2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bizim belli canım Ekin olacak kısmetse Yazdığın isimlerden fonetik olarak Alin'i beğendim ben
Anlamı da cok güzel alin’in bakalım birkaç haftaya karar verecekmiş babası bekliyoruz ekin ismini ben çok seviyorum hatta en başta erkek sanmıştık ekin, Atlas ya da toprak koymayı düşünüyorduk. Çok cool bir isim

Benim sabahları yanıyor canım. Özellikle de gece tuzlu muzlu, rahatsız edecek bir şey yemişsem.. ama sabah aç olunca genelde yanıyor. Eskiden kahvaltı etmezdim. Şimdi mecbur 2-3 bir şey tıkıştırıyorum ağzıma. Peynir ekmek falan.. Ya da nesfit tarzı şeyler.. İyi geliyor. Seninki bebek büyüdüğü içindir canım. Mideye baskı yapıyor. Reflü tarzı durumlar artr bu haftalarda. İnşallah gaviscon falan bir nebze işe yarar. Zararı yok onun. Sık sık iç bence dozunda. Bu arada limon iyi gelmez diye düşünüyorum. Daha fazla yakacak Asitliği arttıracak.. Geçmiş olsun canım.

Sen en son doktora gitmiştin. Sonrasını bilmiyorum canım. iyisiniz şükür diye anladım
Benim ekran da birden mavi olmuş. Dedim ne oluyor Herkesin değişmiş sandım. Ben oynamadım halbuki. Açınca böyle gördüm. Pek alışamadım. Değiştireyim bari :) Saol.
Sen nasılsın canım. Her şey yolundadır inşallah
Benim 3,5-4 aydan sonra geçti canım şükür. Hormonlara bağlıydı. Senin tansiyon da normalmiş. O zaman sorun yoktur bence. Sürekli mi devam ediyor ki? Geçmiş olsun. İnşallah kurtulursun.
bende de var canım kasık değil de kemikleri ağrıyor vajinamın çatı ağrısıymış sanırım bu da
Benim de vajina üstü kemik hala ağrıyor. Aynen çatı ağrısı gibi.. Özellikle uzun süre oturup sonra kalkınca.. ama sanki bu hafta biraz daha azaldı şükür. Normal diyor doktor bakalım.. Bebişler yerlerine sığışmaya çalışıyor galiba :)
Benim onceki gebelikte boyle agrilar yoktu. Kasik, genital, kalca.... Her yerim agriyor. Sanki kemiklerim ayriliyor
Ay evet ya bende de yoktu. Yaş da ilerledi tabi. Ona da yoruyorum. İlk gebelik ve gençlik gibi olmuyor benim için Hamile bile olmasam zaten çabuk yorulmaya başlamıştım. Şimdi bir de onun üstüne bebişe ekstra kan, ektra vitamin, ektra güç gidiyor.. Benimki yaşa bağlı galiba.. Allah sağlıkla kolaylıkla kavuştursun hepimizi inşallah Rahat rahat geçirelim şu süreci

İnşallah içinize sinen ismi bulursunuz canım en zor kısımlardan biri cidden. Allahtan bizim seçeneğimiz çok yoktu eşim çok güncel isimlere karşıydı zaten daha oturaklı, cool isimler istiyordu Ekin tam bizim istediğimiz gibi oldu

Evet canım reklamdan kaynaklı mavi şu an :) Çok şükür iyiyim canım rutin gebelik halleri bildiğin gibi :) sen de güzel haberler almışsın çok sevindim. Ben de bi an önce kontrol zamanım gelsin istiyorum en son 22 ekimde görmüştük, 19 unda gidicem Çok merak ediyorum ne kadar büyüdü, neler yapıyor diye

Benim de aynı sorun var,sonra farkettim ki bazı yiyeceklerde özellikle çok fena oluyor.beyaz ekmek,limon ve kahve bunları tüketir tüketmez başlıyor bende mümkün mertebe tüketmiyorum bunları

İyiyim canım doktorun dediği gibi bol bol uzanıyorum sıkıntıdan patlıyorum başka bişi yaptığımda yok. Çarşamba günü kontrolüm şeker yükleme testim de yapılacak bakalım durumum ne alemde canım. Bu arada ben rennie kullanıyorum gaviscon şurup herhalde magnezyum şurup içiyorum zaten birde onu almıyım rennie ye devam ediyim inşallah düzelir diye düşünüyorum.

Benim de aynı sorun var,sonra farkettim ki bazı yiyeceklerde özellikle çok fena oluyor.beyaz ekmek,limon ve kahve bunları tüketir tüketmez başlıyor bende mümkün mertebe tüketmiyorum bunları
Ben onlara bağlamadım hepsini tüketiyordum çünkü ama ne olduysa bir kaç gündür oldu canım. Kahveyi zaten 3-4 günde bir içiyorum. Beyaz ekmek hep yiyorum oldum olası. Limonu da oldum olası tüketiyorum hiç böyle etki etmemişti şu ana kadar o yüzden onlara bağlamıyorum galiba Rheaa nın da dediği gibi oldum.

