2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Arkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
@askk3 ile aynı gün doğum yapmışız :) hayırlısı olsun canım. Bizim bugün 8.günümüz. AsM den topuk kanımızı bile verdik. Dünden beri sütümde azaldı sanki kızlar geçen gün sütüm taştı sertleşti yanma oldu beni sıtma tuttu çocukta emmiyor çok fazlaydı çünkü emiyor ama doyuyor 1 saate kalmaz tekrar şişiyor ben donuyorum birden hararet basıyor ateşimi ölçtüm 39,6 cerrah arkadaşıma yazdım emzirdikten sonra memenin iyice boşaldığından emin ol dedi. Memede kalan süt iltihap yapar hiç emziremezsin dedi ben de sağdım sağar sağmaz ateşim düştü kendime geldim. Gözümü açamıyorum şimdş o kadar rahatladım ki. Bu sefer de sütüm azaldı gibi. Göğüslerim genelde yumuşak artık. Sık sık emziriyorum 2 saatte bir hatta bazen durmuyor saat başı veriyorum.
Psikolojik olarakta sinirlerim bozuldu. Lohusalıkta ya annen olacak sadece ya da hiç kimse. Ağrım sancım olmasa tek kalırdım. Şimdide 40 çıkana kadar yalnız kalmadın diyorlar. Görümcemin kocası ve kızı. Maalesef ki. Geçen gün sıtma tutarken hava akmak isterim odalarda yürüyeyim yok ama çıkamadım lohusa da erkeğin ne işi var. İzne çıkartmış şirketleri o da sürekli geliyor boş konuşuyor. Ya ben rahat oda değiştirip istediğim yerde emzireceğim pijamalarla gezeceğim çakamadım ya kapadım yatak odasını balkonu açtırdım eşime. Sinirimden ağladım. Kv mi çağırdım. O geldi dün. Hele kızını görmeniz lazım. Benim kedim bundan daha güzel hiç sevmiyorum bunu. Anne senin kızın benim. Gece kabus görebilirim sen benim yanıma gel. Kv diyor ki onun kıskançlığından bebeği kucağıma alıp sevemiyorum. Ben de deidm anne sinirlerim bozuluyor artık siz kendi torununuzu düşünüyorsunuz ama onun yaşında bir kızım daha var o da etkileniyor. Sürekli kızıma annen hep kardeşinle ilgilenecek ben o yüzden kardeş istemedim diyor. Ben hepsini duyuyorum sizde duyyyorsınuz gerçekten kaldıramıyorum dedim. Dün hep ağladım kapımı kapatıp. Bacak kadar Kiza göre davranıyorlar görseniz halimi anlarsınız. Tiksinerek bakmıyor çocuğa o suratı görseniz çakarsınız ağzının ortasına. Hayır çocuk çocuğun lafıyla etkilenir benim kzıımında psikolojisini bozdular. Söyledim eşime inşallah gider bugün diyor. Şimdi beni kızımkn en yakın arkadaşının annesi aradı aynı sınıftan.senin kızı da ağlayıp sinemaya götüreyim biraz değişiklik olur hep evdeydi birbirlerini özlemişlerdir dedi. Bende tamam dedim. Gitsin kız arkadaşıyla gezsin biraz. O kadar hanım o kadar güzel bir ailesi varki valla gözüm kapalı emanet ederim. En azından kızımın psikolojisini bozmaz burda.
Bu görumcenin de yaptığı akıl alacak gibi değil, Bir işe yaramayacaksan bir zahmet defolup git yani . Görumcenin saf ve iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hele o kızını anlattıklarını hayal ettim, tam ağzına bir tane vurmalık. İnşallah senin kızın bu durumdan etkilenmez, anladığım kadarıyla sessiz, sakin bir kız. İçine atar mı acaba .

Kızlar akşam 5 gibi sezeryanla alacak bebeğin suyu falan iyi ama kalbinde ritm bozukluğu gördü daha fazla beklemeye gerek yok riske atmayalım dedi çok moralim bozuk dua edin sorunsuz olsun 😔
Ahh sağlıkla gelsin de hiç moralini bozma canım dualarımız sizinle 💜🙏🏼
Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler 🤦‍♀️ süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım ✌️ Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallah 🙏
Ben de bir yere fiyat sordum 570 dedi kendim yaptım 🤣pileksiden ismini yazdırdım 40 TL'ye diğer malzemelerle 200 TL bile tutmadi.

Eklentiler

• 20230211_164946.jpg
    20230211_164946.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 73
Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler 🤦‍♀️ süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım ✌️ Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallah 🙏
Ben trendyolda en ucuzundan yaptirdim 58 tlye baya da sevdim😀Zaten ilk ogluma yapmistim bunun eksik kalmasin diye yaptirdim sonra gore gore.insan sıkılıyor.Kapisina tul ve.kurdalede takarim suslerim o sekilde.

