2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba, hani hep diyor ya doktorlar bir gun bile kiymetli anne karninda diye. Gun vermis ya yakin zamana. Acaba hastaneye yatis yapsalar da orda maksimum durabildikleri kadar dursalar, bi sey olmasi durumunda (Allah korusun) hemen mudahale ederler. Olmuyor mu ki oyle bir sey... Hic bilmiyorum sadece aklima geldi, paylasmak ve sormak istedim. Kuvezde kalmazlar diye ...
ben şu an riskli zamandan geçiyorum ama beni de yatırmadılar ve ciğer geliştirici yapmadı mesela doktorum (evime dönmedim hala il dışındayım akrabalarımda kalıyorum sağ olsunlar.)
doktorlar da bi yere kadar öneride bulunabiliyor, net bir şey söylemek imkansız onlar için de . kontrolde gördükleri kadarıyla yorumlayabiliyor.
o sebeple ters giden bi durum olmadıkça hastaneye yatış yapmıyorlar pek.

çoğul gebeler olarak biraz psikolojik olarak sanırım kendimizi küvez ihtimaline hazırlamamız daha doğru gibi. hayırlısı Allah tan , beklenecekse beklenecek ,tek sağlıkla hep birlikte çıkalım evimize sonunda 🙏🏼 gönül tabii ki karnımın içinde kalsınlar istiyor 🥰

İlaci aldım ama kullanmadım henüz canım bekliyorum, Pazartesi kültür sonucu çıkacak ona göre kullanıp kullanmayacağım belli olacak sanırım. Nioli yağı kullanıyorum, inşallah fayda eder. Ya da inşallah hiçbir şey yoktur🤲🏻💐 sana da geçmiş olsun canım🌸
Teşekkür ederim canım. İnşallah senin de sonuç iyi çıkar da kullanmak zorunda kalmazsın 💋

Erkeklerin hepsi aynı kafa benimki de başım ağrıdı desem sabret az kaldi diyor 5. Haftadan beri 🤣🤣🤣🤣
Aynen ya hepsi aynı her gün iğne yapıyor kollarım çürüdü artık sızlıyor ödem oluyor şişiyor. Az kaldı aşkım şurda 6/7hafta kaldı dayan dedi yine 😀😀😀
teşekkür ederim canım magnet almak istemedim anahtarlıkta isimde olmayacak kartında yazacak sadece herkes magnetten bıktım olabilir mesela ben takmak istemiyorum doğum düğün nişan Mevlüt magnetlerini bir yere gidersin turist gibi gezmeye oraların magnetlerini alırsın ama diğerlerini napıyım banane :)))))
Herkese merhaba Ekim ayından beri hiç yazmamışım 😐 umarım herkes çok iyidir. Ben de bugün doktor kontrolüne gittim 32 haftalık bebeğim 2000 gr her şey yolunda. Doğum çantanı hazırla artık dedi diyorum 😁 37. Haftaya kadar çalışma raporu çıkarttım ben de inşallah bir sıkıntım olmaz sonuna kadar çalışırım. Malum doğum sonrası izin daha çok lazım.

Bebeğim çok hareketli geceleri uykumdan uyandırıyor o derece 😅 sizin bebisler nasil bu konuda 🤔
Maşallah güzel büyütmüşsün bebişini. Hemen hemen aynı haftadayız canım benim de 32+6 bugün finale doğru geldik sanırım. Doğum çantasını ben de hiç hazırlamadım bu haftadan sonra hazırlayacağım artık ufaktan :)

ben şu an riskli zamandan geçiyorum ama beni de yatırmadılar ve ciğer geliştirici yapmadı mesela doktorum (evime dönmedim hala il dışındayım akrabalarımda kalıyorum sağ olsunlar.)
doktorlar da bi yere kadar öneride bulunabiliyor, net bir şey söylemek imkansız onlar için de . kontrolde gördükleri kadarıyla yorumlayabiliyor.
o sebeple ters giden bi durum olmadıkça hastaneye yatış yapmıyorlar pek.

