2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Geceleri yatarken de rennie alıyorum hep emiyorum uyuyana kadar benim de bir iki gündür vardı ama rahatsız edecek durumda değildi. Bugün rahatsız edecek durumdaydı. 1 saat kestireyim resmen ağzıma geldi canım hala da cayır cayır yanıyor

Geçmiş olsun canım benim. Diyetle düzene girer merak etme

Sagol canım Allah dermansız dert vermesin Doktorumun asistanına yazdım önce diyet deniyor doktor ise yaramazsa igne veriyor dedi diyetle hallederim insallah

Benim ilk kizimda da cikmisti,diyetle kontrol altina alindi.Bence cok cok yuksek degil,doyetle kontrol altina alinir gibi.

Ben bir an 234 değerini çok yüksek buldum ama olabiliyormuş birden panik olmaya gerek yokmuş ben şimdiden kendim diyete başlıyorum yarından itibaren haftaya randevudan sonra da doktorum beslenme düzeni oluşturur veya diyetisyen yönlendirir diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun canım belirtin var mıydı peki hiç

Sağol canım bir tek akşam yemeğinde ekmek yersem basım dönüyordu bu sebeple akşam yemeğinde ekmeği bırakmıştım
Bir de uykum geliyordu bazen ama hep değil yine de doktorum şüphelenmişti şekerden 24 hafta dolar dolmaz yapalım testi dedi bende 24+1de yaptırdım ve şeker cıktı şimdilik diyet yapcam sanirim ama birazcık korkuttu yalan yok ucuz gebelik olduğu için şöyle 30lu haftaları görmem gerekiyor çünkü en azından

Bebiş ayaklarıyla baya ittirmiştir Benim de bazen öyle oluyor işte kafaya sodayı dikiyorum eşim şok oluyor

Beslenme hemen farkediyor canım inşallah düşer dikkat edince merak etme

Sagol canım Allah dermansız dert vermesin Doktorumun asistanına yazdım önce diyet deniyor doktor ise yaramazsa igne veriyor dedi diyetle hallederim insallah
Diyetini özenle yap canım iğneye gerek kalacağını sanmam ama iğne de derse sıkıntı olmaz bir süre kullanırsın… inşallah gerek kalmaz ama

Bebiş ayaklarıyla baya ittirmiştir Benim de bazen öyle oluyor işte kafaya sodayı dikiyorum eşim şok oluyor
Çok rahatsız edici benim bulantılarım olduğunda hergb 7/24 öyleydim işte kustukran sonra bile devam ederdi. Şimdş bulantım yok ama anlıyorum midem yemek boruma yapılıyor.
Bi de bu hafta sanki göbeğim yukarıya çıkmış daha dik duruyor demekki mideye baskı yapıyor. Geçecek inşallah az kaldı :)

Arkadaşlar, ben bir derdimi paylaşmak istiyorum sizinle.

Benim hamileliğimin 14. haftasında açlık kan şekerim 140, HbA1c ise 6.3 çıktı... (kilolu biriyim ve daha önceden bana hep insülin direncin var derdi doktorlar).

Yerli yabancı kaynaklarda gebelik şekeri 24. haftadan itibaren salgılanan hormonlardan çıkar diyor. Ama yine bazı kaynaklarda hamileliğin her döneminde çıkabilir diyor.

Çok korkuyorum gebelikten değil de tip 2 diyabet olmuşumdur diye.

Sizin kendinizden ya da çevrenizden bildiğiniz örneklere göre yorumunuz nedir?

Canım gebelikte açlık kan şekerini üst sınır olarak 90 kabul ediyorlar genel olarak. Ama evet 234 çok yüksek bir rakam gerçekten. İlk ilaca yonelmiyorlar endokrin-perinatoloji ve diyetisyen 3 lu olarak dönüşümlü kontroller yapılıyor. Aynı süreçleri yaşamış biri olarak sizin çoğul gebeliginiz olduğu için daha katı bir diyet programınız ve yoğun takibiniz olacaktır diye tahmin ediyorum. İlk olarak detaylı kan tahlilleri yapıp diğer bölümlerden konsültasyon isteyecekler (perinatoloji vs) şekerin fetusler üzerinde bir etkisi var mı diye. Parmaktan şeker ölçüm cihazı için heyet raporu çıkaracaklar, diyetisyen güzel bir diyet programı verip 7-10-15 gün gibi periyotlarla takip edecekler diye tahmin ediyorum. Bu süreçte saat hatta dakika hesabıyla sabah,öğle akşam yemekleri ve ara ogunleroniz olarak ve her yemekten önce, yemekten 1 saat-2 saat sonra parmaktan olcum yapıp not alıyorsunuz. Kontrollere giderken de bu kağıt hep yanınızda bulunuyor. Bu süreçte nazicane tavsiyem her yediğimizi başka bir kağıda not alın. Olcumlerde hangi besinin yükseltir hangisinin dengeleyici düşürdüğünü siz de daha kolay farkedersiniz. Bir müddet bu şekilde takiple düşecekmi diye bakıp düşmezse ilaç yani igneye başlıyorlar genelde. Ben düşürmustum katı bir diyet programıyla. Yoğurt ve yürüyüş-birde soğuk baya etkili oluyor seker düşürmede onu fark etmiştim. Birde parmaktan olcum isterlerse mutlaka kantaron yağı temin edin ve sürekli ellerinize sürün, zira ilk zamanlar çok hassaslasiyor parmaklar ben günde 12 defa olcum yapıyordum ilk günler çok açıyordu kantaron çabuk iyileşmesini sağlıyordu. Çok geçmiş olsun...

