• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ya doktor bana monurol saşe vermişti. Eczacı eşime muadili üromisin saşe vermiş baktım içeriği aynı ama yinede size danışıyım bi dedim 🤔
Bende içmiştim herhangi bir sorun olmuyor ama gece yatmadan önce içip sabaha kadar tuvalete çıkmazsanız daha çok etki ediyor.

Yaaa 😔 keşke böyle olmasa. Atlatilacak bir şeyse hiç takmayabilsen keşke. Bebeği de etkiliyor bunlar

Sleepy almadım taşınıyor diye çok yorum vardı, baby turco aldım

Benim geceleri çok oluyor, sağa yatarsam sağ bacağım, sola yatarsam sol bacağım kalçadan dizime kadar ve çok ciddi can yakıyor
Bazı şeyler gecsede o an için işte çok üzüyor insanı :/

Kızlar ya doktor bana monurol saşe vermişti. Eczacı eşime muadili üromisin saşe vermiş baktım içeriği aynı ama yinede size danışıyım bi dedim 🤔
Aynısını yaşadım monurol yazdı doktor ama yokmuş üromisindi sanırım o da, onu vereyim demiş. İyiki eşim almamış aradı sordu bana. Ben de hamile olduğumu söyledin mi dedim yok dedi. Sonra eczacıya demiş işte eşim hamile falan diye o zaman doktor ne yazdıysa onu alsın demiş. Bence doktorun ne yazdıysa onu kullan canım o eczanede yoksa diğerinde vardır illaki.. Ya da danışma imkanın varsa doktoruna danışarak kullan.

Oda içinde hiç yatak tasiyamam ya 🙈hiç benlik değil valla. Sallanir ana kucağı var onu taşıyorum Ben oda oda 😁
Ben de hiç öyle yatak taşıyacak potansiyel görmüyorum kendimde. Bu ana kucaklarından alıcam galiba ben de bi tane. Bazıları hiç kullanmadık diyor ama odalarda gezdirmek için mantıklı olur. En azından mutfağa gidince bile bebeği koyacak bir yer olur.
Allah affetsin de şu doğum şekli bi bana mi tiksinc geliyor ya 😵‍💫 Plastik bir kabın içinde durağan suda doğum yapmak hiç steril gelmiyor😪
Bana da hep çok güzel geliyor, belki de paylaşılan videolarda anneler çok sakin gözüktüğü için. Bir de sıcak suda durmak beni genel olarak rahatlatıyor ama tabi su pislenir. Kakamızı da yapabiliyoruz sonuçta. Garip bir ortam olur herhalde. Suda doğum seçeneği yok ama doğum yapacağım hastane odalarında küvet varmış. Onu doldurup belki sancıları azaltılsın diye biraz denerim diye düşünüyorum. Bakalım iğrenç olursa yazarım. 😅

Rica ederim ne demek ♥️ sizin oralar çok relax gerçekten eski usul. Sağlıkta herşey ilerlemisken nasıl böyle eski usul ilerliyolar anlamadım bı yandan da güzel ama biraz tedirgin edici yani 🥴
Eski yeni karışık. Ebe kontrollü doğum. Bütün Kuzey Avrupa ülkeleri böyle. Doğumlarda anne bebek ölümleri dünyanın en düşük seviyelerinde ama gerçekten bu şekilde kontroller nasıl yeterli oluyor hiç bilmiyorum. Sezaryen oranı da dünyada gelişmiş ülkelerde en düşük Kuzey Avrupa’da. %20 civarı, Türkiye ve Brezilya dünya birincisi %54tü sanırım. Geri kalan gelişmiş ülkeler genelde %30-35 civarı. Yani böyle istatistiklere bakıp kendimi rahatlatıyorum. Bakalım inşallah güzel sağlıklı geçer.

Bir de bebek tırnaklarını kesmek için ne aldınız? Gördüğüm bebek tırnak makaslarının çoğu normal makaslara benziyor. Büyüteçli olanları gördüm internette ama pek kullanışlı gelmedi. Bir de törpü gibi satılanlar var. Deneyimli anneler ne rahat oluyor?

