Hiç kimseyi dinleme bence herkesin doğumu kendine ve bebeğine özel ben hiç dinlenememeye ve kötü şeyler duymamaya çalışıyorum o buluşmanın büyüsüne odaklanmaya çalışıyorum güzel düşünelim güzel olsunSelam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
Dogum cok dogal bir surec, rahat olunca kendiliginden oluyor. En kotu hastanede olacagiz bi sekilde olurSelam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
Ben de ilk doğumu özelde yaptım , lavman yaptılar ama inan hiç korkulacak, endiselenecek bir şey yok. Kendin soyleyebilirsin lavmanı şimdiden sorabilirsin doktoruna bence. Kesinlikle rahat olmak çok önemlibenim eller çok şiş, ayakkabılarım olmuyor, su da içiyorum ama gluten ve süt ürünü bende çok ödem yapıyor...bu dönem yoğurtsuz vb. de olmuyor, karbo da yiyorum ister istemez az ile yesem yiyorum herşey ödem yapıyor bende...ne yapacağımı bilmiyorum bu ödem için.
canım ben sildim ettim, videolar var youtubeta bak, yatak lekeleri için ne yapılabilir diye, 1 damla çamaşır suyu bılaşık deterjanı karbonat karışımı birşeyler vardı, denedim dediğin gibi ilk silerken çok iyi sonra yayılmış sarı bir renk...iğrenç oldu yatak yani...en temizi sanırım yıkatmak yatak yıkayan birini bulup...
canım ben hiç alez kullanmadım, oğlum hiperaktif ona rağmen tertemiz duruyor yatak, leke kir tutmayan yıkanabilen idi kılıfı sürekli yıkıyordum...belirli aylar tek kullanımlık alt bezleri var çarşaf altına onlardan serdim...alsan da olur almasan da bence çok elzem değil.
canım ben oto koltuğuna oturtacağım, o nedenle battaniye olmaz...oto koltuksuz arabada 100 metre bile götürmek riskli...yurt dışında zaten izin bile vermiyorlar, hemşire tepende bekliyor çocuğu oturt ve sonra arabayı çalıştır diye...ben büyük astronut tulum aldım, büyük seneye de giyer ona göre seçtim, onu giydirip çıkaracağım...küçük olmasın da büyük olsun sorun değil bence...
normal doğumun ertesi günü her şey bitiyor fikrine katılmıyorum. kişiden kişiye değişiyor maalesef....normal doğum yaptım ve 40 gün kanamam oldu, 2 gün yerimden kıpırdayamadım ki acayip az canlı ve hiç canı kıymetli bir tip değilimdir, bir de bütün gün sancı çek tabi 12 saat sonrası hiçte öyle kolay falan olmuyor,bebeğim ememedi,sonrası 2 gün hastanede kaldık ve 2 gün boyunca foto çekimini vb. geçtim, üstüme giydirdikleri geceliği bile değiştirecek ne halim ne dermanım oldu, bir sürü de kan kaybettim....normal doğumun da her türü herkesin anlattığı gibi değil bence, görümcemizin de normal doğum sonrası hiç öyle anlatıldığı gibi olmadı dikişleri attı, 2 ay çekti diyebilirim...gelinimiz de ilk doğumu normal 2. sezeryan oldu, çok üzülerek sezeryana girdi, ve sonrası için aynı şeyi söyledi, sezeryana çok zor diyorlar bence normal doğumdan daha rahatmış dedi..bence kişiye göre ve sezeryanı yapan doktora göre değşiyor...o nedenle hayırlısını istemek lazım....ve doktora güvenmek lazım..
