2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar yenidoğan bebeğin yıkanma aşaması ne olması lazım şeklinde burada konuşmuştuk, bende yıkamama taraftarıydım.
Bugün görümcemle (yenidoğan yoğunbakımı baş hekimi) bu konuyu konuştum .
Söylediği şu şekilde; "tabiiki hatta doğduğu an yıkanmalı, eve gidincede sık sık yıkanmalı, yıkandıkça büyümesi gelişmesi daha yerinde olur, diğer türlü bebek adete olamıyor yapış yapış olur ve kötü kokar, verniks tabakası hakkında son yıllarda kalması bağışıklık için iyi deniliyor ama bunun için yeterli hiçbir çalışma yok, halasının kuzusunu kesinlikle yıkamalısın" dedi.
Yıkamamayı düşünürken şu anda kesinlikle yıkanmalı diye düşünüyorum.
Canım bizde yıkanır yani annem falanda beklemez öyle göbek bağı düşsün diye. Diğer torunlarıda yıkadı annem hep hiçte birşey olmadı yani 😘😘

Ayy ne diyeceğim hiç bilmem kii 🙈😅 En son ne olurrr?? 😅 Öyle mi diyeyim😄

Ne güzel olmuş 🤩 Ellerine sağlık 👏🏻👏🏻🌸

İyi bari canım. Ben hiç içmiyor musun acaba dedim. 4 saat falan arayla içebilirsin ya.. Artik bebisler de büyüdü. Ağrını kesse bari biraz 🙏🏻 Tabi serum direk damardan olunca daha iyi gelmiştir. Hala cok mu kotusuunn?
Evet malesef canım bi iyi oluyorum sonra bird3n kötüleşiyorum. Uyuyakalmıştım öğlen 1 gibi uyandım ter içindeydim duşa girdim o zaman iyiydim mesela yemek falan yiyebildim. 1 saat sonra yine kötüleştim şimdi de belim bacaklarım ve kollarım kopuyor sanki. Kemiksiz gibi hissediyorum. Allahım bir an önce bitsin gitsin bana dua edin nolur kızlar.. Bi yandan aklım minseo minseo da inşallah her şey sorunsuz geçmiştir o da bebiş de iyidir. Telefonu tutmaya halim yok aslında ama haber gelir diye bekliyorum arkadaşımızdan

Dünden beridir izlemediğim video kalamdı, hep bunu aratıp birşeyler okuma ihtiyacı hissediyorum, okuduklarım hep normal şeyler ama içten içe çok rahatsız oluyorum canım ya😥 keşke bilmeseydim😥 benim doktorda hem bilmenize gerek yok bebeğin suyu kalp atışı kan alışı herşeyi yolunda dedi ama söyledi, niye söylüyorsun değil mi😥
Cok haklisin canim ben de bilmemeyi tercih ederdim. Cok normalmiş aslinda bak sen de arastirmissin, hersey yolunda gönlünü ferah tut sağlıkla kavuşacaksiniz inşallah ❤️🧿

Canım bu kordon dolanması 1 tur şeklinde bende de varmış dünkü kontrolümde söyledi doktorum.
"Bilmenize de gerek yok ama 1 kere boynuna dolanmış" dedi. Sen doktoruna söylemedi diye kızmışsın bende söyledi diye kızdım. İçten içe çok rahatsız oldum. Oysa bebeklerin çoğu normal yada sezeryanda 1 tur kordon dolanmış şekilde doğuyormuş. Nst de kalp atışı düşük değilse ve kan akımı iyiyse bir sorun teşkil etmiyormuş. Ve bunu bilince elimizden birşeyde gelmiyor sadece stres yaratıyor. 3 ve daha fazla dolanma şekli yoksa ve bebeğin gelişimi normalse sorun görmediyse bence bunu anneye söylememeliler.
Evet bahsettiğiniz gibi bir tur dolanma çok sık rastlanan bir durum, doktor üzerinde bile durmuyor ama ondan bahsetmemistim halbuki.. benim zaten 1 tur vardı, 38.haftada hatırlatmam üzerine bakınca 3 turu görmesiydi. Kalp atışları duzensizdi ayrıca , arkadaşımızın da amniyon sivisi fazla. Fazla su olduğunda birden fazla dolanma olma ihtimali artıyor ve bazen doktor yorgunluk, dikkatsizlik yaşadığında bu durumu atlayabiliyor.
Tabi herkesin kendi tercihi, kimi öğrenmek ister kimi öğrenmek istemeyebilir.

Kızlar yenidoğan bebeğin yıkanma aşaması ne olması lazım şeklinde burada konuşmuştuk, bende yıkamama taraftarıydım.
Söylediği şu şekilde; "tabiiki hatta doğduğu an yıkanmalı, eve gidincede sık sık yıkanmalı, yıkandıkça büyümesi gelişmesi daha yerinde olur, diğer türlü bebek adete olamıyor yapış yapış olur ve kötü kokar, verniks tabakası hakkında son yıllarda kalması bağışıklık için iyi deniliyor ama bunun için yeterli hiçbir çalışma yok, halasının kuzusunu kesinlikle yıkamalısın" dedi.
Ilk doğumda hastane prosedürü dogar dogmaz yikamama şeklindeydi, 12 saat sonra yıkadilar. Eve geçince usutmemek icin biz çok sık yikamadik ama ben de senin gibi düşünüyorum canim, çok uzun süre yıkanmamasi doğru gelmiyor

Ben yikayacagim canim. Zaten hastaneden cikana kadar uzerindeki o koruyucu sey en az 1 gun kalmis olacak. Biz de de o dusunce var yikadikca bebek.kendine gelir diye.

