iva natura ile trukid diaper balm aldım ben canımSelam kızlar pişik kremi olarak ne aldınız?
almadım canım doğumdan sonra bakıcam bebeğin mizacına göreKanguru aldiniz mi minnoslar bn yeni bakiyorum pek arastirmadim neye dikkat etmek lazim
Ben de çalışan bir anne adayıyım , 32. haftada rapor alacağım fakat gittiği yere kadar çalışmayı düşünüyorum neyden bahsediyorsunuz aydınlatır mısınız benide :)Ben kesintimi işverenden talep edicem, patronunla aran iyiyse konuşabilirsin sen de. Ben senelerdir çokça fedakarlık yaptım sıra onlarda
nasıl yani rapor alıp çalışmaya devam mı edeceksin anlamadım ?Ben de çalışan bir anne adayıyım , 32. haftada rapor alacağım fakat gittiği yere kadar çalışmayı düşünüyorum neyden bahsediyorsunuz aydınlatır mısınız benide :)
Çok sağol canımcanım ben ilk seferde ilk 3 gün depend kullandım çok rahat ettim normal doğumda kanama benim fazla olmuştu sonrasında pede geçtim bu sefer hem depend hemde lohusa pedi aldım hangisi ile rahat edersem onu kullanırım diye canım zaten lekelenme bayağı uzun sürüyor
Evet canım rapor alacağım çalışmaya devam edeceğim olmuyor mu öyle ? Oluyor diye biliyorum :/nasıl yani rapor alıp çalışmaya devam mı edeceksin anlamadım ?
bahsettiğim konu atıyorum aylık maaşım 10 binse rapor kesintileriyle sgk 8 bin yatıracak o aradaki 2 bin liralık kaybımı işverenden talep edeceğim
Brüt düşünüp net yazmışımnet değil canım brüt ücret üzerinden hesaplanıyor
Brüt düşünüp net yazmışımkeeske ama nerde bizim devlette oyle bol kazancli haklar nerden kissak diye kolluyorlar. Bi de brut maas dan hesaplaniyo net ten degil canim
ay ay yatıyor canım, eskidenmiş sanırım o toplu yatmasıevet evet aslında farkını isteyeceğim derken kastettiğim buydu. zaten bu rapor parası da ay ay değil toplu yatıyor di mi ? nasıl oluyor rapor bitince mi yatırıyorlar
Ben oğluma kanguru aldım hiç içinde durmadı sürekli ağladı. O yüzden kullanamadım. Her bebek sevmeyebiliyor. Doğumdan sonra deneyerek almanı tavsiye ederim canımKanguru aldiniz mi minnoslar bn yeni bakiyorum pek arastirmadim neye dikkat etmek lazim
neden öyle yapıyorsun ki ? 32 de izne çıkarsan doğum iznin erken biter erken işe dönmek zorunda kalırsın. herhangi bir sağlık sorunun yoksa 32 de çalışabilir raporu alıp 37 de izne çık. rapor alıp çalışmaya devam edemezsin yasal olarak. ancak işveren kabul ederse ki yasal değil tekrar söylüyorum 32 den sonra çalıştığın kadar elden maaşını alırsın da gerek yok bence buna...Evet canım rapor alacağım çalışmaya devam edeceğim olmuyor mu öyle ? Oluyor diye biliyorum :/
Ama iş verenden ne diyip bunu talep edeceğiz vermek zorunda mı ?
aa iyiymiş o zaman ben rapor bitimi yatacak diye düşünmüştüm, ben yine ayın 2 sinde maaşımı alır devletin yatırdığını patrona yollarım en mantıklısıay ay yatıyor canım, eskidenmiş sanırım o toplu yatması
Aa neden ki arabayla surrkli cikmak bana zor gelir diye almak istedim. Bebege gorr neye bakicaksinalmadım canım doğumdan sonra bakıcam bebeğin mizacına göre
Ben çocuk konusunda çok pimpirikliyim yaDogrudur canim cok detayli bilmiyorum,doktor onerdigi ve risk almak istemedigimiz icin bu asilari bizde yaptirdik en son yaptirdigimiz asi bexsero 'ydu onu hatirliyorum.Bu kizimda yaptirmama taraftariydim ama Allah korusun sanirim yine o riski alamayacagim.
