2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sonucu ilet bize 😄

Buzdolabi posetine koyup koseni minicik delin miss :) afiyet olsun, yasi kutlu olsun esinizin🎊
Sağol canım 🖤 Poşeti denedim ama hoşuma gitmedi çok yumuşak geldi şanti hakimiyet kuramadım 😂 Krem şantiyi biraz daha katı yapsam belki poşetle iyi sonuç alırdım. Grazül siparişi verdim yarın gelcek onla yazıcam 😅

Valla kalacagimiz bir aksam bir aksam icin de o kadar para vermem. Zaten oğlumda ozel de yaptim hizmet sifirdi. Sadece doktorumun bilgisine guvenim tamdi. Doktorumu seviyordum. Cok sukur bunda da şansim özel deki doktorum şehir hastanesine gececek aksam.nobette iken bile kontorllerime gelebilirsin beni ara gel dedi. Oglumunda doktoruydu ondan icim cok rahat.
Canım sen İstanbulda mısın benim özeldeki doktorum da aynı zamanda şehir hastanesinde görev yapıyor ☺️

Normal o zaman, her zaman olmuyor zaten günde iki üç.
Benim doktorum bilmiyorum dedi, nefret ediyorum bu cevaptan çünkü hamileliğin başından beri toplasan kadına 3 soru sormuşumdur onları da bu şekilde geçiştirdi, değiştiricem sanırım doktoru da.
Bilmiyorum deyip geçiştirmek mi tuhaf valla bazı doktorlar. Değiştir bencede canım ilgisiz doktora hiç tahammülüm yok valla benim 🤦‍♀️

Valla canim ben hep yavas yavas donerim yoksa aniden agri saplaniyor. Hatta hapsirirken bile yatma pozisyonunda hapsirsam asiri bir agri oluyor. Ondan hemen yerimden kalkip karnimi tutup hapsiriyorum. Ilk hamileligim de bu sekildeydi. Bence normal yani.
Benimde aynen anlattığın gibi oluyor canım tek değilmişim karnımı tutup hapşıran ☺️😌

Liste için çok sağol canım ben de diyetteyim ne yiyeceğimi şaşırıyodum artık bu çok işime yarayacak😍 merak ettiğim birşey var bunları yaparken kilo alım durumların nasıldı? Ben kilo alamıcam diye tedirgin oluyorum😐
Bende gebelik şekeri vardı, daha önce de yazmıştım. Liste gebelik sekerini düzenlemek içindi ama baktığında sağlıklı beslenme 😄 az ye sık ye, anlık enerji veren besinler değil uzun süre enerji veren besinler tüket mantığı. Gebelik şekeri çok hızlı orantısız kilo almama sebep olmuştu. Nasil diyim 1.5 haftada 10 kilo aldığımı bilirim 😪😪 neyse listeye başladıktan sonra orantısız kilo almaktan sağlıklı kilo almaya döndü benim için
Yine kilo aldım, ama haftada 10 kilo değil. Birde kilo almak bence birazda bünye meselesi kimi yer yer kilo almaz kiminin vücudu kiloyu aldı mı bırakmaz. Önemli olan kilo alman değil ki senin ve bebeğinin sağlığı sağlıklı kilonun olması..

Kızlar ben rüyamda doğum yapıyordum Daydream_ Daydream_ @pcfl 3. Sıraya beni yazın 😅 doktor kucağıma veriyor bebeği yanakları kırmızı kırmızı allahım ne tatlı bi bebek diyorum. Sonra eşime benziyor diye içimden geçiriyorum. O sırada eşim geliyor ona gösteriyorum o da kucağına alıp kokluyor bebeği. Sonra emzirecektim ki uyandım 😅
Kız uykuya yatmadan önce ne yapıyorsunuz söyleyin bende yapayım de rüya göreyim 🤣 artık gün içinde nasil yorulduysam rüyamda bile uyuyorum herhalde ki hatırlamıyorum yani 🤭🤭

Yok cumartesi calismiyordum canim. Sut izni hesaplama icin int.te hesaplama tabloları da var sanırım iş günü olarak 28 is günü yapıyor toplu kullanimda. şirketteki ik calisaniyla birlikte hesaplamadik açıkçası, onlarda bir excel makro gibi bir hesaplama tablosu var resmi tatil günlerini düşüyor, bana ise geri donecegim tarihi söylemisti. İlk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için gunde 1.5 saat hesaplanıyor. Eğer 37 ye kadar çalışamam diyorsan ya da o anki durumunda izin kullanmak istersen kullan tabi, sadece 37 haftaya kadar kullanırsın. Buarada her durumda 32.haftada doktora gidip çalışabilir raporu almamız gerekiyor bunu belki biliyorsundur. Sonra 37 haftalikken gidip doğum iznini başlatacak raporu alıyoruz.
Eger süt iznini toplu kullanmak istemezsen haftanın bir günü izin şeklinde de kullanılabiliyor şirket inisityatifinde, ben acaba bu sefer öyle mi yapsam diye düşünüyorum. Doğum izni 16 hafta+yıllık izinlerim bayag birikmis var, sonrasında ise başlayıp süt iznimi cuma günleri izin olarak mı kullansam diye, bakalim zaman var yakinlasinca karar vereceğim
Sağol canım ben de bunu bi araştırayım bakayım kendim bi hesap edeyim ne çıkacak 🤔 ben kendim hesapladığımda da haftasonları ile birlikte 1 aya yakın bulmuştum demek ki doğru hesaplamışım kafadan 1 ay diye söylerim ben direk, valla o bi gün gitmeme olayını ben de düşündüm ama izni uzatmak daha cazip geliyor 😅

Kız uykuya yatmadan önce ne yapıyorsunuz söyleyin bende yapayım de rüya göreyim 🤣 artık gün içinde nasil yorulduysam rüyamda bile uyuyorum herhalde ki hatırlamıyorum yani 🤭🤭
Rüyada bile uyumak :KK70: ben de okadar verimsiz uyuyorum ki 2-3 kere tuvalete kalkıyorum, bazen yatağa geri döndüğümde uykum kaçmış oluyor tekrar uyumakta cok zorlanıyorum ama ona rağmen gördüğüm rüyalar çok canlı. Hormonlar hepimizde farklı etki yapıyor demekki :)

X