- 4 Ocak 2022
- 3.158
- 6.816
Ayy hadi gözün aydın canım çok sevindim normal rakamlara gelmiş en azından ücret
Evet canımlar özel hastaneyle de pazarlık yapmadım demem artıkOh maşallah iyi bari en azından indirim yapılmış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy hadi gözün aydın canım çok sevindim normal rakamlara gelmiş en azından ücret
Evet canımlar özel hastaneyle de pazarlık yapmadım demem artıkOh maşallah iyi bari en azından indirim yapılmış
Evet 2 martta alınacak gibi.37+0 da mı yani ??
Arkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
@askk3 ile aynı gün doğum yapmışız :) hayırlısı olsun canım. Bizim bugün 8.günümüz. AsM den topuk kanımızı bile verdik. Dünden beri sütümde azaldı sanki kızlar geçen gün sütüm taştı sertleşti yanma oldu beni sıtma tuttu çocukta emmiyor çok fazlaydı çünkü emiyor ama doyuyor 1 saate kalmaz tekrar şişiyor ben donuyorum birden hararet basıyor ateşimi ölçtüm 39,6 cerrah arkadaşıma yazdım emzirdikten sonra memenin iyice boşaldığından emin ol dedi. Memede kalan süt iltihap yapar hiç emziremezsin dedi ben de sağdım sağar sağmaz ateşim düştü kendime geldim. Gözümü açamıyorum şimdş o kadar rahatladım ki. Bu sefer de sütüm azaldı gibi. Göğüslerim genelde yumuşak artık. Sık sık emziriyorum 2 saatte bir hatta bazen durmuyor saat başı veriyorum.
Psikolojik olarakta sinirlerim bozuldu. Lohusalıkta ya annen olacak sadece ya da hiç kimse. Ağrım sancım olmasa tek kalırdım. Şimdide 40 çıkana kadar yalnız kalmadın diyorlar. Görümcemin kocası ve kızı. Maalesef ki. Geçen gün sıtma tutarken hava akmak isterim odalarda yürüyeyim yok ama çıkamadım lohusa da erkeğin ne işi var. İzne çıkartmış şirketleri o da sürekli geliyor boş konuşuyor. Ya ben rahat oda değiştirip istediğim yerde emzireceğim pijamalarla gezeceğim çakamadım ya kapadım yatak odasını balkonu açtırdım eşime. Sinirimden ağladım. Kv mi çağırdım. O geldi dün. Hele kızını görmeniz lazım. Benim kedim bundan daha güzel hiç sevmiyorum bunu. Anne senin kızın benim. Gece kabus görebilirim sen benim yanıma gel. Kv diyor ki onun kıskançlığından bebeği kucağıma alıp sevemiyorum. Ben de deidm anne sinirlerim bozuluyor artık siz kendi torununuzu düşünüyorsunuz ama onun yaşında bir kızım daha var o da etkileniyor. Sürekli kızıma annen hep kardeşinle ilgilenecek ben o yüzden kardeş istemedim diyor. Ben hepsini duyuyorum sizde duyyyorsınuz gerçekten kaldıramıyorum dedim. Dün hep ağladım kapımı kapatıp. Bacak kadar Kiza göre davranıyorlar görseniz halimi anlarsınız. Tiksinerek bakmıyor çocuğa o suratı görseniz çakarsınız ağzının ortasına. Hayır çocuk çocuğun lafıyla etkilenir benim kzıımında psikolojisini bozdular. Söyledim eşime inşallah gider bugün diyor. Şimdi beni kızımkn en yakın arkadaşının annesi aradı aynı sınıftan.senin kızı da ağlayıp sinemaya götüreyim biraz değişiklik olur hep evdeydi birbirlerini özlemişlerdir dedi. Bende tamam dedim. Gitsin kız arkadaşıyla gezsin biraz. O kadar hanım o kadar güzel bir ailesi varki valla gözüm kapalı emanet ederim. En azından kızımın psikolojisini bozmaz burda.