Yaa bu regl gecikme olayını ben bilmiyodum. O zaman regl olmayınca gebe kalma riskide ortadan kalkıyo ama bu kadar geç regl olmak normal mi acaba
Regl olmayınca gebe kalma riski ortadan kalkmıyor canim, zaten oyuzden süt korur diye bisey yok diyoruz. Regl olmayıp yumurtlama gerceklestigi durumlar olabiliyor. Mutlaka korunmaya dikkat aman diyeyim:)
Regl cok gecikirse kadın doğum doktoruna görünmek iyi olur canim

Özel saglik karşılamıyor maalesef canim
üzdü 😞 çocuk ürologuna mı yaptırmak yoksa çocuk cerrahisinemi yaptırmak mantıklı şimdi akıllarda bu soru sonra fiyat araştırması artık 🙈 ankarada sağlık anlamında özel hastaneler çok pahalı sünnet de vardır bi 3000/5000 artık 😭😭😭

Ben yikayacagim canim. Zaten hastaneden cikana kadar uzerindeki o koruyucu sey en az 1 gun kalmis olacak. Biz de de o dusunce var yikadikca bebek.kendine gelir diye.
Kesinlikle katiliyorum. Zaten bir gun kaliyor. Eve gelir gelmez hastane pisliginden mikrobundan kurtulmak isterim ben... Bebekler de yikayinca o kadar rahatliyor ki misil misil uyur hemen 🐣🤗

Ben de tahinin üstünde biriken yağı duymuştum canım. Bi de ayva çekirdeği tabi hala biriktiriyorum🙈
şimdi siz konuşunca baktım ben biriktirdiğim ayva çekirdeklerini kaybetmişim eve taşınırken, off sevmem bi de ayva :silah:
Benim doktor 5 kilo dogurttu, evet biraz zorlar ama doğunca hepsi geçiyor zaten. Ya aslında kilolu bebekler kendini aşağı daha çabuk itiyor diye okumuştum
Peki riskleri ne acaba biliyor musunuz? Sonrasında idrar tutamama fln mı oluyor ya da çok dikiş mi atılıyor vajina toparlanamıyor mu acaba nedir büyük bebenin zorlukları acaba hiç bilmiyorum kafamda kuruyorum internette araştırmaya da korkuyorum, benimki de biraz iri bebekmiş hem normal doğum çok istiyorum hem korkuyorum.

Kızlar akşam 5 gibi sezeryanla alacak bebeğin suyu falan iyi ama kalbinde ritm bozukluğu gördü daha fazla beklemeye gerek yok riske atmayalım dedi çok moralim bozuk dua edin sorunsuz olsun 😔
Ayyy arkadaşım senin adına çok heyecanlıyım, sağlıkla gelsin Ekin, merakla bekliyoruz güzel haberlerini, bu saatlerde doğum gerçekleşmiştir umarım ikiniz de iyisinizdir.:emir_bebek:

Evet malesef canım bi iyi oluyorum sonra bird3n kötüleşiyorum. Uyuyakalmıştım öğlen 1 gibi uyandım ter içindeydim duşa girdim o zaman iyiydim mesela yemek falan yiyebildim. 1 saat sonra yine kötüleştim şimdi de belim bacaklarım ve kollarım kopuyor sanki. Kemiksiz gibi hissediyorum. Allahım bir an önce bitsin gitsin bana dua edin nolur kızlar.. Bi yandan aklım minseo minseo da inşallah her şey sorunsuz geçmiştir o da bebiş de iyidir. Telefonu tutmaya halim yok aslında ama haber gelir diye bekliyorum arkadaşımızdan
Çok çok geçmiş olsun canım, inşallah Rabbim bir an evvel sağlığına kavuşturur
üzdü 😞 çocuk ürologuna mı yaptırmak yoksa çocuk cerrahisinemi yaptırmak mantıklı şimdi akıllarda bu soru sonra fiyat araştırması artık 🙈 ankarada sağlık anlamında özel hastaneler çok pahalı sünnet de vardır bi 3000/5000 artık 😭😭😭
Biz çocuk cerrahına yaptırmıştık. Ben bi özel muayenehanesi olan cerraha sordum 3500 dedi 😲 fazla geldi açıkçası

Kızlar ya benim sol bacağımda az biraz varisler vardı genetik bizde biraz ama hamilelikte örümcek ağı gibi yayıldı, kan sulandırıcı hap fayda eder zannediyordum, gece de hep yüksek yastığa koydum ayaklarımı ama yine de oluştular... Benim gibi olan var mı? doğum sonrası ne tedavisi yapmak lazım acaba...

şimdi siz konuşunca baktım ben biriktirdiğim ayva çekirdeklerini kaybetmişim eve taşınırken, off sevmem bi de ayva :silah:

Peki riskleri ne acaba biliyor musunuz? Sonrasında idrar tutamama fln mı oluyor ya da çok dikiş mi atılıyor vajina toparlanamıyor mu acaba nedir büyük bebenin zorlukları acaba hiç bilmiyorum kafamda kuruyorum internette araştırmaya da korkuyorum, benimki de biraz iri bebekmiş hem normal doğum çok istiyorum hem korkuyorum.

Ayyy arkadaşım senin adına çok heyecanlıyım, sağlıkla gelsin Ekin, merakla bekliyoruz güzel haberlerini, bu saatlerde doğum gerçekleşmiştir umarım ikiniz de iyisinizdir.:emir_bebek:
Risklerini hiç konuşmadım benim de ilk doğumda dikislerim falan vardı ama çok şükür ben hiç sorun yaşamadım

X