Sanırım 11-6 cıkıyor normal diyolartansiyon normalse hormonaldir canım muhtemelen
dün akşam annem sevdiğim bi kaç yemek yapmış biraz abartarak yedim ekmekte ev ekmeğiydi çok severim normalde akşamları ekmek yemiyorum allahım karnım öyle bir şişti ki çatlayacak sandım resmen 9 aylık oldum, bi daha mı tövbebende yanma oluyor özellikle hamurişi yedim mi acayip hissediyorum, bence onlar midyei daha da şişiriyor, şişkinlik yapıcı şeyler yemeyelim desem süt yoğurt faln da hep öyle, eee biz ne yiyeceğiz valla ben de bilmiyorum...bir de ben bildiğiniz karbosuz doymaz oldum
bende de var canım kasık değil de kemikleri ağrıyor vajinamın çatı ağrısıymış sanırım bu daGünaydın kizlarhafif kasık ağrım var sizde var mi? Telaş yapmıyorum zaten yarın detaylı ultrasonum var orda sorarım ama karnım iyice büyüyor ondan olabilir mi?
Ya ben ayırt edemiyorum acaba benimki de bu tarz bir ağrı mıbende de var canım kasık değil de kemikleri ağrıyor vajinamın çatı ağrısıymış sanırım bu da
normal canım bu haftalar zaten artık ağrılarımız çoğalacak, sorarsın yarın yine idrarını yaparken falan ağrın oluyor mu ?Ya ben ayırt edemiyorum acaba benimki de bu tarz bir ağrı mıinsallah öyledir yine yarın sorup bi burayı güncellerim canım
Yok canım şükür zaten idrar tahlili de verdim temizdinormal canım bu haftalar zaten artık ağrılarımız çoğalacak, sorarsın yarın yine idrarını yaparken falan ağrın oluyor mu ?
O zaman bebiştendir canım :) siz isme karar verdiniz mi :)Yok canım şükür zaten idrar tahlili de verdim temizdi
Beslenme hemen farkediyor canım inşallah düşer dikkat edince merak etme
Diyetini özenle yap canım iğneye gerek kalacağını sanmam ama iğne de derse sıkıntı olmaz bir süre kullanırsın… inşallah gerek kalmaz ama
Arkadaşlar, ben bir derdimi paylaşmak istiyorum sizinle.
Benim hamileliğimin 14. haftasında açlık kan şekerim 140, HbA1c ise 6.3 çıktı... (kilolu biriyim ve daha önceden bana hep insülin direncin var derdi doktorlar).
Yerli yabancı kaynaklarda gebelik şekeri 24. haftadan itibaren salgılanan hormonlardan çıkar diyor. Ama yine bazı kaynaklarda hamileliğin her döneminde çıkabilir diyor.
Çok korkuyorum gebelikten değil de tip 2 diyabet olmuşumdur diye.
Sizin kendinizden ya da çevrenizden bildiğiniz örneklere göre yorumunuz nedir?
Canım gebelikte açlık kan şekerini üst sınır olarak 90 kabul ediyorlar genel olarak. Ama evet 234 çok yüksek bir rakam gerçekten. İlk ilaca yonelmiyorlar endokrin-perinatoloji ve diyetisyen 3 lu olarak dönüşümlü kontroller yapılıyor. Aynı süreçleri yaşamış biri olarak sizin çoğul gebeliginiz olduğu için daha katı bir diyet programınız ve yoğun takibiniz olacaktır diye tahmin ediyorum. İlk olarak detaylı kan tahlilleri yapıp diğer bölümlerden konsültasyon isteyecekler (perinatoloji vs) şekerin fetusler üzerinde bir etkisi var mı diye. Parmaktan şeker ölçüm cihazı için heyet raporu çıkaracaklar, diyetisyen güzel bir diyet programı verip 7-10-15 gün gibi periyotlarla takip edecekler diye tahmin ediyorum. Bu süreçte saat hatta dakika hesabıyla sabah,öğle akşam yemekleri ve ara ogunleroniz olarak ve her yemekten önce, yemekten 1 saat-2 saat sonra parmaktan olcum yapıp not alıyorsunuz. Kontrollere giderken de bu kağıt hep yanınızda bulunuyor. Bu süreçte nazicane tavsiyem her yediğimizi başka bir kağıda not alın. Olcumlerde hangi besinin yükseltir hangisinin dengeleyici düşürdüğünü siz de daha kolay farkedersiniz. Bir müddet bu şekilde takiple düşecekmi diye bakıp düşmezse ilaç yani igneye başlıyorlar genelde. Ben düşürmustum katı bir diyet programıyla. Yoğurt ve yürüyüş-birde soğuk baya etkili oluyor seker düşürmede onu fark etmiştim. Birde parmaktan olcum isterlerse mutlaka kantaron yağı temin edin ve sürekli ellerinize sürün, zira ilk zamanlar çok hassaslasiyor parmaklar ben günde 12 defa olcum yapıyordum ilk günler çok açıyordu kantaron çabuk iyileşmesini sağlıyordu. Çok geçmiş olsun...
canım bende de çıkarsa diye bende korkuyorum, nasıl bir diyaet öeriyorlar ? benim daha var şeker yüklemesine 20. haftadayım.
Günaydın kizlarhafif kasık ağrım var sizde var mi? Telaş yapmıyorum zaten yarın detaylı ultrasonum var orda sorarım ama karnım iyice büyüyor ondan olabilir mi?
