2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
benim eşimin tek şartı vardı lila,mila vb. yeni türetilen isimlerden olmasın demişti :KK70: ben de o tarz isimlere zaten mesafeliydim. ama isime karar vermek cidden zor ya. ben de hala göbek adını düşünüyorum. kuranda geçen anlamı güzel isim önerileriniz varsa alırım.

bu arada benim kız isimleri listemde aklımda kalan isimleri yazayım size

Duru
İpek
Güneş
Nilsu
Nil İpek
Aylin
Beren
Beril
Sezin
Birce
Gülce
Ela
Elis
bence İpek güzel :) Nil,Ela ve Duruyu çok severdim ama aşırı arttı, her sınıfta 2-3 tane duyuyorum.

Ya işte toplanma nası bişi bilmiyorum ki,sancı yok onu biliyorum ama tam göbek deliği etrafnda taş gibi bir sertlik ve ağrı oluşuyor ara ara.Bu sabah da baktım tam göbek deliğimde bir iki kırmızı nokta var ve ağrıyor onlarda dokununca.En iyisi ptesi hastaneye gidim,zaten özledim bebeğimi 😍 Allahım hayırlısı ile kucağımıza sağlıkla alsak şu yavruları bitse bu meraklanmalar🥰🥰
bi nokta taş gibi sert olunca toplanma oluyor işte :KK70:

Kızlar ben chicconun göğüs kalkanını almıştım. Sizce gümüş kapak da almalı mıyım? Şuan e bebekte indirimde gördüm. Ama gerekli mi bilemedim. İkisinin de bulunması gerekiyor mu?

Kızlar serum fizyolojiği kizimda bende almıştım küçük flakonlarda sıkıyordum sonra bize eczaneden serum alıp küçük şırınga ile de sıkarak ayni işlemi yapabilecegimizi söylediler, sonrasında hep serum alıp o şekilde kullandım sıkıntı yaşamadım aklınızda bulunsun 😉
En iyi yöntem
Ben aldım 10 lu ama nasıl kullanacağım hakkında fikrim yok bilenler fikir verse iyi olur 🙈🎈
Tekli tekli olanlardan mi aldiniz canım, öyleyse burnu onunla nemlendiriyorsun sıkıp sonra yumusayinca otri ile ya da baska burun aspiratörü ile çekiyorsun

Kizlar bn dün kontrole gittim..Bnim tokluk 2.saat ddüşük çıkıyormuş bu da reaktif hipoglisemi oluyormuş. Aslinda olcumlere baktığımda bazi gunler normal gibi ama yine riske atmamak icin diyetisyenle devam etmem gerek. Dr da mutlaka diyetisyene git dedi en azindan dogru miktarda beslenirim. Neyse isin guzel yani suyum gecen hafta sinirdayken dün normale döndüğünü söyledi beslenme ise yaramış 😍 en sevindigim de bu oldu. Resmen fazla su fobim olmus😄 bebeğim 1 kg uzerine cikmis 1 haftada yaklasik 300 gr almis sanki biraz fazla gibi her hafta ayni duzen giderse tombis olabilir 😁 cok hareketli artik karnimin agirlastigini da hissediyorum. Bi hazirlik telasi sardi bni ardiye gibi kullandigim odanin artik bebek icin hazirlanma vakti. Evin boyanmasi koltuk larin temizlenmesi dip köşe temizlik olmasi gerek alacaklarim degil de bunlar gözümde büyüyo. Gerci alacagim daha cok sey var sanki ufak tefek ama yaziya doktun mu baya liste cikiyo. Ana kucagi anne bebe cantasi tatli bi fotoluk hastane çıkışi cikolatasi belki hediyelik de yaparim. Hep arkadaslarima makrome kapi süsü yapardim simdi kendi bebeme yapmasam olmaz😂 en önemlisi bugun konuşmuşsunuz isim konusu o kadar cok isim var ama secemiyoruz 😑 bi de dun tetanoz 2.dozu oldum cok sukur kol agrim olmadi. Aşınin tetanoz olduğunu gozlerimle gördüm artik o gun yasanandan sonra bi tedirgindim. Markasi tetadif. Ebeye farkli markalar var mi neye gore belirleniyo dedim saglik bakanligi ne gonderirse onu yapiyoruz ama genelde ayni marka oluyo cok degismiyo dedi. Daha once bi arkadasimiz bu markanin toplatildigini yazmisti bn arastirdim ama oyle bi bilgi gormedim o yuzden de yaptirdim. Umarim pisman olmam.
Bi de sizden bi fikir verecek olan olursa cok sevinirim bnim gittigim hastanede renkli ultrason yokmuş yani bebegin yüzünü renkli gormek istiyoruz eşim o kadar sabirsiz ki gecen hafta sormayi unuttuk bu hafta da renkli yok dedi. Biz de ayri bir görüntüleme merkezinde baktirabilir miyiz acaba dedik yani sadece renkli minik suratini istiyoruz onunla ilgili bi fotograf hayalim var 😇 var mi bilgisi olan acabasiii

Kızlar ben chicconun göğüs kalkanını almıştım. Sizce gümüş kapak da almalı mıyım? Şuan e bebekte indirimde gördüm. Ama gerekli mi bilemedim. İkisinin de bulunması gerekiyor mu?
Yani bnim arastirmalarima göre gümüş kapak gercek gümüş olmali ve dogru kullanilmali cunku hava almiyor ve bu daha zararli oluyormus. Kimisi dogru kullanimla memnun kimsii memnun degil belki de dogru kullanim saglanmiyo. Ama en cok göğüs kalkani tavsiyesi var hem hava aliyo hem sut birikiyo hem de surdugun bi krem yag varsa onu kiyafete degdirmeye engel oluyo. Bende avent aldim.

