Çalıştığım hastanede sezaryan doğum 1,5/2 sene önce ki fiyatlar 4500/5000 arasaydı şimdi herşeye zam geldi onlarda o civarlara olmuştur dşye düşünüyorum ve bu SGK lı fiyatları. Tamamen özelleri düşünemiyorum.Ay kızlar hastane normale 11 de içinde epudiral yok oda ayrı 1950₺
İsteğe bağlı sezeryan 16000 bire spinal varmış onu bilmiyorım 1800 o dedi bu 2022 fiyatlar.. mart için tekrar fiyat vericekler. Normal mi bu fiyatlar ne kadar yüksek
Benim de öyle, rutin hep yediğim şeyler ama bebek ne zaman yukarda kıpırdıyor o zaman başlıyor cayırtıBen onlara bağlamadım hepsini tüketiyordum çünkü ama ne olduysa bir kaç gündür oldu canım. Kahveyi zaten 3-4 günde bir içiyorum. Beyaz ekmek hep yiyorum oldum olası. Limonu da oldum olası tüketiyorum hiç böyle etki etmemişti şu ana kadar o yüzden onlara bağlamıyorum galibaRheaa nın da dediği gibi oldum.
Evde doğuma geçiş vakti gelmiştir...Ay kızlar hastane normale 11 de içinde epudiral yok oda ayrı 1950₺
İsteğe bağlı sezeryan 16000 bire spinal varmış onu bilmiyorım 1800 o dedi bu 2022 fiyatlar.. mart için tekrar fiyat vericekler. Normal mi bu fiyatlar ne kadar yüksek
Ay senin iyimiş ben de bu hafta gitmeye niyetlendim ama dr kongredeymiş şansımaMaşallah canım.. Çok şükürHadi az kalmış senin de görüşmeye :) Beni 3 haftada 1 çağırıyor. 1 hafta kardayım
🖐 bazen rakı beyazı şeklinde bazen de renksiz normal su gibi. Doktoruma sormuştum gayet normal demisti. Kokusu farkli yani bozuk balik eksimis gibi kokarsa ; akıntı rengi sarimsi-yesilimsi yada akıntı içinde kanama ibaresini gösteren küçük damarlı kırmızı şeyler gibi bunlar bizim için risk göstergeleri müdahale etmek gerekebilir demisti. Su gibi kokusuz renksiz amniyon sıvısı olabilir mi diye sormuştum, amniyon sıvısı olsa durduramazsın sızinti da olsa sürekli durmadan gelir anlarsın zaten dedi. O yüzden önemsemiyorum ben,Kızlar bir şey daha sorcam bugün külotu ıslatacak kadar beyaz akıntım oldu bu su değildir demiDoktora gidicem ya bin tane sorun bulurum şimdi
Üst üste geldi senin de kızınla birlikte canım inşallah tez zamana tamamen iyi olursunuzDoğuma kadar duzelmezse zaten yani ne yapcam ne etcem bilmiyorum bende.Ay inşallah çabucak geçer hepsi. Hastalık zaten zor bir de hamilelik çocuk vs olunca daha bir zor.
2020 Ağustos ayında epidural sezeryan 4.000 TL vermiştim özel hastanede. Eşimde şimdi diyor ki hersey o günden bugüne kadar x4 oldu simdi de max. 20 bin civarı çıkar bizeÇalıştığım hastanede sezaryan doğum 1,5/2 sene önce ki fiyatlar 4500/5000 arasaydı şimdi herşeye zam geldi onlarda o civarlara olmuştur dşye düşünüyorum ve bu SGK lı fiyatları. Tamamen özelleri düşünemiyorum.
Aynen canım dinlen dedi rahim ağzında çok hafif açılma var yapısıylada alakalı olabilir ama takio edeceğiz dinlen demişti. 44 mm rahim ağzı kısalığı 2 hafta sonra 39 mm ye düştü doktorda takibe aldı. Ama genel olarak iyiyim tabikide.Dinlen mi demişti canım..? Ben tam o kısmı da bilmiyorum. Doktora gideceğini biliyordum. Sıra bekliyordun en son :) Dinlen bakalım. Her şey yolunda olsun da
Gaviscon evet şurup. Bana o biraz iyi geliyor gibi. Rennie de var ama onu denemedim hamileyken. İnşallah düzelir canım.