Saol canım doğuma kdar böyle devam ediyor mu? Aynen anlattığın gibi oluyor sanki yediklerim mideme tam inmiyor da geri yukarıya doğru diziliyor.gün içinde soda içiyorum biraz iyi geliyor akşam yatarken de rennie alıyorum ama onlarda bir süre iyi geliyor sadece. İnşallah böyle devam etmez doğuma kadarCanım ben uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Doktoruma söylemiştim ki daha önce de kızımda çok yaşamıştım bu durumu. Neyse doktorum söyle izah etti durumu, midenin en üst tarafında kaslı bir yapı var midenin ağız kısmını büzüp boğaza doğru gitmesini engelliyor neyse bebek büyüdüğü icin yukarıya baskı yapıyor ve mideyi ittigi için o kaslı yapı tam kapanamıyor ve mideden yukarı doğru çıkıyor. Bunun için ya gaviskon ya da rennie çare.
Bende de bı kere oldu o. İki gün boyunca sağ elim uyusuktu. Masa başı çalışmanın da yarattığı bir sonuç oldu sanırım. Daha önce hiç yasamadigin icin hamilelikten dolayısı sanırım. Dr da hamilelikte olabiliyor uzun sürmez heralde falan dedi. Çok şükür ki iki gün sonunda azalarak geçti. Sizin de geçer inşallahKızlar sanırım karpal tünel sendromu denen şeyi yaşıyorum. Sol kolumda avcumda ve parmaklarım uyuşma hissi oluyor anlık. Bu durumu yaşayan oldu mu?
Tamam canım şimdş olduBöyle canım
Canım karar veremedik ya babası çok kararsız bu kızın hiçbir isim kızına layık degilmişO zaman bebiştendir canım :) siz isme karar verdiniz mi :)
Canım ben de öyle düşünmüştüm çok teşekkür ederimAynen bence de beslenme ile çözülecek bu sorun inşallah
Ben şimdiden başlıyorum paketli gıdaları tamamen çıkararak hayatımdangerçi çok yetmiyordum zaten ama hiç yemicem 3 ana öğün 3 ara ogune geccem bakalım doktora gidene kadar 5 6 gun boyle bir plan yapıyorum inşallah gerek kalmadan hallederim canım
Vallahi bende şuanda cıktı ama 22. Haftada benim de rutin olarak ölçmüşlerdi açlık kan şekerim 78, HbA1c ise 5.4 cıkmış 2 hafta önce yani bana bu sebeple dedi zaten doktorum bu tam bir gebelik şekeri durumu ama bazen erken dönemde de ortaya çıkabilir diye ama bahsettiği ne kadar erken bir dönem onu hiç bilmiyorum
Ama 8. Haftada ölçüm yapmadılar mi onda da çıkardı herhalde sende şeker olsaydı
Kuzum benim açlık şekerime bir sey demedi doktorum yanımızdan geçiyordu hatta sonucu söylediklerinde her zaman çıktığından yüksek cıktı zaten alttaki bebekte su fazlası vardı biraz galiba şeker çıkacak gibi ama düzenlenir takma kafana dedi gitti ama benim hep 70 ile 80 arasinda cikmisti aclik sekerim 2 hafta önceki bile 78 cikmisti ki en yuksek o zannediyorum ki
Ben zaten parmaktan ölçüm cihazı alırım eğer böyle birşey çıkarsa bende dediğin gibi yediklerini yazıp karsilastirsin çünkü neyin şekeri yükselteceği belli olmuyor kendimi anlamış olurum böylecekantaron alıp kantaron yağını kendimiz yapıyoruz her derde deva zaten o mucizevi bir sey ❤
Çok sağol canımsana da çok geçmiş olsun kızınla hasta olmuşsunuz bende de öksürük var şuan kızımda yok ama doktora gitmem gerekiyor bugün yoksa ilerleyecek gibi benimki de
Bende şeker cıktı ama doktorla randevum haftayaşimdilik paketli gıdaları tamamen terk edip 3 ana 3 ara öğün beslenmeye tam buğday ekmeği tüketmeye karar verdim ara öğünlerde ceviz tarzı şeyler yemeyi düşünüyorum meyve yersem de ayva ve yeşil elma yerim sanirim tabi doğru beslenme doktora gittikten sonra elime geçer sanirim bu şimdilik benim yapabileceğim bir beslenme tarzı
Günaydın canım
Bende de var ağrıdoktoruma sordum büyüdüğü için normal dedi ama baskı gibi olup hareket etmekte zorlanirsan o zaman başka hemen gel öyle bir durumda dedi ama ağrıyı normal buldu
Hepsi çok güzelCanım karar veremedik ya babası çok kararsız bu kızın hiçbir isim kızına layık degilmişyaz,pera,alin,Lidya,nora arasında kaldık siz karar verdiniz mi?
Yaa ada ismine bayılıyorum ben eşim istemedi yoksa o da aklımdaydı ismiyle yaşasın minnoşHepsi çok güzel
Bizde Ada koyucaz karar verdik
Bence de klavye kullanımı tetikliyor dün çok yoğundu benim de o zaman tetiklendi sanırım inşallah çok ilerlemez canımBende de bı kere oldu o. İki gün boyunca sağ elim uyusuktu. Masa başı çalışmanın da yarattığı bir sonuç oldu sanırım. Daha önce hiç yasamadigin icin hamilelikten dolayısı sanırım. Dr da hamilelikte olabiliyor uzun sürmez heralde falan dedi. Çok şükür ki iki gün sonunda azalarak geçti. Sizin de geçer inşallah
Bizim belli canım Ekin olacak kısmetseCanım karar veremedik ya babası çok kararsız bu kızın hiçbir isim kızına layık degilmişyaz,pera,alin,Lidya,nora arasında kaldık siz karar verdiniz mi?