Gebelik sekeri ve tansiyon bende de vardi ama hic tahlil denmediBen çocuk konusunda çok pimpirikliyim yabenim ihmalim yüzünden bir şey olma düşüncesi hiç aklımdan çıkmıyor mesela. Hatta daha önce de yazmıştım kızımdada gebelik şekerim vardı. Mesela kontrole götürdüğüm bir doktor annede gebelik şekeri varsa bebekte bazı durumlar olabiliyor demisti kızımdan bir sürü 2.ayda test istemisti. Tüm batın, yumuşak doku, omurga, kalp ultrasonu vs. Tüm tahlilleri yaptirmistim, şimdi oglanda da o doktora bir götürüp yine aynı testleri isteyeceğim ona da yaptircam. Kızımda menenjit aşı takvimini nasıl yaptıysam oğlanda da aynısını yapacağım.
Yakın çevremde menenjit geçiren olmadı, duyduk tanıdığın tanıdığı şeklindeydi. Ama yakın akraba çevremde herpes kapan bebek oldu. 3 aylıkken halası ağız kenarında öpüyor herpes virüsü kapıyor. 1 aya yakın yoğun bakımda vs kaldı. Baya uğraştı annesi çok kosturdu ama malesef. Beyin ensafaliti geçirdi şuan yaşı 7 civarında ama çok yoğun epilepsi krizlerine giriyor, konuşup yürüyemiyor vs. O yüzden aşırı panik ve pimpirikliyim yani kızın burnu aksa aklıma onlarca şey geliyor resmen, birde her gün farklı farklı hastalık türleri çıkıyor mültecilerden kaynaklı... Ben riske girme düşüncesine bile giremiyorum malesef...
Ben oğluma kanguru aldım hiç içinde durmadı sürekli ağladı. O yüzden kullanamadım. Her bebek sevmeyebiliyor. Doğumdan sonra deneyerek almanı tavsiye ederim canım
Anladim canimlar sagolun dogumdan sonra bakarim artik iyi oldu bilgi almam bos yere de almayalimBazı bebekler kanguruda durmuyor canım
Ben de iki gece kalmistim.Ozellikle hastane iyi ve konforluysa iki gece iyi oluyor.Hemsireler cok ilgilenmislerdi,keyfimiz yerindeydiEvet canım, 18 hafta sonra bitiyor gibi olacak. Açıklayıcıymış tablo saol.
Evet aslında 1 yaş da değilmiş sınır o zaman. Analık izni bittikten sonra 1 yıl oluyor demek. Ben de benzer okumuştum.
O zaman ben de öyle yapayım. 14 hafta annelik izni kalır sanırım doğum sonuna inşallah her şey yolunda giderse... Sonra 6 aylık süt iznimi toplu kullanırım. 1 aydan biraz fazla ediyor galiba. Üzerine de 4 hafta yıllık izin alırım. Hesaplarım artık.. Dediğim gibi bir 5,5 ay olur herhalde. Saolun kızlar
Yok aslında, bence iyi ya.. Ağrı sızı ertesi gün bir nebze ancak rahatlıyor zaten. Bebek de emdi emmedi vs derken. Bir şekilde hastanede kalmak daha iyi geldi galiba. Ağrıda sızıda sorunda bari yanında birileri var. Bebek emmedi aç şu bu.. Gerekirse destek oluyorlar hemşireler falan.. Hatta doyurup getirmişlerdi saolsunlar gece. Çok iyi olmuştu valla. Bir de gaz çıkarmanı bekliyor doktorÇıkmadan o da seni çıkarmıyor heheheh
Canim 32 den sonra devlette calisabilmen icin calisabilir raporu aliyorsun. Arkadas onu demek istedi.nasıl yani rapor alıp çalışmaya devam mı edeceksin anlamadım ?
bahsettiğim konu atıyorum aylık maaşım 10 binse rapor kesintileriyle sgk 8 bin yatıracak o aradaki 2 bin liralık kaybımı işverenden talep edeceğim
özelde de öyle canım, ama zaten o ''çalışabilir raporu'' oluyor yani maaştan vs. bi kesinti olmuyor. 37. haftada iş göremezlik raporu alınıyor. Rapor alıp çalışmaya devam edeceğim dediği için izne çıkıp çalışmaya devam edecek diye algıladımCanim 32 den sonra devlette calisabilmen icin calisabilir raporu aliyorsun. Arkadas onu demek istedi.
Uyan da balığa çıkalımAy Ben hepsini unutmusum. Ne parasi yatiyor? Maasimizi mi keseceklerdevlette de mi kesiyorlar... Hic bir sey bilmiyorum ya ...
Burdayımmmm
Uyan da balığa çıkalımpcfl evet son 3 aylık brüt ücretinin 2/3 sini hesaplayacaklar. Burda nasıl hesaplandığını yazmıştım
2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı
@minseo Cum simdi biz nasipse martta dogum yapacağız ya bu alacagimiz dogum parasi da calisip aldigimiz son uc ayin maasinin ortalamasi olacak diye biliyorum. Yani ornek bn ocak sonuna kadar calistim ve aldigim son maaslar kasim aralik ocak oldu bu aylarin ortalamasini alirim degil mi? asgari...www.kadinlarkulubu.com
Ayyy ne güzel yapmışsın bu afta sonu ben de başlıcam yavaştan yıkanacakları falan ayırıcam kolay gelsinBurdayımmmmBi kaç gündür bebişin kıyafetlerini yıkama ve ütüleme işlerine giriştim valla ne yorucuymuş Bi yandan çok da keyifli tabi Bu işler bitince hastane valizimi hazırlayacağız. Sizler napıyosunuz kızlarr
en sevdiğim konular parasal konulardırBen parasal konulardan hic anlamam. Ilgilenmem de ... Esim ne yapiyorsa artik
Canim analık izni bittikten sonra 1 yıl olması durumu devlet memurları için geçerli. Ben maddeyi koymak için onu paylaştım. Sgk çalışanları için bebek doğduğundan itibaren 1 yıl. Maalesef devlet-özel ayrımı var. Memurlara 6 aya kadar 3 saat sut izni bize 1.5 saat, böyle farklar varEvet canım, 18 hafta sonra bitiyor gibi olacak. Açıklayıcıymış tablo saol.