Bu arada benim progetan bitmişti. Almadım unuttum. Tam da doktora gidecektim. Hadi dedim yazar 1 gün daha içmesem bir şey olmaz. 2 gün içmemiş oldum. O ara sanki akıntılar azaldı :) Ben de düşünmüştüm onunla mı alakalı acaba diye. İlgisi var herhalde.
Desene bu daha başlangıçIveeeet canım. Bebek doğduktan sonra organlar eski hal ve konumuna donmeye başlayınca düzeliyor. Zaten en yoğun son aylarda yaşanıyor. Ben kızımda resmen 34. haftalardan sonra rennie yi kaşıkla değil kafama dikip şişeden içecek hale gelmiştim
Kesinlikle öyle canım 15 binden aşağı hiç bir yerde olacağını sanmam belki normal doğumlarda olur ana sezaryan cinslerinde hiç sanmıyorum :)))2020 Ağustos ayında epidural sezeryan 4.000 TL vermiştim özel hastanede. Eşimde şimdi diyor ki hersey o günden bugüne kadar x4 oldu simdi de max. 20 bin civarı çıkar bize
Bana da oyle geliyordu ama burda benzer sikayetler yasca kucuk olanlarda da var ... Acaba pandemi sonrasinda mi olmaya basladi falan demeye basladim. Zaten korona olanlarda rahim kanseri ve benzer ureme sistemi sorunlari artti bilemedimBenim sabahları yanıyor canım. Özellikle de gece tuzlu muzlu, rahatsız edecek bir şey yemişsem.. ama sabah aç olunca genelde yanıyor. Eskiden kahvaltı etmezdim. Şimdi mecbur 2-3 bir şey tıkıştırıyorum ağzıma. Peynir ekmek falan.. Ya da nesfit tarzı şeyler.. İyi geliyor. Seninki bebek büyüdüğü içindir canım. Mideye baskı yapıyor. Reflü tarzı durumlar artr bu haftalarda. İnşallah gaviscon falan bir nebze işe yarar. Zararı yok onun. Sık sık iç bence dozunda. Bu arada limon iyi gelmez diye düşünüyorum. Daha fazla yakacakAsitliği arttıracak.. Geçmiş olsun canım.
Sen en son doktora gitmiştin. Sonrasını bilmiyorum canım. iyisiniz şükür diye anladım
Benim ekran da birden mavi olmuş. Dedim ne oluyorHerkesin değişmiş sandım. Ben oynamadım halbuki. Açınca böyle gördüm. Pek alışamadım. Değiştireyim bari :) Saol.
Sen nasılsın canım. Her şey yolundadır inşallah
Benim 3,5-4 aydan sonra geçti canım şükür. Hormonlara bağlıydı. Senin tansiyon da normalmiş. O zaman sorun yoktur bence. Sürekli mi devam ediyor ki? Geçmiş olsun. İnşallah kurtulursun.
Benim de vajina üstü kemik hala ağrıyor. Aynen çatı ağrısı gibi.. Özellikle uzun süre oturup sonra kalkınca.. ama sanki bu hafta biraz daha azaldı şükür. Normal diyor doktor bakalım.. Bebişler yerlerine sığışmaya çalışıyor galiba :)
Ay evet ya bende de yoktu. Yaş da ilerledi tabi. Ona da yoruyorum. İlk gebelik ve gençlik gibi olmuyor benim içinHamile bile olmasam zaten çabuk yorulmaya başlamıştım. Şimdi bir de onun üstüne bebişe ekstra kan, ektra vitamin, ektra güç gidiyor.. Benimki yaşa bağlı galiba.. Allah sağlıkla kolaylıkla kavuştursun hepimizi inşallah Rahat rahat geçirelim şu süreci
Hastaneden ebe ablayı çağıracağım evde doğurtsun 5000 ne çözelim şu işiBu devirde dogurmak bile lüks oldu
Hadi ya bende spinal istiyorum tam uyuşma değil sezeryan olurda onunla birlikte 18bin falan oluyor. Evet bana da çok yüksek geldi yeni zamlarla düşünemiyorum bileMaşallah canım.. Çok şükürHadi az kalmış senin de görüşmeye :) Beni 3 haftada 1 çağırıyor. 1 hafta kardayım
Dinlen mi demişti canım..? Ben tam o kısmı da bilmiyorum. Doktora gideceğini biliyordum. Sıra bekliyordun en son :) Dinlen bakalım. Her şey yolunda olsun da
Gaviscon evet şurup. Bana o biraz iyi geliyor gibi. Rennie de var ama onu denemedim hamileyken. İnşallah düzelir canım.
