Boşver çok takılma hem referanstan düşük olsa bile o kadar düşük değil sorun olacak bişey olduğunu sanmıyorum o kadar sapmalar olurSagol canim, int.te baktığımda da 0.60-1 arasi normal diyor t4 için, hemşire keşke bilmeden yorum yapmasaymis aklıma kurt düşürdü boş yere :)
Rande parmağından çıkan ilk kanı silip ikinci çıkan kanla ölçüyorsun di mi?
Aniden yükseliyorsa şekerin yapabilir canım fenalık hissi el ayak titremesi gibiYok yemekten sonra oldu ikisi de, ama henüz şeker yükleme testi yaptırmadım şekerin böyle etkileri olur mu acaba? Yoksa stresten sanırım.
Yok canım sık parmağı ilk çıkan kanı sil, ikinci kanı değdir stribeEvet yeni bir şey daha öğrendik
Yok ay, ilkinde yanlış takmışız alete filan baya uğraştık. İlk kanı almıyoruz o zaman?
Tamam canım sağol akşam öyle yaparım da sildikten sonra kan gelir mi ki yine.İlk kanı silip ikinci ile ölçmek daha doğru canım akşam öyle dene
Benim de gecen hafta bakilan t4 sinirda dusuk cikmis,doktora daha gostermedim ama benimde aklima takilmisti,tsh sizinle hemen hemen ayni.Düşük ama öyle hipoglisemi gibi değil canim en son 12 saat aclikta 78-81 cikti ölçümlerim. Evde ölctüğümde 8-10 saat civarı aclik oluyor onlarda 87-90 filan cikiyor. Sonucta kendini tanıyorsun zamanla, senin vücudun böyle tepki veriyor demekki.
Buarada aklıma bisey takildi gecen hafta tiroit değerlerine bakıldı sağlık ocağında, hemşire t4 değeriniz düşük çıkmış doktorunuzu bilgilendirin dedi doktora söyledim hiçbir sorun yok dedi. Tsh da normal çıkmış zaten. Sizde bu referans değerler kac görünüyor acaba
Senin şuan tam zamani saglik ocagina git baktir canim.Saglik ocagindaki ebe de soyluyor aslinda. Ben en son Ekim sonuydu baktirmistim. Gecen aşiya gititgim de de 25 Aralikta gel kan degerlerine bakalim dedi. Sonra doktor kontrolun de doktorum bakiyor.Kızlar ben iki ay önce falan kan vermiştim en son ne sıklıkla vermemiz lazım acaba doktorum da ver falan demedi ama 24.haftada bir tam kan sayımı yaptırsam mi?
Düşük ama öyle hipoglisemi gibi değil canim en son 12 saat aclikta 78-81 cikti ölçümlerim. Evde ölctüğümde 8-10 saat civarı aclik oluyor onlarda 87-90 filan cikiyor. Sonucta kendini tanıyorsun zamanla, senin vücudun böyle tepki veriyor demekki.
Buarada aklıma bisey takildi gecen hafta tiroit değerlerine bakıldı sağlık ocağında, hemşire t4 değeriniz düşük çıkmış doktorunuzu bilgilendirin dedi doktora söyledim hiçbir sorun yok dedi. Tsh da normal çıkmış zaten. Sizde bu referans değerler kac görünüyor acaba
Deldiğin cihazın seviyeleri olması lazımTamam canım sağol akşam öyle yaparım da sildikten sonra kan gelir mi ki yine.
1 ve 2. saat ölçümün de de ayrı ayrı 3 kere parmağımı deldim. İlk iki parmağımdan çok az kan geldi kabul etmedi, üçüncüde anca tutturabildim.
Baş, orta ve yüzük parmaktan hiç kan gelmiyo minicik çıkıyosadece sağ ve sol işaret parmağımdan iyi çıktı. İğnelere yazık oldu, eczacı bi iğneyi en fazla 3-4 kez kullan demişti
Bence baktır benimki her ay istiyor kan tahlili özellikle tsh ve hemogram takibi için 3 ayda bir de toksoplazma testi istiyorKızlar ben iki ay önce falan kan vermiştim en son ne sıklıkla vermemiz lazım acaba doktorum da ver falan demedi ama 24.haftada bir tam kan sayımı yaptırsam mi?
Eyvah biraz ona benzer bişey oldu ama ilk defa olduğu için şeker değildir diye umuyorumAniden yükseliyorsa şekerin yapabilir canım fenalık hissi el ayak titremesi gibi
Bizim evde de sürekli kola bulunmaz ama canım bazen gerçekten çok istiyor soğuk soğuk o zaman içiyorum.Kızlar size bişey sorucam, ben hamileliğin başından beri sağlıklı besleniyorum, ekmek hiç tüketmiyorum, protein sebze ağırlıklı besleniyorum, tatlı bile yok bir iki dilim çikolata yerim amaaa haftada bir gün pazar günleri benim hamburger kola günüm, bu da benim kaçamağım bütün hafta pazarı bekliyorum hattaGeçen birisi beni baya yargıladı aa nasıl kola mı diye , bu arada kendi çocuğu elinde şekerler cipslerle geziyor bilinçli birisi yargılasa koymazdı belki. Tabi o an çok kötü hissettim, bazen eskisi gibi hissetmek istiyorum bir gün bile olsa içmemem mi gerek siz hiç içmiyor musunuz?