canım ya, inşallah senin için herşey çok güzel olur...aynı durumdayız biliyorsun ben de 40a ramak kala yine hamile kamış biri öncesinde de bir düşük yapmış biri olarak şu an yeter ki sağlıklı olsun modundayım....ilk oğlumda hem öğrenme güçlüğü hem hiperaktivite var, ikincimiz daha kolay bir çocuk olsa diye dua ediyorum ama böyle olsa da baş tacımız...yeter ki sağlıklı doğsunlar hiç umrumda değil inan normal sezeryan falan...ben de ilk doğumumda yapayalnızdım, eşim ve ben, yurt dışında idim, şimdi de öyle olacak gibi görünüyor, bir de oğlumuz olacak yanımızda, inan nasıl olacak bilmiyorum eşim benim yanımda dursa çocuk ne olacak herşey muallak.kervan yolda düzülür misali oluruna bıraktım, doğan bir şekilde büyüyor... ilkine yetişme endişesi sen gibi bende de var, bir de hep birebir ilgileniyoruz oğlumla, 2. sınıf ve ödevlerde herşeyinde hep birebir ilgi gerektiriyor, 2.ci gelince nasıl olacak yaşayarak göreceğiz.
canım sana lavman konusunu soracağım, benim ilk doğumum özel hastanede idi, lavman falan yapmadılar, malum istemediğim şeyler oldu :S şu an öyle bir durum yaşamak istemiyorum, doğuma gitmeden ben kendi lavmanımı yapsam olmaz mı acaba? senin de birinde yapmışlar birinde yapmamışlar, yine normal doğum olursa ıkınırken rahat olmak istiyorum...
Benim kısmetse inşallah 2. Olacak. İlki suni sancı ile normal doğum oldu ama coook uzun sürmedi inan ki, sabah 9 da yatışım oldu sancı vs derken öğlen 14.30 da doğurdum. O kadar bağırıp çağırma asla olmadı bende. Ve inan hiç gram doğum korkusu yok içimde, korkmuyorum yani çünkü herkes bir şekilde doğuruyor. Tek korkum saçma olacak ama elimin üzerinden damar yolu açılmasıSelam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
Kesinlikle rahat ve sakin olmak çok önemliDogum cok dogal bir surec, rahat olunca kendiliginden oluyor. En kotu hastanede olacagiz bi sekilde oluracisi tabii ki olacak ona raziyiz, candan can doguyor
Maşallah, gözleri de açııııkkk ayy gelsinler de sevelim değil mi amaKızlar iyi akşamlar, biraz önce kontrolden geldim, sat a göre 27+6 ama ultrasonda 27+4 çıktı, bebeğim 1120 gr - 36 cm olmuşrahim ağzı uzunluğum 4 cm üzeri çıktı.
Herşey yolunda gidiyor çok şükür, inşallah hiçbir problem çıkmadan hepimiz sağlıcakla doğururuz
Video çekmiştim ondan kareler aldım
Her dururuşu bebeği değiştiriyor.
Eki Görüntüle 3186715 Eki Görüntüle 3186714 Eki Görüntüle 3186716
Selam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
selam canım, hiç aklına kötü şeyler getirme....doğum çok güzel bir süreç, zor bile olacak olsa bence çok özel bir an...ve bence genelde çok abartılıyor....ben böyle zamanlarda hep şöyle düşünüyorum, daha bundan 50 yıl önce annanelerimiz insanlar tarlada doğuruyormuş, hala tuvalette doğuranlar var ya....bu durumda biz de dört dörtlük bir hastanede gözetim altında bir şekilde sağ salim doğururuz Allahın izniyle, sen de böyle düşün bence...rahat olmak çok önemli, hazır ol sonuçta dünyaya bir canlı getiriyorsun gerçekten mucize gibi birşey, o anı da yaşa, şu anı da korku ile doldurup kendini strese sokma....Selam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
inşallah canım hepimizin inşallahhhhhCok gecmis olsun. Zor olmus gercekten. Benim yasadigim tecrube oldukca guzeldi. Tabii ki ben kendi tecrubeme gore soyledim. Insallah bu dogumunuz kolayca olur
Valla bol giyiyorum canım evdeyim diye sütyende takmıyorum hiçvalla bilemedim ama bir tahriş olsa görünürdü dedigin gibi. rahat bol kıyafetler giymeye calıs canım, sütyen de rahat olsun
Göğsü kaldiran bantlar var onlardan yapistirsana ya da göğsünle tenin arasina pamuk mendil koy sürtünmeyi bi engelle bakalım acımaya devam edecek miValla bol giyiyorum canım evdeyim diye sütyende takmıyorum hiçgöğsüm baya büyüdü oraya değiyor diye düşünüyorum ben
Evet Ebru hanıma gidiyorumSiz de oray mı gidiyorsunuz?