İyi akşamlar kızlar, ben de bugün kontrole gittim. Bu kez peritanaloğa gittim, çok şükür her şey yolunda dedi ☺️ 1580 gr olmuş. Haftası 30+4’le uyumlu. Sağ göğsümün altında kafası, solda ayaklar eller, popo tam rahim ağzının orada 😃 dört bir yandan sarmış beni canım 😍 bu ara biraz sancım oluyor, karında sertleşme onun için magnezyum verdi saşe olanlardan. Kan şekeri sonuçlarımı gösterdim, bunlarda hiçbir şey yok gayet iyisin dedi. Ama ben aynı beslenme düzenine devam ederim inşallah. Suyumun daha iyi olabileceğini söyledi, biraz su içmeye dikkat etmem lazım sanırım. Benden haberler bu şekilde, Rabbim herkese güzel sağlıklı haberler duymayı nasip etsin inşallah 🌸🤗

valla canım ilkinde hiç bir şey bilmediğin için daha rahat oluyorsun ben bunda daha stresli gibiyim hepimiz sağlıcakla kavuşalım her doğum kendine özgü sonuçta :dua:

bence yiğit tek başına çok güzel bir isim :KK200:

bende kararsızım ne alsam diye buna da bakayım canım :super:

Canım yakında doğum yapan bir arkadaşım lcw nın kaplı atletlerinin çok rahat olduğunu evde kullanımda çok rahat ettiğini söyledi bende 1 tane alıp deneyeceğim bakalım

Canım ben onlardan almıştım bi, bana biraz küçük geldiler. Belki benim meme yapısıyla ilgilidir, önü çok sarkık durdu. Çok rahat edemedim. Ben klasik atletlerimle daha rahat ediyorum sanırım. Teşekkür ederim 🌷

Bu gümüş kapakla ilgili tek bildiğim, komşumun gümüş kapağı kullanırken bebeği kucaklamam zor oluyor demesiydi. Sanırım baskı onda ağrı yapıyordu. Ben çok şükür meme ucu sorunu yaşamadım hiç, belki bir kaç gün hassasiyet. Ama sorun yaşarsam denerdim belki, şimdi almak erken olabilir. İhtiyaca göre alabilirsin, zaten kargo en fazla 2-3 gün

Kizlar bn dün kontrole gittim..Bnim tokluk 2.saat ddüşük çıkıyormuş bu da reaktif hipoglisemi oluyormuş. Aslinda olcumlere baktığımda bazi gunler normal gibi ama yine riske atmamak icin diyetisyenle devam etmem gerek. Dr da mutlaka diyetisyene git dedi en azindan dogru miktarda beslenirim. Neyse isin guzel yani suyum gecen hafta sinirdayken dün normale döndüğünü söyledi beslenme ise yaramış 😍 en sevindigim de bu oldu. Resmen fazla su fobim olmus😄 bebeğim 1 kg uzerine cikmis 1 haftada yaklasik 300 gr almis sanki biraz fazla gibi her hafta ayni duzen giderse tombis olabilir 😁 cok hareketli artik karnimin agirlastigini da hissediyorum. Bi hazirlik telasi sardi bni ardiye gibi kullandigim odanin artik bebek icin hazirlanma vakti. Evin boyanmasi koltuk larin temizlenmesi dip köşe temizlik olmasi gerek alacaklarim degil de bunlar gözümde büyüyo. Gerci alacagim daha cok sey var sanki ufak tefek ama yaziya doktun mu baya liste cikiyo. Ana kucagi anne bebe cantasi tatli bi fotoluk hastane çıkışi cikolatasi belki hediyelik de yaparim. Hep arkadaslarima makrome kapi süsü yapardim simdi kendi bebeme yapmasam olmaz😂 en önemlisi bugun konuşmuşsunuz isim konusu o kadar cok isim var ama secemiyoruz 😑 bi de dun tetanoz 2.dozu oldum cok sukur kol agrim olmadi. Aşınin tetanoz olduğunu gozlerimle gördüm artik o gun yasanandan sonra bi tedirgindim. Markasi tetadif. Ebeye farkli markalar var mi neye gore belirleniyo dedim saglik bakanligi ne gonderirse onu yapiyoruz ama genelde ayni marka oluyo cok degismiyo dedi. Daha once bi arkadasimiz bu markanin toplatildigini yazmisti bn arastirdim ama oyle bi bilgi gormedim o yuzden de yaptirdim. Umarim pisman olmam.
Bi de sizden bi fikir verecek olan olursa cok sevinirim bnim gittigim hastanede renkli ultrason yokmuş yani bebegin yüzünü renkli gormek istiyoruz eşim o kadar sabirsiz ki gecen hafta sormayi unuttuk bu hafta da renkli yok dedi. Biz de ayri bir görüntüleme merkezinde baktirabilir miyiz acaba dedik yani sadece renkli minik suratini istiyoruz onunla ilgili bi fotograf hayalim var 😇 var mi bilgisi olan acabasiii
İkinci saat tokluk sekeriniz kac? Dusuk olmasi da mi sıkıntiymis🤔

Nasıl ya kaç çıkıyordu senin tokluk ? Arkadaş bu ne ya düşük çıksa suç yüksek çıksa suç napcaz biz 🤣 Ev işleri benim de var canım koltuklar yıkanacak, temizliğe ablayı cagırcam bebek kıyafetlerini de annemle halledicez. Bakalım inşallah halledicez bi şekilde 😅 Görüntüleme merkezlerinde renkli ultrason cektirebilirsin canım 3d,4d cihazlar oluyor sorarsın 💜

X