Kızlar bir şey daha sorcam bugün külotu ıslatacak kadar beyaz akıntım oldu bu su değildir demi Doktora gidicem ya bin tane sorun bulurum şimdi
Canım Progestan kullanıyor musun. Benim de normal akıntım oluyordu ama Progestan kullandığımdan beri akıntım sulu oluyor iç çamaşırımı ıslatıyor hatta iç çamaşırımdan giydiğim eşofmana kadar ıslattığı da oluyor. Ama Protestanlara alakası varmış canım.

maşallah kuzuya, tam bir kız cocugu ya yüzü hatları :) biz de seni özledik canım :)
elektrik carpması bana da oldu pazar günü, acayip gerildim noluyor dedim bir an, ama normalmiş diye okumustum ben de. evet bebişler aşağıda cok normal, ben yavas yavas göbegimin az üstünde de hissetmeye basladım ama aramızda birkaç hafta var, yavas yavas tüm bebişler daha yukarı cıkacak. inşallah plasenta tamamen yukarı cıkar canım birkaç haftaya. gümbür gümbür hissetmeler de yakındır. kilo alımın gayet iyi bence. benim de detaylıdan sonra ilk kontrolüm haftaya carsamba olacak, heyecanlıyım :)

Yok canım kullanmıyorum

Maske tak canım mutlaka bu ağzı tam kapatanlardan, kışın hava çok kötü oluyor zaten iyice tetikler öksürüğü. Çok uzun sürdü senin inşallah doğuma kadar toparlarsınız
Doğuma kadar duzelmezse zaten yani ne yapcam ne etcem bilmiyorum bende. Ay inşallah çabucak geçer hepsi. Hastalık zaten zor bir de hamilelik çocuk vs olunca daha bir zor.

Maşallah canım.. Çok şükür Hadi az kalmış senin de görüşmeye :) Beni 3 haftada 1 çağırıyor. 1 hafta kardayım
Dinlen mi demişti canım..? Ben tam o kısmı da bilmiyorum. Doktora gideceğini biliyordum. Sıra bekliyordun en son :) Dinlen bakalım. Her şey yolunda olsun da
Gaviscon evet şurup. Bana o biraz iyi geliyor gibi. Rennie de var ama onu denemedim hamileyken. İnşallah düzelir canım.
Bu arada benim progetan bitmişti. Almadım unuttum. Tam da doktora gidecektim. Hadi dedim yazar 1 gün daha içmesem bir şey olmaz. 2 gün içmemiş oldum. O ara sanki akıntılar azaldı :) Ben de düşünmüştüm onunla mı alakalı acaba diye. İlgisi var herhalde.
Saol canımmm Benziyor mu kıza Sağlıkla inşallaahh...
Benim o elektirik çarpması gibi şey ara ara oluyor. Artık ayağı mı eli mi nereye denk geliyorsa. Bir "ayy" yapıyorum bazen Evet, yavaş yavaş, büyüdükçe yukarı doğru büyürler artık.. Senin vurmalar da fazladır tabi, aramızda var yine baya. Doktor da öyle dedi. Ne yapsın o kadar vuracak daha dedi :) Kiloya da artık bakacağız. Bu 3 hafta da dikkatli giderim. Sonrasında artık şeker durumuna göre bakacağım. Çıkarsa mecbur dikkatli gideceğiz zaten. Biz dikkatli gideriz de aman çıkmasın ya.. Senin de az kalmış kontrole. Güzel haberlerle gel inşallaahh
Ay ne kadar yüksekmiş. Ben hala sormadım. 3 hafta sonraki kontrolde soracağım bakalım. Şimdi sormuşum sonra sormuşum fark etmeyecek. Yılı geçmesin de tabi.. 10-15 diye düşünüyordum ben. Daha da çokmuş sizinki bak. Bakalım bizimki kaç yaa.. Spinal dediği belden uyuşturulan sezaryen. Oğlumda öyle olmuştum. Yine öyle istiyorum kısmetse. Bir de martta yine artacak fiyatlar diyorsun.. vay vaayyy Allah bol bereket versin bize :)

Açlık şekerin çok normal zaten canım +2/-2 normal kabul ediyorlar ama diyete geçtiğinde pek tölere etmiyor endokrin hamilelik olunca. Ne var ne yok araştırmasına giriyor o yüzden demiştim. Güzel bir diyetle düzenlenir. Ben endokrindeyken 500 lu anneler vardı diyetle düşürmeye çalışıp düşüren. Diyetle düşmeyince ilaçla dusurulup yine kontrol altına alınıyor. Zaten seni yonlendiriyor doktorlar. Heyet raporuyla alınıyor parmak ölçüm cihazı.. bizde doğa da gezerken kantaronu kendimiz toplayıp kurutup yapıyoruz. Her derde deva gerçekten...
Diyetle ilgili bir iki küçük tavsiyem, yemek saatlerini sabitleme öncelikle ben sabah 7.30-8.00 kahvalti/ 10-10.30 ara öğün/ 12.30-13.00 ara öğün/ 15.00-15.30 ara öğün/18.00-18.30 akşam yemeği/ 21.00-21.30 ara öğün yapıyordum diyet sürecinde. Ara öğünlerde genelde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 dilim az yağlı peynir oluyordu. Birde yulaf çok tukettiriyorlar. Pirinç yerine bulgur - limon yok- yemeklerde zeytinyağı ama tencere başı 2 tatlı kaşığı olacak şekilde çünkü yağ da şeker cikartiyormis. Fazla kuruyemiste aynı şekilde tüketilmiyor malesef. Süt-peynir gibi ürünler az yağlı tercih ediliyor. Ekmek tam tahilli tercih ediliyor. İstersen eski diyet listemi buldum. Fikir acisindan burdan paylaşabilirim.

Iveeeet canım. Bebek doğduktan sonra organlar eski hal ve konumuna donmeye başlayınca düzeliyor. Zaten en yoğun son aylarda yaşanıyor. Ben kızımda resmen 34. haftalardan sonra rennie yi kaşıkla değil kafama dikip şişeden içecek hale gelmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…