Canım ben uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Doktoruma söylemiştim ki daha önce de kızımda çok yaşamıştım bu durumu. Neyse doktorum söyle izah etti durumu, midenin en üst tarafında kaslı bir yapı var midenin ağız kısmını büzüp boğaza doğru gitmesini engelliyor neyse bebek büyüdüğü icin yukarıya baskı yapıyor ve mideyi ittigi için o kaslı yapı tam kapanamıyor ve mideden yukarı doğru çıkıyor. Bunun için ya gaviskon ya da rennie çare.

Siz kendinizi bi sirkeyle yıkayıp okutun valla kaç haftadır gün yüzü göremediniz hastalıktan Öksürüğün geçti mi?
Bende düşünmedim değil aslında kuru öksürük balgamli oksuruge döndü ama azaldı önceki haftaya göre en azindan nefes alabiliyorum ve nefes alırken göğüs ağrısı yaşamıyorum ama havalar soğudu ya sokağa çıktığımda özellikle akşam vakitleri eğer yakında bir yerde soba dumanı kokusu alınca yine delice öksürük başlıyor aynı şekilde araba kliması da öksürük yapıyor. Şimdilik bunlara dikkat ederek idare etmeye çalışıyorum işte. Ama tam geçmesini bekliyorum.

Benim şeker geçmişim gebelikten çok önceye dayanır.17 yaşımdayken teşhis konmuştu reaktif hipoglisemi. İlk gebeligimde gebelik şekeri çıkabilir diye bana kimse söylememişti ama benim zaten yıllardır diyet yapıyordum hipoglisemi için dikkat ediyordum. Gebeligimde de erken haftalarda şeker belirtileri vermeye başlamıştı. 18li haftalarda doktor da suphelenir erkenden şeker yüklemesi yaptırmıştı sonuç evet gebelik şekerim cıktı ama k.dogum doktorum çok yüksek bir değer değil deyip onemsememisti sonucu. 21.haftamda detaylı ultrasonu perinatologta (şimdiki doktorum) yaptirmistim ve beni hemen fakülteye gönderdi. 21.haftada suyum fazla, bebeğin kese iç çapı genişlemişti vs.vs. diyetle kontrol altına aldık. Doğumdan sonra gebelik şekeri ortadan kalktı eski halime döndüm. Şimdiki gebeligimde daha şeker çıkmadı. Çünkü sürekli kendim evde takıp ediyorum. Ama durumumu bildiğim için öğrendiğim ilk anda diyete başlamıştım. Arada yükseldiğinde katı diyete dönüş yapıp süreci toparlıyorum kendim. Bu diyet zamanında öğrendiğim (fakülte takibi surecindeyken) eğer açlık kan şekeri yüksekse yanlış beslenmeden kaynaklı olduğu oldu. Belki sizinde o şekildedir. Güzel bir diyet programıyla kontrol altına alınabilir süreç.

Maske tak canım mutlaka bu ağzı tam kapatanlardan, kışın hava çok kötü oluyor zaten iyice tetikler öksürüğü. Çok uzun sürdü senin inşallah doğuma kadar toparlarsınız

Eklentiler

• Screenshot_20221111_075352.jpg
    95,5 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20221111_075501.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20221111_075517.jpg
    65,9 KB · Görüntüleme: 39
Ay kızlar ilk 3 ay bas agrısı sorunum yoktu son 1 haftadır bas agrısı oluyor özellikle sabahları tansıyonumuda ölçüyorum 11-6 , mide bulantılarımda benım bitmedi cok azda olsa hafifte olsa sabahları yokladıgı oluyor , normal mi bu bas agrısı sakaklarımdan alnıma dogru bir agrı

tansiyon normalse hormonaldir canım muhtemelen

canım bende de çıkarsa diye bende korkuyorum, nasıl bir diyaet öeriyorlar ? benim daha var şeker yüklemesine 20. haftadayım.
bende yanma oluyor özellikle hamurişi yedim mi acayip hissediyorum, bence onlar midyei daha da şişiriyor, şişkinlik yapıcı şeyler yemeyelim desem süt yoğurt faln da hep öyle, eee biz ne yiyeceğiz valla ben de bilmiyorum...bir de ben bildiğiniz karbosuz doymaz oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…