Evet oluyorKizlar akintiniz oluyor mu? Su gibi ya da beyaz krem seklinde
Terbiyesizlik başka bir şey değil, sen kimsin de benim çocuğuma küfür edeceksin. Orada o anne dayağı hak etmiş. Hic kibar olamayacağım, hadsiz oturup bir mahcup ol değil mi . Hâlâ haksızlığı savunuyorsun. Oğlumu okula gönderirken bin bir tembih ile gönderiyorum. Ama işte böyle insanlar gelip çıkıyor karşısına o yavrularımız ne yapsın, keske hep koruyup kollayabilsekO haberi duyunca ben de çok etkilendim benim kızımda 11 yaşında ona da örnek olsun diye anlattım. Kimseyle sınav notları yüzünden dalga geçme kimseyle tartışma yaşama herkesle ılımlı ol diye konuştum. Allahtan benim kız sessiz sakin 1 tane arkadaşı kendi halindeler derslerine bakıyorlar beraber. Ama akran zorbalıpı o kadar çok arttı ki. Sınıfta sabit otursan gelip sataşıyorlar. Herkese küfür eden bir çocuk vardı ama iğrenç küfürler ediyormuş. Toplantıda herkes dile getirdi. Annesi dediki; ne var ediyorsa çocuk o eder kızlar bile ediyor artık bu devirde dedi. Biz şok olduk. Bende o zaman size etsin ebeveynleri olarak ama benim kızıma edemez. Ben kızıma kendim etmiyorum sizin ne haddinize dedim. Ama haklısın çocuk evde ne görüyorsa onu yapıyor. Bu sefer de benim oğlum katil sizinkisi melek diye çemkirdi. Ben de biz size oğlunuz katil demedik bakın onu da kendiniz söylüyorsunuz böyle benzetmelerle yetiştiriyorsunuz oğlunuzu. Bu çocuk büyüdüğü zaman da hayatına giren kadınlara böyle davranacak ve o kadınların da sebebi siz olacaksınız oğlunuz değil. Sonra tartıştık baya. Bir ay sonra da bşr kızın boğazını şıkmış memesini ellemiş daha 11 yaşında ya. Yetiştirmeye bakar mısınız? Uzaklaştırma almış şimdi okuldan. Resmen çocuklar korkuyor ondan. Küçük mafyacılık oynuyor. Tamam çocuk ama böyle de çocuk olmaz. Bizimkiler de çocuk. Ben kızımın ağzından “banane ya, off, oha” gibi kelimeleri bile duymadım. Senin oğlun çıkıp o,ç diyecek kızıma. Ya görseniz annesini dövesim geldi o anda. Resmen bir canavar yetiştiriyor. O yüzden diyorum herkes anne baba olmamalı
Anlık bi durumdur canım endişe etme devam ederse bi üstüne düşersinEyvah biraz ona benzer bişey oldu ama ilk defa olduğu için şeker değildir diye umuyorum
Tamam canım öyle yaparımDeldiğin cihazın seviyeleri olması lazım
1 2 3 4 5 diye 5 e getirerek delersen kan çıkar sorun olmazdaha düşük seviyede deliyorsan iyi batmıyordur iğne. İlk kanı sil parmağını sıkarak ikinci kanı çıkar.
Merhaba kızlar
Bende gebelik şekeri çıkmıştıbende devlet hastanesinin diyabet okulunda takip alıyorum
Bana da açlık ve 1 saatlik tokluk şekerini takip ettiriyorlar ama benim ani yükselme var ondan sonra düşüyor açlıkla aynı oluyorondan 1. Saati takip ediyorlar
Benim de 15 günlük takip sonucu güzel cıktı bakalımböyle devam et 1 ay sonra gel dedi ölçümü de son 15 gün yap dedi
Bu arada yukarıda hamburger yiyen birini gördümbende yiyorum şekerimi de ölçüyorum çıkmıyor valla yüksek arada bir yiyince arkadaş hamilelikte insanin cani istiyor bazen buna da karışmazsın kola ben içemem kendim içemiyorum sevmiyorum ama haftada 1 boyle şeylere karışılmaz karşındakini strese sokmak 1 bardak koladan daha kötü etki eder öğretmek lazım insanlara bunu ama şekerin varsa hamburgeri ayranla yiyebilirsin benim gibi sekerim 124 civarı çıkıyor 1. Saatte hamburger ayran yedigimde ama şeker konusunu karıştırmış olabilirim çok okudugum icin belki de hamburger yiyen arkadaşın şekeri yoktur o zaman dikkate almasın beni
Saçmalıkmış ya şimdi sizlerin yorumuyla anlıyorum, bu mu kaldı eleştirecek, haklısın.Bizim evde de sürekli kola bulunmaz ama canım bazen gerçekten çok istiyor soğuk soğuk o zaman içiyorum.
Zaten sürekli tüketilen bir şey değil ki, ona bakarsa telefonda zararlı eline almasin bi zahmet diyen kişi