İnşallah öyledir canım, safra taşından korktum biraz. Bazen karnımda çok sert hale geliyor bebek toplanıyor galiba. İşin kötüsü sol yanıma asla yatamıyorum ağrı dayanılmaz oluyor. Saat üçte doktora gideceğim korka korkaBebek dönmüş ve o şişlikte kafası olabilir. Benim de şuan kafası sağ göğsümün altında ( doktor söyledi, benim anlamam mümkün değil) beni biraz rahatsız ediyor, şişlik hissi arttı. Akşamları filan daha zor oluyor.
Gebe olmayanlarda oyle ama gebelerde 140 ustu istenmiyor.Yani doktor garip geldi,hic mi gebe hastasi olmamis,ya da gebe oldugunu mu bilmiyor cok ilginc.Ben de böyle biliyorum 200 tokluk olanlara şeker hastası diyorlar
İnşallah öyledir canım, safra taşından korktum biraz. Bazen karnımda çok sert hale geliyor bebek toplanıyor galiba. İşin kötüsü sol yanıma asla yatamıyorum ağrı dayanılmaz oluyor. Saat üçte doktora gideceğim korka korka
Ben şeker yüklemesi yaptırdığım gün 14 saat açtımKizlar bir de şunu fark ettim sekeri olanlar icin fikir olsun,gecen haftalarda sekerim yuksek diye aksam yemeginden sonra hic bir sey yemiyordum,sabah aclik sekerim buna ragmen yuksek cikiyordu.Megersem aclik sekeri 10-12 saat acliktan sonra yalanci yuksek cikabiliyormus.Simdi aksam sekiz bucuk dokuz gibi kucuk bir ara ogun yaoiyorum sabahlari sekerim daha iyi.Benim gibi ac birakmayin kendinizi.
Valla ben de şaşırdım annemde insülin direnci var ona bile maksimum 160 olacak demişti drGebe olmayanlarda oyle ama gebelerde 140 ustu istenmiyor.Yani doktor garip geldi,hic mi gebe hastasi olmamis,ya da gebe oldugunu mu bilmiyor cok ilginc.
Gebesiniz siz bu degerler bizim icin gecerli degil
Gebelerde
Aclik 95 alti
1. Saat tokluk 140 alti
2. Saat toklut 120 alti
Olmasi lazim
Kesinlikle cok yuksek,gebe oldugunu biliyor mu acaba doktor
Valla ben de anlam veremedim canımGebe olmayanlarda oyle ama gebelerde 140 ustu istenmiyor.Yani doktor garip geldi,hic mi gebe hastasi olmamis,ya da gebe oldugunu mu bilmiyor cok ilginc.
Keşke doktora gittiğimde oranlar hakkında bilgim olsaydı o an da hemen sorardım çok yüksek değil mi diye. Bu konular hakkında önceden bilgi sahibi olmak gerçekten çok önemliymişBen de böyle biliyorum 200 tokluk olanlara şeker hastası diyorlar
Kac cikmisti peki aclik sekeri? On iki saattem sonra strese bagli yalanci yukseklik oluyormus ya da tam tersi asiri dusuk hipoglisemi oluyirmus.Ben şeker yüklemesi yaptırdığım gün 14 saat açtım9 dediler 11 e kadar beklettiler
Benim kıymetli dahiliye doktorum gece 12den sonra bişey yeme demişti bunu doğru söylemiş o zamanKizlar bir de şunu fark ettim sekeri olanlar icin fikir olsun,gecen haftalarda sekerim yuksek diye aksam yemeginden sonra hic bir sey yemiyordum,sabah aclik sekerim buna ragmen yuksek cikiyordu.Megersem aclik sekeri 10-12 saat acliktan sonra yalanci yuksek cikabiliyormus.Simdi aksam sekiz bucuk dokuz gibi kucuk bir ara ogun yaoiyorum sabahlari sekerim daha iyi.Benim gibi ac birakmayin kendinizi.
Birinci saat icin guzel,bence kendi doktorunuz sizi daha iyi bilgilendirir.Siz ona da atin mutlaka.Valla ben de anlam veremedim canım
Kaç haftlık gebe olduğumu da söyledim neye göre bu değerleri verdi o zaman anlamadım. Kendi doktorum ne yorum yapıcak bakalım. Az önce 1.saatimi ölçtüm 123 çıktı
Mutlaka göstericem canımBirinci saat icin guzel,bence kendi doktorunuz sizi daha iyi bilgilendirir.Siz ona da atin mutlaka.
Ben birine İpek , diğerine Defne düşünüyorum ama kesin değil. Sen ne düşünüyorsun canımGünaydın herkeseKız anneleri isim olarak ne düşünüyorsunuz ????
Ben akşam da olcuyorum, muhtemelen 200 e 160 yazmak istedi bence, bunlar da belki 100 gr şeker yüklemesi için normal değerler olabilir ama günlük beslenmede 140-120 normal degerler, değişik geldi bana da.Ben de anlamadım şuan1 hafta boyunca sabahları ölçüp not al dedi. Akşamları da ölçeyim mi dedim gerek yok sabah yeterli dedi.
Şimdi netten de bakıyorum benim doktorun dediği değerler çok yüksek.
1 hafta sonra ne yorum yapıcak bakalım merak ettim
Bende öyle bisey olmuyor canim hatta normalden daha düşük çıkıyor. Senin yüksek derken kac çıkıyorduKizlar bir de şunu fark ettim sekeri olanlar icin fikir olsun,gecen haftalarda sekerim yuksek diye aksam yemeginden sonra hic bir sey yemiyordum,sabah aclik sekerim buna ragmen yuksek cikiyordu.Megersem aclik sekeri 10-12 saat acliktan sonra yalanci yuksek cikabiliyormus.Simdi aksam sekiz bucuk dokuz gibi kucuk bir ara ogun yaoiyorum sabahlari sekerim daha iyi.Benim gibi ac birakmayin kendinizi.
Benim 12 saat ya da daha fazla aclik durumunda 95-100 arasi cikiyor. Normal 8-10 saat acliktan sonra 80-87 arasi cikiyor.Bende öyle bisey olmuyor canim hatta normalden daha düşük çıkıyor. Senin yüksek derken kac çıkıyordu
Tam çıkış saatine yakın gitmiştim gelişi güzel mi ilgilendi naptı anlamadımBen akşam da olcuyorum, muhtemelen 200 e 160 yazmak istedi bence, bunlar da belki 100 gr şeker yüklemesi için normal değerler olabilir ama günlük beslenmede 140-120 normal degerler, değişik geldi bana da.
Benim açlık şekeri ve insülin iyi çıktı canımKac cikmisti peki aclik sekeri? On iki saattem sonra strese bagli yalanci yukseklik oluyormus ya da tam tersi asiri dusuk hipoglisemi oluyirmus.