2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben mecburi sezeryan.oldum. Son haftaya kadar doktorum da ben de normal dogum olarak devam ediyorduk. Hatta bana son.aylar her gun yuruyus yap dogum esnasin da nefesim kesildi vs deme diyordu😂 eger bir problemin yoksa normal dusun bence. Ben de spinal anestezi oldum. Herkes iğne cok zor vs demsiti hatta ablamlar.arayip yapma tam bayiltmalidan ol demislerdi kararimdan vazcegmeyip spinal oldum.iğneyi de vurduruken pek hissetmedim aşi olursun da hafif dokunur ya o sekilde hissettim. O anestezi doktoruyla alakali bir sey zorluğu kolayliği. Doktorum bebegi.cikartiktan sonra bana sakinlestirici verdiler cunku cok usuyup titremistim. Bebegi gordukten sonra gerisini hatirlamiyorum. Uyumusum oylece. Çok.zordu diyemem cok cok kolaydi da diyemem. Doktorun hareketlerini hissediyordum.Mesela karnima kesi attigini vs. Sonrasi cok.hizli ilerliyor zaten. Dogum sonrasi.da cok cabuk toparlandim. 1 hafta da eskisi gibi yuruyordum. Ama ilk 3 gun yataktan kalkarken dogrulana kadar canim.cok agriyordu.
Benimde kalbimde hem mitral kapak yetmezliği hem de aritmi var. Oyüzden doktorum uygun görür mü normal doğumu bilmiyorum ama ben hiç risk almak istemiyorum. Gerçi spinal sezeryanda da hani dediğin gibi kesiyi hissetmek, baskıyı hissetmek, dikişleri hissetmek, kan görmek beni heyecanlandırır mı bilmiyorum ama ablamda sağlıkçı olduğu için söylerim bebeği çıkardıktan sonra hafif uyuturlar dedi. 🤷‍♀️ Allahım hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin, annelik zor zanaat

Kızlar vajina girişime cok yakın hafif iç tarafta bir agrım var boyle batma gibi oluyor neden olabilir acaba rahatsız edici

Benimde kalbimde hem mitral kapak yetmezliği hem de aritmi var. Oyüzden doktorum uygun görür mü normal doğumu bilmiyorum ama ben hiç risk almak istemiyorum. Gerçi spinal sezeryanda da hani dediğin gibi kesiyi hissetmek, baskıyı hissetmek, dikişleri hissetmek, kan görmek beni heyecanlandırır mı bilmiyorum ama ablamda sağlıkçı olduğu için söylerim bebeği çıkardıktan sonra hafif uyuturlar dedi. 🤷‍♀️ Allahım hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin, annelik zor zanaat
Kani gormezsin canim. Onune carsaf koyuyorlar falan doktorun harici hic bir sey gormuyorsun. Basimda da genc.bir cocuk vardi elimi falan tutuyordu bana destek oluyordu. Konusturuyorlar iste dikkatini dagitmak icin. Zaten basindakiler ve doktor sen de cok tedirginlik hissettikleri zaman uyutuyorlar. Ablami mesela daha erken uyutmuslardi. Bana doktorum bebegi cikaracagim oyle sakinlestirici veririm bebek ilaci almis olmasin demsiti. Ama cok heyecanli ya halen o anlari hatirladikca cok mutlu oluyorum. Bebegi cikarip getirip gosteriyorlar sonra doktorumuzla falan foto cekmistik. Tamamen uyutuldugunda da bu anlari kacirmis oluyoruz.

Şükurler olsun eski sayfaya kavustum🤗 sayfa bozulunca okuyasim bile gelmedi😂 minseo sen en iyisi bir daha sesini cikartma bir imza yap dedin her sayfa bozuldu😂😂Bu ara da isim etikelemeyi bir bana ögretebilir mi acaba 😁
Harbiden ben susayım ya :KK70: :KK70: :KK70:
Merhaba arkadaşlar, bugün bizim kontrol günümüzdü 🥰 çok şükür bebişimiz iyi, 27+1 itibariyle 1100 gr ve 35 cm olmuş ( bunları yazdım bana gücenmeyin kıymetli arkadaşlarım, kıyaslama yapılması için değil de burası benim için hamilelik günlüğü gibi olduğundan belirtmek istedim ☺️☺️) duyu ve rahim ağzı iyi dedi hamdolsun. Doktorum benden de şeker kontrolü istedi. Ben de beslenmeme dikkat ediyorum ama şeker ölçme aleti almak istiyorum. Kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum minseo minseo
canım bendekinin resmini atayım sana tabi başka cihaz kullanmadığım için iyi mi kötü mü bir şey diyemem ama işimi görüyor benim
İlk sezeryan zor oldu mu? Bende sezeryan düşünüyorum ama korkuyorum da. 2 gün önce bir arkadaşım spinal sezeryan oldu ama baya kötüymüş.