Eklentiler

• 20230216_161312.jpg
    20230216_161312.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 69
Canım mutlaka doktor bilgi vermiştir ama suyu fazla oldugunda ve çok döndüğünde kordon dolanma riski artıyor. Mutlaka her kontrolde sor kordon dolanması var mı diye.
Canım mutlaka sor 🙈benim ilk doktoruma ben sormuştum kızımda aa evet boynunda kordon var ona bakmadım demişti. 🫣 o yüzden doktor soylemese de mutlaka hatırlat olur mu 🙂 başka şeylere yoğunlaşıp bazen de yorgunluktan gözden kaçıran olabiliyor çünkü.
Yok canim, epiduralde bende hiç baş ağrısı vs olmadı o yüzden ikincide seçim olursa diye dedim. İlk dogumum özel hastanedeydi benim, doktorumu çok seviyorum, cok iyi ama birkaç tıbbi kısımda pek ilgili davranmamişti ( gebelik sekerimi fark etmedi, kordon dolanmasini ben sorunca farketti vs) o yüzden şuan başka doktor takibindeyim. Bu doktor da fakültede hoca. Dogumlarini fakültede yaptırıyor. Fakültede de kimseye seçenek hakkı sunmaz diye tahmin ediyorum 🙈
Canım bu kordon dolanması 1 tur şeklinde bende de varmış dünkü kontrolümde söyledi doktorum.
"Bilmenize de gerek yok ama 1 kere boynuna dolanmış" dedi. Sen doktoruna söylemedi diye kızmışsın bende söyledi diye kızdım. İçten içe çok rahatsız oldum. Oysa bebeklerin çoğu normal yada sezeryanda 1 tur kordon dolanmış şekilde doğuyormuş. Nst de kalp atışı düşük değilse ve kan akımı iyiyse bir sorun teşkil etmiyormuş. Ve bunu bilince elimizden birşeyde gelmiyor sadece stres yaratıyor. 3 ve daha fazla dolanma şekli yoksa ve bebeğin gelişimi normalse sorun görmediyse bence bunu anneye söylememeliler.

Ben 6 ay sonra başladım hemen.. Keşke daha uzun sürseydi. Hemen migren ataklarım başlamıştı reglle beraber 😒İlk 2 ay falan dengesiz oldu. Sonra düzene girdi.

Hayıt hayır. Sütle alakası yok. 6. ayda regl oldum, yavruşum 2 sene emdi şükür olsun🙏

Benim karnım da çok gergin. Hatta sanırım bir minik çatlak olmuş, bugün fark ettim. Zaten nasıl dayansın onca gerginliğe 😬 Tövbe tövbe yırtılacak gibi oluyor bazen. Baskı var ama dediğin gibi hissetme gibi bir şey olmadı benim. Ben de ilk hamilelikten böyle şeyler hiç hatırlamıyorum.

Hiç mi ilaç içmiyorsun canım ya...? Bari parol içseydin. Çok geçmiş olsuunn :KK43:
Parol içtim canım hapı pek işe yaramadı ama dün serumunu takmışlardı o iyi geldi

Kızlar akşam 5 gibi sezeryanla alacak bebeğin suyu falan iyi ama kalbinde ritm bozukluğu gördü daha fazla beklemeye gerek yok riske atmayalım dedi çok moralim bozuk dua edin sorunsuz olsun 😔
Hayirla saglikla gelsin kuzucuk,zaten haftani tamamlamistin riske atmamak en mantiklisi.Bize muhakkak dogum hikayeni yaz

Bence pazarlığı bir düşün canım sen de 2-3 bin TL bile inse kardır 😂 aynen sağlıkçı olduğumuz icin biraz da duygu sömürüsü :KK70:
Ayy ne diyeceğim hiç bilmem kii 🙈😅 En son ne olurrr?? 😅 Öyle mi diyeyim😄
Ben de bir yere fiyat sordum 570 dedi kendim yaptım 🤣pileksiden ismini yazdırdım 40 TL'ye diğer malzemelerle 200 TL bile tutmadi.
Ne güzel olmuş 🤩 Ellerine sağlık 👏🏻👏🏻🌸
Parol içtim canım hapı pek işe yaramadı ama dün serumunu takmışlardı o iyi geldi
İyi bari canım. Ben hiç içmiyor musun acaba dedim. 4 saat falan arayla içebilirsin ya.. Artik bebisler de büyüdü. Ağrını kesse bari biraz 🙏🏻 Tabi serum direk damardan olunca daha iyi gelmiştir. Hala cok mu kotusuunn?

1 günden 3 güne çıkma nedeniniz nedir ? Ben de erkek bekliyorum ertesi gün yaptırmayı düşünüyordum da ondan sordum ☺️
Benim doktorum sürekli gittiğimiz hastaneden başka bir hastaneye gecti takiplerim orda oldu dogumum o hastanede olacak, 2 gün sezaryenden dolayı yatış, bir gün evde dinleniriz sonra sunneti her zamanki hastanemizde yaptırırız diye düşündük canim.

