Malesefff... Yok canım daha onu yapmak lazım di miValla sevsek de sevmesek de ilgilenmemiz gerekiyor zaten :)
buarada e-devlete banka hesabi tanımlamış miydiniz
Bakalım biz neler yasicazCanım ben 2.5 gün gibi kaldım. Cuma Sabah sezeryana alındım pazar akşam 7 de hastaneden çıktık meselagaz olayı... o olmadan salmiyorlar. Sezeryanda bağırsakları bir zarar vs varmi kontrolü gibi sanırım o. Bir ara hastaneden hiç çıkarmayacağım falan sanmıştım
Doğum parası eve alınamıyor da doğum iznine şaşırdım. Çünkü kanunen ölü doğum da yapsa izin hakkından faydalanıyor kadın 16 hafta. Sadece ücretsiz izin hakkı olmuyor. Ki çevremde bı kaç örneğini gördümCanım zaten söyle 32 de çalışabilir alıp işverene veriyorsun, 37 de yine raporu veriyorsun. Doğum parasi alman için doğumun tam ve sağlıklı olması gerekiyor. Mesela bizde bir hoca vardi doğumda bebeğini kaybetti hem doğum parasi almadı hemde doğum izni iptal edilmişti. Doğumun gerçekleştiği gün hastaneden doğum belgesi veriliyor, bu belgeyle eşler önce nüfusa gidip nüfus kağıdı çıkartıyor sonra eğer anne çalışıyorsa sgk ya gidip doğumun tam ve sağ olarak gerçekleştiğini belgeyle beyan ediyor.o şekilde doğum parasi alınıyor kuzu. Sonra aile ve sosyale başvuru yapılıyor süt ve emzirme parasi için. Ordan da bir miktar para geliyor.
Doğum izninde raporlu olacagımız için ben doğum sonrası doktorumunda onay verecegi bir tarihte eşim yurtdısında oldugu için doğum iznimi yurtdısında gecirmek istiyorum yurtdısına cıkmamda bir sakınca olur mu acaba raporlu sayıldıgımız için Doğum izninde bu bir sıkıntı yaratır mı kafamı kurcalıyorMalesefff... Yok canım daha onu yapmak lazım di mi
Bakalım biz neler yasicaz
Doğum parası eve alınamıyor da doğum iznine şaşırdım. Çünkü kanunen ölü doğum da yapsa izin hakkından faydalanıyor kadın 16 hafta. Sadece ücretsiz izin hakkı olmuyor. Ki çevremde bı kaç örneğini gördümBelki sizin hoca kendi insiyatifi ile izin kullanmak istememiştir
Bi sorun olacağını sanmıyorum çünkü bu konu ile ilgili bi kanun maddesi yok canım. Sonuçta rapor sürende seni işe cağıramazlar. İl dışında annenin yaninda da kalabilirdin sonuçta bana aynı geliyorDoğum izninde raporlu olacagımız için ben doğum sonrası doktorumunda onay verecegi bir tarihte eşim yurtdısında oldugu için doğum iznimi yurtdısında gecirmek istiyorum yurtdısına cıkmamda bir sakınca olur mu acaba raporlu sayıldıgımız için Doğum izninde bu bir sıkıntı yaratır mı kafamı kurcalıyor
O zaman sadece depent alcam dimiCanım depent zaten külot gibi. Emici külot gibi düşün, bebek bezi mantığında. Sezeryan doğumumda tek depent kullandım ben yoğun kanama döneminde. Rahim içindeki kan pıhtılaşma atınca zaten normal regl gibi olmaya başlıyor o zaman ped e geçiş yaptım. Şimdi yine depent alacağım bende. Kizdan kalanlar duruyor 1 paket ihtiyaca göre 1.paket daha ilerleyen zamanda alırım.
Açık sözlü olmak gerekirse Kimya yi beğenemedimKızlar iyi akşamlar
Sizlere birşey sormak istiyorum, ben kızımın ismini Arya koymak istiyorum fakat eşim yabancı ve Arya onlarda erkek ismi
Bugün eşim bana isim değişikliği için hiç bir şansım yokmu diyor. Başka bir isim daha var aklımda ama bilmiyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
T.c de 500 küsür kişide varmış bu isim.