Nisan grubunda biraz sorunlar yaşandı, süresiz banlananlar da var. Yine de ara sıra takip ediyorum, bundan sonra burayı da takipte olurum 🥰
Canım hiç bir doğumu kendine baz alma. Her vücut, her doğum kişiye özel. Normal doğumu bebek gibi geçenler de var sezeryanı çok kötü geçenler de yani doğum şeklinin iyisi-kötüsü yok senin vücudun neye müsaitse onu yaşayacaksın.Kötü hikayeleri sakın okuma. Anestezinin zorluğu ameliyat yarası işte bi kaç gün o zorluyor doğal olarak. Neden banlandılar grup falan mı kurmuşlar ?

Eklentiler

• IMG_20221201_160044.jpg
    IMG_20221201_160044.jpg
    148,9 KB · Görüntüleme: 47
Harbiden ben susayım ya :KK70: :KK70: :KK70:

canım bendekinin resmini atayım sana tabi başka cihaz kullanmadığım için iyi mi kötü mü bir şey diyemem ama işimi görüyor benim

Canım hiç bir doğumu kendine baz alma. Her vücut, her doğum kişiye özel. Normal doğumu bebek gibi geçenler de var sezeryanı çok kötü geçenler de yani doğum şeklinin iyisi-kötüsü yok senin vücudun neye müsaitse onu yaşayacaksın.Kötü hikayeleri sakın okuma. Anestezinin zorluğu ameliyat yarası işte bi kaç gün o zorluyor doğal olarak. Neden banlandılar grup falan mı kurmuşlar ?
Vatsaptan grup kurmuslardi. Biraz okudum da😀

Agustos annelerindeyken orda da whatsapttan grup kurmuslardi ben de bir sure takilmistim aman Allah'im neler neler yaziliyordu🙄hemen cikmistim hic gerek yok boyle seylere.
Aynen aynen amacini cok fazla aşiyor. 2019 anneler grupunda da dogumdan sonra actilar.hic guzel olmadi. Tartisanlar edenler vs gereksiz foto paylasimlari mi dersin ben de durmadim çiktim hic bana gore degildi çunku.Ben ek gida donemi falan faydalanirim diye dahil.olmustum baktim olmuyor ciktim. Zaten sonra ogrendim ki herkes dagilmis.Buradaki gibi asla zevki olmuyor

Öncelikle gruba hoşgeldin canım🥰
Ben de de senin gibi mitrak kapak problemi var o yüzden ben de normal doğumdan çok korkuyorum o stres anını yönetemem diye. Tüp bebek görüşmelerinde bi doktor kontrol amaçlı kardiyolojiyede görünmemi istedi. Kardiyoloji doktoru endişe etme bu durumda. sıkıntı yaşamazsın ama hamile olursan 6.ayın da tekrar gel tekrar durumuna bakalım ona göre karar verelim dedi.
6.ayım doldu haftaya gitmeyi planlıyorum. Senin de kafana takılıyosa 6.ayında bi kardiyoloji doktoruylada bu durumu istişare edebilirsin canım
İnşaAllah hayırlısıyla sağlıcakla evlatlarımızı alırız kucağımıza🤲🏻🥰

Dr. minseo minseo 😬 canımcım geçenler de bim de bi ekmeği önermiştin onun ekran görüntüsünü almayı unutmuşum hangi ekmekti öğrenebilir miyim🤭
Bi süredir çavdar yiyodum, dün de tam buğday ekmeği aldırdım yedim ama buğday ekmeği çok lezzetli geldi sürekli çokokrem sürüp yiyesim geliyo hatta dayanamadım öyle yapıp yedim🤦🏻‍♀️
Bi de diyorum senin dediğin şu ekmekten yiyeyim en yararlısının o olduğunu söylüyodun

X