2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar gebeliğimin basından beri riskli bir süreç geçirdiğim için hiç bir esya almamıstım bugun ilk 2 esyamı almıs bulundum cok heycanlandım ve duygulandım rabbim doğdugu günüde göstersin inşallah saglıkla zamanında , anneler yorumunuz nedir beşik için daha önce bundan kullanan var mı memnun kaldınız mı cok hosuma gitti benım ilk bebegim tecrubelide değilim

Valla sevsek de sevmesek de ilgilenmemiz gerekiyor zaten :)
buarada e-devlete banka hesabi tanımlamış miydiniz
Malesefff... Yok canım daha onu yapmak lazım di mi
Bakalım biz neler yasicaz
Doğum parası eve alınamıyor da doğum iznine şaşırdım. Çünkü kanunen ölü doğum da yapsa izin hakkından faydalanıyor kadın 16 hafta. Sadece ücretsiz izin hakkı olmuyor. Ki çevremde bı kaç örneğini gördüm Belki sizin hoca kendi insiyatifi ile izin kullanmak istememiştir

Doğum izninde raporlu olacagımız için ben doğum sonrası doktorumunda onay verecegi bir tarihte eşim yurtdısında oldugu için doğum iznimi yurtdısında gecirmek istiyorum yurtdısına cıkmamda bir sakınca olur mu acaba raporlu sayıldıgımız için Doğum izninde bu bir sıkıntı yaratır mı kafamı kurcalıyor

Bi sorun olacağını sanmıyorum çünkü bu konu ile ilgili bi kanun maddesi yok canım. Sonuçta rapor sürende seni işe cağıramazlar. İl dışında annenin yaninda da kalabilirdin sonuçta bana aynı geliyor

Kızlar iyi akşamlar
Sizlere birşey sormak istiyorum, ben kızımın ismini Arya koymak istiyorum fakat eşim yabancı ve Arya onlarda erkek ismi
Bugün eşim bana isim değişikliği için hiç bir şansım yokmu diyor. Başka bir isim daha var aklımda ama bilmiyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
T.c de 500 küsür kişide varmış bu isim.
KİMYA nasıl bir isim sizce?

O zaman sadece depent alcam dimi sonrasında normal ped e geçiş

Açık sözlü olmak gerekirse Kimya yi beğenemedim Arya yerine Alya koysanız?

Hayirli olsun canim bnim saglikla kullanmak nasip olsun görünüş olarak guzel ama kullanim acısından bisey diyemem tecrubem yok saga sola döndürerek yatirma olanagi oluuo mu acaba kemer sıkıntı verir mi. Internetten aldin sanirim gelince bi bakarsin kullanim acisindan.

Kimya pek hoş ddegil sanki Arya cok hoş. Esin nereli ki.

Başka içine sinen isim yok mu hiç canım
İnanki yok ya, benim fikirlerimle ablam kızlarına koydu diğer sevdiğim isimleri Azra- Hira.
Pera ismini biraz beğenmiştim onuda tanıdığım biri koydu artık olmaz. Benim için 4 harfli olması önemli sanırım

Bence de Arya çok hoş İranlı canım.
Hmm gecen bi instada bi kadin iranlı isim konulamadigini nufusta kabul olmadigini söylemişti. Adi Delara olmasi gerekirken Dilara olmak zorunda kalmis ama yakinlari Delara diyomus snn dedigin gibi kesin esinin tarafi Aryana der . Bi isim ozeni var galiba oralarda

Evet bir garip olaylar var, mesala benim eşimin ismi Mani. Ama 1987 den sonra, Mani ismini koymak yasaklandı.
Belli bir kitap var sanırım onların çerçevesinde isim koyabilirsin.

Mina, Sena, Dila, Lara, Mira, Vera, Sima aklıma gelen 4 harfli ve sonu A ile biten isimler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…