- 9 Ocak 2015
- 12.721
- 29.001
Gebelik sekeri ve tansiyon bende de vardi ama hic tahlil denmedi sadece kizim cok agladigi icin karin ultrasonu cektirmistik tesadufen yumurtalik kistleri cikmisti.Kiz bebeklerde cok yayginmis.Ben çocuk konusunda çok pimpirikliyim ya benim ihmalim yüzünden bir şey olma düşüncesi hiç aklımdan çıkmıyor mesela. Hatta daha önce de yazmıştım kızımdada gebelik şekerim vardı. Mesela kontrole götürdüğüm bir doktor annede gebelik şekeri varsa bebekte bazı durumlar olabiliyor demisti kızımdan bir sürü 2.ayda test istemisti. Tüm batın, yumuşak doku, omurga, kalp ultrasonu vs. Tüm tahlilleri yaptirmistim, şimdi oglanda da o doktora bir götürüp yine aynı testleri isteyeceğim ona da yaptircam. Kızımda menenjit aşı takvimini nasıl yaptıysam oğlanda da aynısını yapacağım.
Yakın çevremde menenjit geçiren olmadı, duyduk tanıdığın tanıdığı şeklindeydi. Ama yakın akraba çevremde herpes kapan bebek oldu. 3 aylıkken halası ağız kenarında öpüyor herpes virüsü kapıyor. 1 aya yakın yoğun bakımda vs kaldı. Baya uğraştı annesi çok kosturdu ama malesef. Beyin ensafaliti geçirdi şuan yaşı 7 civarında ama çok yoğun epilepsi krizlerine giriyor, konuşup yürüyemiyor vs. O yüzden aşırı panik ve pimpirikliyim yani kızın burnu aksa aklıma onlarca şey geliyor resmen, birde her gün farklı farklı hastalık türleri çıkıyor mültecilerden kaynaklı... Ben riske girme düşüncesine bile giremiyorum malesef...
Ben de cok pinpirikliyim,hic bir sey atlanmasin istiyorum,bir yasina kadar her ay kontrole gitmistik,sonrasinda da uc ayda bir goturduk.Gozumuzden kacan bir sey olmasin diye.