çoğul gebeler olarak biraz psikolojik olarak sanırım kendimizi küvez ihtimaline hazırlamamız daha doğru gibi. hayırlısı Allah tan , beklenecekse beklenecek ,tek sağlıkla hep birlikte çıkalım evimize sonunda 🙏🏼 gönül tabii ki karnımın içinde kalsınlar istiyor 🥰
Geçen bende bizim doktora ciğer geliştirici iğneyi sordum eğer doğum bir hafta içerisinde gerçekleşmesi planlanıyorsa yaparız yoksa yapmayız dedi bazı doktorlar kendilerini garantiye almak için 30 dan itibaren her hafta yapıyolar ama ben bir kere tam zamanında yaparım dedi

Geçen bende bizim doktora ciğer geliştirici iğneyi sordum eğer doğum bir hafta içerisinde gerçekleşmesi planlanıyorsa yaparız yoksa yapmayız dedi bazı doktorlar kendilerini garantiye almak için 30 dan itibaren her hafta yapıyolar ama ben bir kere tam zamanında yaparım dedi
benim her iki doktorum da aynı şeyi söyledi. maks 2 hakkımız var dedi ikisi de. çünkü fazla uygulama bebeklerin özellikle beyin gelişiminde olumsuz etkiye sebep olabiliyor gibi bi araştırma okumuştum ben de .

Kızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu ya o_O Çok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler :skandal:
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.

Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi :olamaz:

Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?
Bana ilk doğumda lavman yapılmıştı, makattan koca bir serum şişesi ile. Bence bu endişeni doktoruna söyle, çünkü her hastane lavman yapmıyormus
Kızlar merhabaa,herkes iyidir umarım.Zor zamanlara girdik 3.dönem ile birlikte sanırım.Ben iki gece uykudan belimden ve kasıklarımdan popoma vajinama doğru inanılmaz ağrıyla uyanıyorum yaklaşık 15-20 dk sürüyor.Eğer doğum böyle bir şeyse çok zor 😥 Bu gece çığlık çığlığa uyandım böyle bir sancıyı bir keresinde yaşadım o da ciddi sorunlu geçen bir adet dönemiydi.O zaman da hastanelik olmuştum ve inanın acı eşiği yüksek olan biriyim.İnanılmaz kötü bir geceydi,son iki gecedir ben de durum böyle.Hastaneye de gitmek istemedim,yarım saati geçerse giderim diye.Allah hepimizin yardımcısı olsun🙏
Yalancı kasılmalar olabilir, büyük tuvalet hissi gibiyse, artık haftalar ilerliyor 😊
Ahahahah valla geçen benim de aklıma geldi bu durum ve o kadar iyi anlıyorum ki seni.Ben de tanıdık bir kaç kişiye bu düşüncemi açıkladığımda doğum sancıları başladığında yemek yeme demişlerdi.sanırım ben de öyle yaparım
Yemek yeme demislerdi bana ebeler.
Benim doğumla ilgili tek endişemi söyleyeyim 🙈 sürecin hazırlıksız başlaması 🫠 kizimda sezeryandi ama bir kaç gün öncesinde belliydi, hemen ağdaya gitmiştim mesela 🫣 şimdi bir anda hazırlıksız olursa diye endişeleniyorum🤐
Vallahi çok korkuyorum bundan, jilet sevmem ama Gillette venus un bayan için olanından hazır bekleticem acil durum icin
sancı başlayınca banyoya koşarak bir de jilet yapıyoruz o zaman hahaha
Kesinlikle 😀🤭
İyi haftasonları kızlar, ben çok şükür bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım. Önce çocuklardan kalan kıyafetleri seçtim, dün akşamdan ıslattım. Kıyafetlerdeki sarı lekeler için daha önce aldığım elite marka çamaşır tozuyla, kaynara yakın su 1 gece beklemeye aldım.

Bu sabah da önce makineyi limon tuzu ve karbonatla boş çalıştırdım. Sonra da 40 derecede ön yıkamalı 1.30 saat granül sabun ile yıkadım. 3 defa durulattım.(çamaşır tozuna ıslatmasaydım 2 durulama yeter)

Lekeler gayet güzel çıkmış çok şükür, şimdi de kurutmaya attım. Bakalım inşallah sorunsuz çıkarlar. Yine ilk kullanacaklarımı sererek kuruturum heralde.

Ama bunlar nasıl ütülenecek bilmiyorum 🥴 minik minik 1000 tane şey var sanki☺️
Elite ben de kullandım gerçekten efsane lekeler için

Bence tamamen hemşirenin tecrübesi. Bendeki Kız yapamadı, canımı baya yaktı bağırdım çünkü sen ne yapıyorsun diye sonra baskasini çağırdı saniyesinde halletti hemşire.
Ben rahim filmi cekilecegimde sol kolumu açamadı. Sağda damar daha belirgin ordan aç dedim yok illa sol olacak dedi sonra elimin üstünden açmaya çalıştı sokup sokup çıkarıyor artık offf diye bağırdım noldu diyor. Nolmus olabilir sence etimi deştin olmuyorsa başkası yapsın dedim. Sonra tecrübeli bi ebe geldi şak diye tek sokusta açtı damarı 🙄

Kızlar pentiden bunu aldım emzirme fonksiyonlu. Birde gecelik istiyorım askılı emzirmeli olsun ama kafama göre bişey bulamadım 😁 2 tanede takım gömlekli koyucam yeterli olur inşallah.