Hayırlı olsun canım 🥰 Benim hala bitmedi çanta işi.. Bu arada ben hiç çok kanamam olduğunu hatırlamıyorum. O da kişiden kişiye değişiyor demek.

Maşallah bebişine canım😊 :nazar: :KK68: Ay ne güzel doğum ücreti de düşmüş ama herhalde sağlıkçı olduğunuz için..? Yılbaşı öncesi 10bin diyen benim hastane de 17bin dedi. Hiç de pazarlık falan anlamayız, çekiniriz eşim de ben de 😐 Vereceğiz o parayı gibi görünüyor.. Puff :KK51: Sağlıkla gelsin de ne diyeyim 🙏💖

Ay canım üzüldüm yaa.. Telefonda ağlamadın mı annen gelmiyim deyince :KK61:Seni üzmek için değil ama ben olsam ağlardım, dayanamam hiç.. Benim bile canım sıkıldı burdan :KK43: Yangına körükle gitmek istemem ama haklısın bence. Ya elbette kayınvalidenlerin durumu da kötü ama.. Dediğin gibi küçük çocuklar, dağınıklık vs. de cabası. Kızın için bir de kardeş psikolojisi.. Annene söylesen kötü hissediyorum şu bu diye; öyle 3-5 günlüğüne bile gelmez mi? Yoksa tabi insan seve seve evini açar da, o zaman onlar da halden anlasalar.. Senin için de normal bir dönem değil sonuçta. Bir de bunun lohusalığı var.. İnşallah annen kısa süre de olsa gelir canım yaa 🙏 Olmazsa da artık yapacak bir şey yok.. Kendini üzmekle çözülmeyecek sonuçta. Sağlıklarına sağlığınıza şükredip, akışına bırakacaksın. Her şey yoluna girecektir canım Allah'ın izniyle🙏🌺

Bana da kadın doğum uzmanı dememişti. Sonradan takibini yapan çocuk doktoru istemişti. Çocuk doktoru onu bilir canım. Hiç mi ailede iri bebek falan yokmuş ya 🙈 Genetik sonuçta uzak kuşaktan bile geçebilir.

Ay yaa.. Çok geçmiş olsuunnn 😑🙏 İnşallah çabuk geçer.. Yalancı negatif olmasın corona testi. Ne bileyim bazen öyle 2.de falan pozitif çıkıyor ya. Gerçi şimdi bir sürü de virüs çıktı. Kimbilir hangisi hay Allah yaa :KK43:

:-) Olabilir artık bence.. Haklı da ama.. 1-2 haftası kaldı yani :):nazar:
Aglayamadim sadece sinirlendim,annem bu sabahta aradi ama hic bir sey demedi ben de sormadim,akisina biraktim stres bebegime zararli,Allah buyuk bir caresi bulunur insallah.

Canım mesajını yeni gördüm.
Sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeğini kucağına alacalsın🙏🙏🙏🙏🙏 Allahım pozitif duygular yüklesin yüreğine, kolay doğumun olsun inşallah 🙏🙏🤲

Sut korur konusu regl olmakla ilgili değil bildiğim kadarıyla, ilişki olursa hamilelik olmaz anlamında söylüyorlar ama tabiki bilimsel bir geçerliliği yok
Gebelik riski her zaman var,sut korur dusuncesi cokta dogru degil.Emzirirken regl olunmadigi icin ibtimal dusuyor ama regl olanlar icjn ihtimal daha yuksek

Ayy ne diyeceğim hiç bilmem kii 🙈😅 En son ne olurrr?? 😅 Öyle mi diyeyim😄

Ne güzel olmuş 🤩 Ellerine sağlık 👏🏻👏🏻🌸

İyi bari canım. Ben hiç içmiyor musun acaba dedim. 4 saat falan arayla içebilirsin ya.. Artik bebisler de büyüdü. Ağrını kesse bari biraz 🙏🏻 Tabi serum direk damardan olunca daha iyi gelmiştir. Hala cok mu kotusuunn?
Ben diğer hastaneleri aradım sordum su kadar fiyat sizin ne farkınız var onlardan falan dedim 😂

Aglayamadim sadece sinirlendim,annem bu sabahta aradi ama hic bir sey demedi ben de sormadim,akisina biraktim stres bebegime zararli,Allah buyuk bir caresi bulunur insallah.
Ah canimmm :KK36: Sen yeter ki kendini üzme.. Her şey hallolur, düzenini bulur inşallah 🙏🏻 Lohusa olunca da duygular biraz yükselecek. En önemlisi huzurlu bir ortam senin için.. Yalnızca çocuklarını ve kendini düşün. Diğer her şeye kapat kendini. En iyisi öyle olacak 🌸💛 Sağlıkla gelsin de bebiş, en önemlisi o. Sen de düşünme hiç başka kimseyi bu gunler de geçecek inşallah 🙏🏻:KK200:

X