Bana mesela doğumdan 1 ay sonra parca parça yatmaya başlamıştı. Ozelde çalışıyordum. Mesela komşum devletteydi ona toplu yatmistievet evet aslında farkını isteyeceğim derken kastettiğim buydu. zaten bu rapor parası da ay ay değil toplu yatıyor di mi ? nasıl oluyor rapor bitince mi yatırıyorlar
Bazı bebekler kanguruda durmuyor canımAa neden ki arabayla surrkli cikmak bana zor gelir diye almak istedim. Bebege gorr neye bakicaksin
enteresan iş yerinin bildirmesi ile de alakalı olabilir. raporu sisteme ne kadar geç girersen o kadar geç yatıyor çünküBana mesela doğumdan 1 ay sonra parca parça yatmaya başlamıştı. Ozelde çalışıyordum. Mesela komşum devletteydi ona toplu yatmisti
Evet canım, 18 hafta sonra bitiyor gibi olacak. Açıklayıcıymış tablo saol.Ne zaman işe dönüyorsan ozamandan itibaren hesaplanır canım bebek 4 aylıkken dönüyorsan 4 aylıktan 12 aylıga kadar. ben tam olarak ne zaman işe dönecegini anlamadım oyuzden oyle demiş olabilirim. yıllık izin süresinde gecen süre süt izni hesaplamasına katılmaz. ben daha once şöyle bir tablo bulmustum, buna göre sen de hesaplama yapabilirsin
Evet aslında 1 yaş da değilmiş sınır o zaman. Analık izni bittikten sonra 1 yıl oluyor demek. Ben de benzer okumuştum.dely boyle yaziyor kizlar
Yer verilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere; doğum yapan devlet memuruna 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi uyarınca verilen analık iznini müteakip 6 aylık 2 şer periyot halinde verilmektedir.
Söz konusu izin bebeğin belirtilen dönemde süt ihtiyacının karşılanması amacına yöneliktir.
Bu dönemde yıllık izin sebebiyle kullanılamayan süt izin sürelerinin yıllık izin sonrasına aktarılması Kanunun hükmü ve anılan Tebliğ hükümleri uyarınca mümkün bulunmamaktadır.
aynen kesinleşen bi hüküm olmadığı için o boşluğu kullanmak lazım o yüzden önce toplu süt iznini kullanıp ardından yıllık izni kullanmak daha mantıklı geliyor bana
O zaman ben de öyle yapayım. 14 hafta annelik izni kalır sanırım doğum sonuna inşallah her şey yolunda giderse... Sonra 6 aylık süt iznimi toplu kullanırım. 1 aydan biraz fazla ediyor galiba. Üzerine de 4 hafta yıllık izin alırım. Hesaplarım artık.. Dediğim gibi bir 5,5 ay olur herhalde. Saolun kızlaraynen bizde de yıllık izni en son kullandırıyorlar
Yok aslında, bence iyi ya.. Ağrı sızı ertesi gün bir nebze ancak rahatlıyor zaten. Bebek de emdi emmedi vs derken. Bir şekilde hastanede kalmak daha iyi geldi galiba. Ağrıda sızıda sorunda bari yanında birileri var. Bebek emmedi aç şu bu.. Gerekirse destek oluyorlar hemşireler falan.. Hatta doyurup getirmişlerdi saolsunlar gece. Çok iyi olmuştu valla. Bir de gaz çıkarmanı bekliyor doktor1 gece kalmak iyi de 2 gece zor yaa
çıkardık deriz nerden bilecek kiYok aslında, bence iyi ya.. Ağrı sızı ertesi gün bir nebze ancak rahatlıyor zaten. Bebek de emdi emmedi vs derken. Bir şekilde hastanede kalmak daha iyi geldi galiba. Ağrıda sızıda sorunda bari yanında birileri var. Bebek emmedi aç şu bu.. Gerekirse destek oluyorlar hemşireler falan.. Hatta doyurup getirmişlerdi saolsunlar gece. Çok iyi olmuştu valla. Bir de gaz çıkarmanı bekliyor doktorÇıkmadan o da seni çıkarmıyor heheheh