Kızlar bu arada doğum demişken annemlerin mahallede suriyeli bı kadın evde pijamasinin içine doğurduAmbulans falan gelmişti bebeği de anneyi de alıp hastaneye götürdüler. Bi şekilde doğuyor yani
Ya canım inanırmısın bissürü şey denedim kremleyip pamuk koyuyorum zaten ama acıyor halaGöğsü kaldiran bantlar var onlardan yapistirsana ya da göğsünle tenin arasina pamuk mendil koy sürtünmeyi bi engelle bakalım acımaya devam edecek mi
benim eller çok şiş, ayakkabılarım olmuyor, su da içiyorum ama gluten ve süt ürünü bende çok ödem yapıyor...bu dönem yoğurtsuz vb. de olmuyor, karbo da yiyorum ister istemez az ile yesem yiyorum herşey ödem yapıyor bende...ne yapacağımı bilmiyorum bu ödem için.
canım ben sildim ettim, videolar var youtubeta bak, yatak lekeleri için ne yapılabilir diye, 1 damla çamaşır suyu bılaşık deterjanı karbonat karışımı birşeyler vardı, denedim dediğin gibi ilk silerken çok iyi sonra yayılmış sarı bir renk...iğrenç oldu yatak yani...en temizi sanırım yıkatmak yatak yıkayan birini bulup...
canım ben hiç alez kullanmadım, oğlum hiperaktif ona rağmen tertemiz duruyor yatak, leke kir tutmayan yıkanabilen idi kılıfı sürekli yıkıyordum...belirli aylar tek kullanımlık alt bezleri var çarşaf altına onlardan serdim...alsan da olur almasan da bence çok elzem değil.
canım ben oto koltuğuna oturtacağım, o nedenle battaniye olmaz...oto koltuksuz arabada 100 metre bile götürmek riskli...yurt dışında zaten izin bile vermiyorlar, hemşire tepende bekliyor çocuğu oturt ve sonra arabayı çalıştır diye...ben büyük astronut tulum aldım, büyük seneye de giyer ona göre seçtim, onu giydirip çıkaracağım...küçük olmasın da büyük olsun sorun değil bence...
normal doğumun ertesi günü her şey bitiyor fikrine katılmıyorum. kişiden kişiye değişiyor maalesef....normal doğum yaptım ve 40 gün kanamam oldu, 2 gün yerimden kıpırdayamadım ki acayip az canlı ve hiç canı kıymetli bir tip değilimdir, bir de bütün gün sancı çek tabi 12 saat sonrası hiçte öyle kolay falan olmuyor,bebeğim ememedi,sonrası 2 gün hastanede kaldık ve 2 gün boyunca foto çekimini vb. geçtim, üstüme giydirdikleri geceliği bile değiştirecek ne halim ne dermanım oldu, bir sürü de kan kaybettim....normal doğumun da her türü herkesin anlattığı gibi değil bence, görümcemizin de normal doğum sonrası hiç öyle anlatıldığı gibi olmadı dikişleri attı, 2 ay çekti diyebilirim...gelinimiz de ilk doğumu normal 2. sezeryan oldu, çok üzülerek sezeryana girdi, ve sonrası için aynı şeyi söyledi, sezeryana çok zor diyorlar bence normal doğumdan daha rahatmış dedi..bence kişiye göre ve sezeryanı yapan doktora göre değşiyor...o nedenle hayırlısını istemek lazım....ve doktora güvenmek lazım..