Ya bu lohusaların yanında neden ise yaramayan moral boşan insanlar durur ki anlamıyorum acaba eşin açıkça gitmesini söylese sıkıntı olur mu? Sen zaten hassas bir dönemdesin önceligin çocukların ve kendin bunu anlamak cok zor olmasa gerek.Arkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
@askk3 ile aynı gün doğum yapmışız :) hayırlısı olsun canım. Bizim bugün 8.günümüz. AsM den topuk kanımızı bile verdik. Dünden beri sütümde azaldı sanki kızlar geçen gün sütüm taştı sertleşti yanma oldu beni sıtma tuttu çocukta emmiyor çok fazlaydı çünkü emiyor ama doyuyor 1 saate kalmaz tekrar şişiyor ben donuyorum birden hararet basıyor ateşimi ölçtüm 39,6 cerrah arkadaşıma yazdım emzirdikten sonra memenin iyice boşaldığından emin ol dedi. Memede kalan süt iltihap yapar hiç emziremezsin dedi ben de sağdım sağar sağmaz ateşim düştü kendime geldim. Gözümü açamıyorum şimdş o kadar rahatladım ki. Bu sefer de sütüm azaldı gibi. Göğüslerim genelde yumuşak artık. Sık sık emziriyorum 2 saatte bir hatta bazen durmuyor saat başı veriyorum.
Psikolojik olarakta sinirlerim bozuldu. Lohusalıkta ya annen olacak sadece ya da hiç kimse. Ağrım sancım olmasa tek kalırdım. Şimdide 40 çıkana kadar yalnız kalmadın diyorlar. Görümcemin kocası ve kızı. Maalesef ki. Geçen gün sıtma tutarken hava akmak isterim odalarda yürüyeyim yok ama çıkamadım lohusa da erkeğin ne işi var. İzne çıkartmış şirketleri o da sürekli geliyor boş konuşuyor. Ya ben rahat oda değiştirip istediğim yerde emzireceğim pijamalarla gezeceğim çakamadım ya kapadım yatak odasını balkonu açtırdım eşime. Sinirimden ağladım. Kv mi çağırdım. O geldi dün. Hele kızını görmeniz lazım. Benim kedim bundan daha güzel hiç sevmiyorum bunu. Anne senin kızın benim. Gece kabus görebilirim sen benim yanıma gel. Kv diyor ki onun kıskançlığından bebeği kucağıma alıp sevemiyorum. Ben de deidm anne sinirlerim bozuluyor artık siz kendi torununuzu düşünüyorsunuz ama onun yaşında bir kızım daha var o da etkileniyor. Sürekli kızıma annen hep kardeşinle ilgilenecek ben o yüzden kardeş istemedim diyor. Ben hepsini duyuyorum sizde duyyyorsınuz gerçekten kaldıramıyorum dedim. Dün hep ağladım kapımı kapatıp. Bacak kadar Kiza göre davranıyorlar görseniz halimi anlarsınız. Tiksinerek bakmıyor çocuğa o suratı görseniz çakarsınız ağzının ortasına. Hayır çocuk çocuğun lafıyla etkilenir benim kzıımında psikolojisini bozdular. Söyledim eşime inşallah gider bugün diyor. Şimdi beni kızımkn en yakın arkadaşının annesi aradı aynı sınıftan.senin kızı da ağlayıp sinemaya götüreyim biraz değişiklik olur hep evdeydi birbirlerini özlemişlerdir dedi. Bende tamam dedim. Gitsin kız arkadaşıyla gezsin biraz. O kadar hanım o kadar güzel bir ailesi varki valla gözüm kapalı emanet ederim. En azından kızımın psikolojisini bozmaz burda.
Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallahKızlar merhaba bayadır yoktum ülkece zor günler yaşıyoruz sizler nasılsınız ? Benim üç gündür sırt ağrılarım çok arttı 10 gündğr uyuyamıyorum :/ Kapı süsü yaptıran arkadaşlar nerde yaptırdınız? Ankara memorialda ya da TOBB da doğum yapacak var mı ?
