2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ayy çok korkuyorum erken doğumdan sonra o korku geçiyor normal doğumdan korkuyorum sürekli korkacak bişeylerim var yani 😭
Canım o korku herkeste oluyor normal doğumu bilmiyorum ama sezaryen olduğum için korkmana gerek yok diyorum sadece

Kızlar daha önceki gebeliğinde çatı muayenesi olan var mı ? Normal ultrason muayenesinden elle yapılması dışında farkı ne ? Googlelamak istemedim kötü şeyler okurum diye, tecrübeli annelerin yorumlarını merak ediyorum :KK70:
Canım korkulacak bişi yok vajinal spekulum ile açıyor smear alır gibi düşün iki parmağıyla bakıyor herhalde kafaya değiyormu diye bakıyor bir kaç saniyelik bişi ama ben de çok korkmuştum inanılmaz derece de korktuğum gibi de olmadı tabiki de 😀 Kız niye hatırlattın şimdi içim bşr tuhaf oldu 😂😂😂 yine doğumdan bir kaç gün önce bakacaklar sezaryende bile bakıyorlar Usg den görmüyor musun be kadın bebeğin nerede olduğunu diyesim gelmişti o zaman 😃

Ben de iyiyim canım çok şükür, artık evdeyim bakalım nasıl geçecek bu süreç.. hem çok işim var gibi hissediyorum hem dinlensem sadece diyorum, karışık 😅 sen ne zaman ayrılıyorsun işten?
35. Hafta bitiminde ayrılacağım şimdilik 5 haftam daha var mola vermek için 🥰

Kızlar günaydın,saat 6da kalktım o kadar uyuyamıyorum ki kuruyan çamaşırları falan katladım sihirli annem izledi ooo😀😅 bugün kontrolüm var çok heycanlıyım nst giricem bi de 🥰 minseo minseo nun dediği çatı muayesini aynı bende kimseye sormuyorum bile başıma gelsin ve yaşiyim modundayım😂😂😂
uyuma uyuma sen bebek doğunca keşke uyusaydım dicen :KK70: ben de öyle bi uyumak istiyorum ki ama lanet olası alarm bırakmıyor :KK70: valla ben de salağa yatıyorum normalde çok rahatımdır aslında polipimi bile dr uyuşturmadan aldı benim mesela hemşiresi gördüğüm en rahat hastalardansınız demişti :KK70: ama çatıyı araştırmıyorum hiç :KK70:

Canım korkulacak bişi yok vajinal spekulum ile açıyor smear alır gibi düşün iki parmağıyla bakıyor herhalde kafaya değiyormu diye bakıyor bir kaç saniyelik bişi ama ben de çok korkmuştum inanılmaz derece de korktuğum gibi de olmadı tabiki de 😀 Kız niye hatırlattın şimdi içim bşr tuhaf oldu 😂😂😂 yine doğumdan bir kaç gün önce bakacaklar sezaryende bile bakıyorlar Usg den görmüyor musun be kadın bebeğin nerede olduğunu diyesim gelmişti o zaman 😃
ohoo spekulum vs. vız gelir tırıs gider bana ya öyleyse bişi olmaz ben onlara alıştım artık senelerdir :KK70:

Senin bebeğin doğal yolla mı oldu? Acaba tedaviden mi alışkınsın diye düşündüm🙈
Canım 3 sene uğraştık biz 2 kere rahim filmi çekildim, smearler, polip alımı anestezisiz muayneler falan artık alışmıştım yani :KK70: bebişte aşılama ile oldu, hatta aşılama öncesi dr spekulum ile açtıktan sonra rahim ağzını cımbız gibi bi aletle tutup çevirmişti sanırım çatı muaynesi ondan daha kötü olamaz :KK70:

Google de ve makalelerdede aynen senin yazdığın gibi yazıyor canım ama çevremdekilerin yarısı bebeğini yıkamış yarısı yıkamamış, burdaki gibi zıt görüşler kafamı karıştırdı.
İlk defa anne olacaklar için ne yapsam ne yapsam diye bunu düşünmemeli bence, bebeğin ilk doğduğu haftalar her 2 saate bir beslenmesi gerektiği gibi yıkanma olayında da net bir bilgi olmalıydı bence.
Zaten onu nasıl yıkıyacam ki ben minnacık ya🤭
Canım bazi konularda genel bir fikir olmuyor. Mesela benim kızın göbeği 10.gün düştü ama düştükten sonra sürekli kanama oldu az az. Her gun zibininda kan lekesi oluyordu.. Doktoru yikayabilirsin demesine rağmen çok tedirgindim yinede. Teyzemin kızında enfeksiyon olmustu ve baya ilerlemisti hastanede yatmisti kordon enfeksiyonu yüzünden. Ben bu konuda biraz temkinliyim gerçekten.