Eklentiler

• 6C225C1C-A53D-41DF-8CE3-B36D0F13E4B2.png
    6C225C1C-A53D-41DF-8CE3-B36D0F13E4B2.png
    288,4 KB · Görüntüleme: 80
pekmez içebiliyorsan mutlaka pekmez iç canım
Bu pekmez şekeri yükseltir mi tatlım? Benim de kanım 3 hafta önce 5 çıktı🤦🏻‍♀️ Doktorum çok çok düşük 1 ay içinde yükselmezse bi sonraki kontrolde damardan vermek zorunda kalıcaz dedi. Dün aklıma keçiboynuzu özü içmek geldi ama şekerden dolayı çok kararsız kaldım. Haftaya kontrolum var o zamana kadar iyice yükseltmek istiyorum😕

Canım ben içemiyorum ki ilacı, sabah denedim öğle denedim hatta en son gece içmeye başladım. Sabah 4 gibi kalkıp kustuğumu biliyorum. Şimdi ilaci değiştirdi bakalım, korkumdan henüz içmedim bile
Ben de gynoferon bulantı yaptı canım hatta bi içip bi içmiyodum çok fena olmuştum sonrasın da kanımın 5e düştüğünü gördüm doktorum kızdı 1 ay içinde düzelmezse damardan vermek zorunda kalıcaz dedi. Şimdi ferro kan ilacını kullanıyorum o hiç bulantı yapmıyo. Gece yatmadan 2 tane içiyorum ardındanda ya portakal ya mandalina yiyorum inşaAllah faydasını görürüm🤲🏻
Kızlar Dr banu çiftçi nin sitesinden aldim aşağıdaki yazıyı, c vitaminiyle alınması gerektiğini biliyorsunuzdur belki, bazı takviyelerde zaten demir & c vit birlikte oluyor ama aklınızda olsun portakal suyuyla alınırsa ya da başka bir c vit kaynagiyla, demir emilimi daha fazla olacaktir.

Normal bir gebelikte toplam demir ihtiyacı ekstradan 1 gr kadardır. Bu miktar, bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ve artan kan yapımında kullanılmak üzere, alyuvarların demir ihtiyacı için kullanılır. Gebeliğin ikinci yarısından sonra artan bu demir ihtiyacı günlük ortalama 6-7 mg kadardır. Toplamda, gebelikteki günlük demir ihtiyacı 30 mg a ulaşır. Bu doz, besinlerle yeterli alınamayacağı için, takviye olarak alınmalıdır.

Diyette demirden zengin besinler, kırmızı et ve baklagillerdir. Özellikle karaciğer, demirden en zengin besin olsa da yüksek oranda vitamin A içerdiği ve bebeğe zarar verebileceği için, sınırlı miktarda tüketilmelidir. Yemekle ya da hemen sonrasında çay ve kahve tüketimi, demir emilimini azaltırken, C vitamini, demir emilimini ortalama 6 kat artırır. Örneğin, demir hapınızı, portakal suyuyla alabilirsiniz. Yine kalsiyum da demir emilimini azalttığı için, süt ürünleri, ya da kalsiyum takviyeleri, yemeklerle alınmamalıdır.

Aslında gebelik süresince, kısıtlı olan demiri kullanmak için çok sayıda mekanizma oluşturulur. Örneğin, demirin anne adayının bağırsaklardan emilimi artırılır. Veya anne adayının demir düzeyleri düşse de bebek parazit gibi davranarak, kendine gereken demiri çeker.

Tüm bu koruyucu mekanizmalara rağmen, gebelik boyunca artan demir ihtiyacının anne adayının depolarından veya gıdayla sağlanması zordur, yeterli gelmez. Kan hacmini artırabilmek için en fazla ihtiyaç, 20. Haftadan sonra oluşur. Kan demir düzeyleri normal olan anne adayına, gebeliğin ikinci yarısından itibaren takviye demir verilmezse, kan değerleri hızla düşecektir.

Bu sebeple kan sayımında değerleriniz normal olsa da, kansızlığınız olmasa da, 20. Haftadan sonra demir takviyesi (kan ilaçları) gerekir.