canım ya, inşallah senin için herşey çok güzel olur...aynı durumdayız biliyorsun ben de 40a ramak kala yine hamile kamış biri öncesinde de bir düşük yapmış biri olarak şu an yeter ki sağlıklı olsun modundayım....ilk oğlumda hem öğrenme güçlüğü hem hiperaktivite var, ikincimiz daha kolay bir çocuk olsa diye dua ediyorum ama böyle olsa da baş tacımız...yeter ki sağlıklı doğsunlar hiç umrumda değil inan normal sezeryan falan...ben de ilk doğumumda yapayalnızdım, eşim ve ben, yurt dışında idim, şimdi de öyle olacak gibi görünüyor, bir de oğlumuz olacak yanımızda, inan nasıl olacak bilmiyorum eşim benim yanımda dursa çocuk ne olacak herşey muallak.kervan yolda düzülür misali oluruna bıraktım, doğan bir şekilde büyüyor... ilkine yetişme endişesi sen gibi bende de var, bir de hep birebir ilgileniyoruz oğlumla, 2. sınıf ve ödevlerde herşeyinde hep birebir ilgi gerektiriyor, 2.ci gelince nasıl olacak yaşayarak göreceğiz.
canım sana lavman konusunu soracağım, benim ilk doğumum özel hastanede idi, lavman falan yapmadılar, malum istemediğim şeyler oldu :S şu an öyle bir durum yaşamak istemiyorum, doğuma gitmeden ben kendi lavmanımı yapsam olmaz mı acaba? senin de birinde yapmışlar birinde yapmamışlar, yine normal doğum olursa ıkınırken rahat olmak istiyorum...
Selam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorumilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü
Korkma benim de ilk olacak ama üzerinde düşünmüyorum nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak. Olumsuz şeyler okuma sonuçta ucunda ölüm yok her kadın bir şekilde doğuruyor biz de dogurucaz bebeğin sağlıklı olduktan sonra gerisine takılma
Ben geçen bir baktım benim göğüs altı morarmış, özellikle sağ göğüs altı bildiğin morValla bol giyiyorum canım evdeyim diye sütyende takmıyorum hiçgöğsüm baya büyüdü oraya değiyor diye düşünüyorum ben
Bende de var oğrı genital içi şişmiş gibi. Ben ödem sandımAaa benim de genital bolgede agri var,sanki kaslari agriyor ic kismi degilde dis kismi gibi oyle bir agri mi? Hic incelemedim o bolgeyi,hos kilodan baksamda bir sey goremem ya
Kizimda zorunlu sezeryan oldum,muhtemelen bu da oyle olacak,cidden cok zor,mecbur kalmadikca sezeryan olmamak lazim diye dusunuyorum.
Benimde sadece sağ göğsüm canım evet hatıra olcak sanırımBen geçen bir baktım benim göğüs altı morarmış, özellikle sağ göğüs altı bildiğin morhem dik oturuştan, hem bebeğin kafa ya da popusunu oraya dayanmasından artık morarmış zavallı tenim doğum sonrası hatıra oluyor bunlar
Aclik 154 mu cikti? Kafaniza gore diyet yapmayin mutlaka diyetisyen kontrolunde olun,benim de gebelik sekeri var,diyetisyen kontrolundeyim ve gunluk alti defa parmaktan olcum yapiyorum.Selam kızlar bugün 75 ml şeker yükleme testi yaptırdım.
154
253
267 çıktı.
Hemşire çok yüksek olduğunu söyledi. Diyabet bölümü de yatışını yapalım dediler. Yatış yapmayıp diyet yapsam sıkıntı olur mu acaba?