Bana da hep çok güzel geliyor, belki de paylaşılan videolarda anneler çok sakin gözüktüğü için. Bir de sıcak suda durmak beni genel olarak rahatlatıyor ama tabi su pislenir. Kakamızı da yapabiliyoruz sonuçta. Garip bir ortam olur herhalde. Suda doğum seçeneği yok ama doğum yapacağım hastane odalarında küvet varmış. Onu doldurup belki sancıları azaltılsın diye biraz denerim diye düşünüyorum. Bakalım iğrenç olursa yazarım. 😅
Evet doğuma hazırlık sürecinde sıcak su cidden rahatlatır ama doğumu suyun içinde yapmak bana biraz pis geliyor 🙈 akan bi su olsa nehir dere gibi okey ama duran su benim mantığa yatmıyor 😁 ben zaten havuza da hiç giremem herkes ayni suda duş alıyormuş gibi geliyor bana 😁

En uygun gece yatmadan önce 1 bardak suyun içine karıştırıp içtim şimdi öyle yatacağım canımm tek doz vermiş zaten bana da. Yeterli olurmuş ben de idrarda sıkıntım varsa sen de kullan madem doktor vermiş enfeksiyon da gelebilir çok riskli canım.
Canım monurolden fayda gördünmü peki ? Bende idrarda enfeksiyon çıkıyor bu kaç oldu içiyorum monurolü bir ay sonraki testte bidaha çıkıyor.içer içmez testi yaptırıp ona göre antibiyotik mi kullansaydım diyorum ama idrarda yanma kaşıntı falanda olmuyor ama böyle bi kaldım benim de senin gibi kasılmalarım oluyor tedirginim 😞

Evet doğuma hazırlık sürecinde sıcak su cidden rahatlatır ama doğumu suyun içinde yapmak bana biraz pis geliyor 🙈 akan bi su olsa nehir dere gibi okey ama duran su benim mantığa yatmıyor 😁 ben zaten havuza da hiç giremem herkes ayni suda duş alıyormuş gibi geliyor bana 😁
Bu düşünce bende de var belki yanlış ama var..🤦‍♀️

E doğru zaten. Ben havuzda da yüzüyorum normalde ama yaz tatili havuzları beni de geriyor.

Ben genel olarak normal doğumu rahat olağan sürecinde geçirme hayalleri kurduğumdan dediğim gibi sudan paylaşılan videolar özendirici geliyor. Tabii muhtemelen sıkıntı yaşayanların videosu yok, güzel geçenler paylaşılıyor. Klasik sosyal medya problemi.

Rahat geçeceğini bilsem su pismiş, hijyenik değilmiş hiç sallamam ama. Yıkanırım akan suda bir şey olmaz. 🤣

Sagol canim,su an gunduze gore daha iyi,bu vesileyle bol bol su iciyorum☺️

Nedense ben muadil ilaclari bir turlu kullanamiyorum ama icerik ayniysa icine sindiyse,eczaci vermis sonucta kullanabilirsin sanki.
Aradım eczacıyı konuştum emin olamayınca oda o ilaçla aynı olduğunu dile getirdi. Eşimede Bi ton kızdım ben nerden bileyim reçeteyi verdim aldım diyor 🤦‍♀️

Aynısını yaşadım monurol yazdı doktor ama yokmuş üromisindi sanırım o da, onu vereyim demiş. İyiki eşim almamış aradı sordu bana. Ben de hamile olduğumu söyledin mi dedim yok dedi. Sonra eczacıya demiş işte eşim hamile falan diye o zaman doktor ne yazdıysa onu alsın demiş. Bence doktorun ne yazdıysa onu kullan canım o eczanede yoksa diğerinde vardır illaki.. Ya da danışma imkanın varsa doktoruna danışarak kullan.
Yaa geç olduğu için yazmak istemedim doktora. Bilemedim şimdi 🤦‍♀️ içmekte istiyorum enfeksiyon ilerlemesin diye. Nettede Bi çok kişi böyle kullanmış aslında

Bende içmiştim herhangi bir sorun olmuyor ama gece yatmadan önce içip sabaha kadar tuvalete çıkmazsanız daha çok etki ediyor.
Bende kullancam sanırım eczacıda içerik aynı deyince ikna oldum sanırım. O şekilde yapacağım son kez wc ye girip.

Bir de bebek tırnaklarını kesmek için ne aldınız? Gördüğüm bebek tırnak makaslarının çoğu normal makaslara benziyor. Büyüteçli olanları gördüm internette ama pek kullanışlı gelmedi. Bir de törpü gibi satılanlar var. Deneyimli anneler ne rahat oluyor?
Normal bizim kullandığımız gibi kırnak makası. E bebekten aldım, ilk doğumundan itibaren hep onla kestim. Hiçte sorun yaşamadım

kızlar hastane için nasıl pijamalar aldınız ben henüz sipariş vermedim alttan çok muayene oluyor dendi acaba elbise tarzı mı alsam hiç tarzım değil ama 2 parça alsam veya sabahlık şeklinde

Back