2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar doğuma eşi girecek olan var mi ? Benim eşim anestezist elini kolunu sallaya sallaya girebilir ama ben girmesini istemiyorum. Psikolojik olarak etkileneceğini düşünüyorum çünkü eşim çok hassas ve bana çok düşkün. Belli etmese de her ne kadar profesyonel olsa da sonuçta sevdiğin biri ameliyat olurken izlemek zor olur bence o yüzden ona sen kapıda bekle diyorum. Bir de fotoğrafçı işini naptınız benim hiç foto falan cekilesim yok ameliyathanede herkes tanıdık olacak zaten herkes birer poz çekse yeter odada da kardeşim çeker hiç böyle foto organizasyonu çekecek motivasyonum yok sonradan pişman olur muyum acaba

Sağol canım yazdığın motive etti beni inşallah biz de sorunsuz atlatırız
Pskoljik çünkü doktordan geldiğim gün bende aynı seyi yasadim baktım karnım küçülmüş ama sanırım aşağı indiği için benimki bide dedi kuveze girer üzüntüden de olabilir
Sanırım aşağı inince bı boşluk hissi oluyor onla alakalı da olabilir kötüyü düşünmeyelim canım. Bugün ebe bana uzun uzun anlattı. Kesinlikle olumsuzu düşünmüyoruz haftan güzel küvözü unut emzirmeye odaklanicaz dedi. İlk iki gün sütün damla damla gelebilir sütüm gelmiyor diye panik yapmayacaksın o gelen süt bebeğe yeter dedi sonra göğüslerin kocaman olacak bol bol sütün olacak dedi. Göğsümü emzirirken nasıl tutacağımı bebeğe nasıl vereceğimi anlattı baya motive etti beni sağolsun. Önceki ebemi hiç sevmiyordum onun tayini çıkmış bunu çok sevdim en azından bebeğimin de takibini o yapacağı için içim rahatladı biraz

Eşin girsin tabiki canm doğuma sana da destek olur kendini o an yalnız hissetmezsin bı elini tutsa saçını sevse dayan bitti dese o an için insana iyi geliyor bide eğer komple anestezi değilse o anki duygularını eşinle paylasman iyi gelir komple bile olsa orda guvenecegin birisi olcak

Ya bu haftalarda dönmez diyorlar çok şaşırdım benimki 28den beri baş aşağı duruyor en son 32de gitmiştim hala başı aşağıdaydı inşallah dönmez
İlk kızımda 28de dönmüştü öyle de kalmıştı ama bu kız çok başka. 26da doğum pozisyonuna inmişti 2. Kez doğum pozisyonundan çıktı ve galiba tekrar doğum pozisyonuna iniyor çünkü biraz sancım var

Ne bilim sanki o girse bi de onun için stres olucam gibi geliyor bana bakma sen ben şimdi biraz endiseliyim falan ama o an çok soğukkanlı olurum eşim daha duygusal

Arkadaşlar yenidoğan bebek bakımı ile ilgili bir kitap/ kaynak tavsiyesi olan var mı deneyimsiz anneler için?
Canım bir arkadaşım bunu tavsiye etti okumam için getirdi daha başlayamadım ama yorumları iyi baya sende bir incele istersen

Eklentiler

• CD1D319F-48B6-402A-AD9D-2F31D93052EF.png
    443,4 KB · Görüntüleme: 34
Senin iyi haberini aldığımıza çok sevindim günlerdir merak etmiştik. Kayiplariniz için ise çok üzgünüm Allah sabır versin çok zor günlerdir neler yaşadınız
Kızlar, ben bu sabah doğum yaptım spinal sezeryan ile 37+0 da 3 kilo 160 gr oğlum oldu çok şükür. Doğum esnasında sizlere tüm hamişlere dua ettim sağlıkla alın kucağınıza diye
Gözünüz aydın canım anali babalı büyüsün miniginiz
Kizlar bana karnım küçüldü gibi geliyor ya aşağı indiği için mi psikolojik mi acaba
Doğum yaklaşıyor ya artık bebek toplanıyormus ben de aynı şeyi düşünüyordum annem öyle söyledi

Ayağı mı topuğu mu bilmiyorum ama elimi koyunca baska yere kaydırıyor küçük yaramaz
Yok canım düşüp bayılır oralarda, bi de kalkıp bebeğe mi bakayım? Kocaya mı? Senin zaten full tanıdık telefonunu da alırsın çeksinler sana her anı bence