Bu arada benim progetan bitmişti. Almadım unuttum. Tam da doktora gidecektim. Hadi dedim yazar 1 gün daha içmesem bir şey olmaz. 2 gün içmemiş oldum. O ara sanki akıntılar azaldı :) Ben de düşünmüştüm onunla mı alakalı acaba diye. İlgisi var herhalde.
Saol canımmmBenziyor mu kıza Sağlıkla inşallaahh...
Benim o elektirik çarpması gibi şey ara ara oluyor. Artık ayağı mı eli mi nereye denk geliyorsa. Bir "ayy" yapıyorum bazenEvet, yavaş yavaş, büyüdükçe yukarı doğru büyürler artık.. Senin vurmalar da fazladır tabi, aramızda var yine baya. Doktor da öyle dedi. Ne yapsın o kadar vuracak daha dedi :) Kiloya da artık bakacağız. Bu 3 hafta da dikkatli giderim. Sonrasında artık şeker durumuna göre bakacağım. Çıkarsa mecbur dikkatli gideceğiz zaten. Biz dikkatli gideriz de aman çıkmasın ya.. Senin de az kalmış kontrole. Güzel haberlerle gel inşallaahh
Ay ne kadar yüksekmiş. Ben hala sormadım. 3 hafta sonraki kontrolde soracağım bakalım. Şimdi sormuşum sonra sormuşum fark etmeyecek. Yılı geçmesin de tabi.. 10-15 diye düşünüyordum ben. Daha da çokmuş sizinki bak. Bakalım bizimki kaç yaa..Spinal dediği belden uyuşturulan sezaryen. Oğlumda öyle olmuştum. Yine öyle istiyorum kısmetse. Bir de martta yine artacak fiyatlar diyorsun.. vay vaayyy Allah bol bereket versin bize :)
Aynen benim hastane kadıköy kozyatağındaÇalıştığım hastanede sezaryan doğum 1,5/2 sene önce ki fiyatlar 4500/5000 arasaydı şimdi herşeye zam geldi onlarda o civarlara olmuştur dşye düşünüyorum ve bu SGK lı fiyatları. Tamamen özelleri düşünemiyorum.
ben dogum ücretleri icin konustum son gittiğimde, 2023 te yuzde 35-40 zam gelecek demişlerdi ben de dogumda suanki fiyatlardan yararlanabilirmiyim diye konustum, görevli hastane yönetimiyle konustu olur dediler, doktorum da kabul etmiş çok şükür. siz de bir şansınızı deneyin fiyatlar cok uçuk gerçekten nerden kıssak karMaşallah canım.. Çok şükürHadi az kalmış senin de görüşmeye :) Beni 3 haftada 1 çağırıyor. 1 hafta kardayım
Dinlen mi demişti canım..? Ben tam o kısmı da bilmiyorum. Doktora gideceğini biliyordum. Sıra bekliyordun en son :) Dinlen bakalım. Her şey yolunda olsun da
Saol canımmmBenziyor mu kıza Sağlıkla inşallaahh...
