2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba benim hamileliğimin başında sanıyorum 1 buçuk 2 aylıktım 3’90 çıkmıştı 2 ay sonra falan dahiliyeye gittim ilaç verdi hala25 mg hala kullanıyorum düştü ama gayet korkma hiç
Valla sormayın dert ettim kendime çok arkadaşlarımında troidleri yükselmişti ama 3-4 ayı geçmişti gebeliğinde şimdi benim yeni inşallah sağlıkla ilerlersek organ gelişiminden korktum bir an.

Merhaba ben daha çok yeni hamile olduğumu öğrendim. Ve Tsh değerim 6 çıkmış. Yarın doktora gideceğim 4 haftalık hamileliğim organlar olusurken Allah korusun bir sıkıntı vermez değil mi ? Şuan çok sıkıntı yaptım kendime.
Korkma bir şey olmaz ilaç başlatır ve kontrol altına alınır. Tsh 30 olan gördüm ben :) benim de 4 kusurdu ilaçla düşüyor

Kizlar detayli temizliğe ne kadara geliyorlar alanlar vardır. Cam,perde yıkama asma, kapılar, mutfak dolaplari (iclerini de düzenliyor),koltuklari cekip dip köşe süpürüp siliyor, duvarlari süpürüyor,banyo dip temel. Yılbaşından önce 500 e gelmişti 700 yapmış bana gelen abla

Allah razı olsun canım sağol. Kaçıncı haftada böyleydi ?
Ilk haftalar canim 5 haftalikti ogrendigim de. Oğl da da vardi o sorun saglikla dogurdum oglumu. Simdi bunda da var tsh sikintim. Aklina kotu seyler getirme. Dere otu yiyorum ben sabah ve aksam ac karnina bir tutam cok iyi tsh a.Selenyumu doktoruna sor oyle kullan. Ceviz de cok iyi.endokrine ya da dahiliyeye yonlendirirler seni. Benim aile hekimim artik dozumu ayarliyor ilk zamnlar endokrin ve dahiliye bakmisti

Ilk haftalar canim 5 haftalikti ogrendigim de. Oğl da da vardi o sorun saglikla dogurdum oglumu. Simdi bunda da var tsh sikintim. Aklina kotu seyler getirme. Dere otu yiyorum ben sabah ve aksam ac karnina bir tutam cok iyi tsh a.Selenyumu doktoruna sor oyle kullan. Ceviz de cok iyi.endokrine ya da dahiliyeye yonlendirirler seni. Benim aile hekimim artik dozumu ayarliyor ilk zamnlar endokrin ve dahiliye bakmisti
Çok teşekkür ederim canım sağol selenyumu doktora sorup aldım. Doktorum bide bana brezilya cevizi önermişti. Ondan da alacağım. Yarın artık gideyim bakalım doktor ne diyecek.

Çok teşekkür ederim canım sağol selenyumu doktora sorup aldım. Doktorum bide bana brezilya cevizi önermişti. Ondan da alacağım. Yarın artık gideyim bakalım doktor ne diyecek.
Hamilelik oncesi onermis miydi şuan mi onerdi. evet brezilya cevizinde de baya bir selenyum var. Korkma cok yuksek degil 30 40 olanlar var.

Hamilelik oncesi onermis miydi şuan mi onerdi. evet brezilya cevizinde de baya bir selenyum var. Korkma cok yuksek degil 30 40 olanlar var.
Canım ilk hamileliğimde 2,40a düşmüştü benim tsh ama ondan önceki aylarda 7’di. Doktor senin tsh sürekli inip çıkıyor kontrol ettir hep diyordu ve bu vitamini vermişti. Yani hamileydim o zaman. Hamile olmadan önce o kadar doktora gittim kimse selenyumdan bahsetmemişti. 2 aydan fazla kullandım sonra bitince bir süre almadım geçenlerde yine aldım doktoruma attım kullan tsh kontrol ettir yine demişti ama almam iyi olmuş.

Daha çok erken, doktor herhangi bir yasak koymadığı sürece korunarak devam edebilirsiniz, hatta son iki hafta korunmadan yapmak da doğumu başlatıyor. Artık 39. Haftaya girip yeter doğsun bebişim dediğinizde eşinizden yardım isteyebilirsiniz :) biz hiç azaltmadık, haftada üç kez kesin oluyor. Benim ruh sağlığıma da çok iyi geliyor, göbeğimden dolayı özgüvenim çok düşük, kendimi çok çirkin hissediyorum. En azından bu şekilde biraz motive oluyorum diyebilirim. Eşinizi siz de motive edin derim çünkü doğum sonrası da 40 güne kadar yasak olacak.
Bilmiyorum ya belki 8 hafta olacak uzak duruyor benden. Bi sıkıntı mı var diyorum yok diyor. Ama uzak duruyor. Bu benim canımı çok sıkıyor zaten gebelikten dolayı depresifim o da uzak durunca kendimi çok çirkin, değersiz hissediyorum. Duygusal olarak hiç destek değil bana ki çok riskli bi gebelik geçiriyorum. Tamam oğluma bakıyor temizlikte yardım ediyor yemek yapıyor vs ama hiç nasılsın ruh halin nasıl demiyor bi de uzak durunca ben sinir krizi geçiriyorum halbuki gebe kalayım diye ne diller döktü bana ikna etmek için. Hayır şunu da anlamıyorum erkeksin sen ya,senin fırsat kollaman lazım ama tam tersine sırtını dönüp uyuyor ve bu beni çıldırtıyor. Cinsellik çok önemli gerçekten evlilikte araya soğukluk giriyor, ve bu karşı taraf için resmen bir şiddet oluyor. Dün üç defa oturup ağladım 😢 çok duygusalım, kafaya takmıycam diyorum ama yok kafamda bu konuyla geziyorum. Çok can sıkıcı 😔 Doğumdan sonrada ben yok diycem. İlk çocukta da böyle yaptı 4 ay uzak durdu şimdi de aynısını yapıyor.

X