Kızlar ne yapalım ya bize akıl verin. Kafamız allak bullak. Buralar felaket nereye gitsek, ne yapsak??? Suyum fazla çocuğun karın bölgesi 2 hafta geri, Dr çocuk cerrahisi, endokrin ve hemorolog olan bi hastanede doğum yap diyor, eğer ki çocukta sıkıntı varsa hemen çocuk cerrahisi müdahele eder, sende sıkıntı çıksa hemotolog müdahele eder vs... Malatya’ya gidemem çok çok korktum Urfa’da özel doktorum bunları dedi zaten, ne yapsam ne etsem bilmiyorum ev yok oğlum küçük ve çok hareketli, hiç ama hiç durmuyor yerinde, başkasının evine gidip kalmak çok zor, ben rahat etmiyorum oğlumdan dolayı, çocuk doğacak düzen kurulması lazım ne yapsak ne etsek sizde bana fikir verin lütfen

Size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.

Kızlar son zamanlarda vajina da çok baskı hissediyorum ama tam aşağı kısmında özellikle bebek hareket edince resmen orada da hareket hissi oluyor, şimdi çıkacak sanki diyorum. Tuvalete falan gidince de o baskı var ama çok daha farklı sanki açılmış gibi, umarım anlatabildim böyle durum yaşayan var mı

Senin ya da eşinin ailesi nerede canım.
Benim de Elbistan'da arkadaşım vardı 3 çocuğu ile konyaya geldi eşinin ablasının yanına, ev tutacaklar oradan.

Kendi hastaneme sormadım hiç ama sanırım özellerde sezeryansa kimseyi almıyorlar. Ben de istiyodum girmesini sezeryan olursa ama normal olursa bilmiyorum o ıkınmalara vs dayanabilir mi stres yönetimi yok pek. Destek olacağına eminim ama kendisini çok kasar buna da eminim. Ben de çok kararsızım o yüzden :/ Fotoğraf olayını da ben baştan beri hiç planlamadım yani çok fahiş fiyatlar söylüyorlar. O yüzden artık doğum sırasında çekebilecek olan varsa telefonu veririm. Odada zaten ablam görümcem vs çekerler.

Senin ya da eşinin ailesi nerede canım.
Benim de Elbistan'da arkadaşım vardı 3 çocuğu ile konyaya geldi eşinin ablasının yanına, ev tutacaklar oradan.
Benim ailem Adıyaman’da, eşimin ailesi Urfa’da. İki bölgede sıkıntılı ama Urfa daha iyi gibi. Urfadada doktor anlamında sıkıntı var.

Bu uygulamayı ben de satın almak istiyorum kitaptan takip sanırım biraz daha zor olabilir uygulama daha mantıklı geldi bana
Evet uygulama daha pratik en özet hali,hani bazı insanlar illa kitap olsun isterler ya o yüzden ikisini de söyledim kitap daha geniş kapsamlı ama onun için sakin bi bebek lazım benim kızım memede uyur yerine bırakınca uyanırdı o yüzden kitaplara hiç bakamadım telefondan uygulamasından takip etmek daha kolaydı benim için

Benim de eski dikiş yerimde ağrı baskı oluyor onu sordum dün. Kendini ittiriyor artık doğuma hazırlanıyor ağrı olması normal dedi doktorum.

Bir annenin her gebeliği ve doğumu başka başka cidden.bakalım minnaklar bizi nasıl şaşırtacaklar Zaman daraldıkça kaygı heyecan korku tavan

Çok zor durum gerçekten canim. Bazı illerde yurtları açtılar. İzmirde konteyner kenti hazirliyorlar oraya da depremzedeleri alacaklar ama bebekle zor olabilir sizin gitmeyi planladığınız bir şehir var mı? Bahsettigin hastaneleri büyüksehirlerde daha kolay bulabilirsin. Bazi sayfalarda ev falan ayarlayanlar var hatta kk da da gördüm ben ev bulup yerlestirenler bağlantısı olanlar. Anasayfaya bir yazsan mi ? Dediğin gibi yakindan takip edilmen lazım eşyalı 1+1 bile olsa sizi toparlanana kadar idare eder canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…