Bizde de karın bölgesinde yaklaşık 2 haftalık gerilik var onu takip ediyor işte 37 de büyümüş olurlar sağlıkla gelsinler cani içinde olsun da cabuk büyürler Allahın izniyleŞekerim çıktı, suyum çok fazla ve karın bölgemiz geri 3 hafta kadar
Görümcenin kocası ne alaka ne kadar düşüncesiz millet Söyle ya direk ben olsam söylerdim evde rahatça dolaşamıyorum eve git de ya da bulunduğun odadan çıkma ben evde turlayacağım de anlar onzaman. Anlamazsa da kov gitsin aç değil açıkta değil. sen üzüleceğine düşüncesiz kimse o bozulsun kimse senden değerli değil.Arkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
Ücret ne dediler peki ?Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallah
Ücret ne dediler peki? 850 fazlaymış ya alt tarafı kapı süsü..Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallah
Gayet iyi kuzum haftasına göre senin doktor tonton seviyor galiba benim doktor Zekai tahirden gelme yılların hocası,hatta hocaların hocası gibi bi durum var yani meslektaşları arasında bilgisine danışılan bi hoca,en sevdiğim doğum kilosu 2800/3200 arası,hem doğumları çok kolay oluyor hem çabucak toparlıyorlar diyorCanım 2290 gr olmus benim minnak nst de sancı çıkmadı biraz ufak ama kilo almış en azından dedi salı günü tekrar gidecegim bakalım ama 37 de alırım diyor
Sıkıntı olursa olsun. Bu durumda bu kadar düşüncesiz biriyse ve haz almıyorsa sıkıntı olursa mesafeli olurlar daha iyi.Ya bu lohusaların yanında neden ise yaramayan moral boşan insanlar durur ki anlamıyorum acaba eşin açıkça gitmesini söylese sıkıntı olur mu? Sen zaten hassas bir dönemdesin önceligin çocukların ve kendin bunu anlamak cok zor olmasa gerek.
Evet şaşırmışlar bi kapı süsüne 850 tl,yani kendim yapınca maliyeti max 150 tl tutuyor resmen insan kazıklamak ben doğumdan hemen önce doğum kapsamlı özel sağlık sigortası yaptırmıştım ama hocaların kendi doğum paketleri de var yeni yıldan önce benim doktorumun doğum paketi 13.500 falandı temmuz ayı gibi arkadaşım yaptırmıştı.yeni yıldan sonra rahat 20bin civarına ulaşmıştır.tobb için ümit korucuoğlu var onun doğum paketi yazın 16bindi muayeneler doğum falan o da muhtemelen 20bini bulmuştur diye düşünüyorumÜcret ne dediler peki? 850 fazlaymış ya alt tarafı kapı süsü..
Görümcenle kızı ayrı bi olaydı şimdi kocasıda mı geldi ne kadar düşüncesizce bi davranış. Yeğenin zaten farklı bi kafada aman diyim sakın bebeğinle yalnız bırakma o kız beni çok korkutuyo gerçektenArkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
Benim doktorum var sadece doğum yapacağım hastaneyi seçmedim daha. İkisi arasında kaldım. Normal mi düşünüyorsun ?Evet şaşırmışlar bi kapı süsüne 850 tl,yani kendim yapınca maliyeti max 150 tl tutuyor resmen insan kazıklamak ben doğumdan hemen önce doğum kapsamlı özel sağlık sigortası yaptırmıştım ama hocaların kendi doğum paketleri de var yeni yıldan önce benim doktorumun doğum paketi 13.500 falandı temmuz ayı gibi arkadaşım yaptırmıştı.yeni yıldan sonra rahat 20bin civarına ulaşmıştır.tobb için ümit korucuoğlu var onun doğum paketi yazın 16bindi muayeneler doğum falan o da muhtemelen 20bini bulmuştur diye düşünüyorum