Kansızlık durumunuz varsa ve bu kansızlığın sebebi, demir eksikliği anemisi olarak saptandıysa, gebelik öncesi zaten kullandığınız demir haplarınıza, gebeliğin başından itibaren devam etmelisiniz.

Gebelikte demir eksikliği olursa, bebek için artan riskler, erken doğum ve düşük doğum ağırlığıdır. Aynı zamanda doğuma girdiğinizde kansızsanız, doğumdaki kan kaybı, kan naklini gerektirebilir. Bir çalışmada da gebelikte kansızlık, doğum sonu depresyonla ilişkilendirilmiştir. Bebeğiniz her ne kadar anne karnında kendini korusa da, uzun dönem sağlığı ile ilgili riskler oluşabilir.

Demir takviyesi (kan ilaçları) yan etki olarak kabızlığa yol açabilir. Gebelik zaten kabızlığı artırıcı bir durum oluşturduğu için bu konuda gerekli önlemleri almalısınız. Ya da doktorunuza bu durumu belirtip, daha az rahatsızlık veren demir takviyelerine geçebilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir diğer konu da, demir ilaçlarının dışkınızı siyah renge dönüştürebilmesidir.

Demir takviyesine doğumdan sonra da 3 ay boyunca devam edilmesi, doğum sonrası, gebelik öncesindeki demir depolarınıza ulaşmanızı sağlar.
Ben de yatmadan 2 tane içip peşinden portakal ya da mandalina yiyorum canım doktorum bu şekilde daha iyi emilim olacağını söyledi hem bulantı yapmamasınıda sağlıyomuş. Haftaya görücem bakalım faydası nasıl oluyomuş😄

Canım benim de çoğul gebelik. Doktorum bana baştan beri 2 haftada bir bakıyor. Belki benimki tek yumurta ikizi olduğundan dolayı. Çift yumurta ikizi olanlara 30. haftaya kadar ayda bir bakıyor. Bizde kan çalma olayı riski vardı o yüzden düzenli olarak iki haftada bir bakıyordu. Geçen hafta gittiğimde 2 hafta sonrasına randevu verecekti. 29. haftaya denk geliyor. Ben de doğum iznine ayrılabilmek için 3 hafta sonrasına alayım dedim. Doktorum tedirgin oldu en ufak bir sıkıntıda suyun gelmesi, lekelenme olması, bebeğin hareketlerini hissetmeme durumunda hemen gel dedi.
İnşallah 36. haftaya kadar dayanır bebelerimiz. Küveze girmeden kavuşuruz inşallah
Aa bilmiyordum tek yumurta ikizlerindeki bu durumu, Dr bana bebeklerden biri gelişir diğeri gelişmezse sıkıntı olur dedi ama çok şükür ikisi benzer gelişiyor, insallah seninde bebislerde bir sıkıntı olmaz 36ya kadar dayanırız canım
Bana 28. Haftada vurdu Dr um, tekrarlamaya gerek yok dedi.
Benim Kızımdan önce bir erken doğumun oldu 21. Haftada rahim acilmis ve kese biraz dışarı çıkmış öylece hastaneye yattım hemen ciğer geliştirici vurdular 2 hafta hastanede dayandık sonra doğum oldu, kızım 23 haftalık olmasına rağmen kuvezde cogu zaman solunum desteği almadan yattı,10 gün yaşadı 😔 bence ciğer geliştirici iğne sayesinde bu şekilde yaşayabildi meleğim ama daha birçok sıkıntımız vardi malesef ömrü bu kadarmış

Aa bilmiyordum tek yumurta ikizlerindeki bu durumu, Dr bana bebeklerden biri gelişir diğeri gelişmezse sıkıntı olur dedi ama çok şükür ikisi benzer gelişiyor, insallah seninde bebislerde bir sıkıntı olmaz 36ya kadar dayanırız canım

Bana 28. Haftada vurdu Dr um, tekrarlamaya gerek yok dedi.
Benim Kızımdan önce bir erken doğumun oldu 21. Haftada rahim acilmis ve kese biraz dışarı çıkmış öylece hastaneye yattım hemen ciğer geliştirici vurdular 2 hafta hastanede dayandık sonra doğum oldu, kızım 23 haftalık olmasına rağmen kuvezde cogu zaman solunum desteği almadan yattı,10 gün yaşadı 😔 bence ciğer geliştirici iğne sayesinde bu şekilde yaşayabildi meleğim ama daha birçok sıkıntımız vardi malesef ömrü bu kadarmış
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😔 bende bilmiyorum ki valla benim doktorum da bu şekilde söyledi yine bir şey öğrenirsem yazarım buraya en hayırlısı olsun bebişlerimiz için

X