Kızlar daha önceki gebeliğinde çatı muayenesi olan var mı ? Normal ultrason muayenesinden elle yapılması dışında farkı ne ? Googlelamak istemedim kötü şeyler okurum diye, tecrübeli annelerin yorumlarını merak ediyorum :KK70:
canım ben olmuştum, can acıtıcı birşey değil bence, kendini rahat bırak zaten, normal doğumda yaptığım için ara ara açıklığı da zaten çatı muayenesi gibi aşağüıdan kontrol ediyorlar.
Ben de oğlumu emzirip yatagina koymustum sonra uyudum aniden.ayağa firladim mememi elledim Allah im sandim bebeğin uzerine uyumusum kafasini koparmisim .memem de onun kafasi sandim. Kalktim ışiği açtim besige baktim bebegim uyuyor Allah im o nasil bir kabustu 3.5 yil gecti halen aklimda. Ilk haftalar boyle olmustu zaten uykusuzluğa gelemeyen ben 2 saatte bir kalkinca dengem şasmisti sonra zaten alistim😂
ay bu konuda bende takıntı vardı, uyuyakalırsam memede uyursa görmeden elim kolum üstüne gelirse diye, bu nedenle de yanıma hi,ç yatırmadım hep korkmuşumdur çok derin uyursam da üzerine gelirsem diye :S
Kızlar merhaba son günlerde sık sık burun kanaması yaşıyorum bu durumu yaşayan var mı?
bende oluyor canım
Kızlar günaydın biraz önce çok sıkıldım lavaboya giderken burnum akıyor sandım hemen peçete kopardım sileyim dedim meğer kanıyormuş. Geçen gün birisi yazmıştı herhalde burun kanamasını. Bu haftalarda artıyormuş galiba ara ara oluyordu sanki birisi burnuma vurdu gibi kanadı. Geçti hemen devam etmedi ama.
bende oluyor ama az az sık sık oluyor, normaldir herhalde diyorum hoş artık normallik hiçbirşeyim kalmadığı için bunu da normalleştirdim kendimce :KK70:

canım ben olmuştum, can acıtıcı birşey değil bence, kendini rahat bırak zaten, normal doğumda yaptığım için ara ara açıklığı da zaten çatı muayenesi gibi aşağüıdan kontrol ediyorlar.
iyi bari canım o zaman sorun yaratacak bir şey değil :halay:

Kızlar park yatak içine sünger yatak alacağım, eskisini bulamıyorum, bir türlü seçemedim. ölçüler tam uymuyor gibi, benim park yatak nuna sena, ölçüler 103*76 sünger yataklara bakıyorum hep ölçü 90*190 çıkıyor ben mi bulamadım ki

Gunaydinn.. pijama takimi aldiniz mi? Nasil bisey aldiniz? Ben hala icime sinen bisey bulamadim. 1.000 lira ustu de vermek istemiyorum.
Canım ben bunları aldım siyah pijama ve gecelik pentiden. Annem de bir tane lohusa takımı almış sabahlıklı falan. Yeter diye düşünüyorum 😌

Eklentiler

• 1D03F559-2808-41BF-BF00-A5E69EE7380B.png
    1D03F559-2808-41BF-BF00-A5E69EE7380B.png
    531,4 KB · Görüntüleme: 76
  • CB523878-CC24-465E-8BCE-34D441DA419D.png
    CB523878-CC24-465E-8BCE-34D441DA419D.png
    610,3 KB · Görüntüleme: 75
  • 712D78A9-9519-4F89-8624-950AC45388D3.png
    712D78A9-9519-4F89-8624-950AC45388D3.png
    192,5 KB · Görüntüleme: 76
Kızlar park yatak içine sünger yatak alacağım, eskisini bulamıyorum, bir türlü seçemedim. ölçüler tam uymuyor gibi, benim park yatak nuna sena, ölçüler 103*76 sünger yataklara bakıyorum hep ölçü 90*190 çıkıyor ben mi bulamadım ki
ölçüler çok küsüratlı kendin de ölçtün mü hiç ?

Canım 3 sene uğraştık biz 2 kere rahim filmi çekildim, smearler, polip alımı anestezisiz muayneler falan artık alışmıştım yani :KK70: bebişte aşılama ile oldu, hatta aşılama öncesi dr spekulum ile açtıktan sonra rahim ağzını cımbız gibi bi aletle tutup çevirmişti sanırım çatı muaynesi ondan daha kötü olamaz :KK70:
Oyy helal sana valla ben de bi kere aşılama yaptırdım o spekulumu taktığında canımdan can gitti sanki, işem bitene kadar inledim🙈 o yüzden çatı muayenesi ve normal doğumda kendimi düşünemiyorum🤦🏻‍♀️🤣 36.haftada çatı muayenesi olucam günlerdir nasıl dayanıcam diye strese girdim😂
sen bence hiç korkma, ağrı eşiğin yüksek muhtemelen senin muayene rahatlıkla anlamadan biter😄

Oyy helal sana valla ben de bi kere aşılama yaptırdım o spekulumu taktığında canımdan can gitti sanki, işem bitene kadar inledim🙈 o yüzden çatı muayenesi ve normal doğumda kendimi düşünemiyorum🤦🏻‍♀️🤣 36.haftada çatı muayenesi olucam günlerdir nasıl dayanıcam diye strese girdim😂
sen bence hiç korkma, ağrı eşiğin yüksek muhtemelen senin muayene rahatlıkla anlamadan biter😄
ilk vajinal muayne olduğum günü hatırlıyorum kapıda beklerken stresten ölücem sanmıştım :KK70: sonra gelen vurdu giden vurdu :KK70: rahim ağzımda bi polip vardı dr um dedi istersen hemen şimdi alabilirim dayanabilir misin ? dedim alın ayrıca operasyon vs. uğraşmak istemiyorum çatala yattım 1-2 dk sürmedi zaten alması. En kötüsü rahim ağzını çevirmeydi bence onu kimseye tavsiye etmiyorum :KK70:

Ben de iki aşılama yaptım olmadı sonra canı kendi kendine olmak istedi ben de alışkınım o alete 😁😁

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim :) çift yumurta ikizi bebeklerim. İlk kez geçen hafta çıktı böyle bir fark. Bugün tekrar gidicem bakalım ne diyecek doktor.
güzel haberler alırsınız inşallah, ben de çift yumurta ikiz gebeyim ama çift yumurtalarda duymamıştım daha önce merak ettim biraz da. inşallah sorun yoktur sıkıntısız ilerler haftalarınız 🙏🏼🙏🏼

X