Evet aslında 1 yaş da değilmiş sınır o zaman. Analık izni bittikten sonra 1 yıl oluyor demek. Ben de benzer okumuştum.
O zaman ben de öyle yapayım. 14 hafta annelik izni kalır sanırım doğum sonuna inşallah her şey yolunda giderse... Sonra 6 aylık süt iznimi toplu kullanırım. 1 aydan biraz fazla ediyor galiba. Üzerine de 4 hafta yıllık izin alırım. Hesaplarım artık.. Dediğim gibi bir 5,5 ay olur herhalde. Saolun kızlar
Yok aslında, bence iyi ya.. Ağrı sızı ertesi gün bir nebze ancak rahatlıyor zaten. Bebek de emdi emmedi vs derken. Bir şekilde hastanede kalmak daha iyi geldi galiba. Ağrıda sızıda sorunda bari yanında birileri var. Bebek emmedi aç şu bu.. Gerekirse destek oluyorlar hemşireler falan.. Hatta doyurup getirmişlerdi saolsunlar gece. Çok iyi olmuştu valla. Bir de gaz çıkarmanı bekliyor doktorÇıkmadan o da seni çıkarmıyor heheheh
Valla sevsek de sevmesek de ilgilenmemiz gerekiyor zaten :)en sevdiğim konular parasal konulardır
Kesinlikle en mantıklısı , benim de kafamda asla oturmadı yatağa sabitleme işi çünkü. Çok teşekkürler.Yatağa sabitleme, ben bir kanadını indirip yan yana getirdim sadece. Cocukla inerken de ittim indimhalen de öyle yapıyorum hatta kızımda öyle yapıyor çekiyor biniyor anne itttt diyor resmen ben kızım yürüyene kadar tekerlekli kullandım. Yürüyünce kendi inip binmeye başlayınca tekerlekleri çıkarttım. Şuan tekerleksiz kullanıyorum
Hayırlı olsun sanırım ben de ikea alıcam, kaç yaşa kadar kullanılabiliyormuş bir bilginiz var mı?Ben ikeada aldım dün kurdum da iki kademesi var çok tatlı canım 2300 falandı içinede yatak aldım 60x120di boyutlar
Allah korusun canım ya... canım seninde kendine dikkat etmen gerekiyor bu süreçte malesef stres ve üzüntü en büyük düşmanımız. Menenjit malesef çok bulaşıcı bir sey kaldı ki hastaneler de bulaş için çok müsait ortamlar o yüzden kendine ve bebeğine dikkat etmen gerekiyor .Viral olması daha iyi canım.. Bakteriyel virüste Hayati teklike var be hasarları çok kötü. Bize viral gibi geliyor çünkü bakteriyel de olan hiç bir belirti olmadı (Yüksek ateş,titreme,kusma,nöbet) bizdeki uykudan uyanamama ve iştahsızlık tı sadece .
Çok üzüldüm çok kasılmalarım oldu o yüzden arayıp bilgi vermiyorlar bana artık.. Menenjitte de bulaşma riski olduğu için artık Hastahaneye gitmeme de kızıyorlar annemler...
Canım depent zaten külot gibi. Emici külot gibi düşün, bebek bezi mantığında. Sezeryan doğumumda tek depent kullandım ben yoğun kanama döneminde. Rahim içindeki kan pıhtılaşma atınca zaten normal regl gibi olmaya başlıyor o zaman ped e geçiş yaptım. Şimdi yine depent alacağım bende. Kizdan kalanlar duruyor 1 paket ihtiyaca göre 1.paket daha ilerleyen zamanda alırım.Bana da hep depend al dediler bilemedim hatta hemşirelerde ped değil külot olsa daha iyi olurdu demişler yeni doğum yapan arkadaşıma olmazsa ikisinden demi almak lazım duruma göre
Canım ben 2.5 gün gibi kaldım. Cuma Sabah sezeryana alındım pazar akşam 7 de hastaneden çıktık mesela2 gün müüüü
Canım zaten söyle 32 de çalışabilir alıp işverene veriyorsun, 37 de yine raporu veriyorsun. Doğum parasi alman için doğumun tam ve sağlıklı olması gerekiyor. Mesela bizde bir hoca vardi doğumda bebeğini kaybetti hem doğum parasi almadı hemde doğum izni iptal edilmişti. Doğumun gerçekleştiği gün hastaneden doğum belgesi veriliyor, bu belgeyle eşler önce nüfusa gidip nüfus kağıdı çıkartıyor sonra eğer anne çalışıyorsa sgk ya gidip doğumun tam ve sağ olarak gerçekleştiğini belgeyle beyan ediyor.o şekilde doğum parasi alınıyor kuzu. Sonra aile ve sosyale başvuru yapılıyor süt ve emzirme parasi için. Ordan da bir miktar para geliyor.enteresan iş yerinin bildirmesi ile de alakalı olabilir. raporu sisteme ne kadar geç girersen o kadar geç yatıyor çünkü
Kızımda solomombaby almıştım yenidogandan itibaren çok aktif kullandım. Aynı kanguruyu simdi kullanacagimKanguru aldiniz mi minnoslar bn yeni bakiyorum pek arastirmadim neye dikkat etmek lazim