KİMYA nasıl bir isim sizce?
Bnde biraz baktimda bu marka baya sevilmiş dogumdan sonra denemeli bi bakicam bebikim severse alirimKızımda solomombaby almıştım yenidogandan itibaren çok aktif kullandım. Aynı kanguruyu simdi kullanacagim
Teşekkür ederim canımAçık sözlü olmak gerekirse Kimya yi beğenemedimArya yerine Alya koysanız?
Hayirli olsun canim bnim saglikla kullanmak nasip olsunKızlar gebeliğimin basından beri riskli bir süreç geçirdiğim için hiç bir esya almamıstım bugun ilk 2 esyamı almıs bulundumcok heycanlandım ve duygulandım rabbim doğdugu günüde göstersin inşallah saglıkla zamanında , anneler yorumunuz nedir beşik için daha önce bundan kullanan var mı memnun kaldınız mı cok hosuma gitti benım ilk bebegim tecrubelide değilim
Juno® Yeni Doğan Yatağı|Yataş Bedding
Juno Yatak, yüksek baş bölgesi sayesinde bebeklerin yeni doğan dönemindeki en önemli sağlık sorunlarından olan reflüyü engellerken doğal kafa şeklinin korunmasına yardımcı olur. Juno Yatağın tasarımında öne çıkan karın bandı, doğumdan itibaren bebeğinizin dönmeye başlamasına kadar hareket...www.yatasbedding.com.tr
Chicco Next2Me Magic Anne Yanı Beşik - ebebek
Chicco Next2Me Magic Anne Yanı Beşik uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com
Kimya pek hoş ddegil sankiKızlar iyi akşamlar
Sizlere birşey sormak istiyorum, ben kızımın ismini Arya koymak istiyorum fakat eşim yabancı ve Arya onlarda erkek ismi
Bugün eşim bana isim değişikliği için hiç bir şansım yokmu diyor. Başka bir isim daha var aklımda ama bilmiyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
T.c de 500 küsür kişide varmış bu isim.
KİMYA nasıl bir isim sizce?
Bence de Arya çok hoşKimya pek hoş ddegil sankiArya cok hoş. Esin nereli ki.
Tam aynı şeyi yazacaktımAçık sözlü olmak gerekirse Kimya yi beğenemedimArya yerine Alya koysanız?
Başka içine sinen isim yok mu hiç canımTeşekkür ederim canım
Alya olmaz ya, cık
Arya olsunonlar isterse Aryana desin
Evet canım kibar bi isimTam aynı şeyi yazacaktımharf değişikliği ile Alya Çok güzel bir isim açıkçası kızım olsa Alya isim listemdeydi
İnanki yok ya, benim fikirlerimle ablam kızlarına koydu diğer sevdiğim isimleriBaşka içine sinen isim yok mu hiç canım
Hmm gecen bi instada bi kadin iranlı isim konulamadigini nufusta kabul olmadigini söylemişti. Adi Delara olmasi gerekirken Dilara olmak zorunda kalmis ama yakinlari Delara diyomus snn dedigin gibi kesin esinin tarafi Aryana der . Bi isim ozeni var galiba oralardaBence de Arya çok hoşİranlı canım.
Evet bir garip olaylar var, mesala benim eşimin ismi Mani. Ama 1987 den sonra, Mani ismini koymak yasaklandı.Hmm gecen bi instada bi kadin iranlı isim konulamadigini nufusta kabul olmadigini söylemişti. Adi Delara olmasi gerekirken Dilara olmak zorunda kalmis ama yakinlari Delara diyomus snn dedigin gibi kesin esinin tarafi Aryana der . Bi isim ozeni var galiba oralarda
Mina, Sena, Dila, Lara, Mira, Vera, Sima aklıma gelen 4 harfli ve sonu A ile biten isimlerİnanki yok ya, benim fikirlerimle ablam kızlarına koydu diğer sevdiğim isimleriAzra- Hira.
Pera ismini biraz beğenmiştim onuda tanıdığım biri koydu artık olmaz. Benim için 4 harfli olması önemli sanırım
Ayaz olacak canımEvet canım kibar bi isimSenin oğlunun adi ne olacaktı