Ay canim o kadar haklisiniz ki dayanilacak gibi degil. Boyle seyler yasamayin ya, gelmeyin evime bi sure ben lohusayim. Olaylari kaldiramiyorum sizi kirmak istemiyorum diyin. Kv de gelmesin aman onun olsun. Vallahi kizinizla bebeginizle daha rahat edersiniz. Nedir bu ya, insanin sinirlenmemesi mumkun degil. Ama anlamadigim esiniz de sizde neden bunlari cekiyorsunuz. Kapatin kapiniziArkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
İnstagramda gördüm bi kaç yer bazıları ürünü göndermemiş fl üstüne dolandıranlar var acaba bildiğimiz bir site vs var mıEvet şaşırmışlar bi kapı süsüne 850 tl,yani kendim yapınca maliyeti max 150 tl tutuyor resmen insan kazıklamak ben doğumdan hemen önce doğum kapsamlı özel sağlık sigortası yaptırmıştım ama hocaların kendi doğum paketleri de var yeni yıldan önce benim doktorumun doğum paketi 13.500 falandı temmuz ayı gibi arkadaşım yaptırmıştı.yeni yıldan sonra rahat 20bin civarına ulaşmıştır.tobb için ümit korucuoğlu var onun doğum paketi yazın 16bindi muayeneler doğum falan o da muhtemelen 20bini bulmuştur diye düşünüyorum
Ay sikinti olsun! O tarz insanlarin zarari olur faydasi olmaz. Ve o kiz cok tehlikeli. Onlar utanmiyorsa bence gelmeyin evime demek hic anormal degil. Insan evine kimi isterse onu alir. Mecburiyet yok bence. Zaten onlar da farkindaymisYa bu lohusaların yanında neden ise yaramayan moral boşan insanlar durur ki anlamıyorum acaba eşin açıkça gitmesini söylese sıkıntı olur mu? Sen zaten hassas bir dönemdesin önceligin çocukların ve kendin bunu anlamak cok zor olmasa gerek.
Özel saglik karşılamıyor maalesef canimİlk minnoşum kızdı şimdi bu minnoş erkek olunca sünnet konusunu bizde araştırdık yenidoğana bende yaptıramam çünkü zaten karanlıktan sıkışık bi yerden gelmiş ilk hafta yok topuk kanı yok hepatit aşısı vs derken canı yanıyor sürekli o savunmasız haline kıyamam dedim.erkek bebeği olan deneyimli arkadaşlarıma sorduğumda da 40ı çıkıp 3 aylık olana kadar kesin yaptır zaten bardak kesip kapatıyorsun oraya bezede değmiyor çok çabuk atlatıyor dediler muhtemelen bende o aralıkta yaptıracağım nasip olursa özel sağlık sigortası karşılıyormudur onu da bi araştırmam lazım tabi bu arada devlette yaptırmak pek istemiyorum
Hayırlı olsun canım Benim hala bitmedi çanta işi.. Bu arada ben hiç çok kanamam olduğunu hatırlamıyorum. O da kişiden kişiye değişiyor demek.Hastane çantamı hazırladım kızlar gerçi daha eksikler var ama yinede yerleştrdim elimde olanları. 3 takım koydum kendime birde kalın polar sabahlık. İnşallah yeterli olur. Çok kanama oluyormuş
Bu arada kabin boy valizim vardı sığamadım valla bebeğimin battaniyeler dışarda kaldı biraz. Anne bebek çantasınıdıda götürürüm büyük ihtimal.
Kızlar bir şey danışmak istiyorum size. Benim bulunduğum şehirde bir tane özel hastane var ocaktan önce 10 bin tl civarı olan sezaryen doğum ücreti su an 21 bin tl olmuş. Sağlıkçı indirimiyle 18 bin tlye geliyor. Bana aşırı cok geldi bu ücret. Buradaki devlet hastanesinde dogursam istediğim doktorda dogurma ve özel oda imkanım var sizce ne yapmalıyım? Tabi ki özel hastane daha konforlu doktorumdan memnunum vs vs. Ama bu ücret aşırı ucuk geldi bana ya bilemiyorum. Siz olsanız napardınız?
