Çok fazla ayakta durmamaya çalış dedi. Bir hafta daha dayanabilirse iyi olur dedi. Bu gece 2 tane ciğer geliştirici yaptıracağım. Sabah da 2 tane. D vitamini verdi, magnezyum kullan dedi, kan ilacına devam et dedi
inşallah beklenenden daha fazla dururlar 🙏🏼 eğer bi mani engel yoksa wc hariç kalkma durabildikleri kadar dursunlar hayırlısıyla 🧿🧿

ben geçen gün ağladım , dürttüm olmadı döndüm olmadı. biri hareket ediyor diğerini ayırt edemiyordum. tatlı yiyip sola yattım ağlaya zırlaya öyle dürttüm o zaman kıpırdadı bi ufak. sanırım uyuyordu Allah affetsin 😅 sen sakin olmaya çalış, ben olamadım stres yapınca sanki daha çok pısıyorlar gibi zaten.

Kızlar akşam 5 gibi sezeryanla alacak bebeğin suyu falan iyi ama kalbinde ritm bozukluğu gördü daha fazla beklemeye gerek yok riske atmayalım dedi çok moralim bozuk dua edin sorunsuz olsun 😔
Aa minseo minseo bugün doğum mu yaptı? Tesadüfen gördüm, inşallah rabbim sağ salim kizina kavuşturmuştur🙏♥️

Canım bizde yıkanır yani annem falanda beklemez öyle göbek bağı düşsün diye. Diğer torunlarıda yıkadı annem hep hiçte birşey olmadı yani 😘😘
Aynen canım yeni fikirlere hep açığımdır ama verniksin günlerdir yıkanmayıp kalınca bağışıklık sistemi için çok iyi olduğu için yeterli bir çalışma asla yokmuş. Eskiler ne yapıyorsa onları yapalım🥰
Cok haklisin canim ben de bilmemeyi tercih ederdim. Cok normalmiş aslinda bak sen de arastirmissin, hersey yolunda gönlünü ferah tut sağlıkla kavuşacaksiniz inşallah ❤️🧿
İnşallah canım hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza 🤲💞
Evet bahsettiğiniz gibi bir tur dolanma çok sık rastlanan bir durum, doktor üzerinde bile durmuyor ama ondan bahsetmemistim halbuki.. benim zaten 1 tur vardı, 38.haftada hatırlatmam üzerine bakınca 3 turu görmesiydi. Kalp atışları duzensizdi ayrıca , arkadaşımızın da amniyon sivisi fazla. Fazla su olduğunda birden fazla dolanma olma ihtimali artıyor ve bazen doktor yorgunluk, dikkatsizlik yaşadığında bu durumu atlayabiliyor.
Tabi herkesin kendi tercihi, kimi öğrenmek ister kimi öğrenmek istemeyebilir.
Zaten dolanma şekli fazla ve tehlikeli olduğu bir durumda ya kan akışı ya kalp atışı düzensizleşiyor ve bu durumda doktor neyden kaynaklandığını araştırıyor ki ilk kordon inceleniyor.
Allahım hepimizin bebeklerini bu durumdan korusun 🙏
Ilk doğumda hastane prosedürü dogar dogmaz yikamama şeklindeydi, 12 saat sonra yıkadilar. Eve geçince usutmemek icin biz çok sık yikamadik ama ben de senin gibi düşünüyorum canim, çok uzun süre yıkanmamasi doğru gelmiyor
Bizim burdaki hastanelerde hemen yıkanmıyor canım, 12 saat sonra bile yıkanabilirmi bilmiyorum, hastanede öyle bir yer varsa 12 saat sonra yıkanmasını talep ederim yoksa da eve gelir gelmez yıkarım.
Ben yikayacagim canim. Zaten hastaneden cikana kadar uzerindeki o koruyucu sey en az 1 gun kalmis olacak. Biz de de o dusunce var yikadikca bebek.kendine gelir diye.
Evet canım yenidoğan bebek yıkandıkça rahatlayıp daha sağlıklı bir şekilde büyüyormuş, şu göbeğe su kaçırmama yada göbeği iyi kurulama konusunu nasıl yapacam bilmiyorum, göbek bağı ağrımıyormuş aslında ama tedirgin oluyor insan belkide çok basittir de şimdi düşününce çok dikkatli olmak gerekiyor gibi geliyor, ayyy minnacık şeyi nasıl yıkıyacam ya😅

X