Maşallah bebişine canım Ay ne güzel doğum ücreti de düşmüş ama herhalde sağlıkçı olduğunuz için..? Yılbaşı öncesi 10bin diyen benim hastane de 17bin dedi. Hiç de pazarlık falan anlamayız, çekiniriz eşim de ben de Vereceğiz o parayı gibi görünüyor.. Puff Sağlıkla gelsin de ne diyeyimKızlar benim de bugun kontrolüm vardı 34+1 2416 gr her şey yolunda şükür Doğum ücretini de 14 bin TL ye düşürdük
Ay canım üzüldüm yaa.. Telefonda ağlamadın mı annen gelmiyim deyince Seni üzmek için değil ama ben olsam ağlardım, dayanamam hiç.. Benim bile canım sıkıldı burdan Yangına körükle gitmek istemem ama haklısın bence. Ya elbette kayınvalidenlerin durumu da kötü ama.. Dediğin gibi küçük çocuklar, dağınıklık vs. de cabası. Kızın için bir de kardeş psikolojisi.. Annene söylesen kötü hissediyorum şu bu diye; öyle 3-5 günlüğüne bile gelmez mi? Yoksa tabi insan seve seve evini açar da, o zaman onlar da halden anlasalar.. Senin için de normal bir dönem değil sonuçta. Bir de bunun lohusalığı var.. İnşallah annen kısa süre de olsa gelir canım yaa Olmazsa da artık yapacak bir şey yok.. Kendini üzmekle çözülmeyecek sonuçta. Sağlıklarına sağlığınıza şükredip, akışına bırakacaksın. Her şey yoluna girecektir canım Allah'ın izniyleHerkes icin zorlu bir surec ama depremi yasayanlar icin cok daha zorlu bir donem,ben de ne diyecegimi ne yapacagimi bilmiyorum gercekten,dogumda yardimci olmalari mesele degil,kucuk cocuklarin olmasi,surekli bir daginiklik ve bagirti onlar cok yoruyor.
Her oda dolu,eger gelirse yatak odasinda benimle kalabilir aslinda,esim kizimla uyuyor.İste kayinbabadan dolayi rahat edemem diyor.Annemlerinde evi gitti depremde o da ablamlarda kaliyor,oraya gitme sansim hic yok.
Kayinvalide,gorumcede destek olurlar aslinda,onda sorun yokta gorumcede dort yasinda bir kiz ve on aylik bir bebek var,benim kiz da iki bucuk yasinda,evde surekli bir kosturmaca,daginiklik,gurultu var.kizlarda bir birini kiskaniyorlar,benim kiz da huzursuz,kardes gelince ne yapicaz hic bilmiyorum.
Bana da kadın doğum uzmanı dememişti. Sonradan takibini yapan çocuk doktoru istemişti. Çocuk doktoru onu bilir canım. Hiç mi ailede iri bebek falan yokmuş ya Genetik sonuçta uzak kuşaktan bile geçebilir.Doktorum eski kafali bi dr. Hic ultrasyon vs demedi dicegini de sanmiyorum sanirim cocuk dr u bulmam lazim o der belki :/ benimde icim rahatlasin diye bende istiyorum acikcasi cunku ne benim ne esimin tarafinda da azcik buyuk kafa yok :/ sekerim sınırda cıkmıştı diyet vs yaptirmadi belki ondan da olabilir kuşum bilmiyorum ki
Ay yaa.. Çok geçmiş olsuunnn İnşallah çabuk geçer.. Yalancı negatif olmasın corona testi. Ne bileyim bazen öyle 2.de falan pozitif çıkıyor ya. Gerçi şimdi bir sürü de virüs çıktı. Kimbilir hangisi hay Allah yaaKızlar çok şükür korona da negatif geldi heralde gebelik testimi gördüğümde bu kadar sevinmemişimdir Ama bu neyin nesi ben anlamadım. İnfluenza A ve B negatif, rsv antijeni negatif, korona negatif. Ee bu çektiğim ne yani şimdi? O kadar kötüyüm ki bildiğiniz koronanın aynısı sadece ateşim yok ve tat koku yerinde onun dışında her şey var. Ateş de dıştan yok ama içten yanıyorum. Yorganın altında terliyorum üstünden bi kolumu çıkarsam donuyorum. Çok tuhaf bir şey hiç anlam veremedim
Olabilir artık bence.. Haklı da ama.. 1-2 haftası kaldı yani :)Ya ben dün çok yorgun hissediyodum ama şuan deli gibi temizlik yapıyorum aşırı enerjiğim bu yaklaşan Arya sesleri mi
Acaba
Dualarımız seninle ve bebeğinle sağlıkla kucağına al inşallahKızlar akşam 5 gibi sezeryanla alacak bebeğin suyu falan iyi ama kalbinde ritm bozukluğu gördü daha fazla beklemeye gerek yok riske atmayalım dedi çok moralim bozuk dua edin sorunsuz olsun