Benim o elektirik çarpması gibi şey ara ara oluyor. Artık ayağı mı eli mi nereye denk geliyorsa. Bir "ayy" yapıyorum bazenEvet, yavaş yavaş, büyüdükçe yukarı doğru büyürler artık.. Senin vurmalar da fazladır tabi, aramızda var yine baya. Doktor da öyle dedi. Ne yapsın o kadar vuracak daha dedi :) Kiloya da artık bakacağız. Bu 3 hafta da dikkatli giderim. Sonrasında artık şeker durumuna göre bakacağım. Çıkarsa mecbur dikkatli gideceğiz zaten. Biz dikkatli gideriz de aman çıkmasın ya.. Senin de az kalmış kontrole. Güzel haberlerle gel inşallaahh
Ay ne kadar yüksekmiş. Ben hala sormadım. 3 hafta sonraki kontrolde soracağım bakalım. Şimdi sormuşum sonra sormuşum fark etmeyecek. Yılı geçmesin de tabi.. 10-15 diye düşünüyordum ben. Daha da çokmuş sizinki bak. Bakalım bizimki kaç yaa..Spinal dediği belden uyuşturulan sezaryen. Oğlumda öyle olmuştum. Yine öyle istiyorum kısmetse. Bir de martta yine artacak fiyatlar diyorsun.. vay vaayyy Allah bol bereket versin bize :)
Off şaka gibi ya valla. Gerçi normal ameliyatlar 40-50 bin doğuma şaşmamak gerekBenim de öyle, rutin hep yediğim şeyler ama bebek ne zaman yukarda kıpırdıyor o zaman başlıyor cayırtı
Evde doğuma geçiş vakti gelmiştir...İlk hamile kaldığımda benim de aldığım fiyatlar 10-12 bin bandındaydı yılbaşından sonra kesin yükselir.
Ay senin iyimiş ben de bu hafta gitmeye niyetlendim ama dr kongredeymiş şansıma
Ya valla ilk 3 ayda yoktu benım yeni basladı 1 haftadır bu sekılde sabah oluyor aksama dogru hafifliypr tansıyon ölçüyorum normal , internette baktıgımda felaket şeyler soyluyorlar gebelik zehirlenmesi preklamsi gibi tansıyon normal ise sorun yoktur herhaldeBenim sabahları yanıyor canım. Özellikle de gece tuzlu muzlu, rahatsız edecek bir şey yemişsem.. ama sabah aç olunca genelde yanıyor. Eskiden kahvaltı etmezdim. Şimdi mecbur 2-3 bir şey tıkıştırıyorum ağzıma. Peynir ekmek falan.. Ya da nesfit tarzı şeyler.. İyi geliyor. Seninki bebek büyüdüğü içindir canım. Mideye baskı yapıyor. Reflü tarzı durumlar artr bu haftalarda. İnşallah gaviscon falan bir nebze işe yarar. Zararı yok onun. Sık sık iç bence dozunda. Bu arada limon iyi gelmez diye düşünüyorum. Daha fazla yakacakAsitliği arttıracak.. Geçmiş olsun canım.
Sen en son doktora gitmiştin. Sonrasını bilmiyorum canım. iyisiniz şükür diye anladım
Benim ekran da birden mavi olmuş. Dedim ne oluyorHerkesin değişmiş sandım. Ben oynamadım halbuki. Açınca böyle gördüm. Pek alışamadım. Değiştireyim bari :) Saol.
Sen nasılsın canım. Her şey yolundadır inşallah
Benim 3,5-4 aydan sonra geçti canım şükür. Hormonlara bağlıydı. Senin tansiyon da normalmiş. O zaman sorun yoktur bence. Sürekli mi devam ediyor ki? Geçmiş olsun. İnşallah kurtulursun.
Benim de vajina üstü kemik hala ağrıyor. Aynen çatı ağrısı gibi.. Özellikle uzun süre oturup sonra kalkınca.. ama sanki bu hafta biraz daha azaldı şükür. Normal diyor doktor bakalım.. Bebişler yerlerine sığışmaya çalışıyor galiba :)
Ay evet ya bende de yoktu. Yaş da ilerledi tabi. Ona da yoruyorum. İlk gebelik ve gençlik gibi olmuyor benim içinHamile bile olmasam zaten çabuk yorulmaya başlamıştım. Şimdi bir de onun üstüne bebişe ekstra kan, ektra vitamin, ektra güç gidiyor.. Benimki yaşa bağlı galiba.. Allah sağlıkla kolaylıkla kavuştursun hepimizi inşallah Rahat rahat geçirelim şu süreci
Ay kızlar hastane normale 11 de içinde epudiral yok oda ayrı 1950₺
Benziyorlar canim ultrasonda olsa Oğlumu ultrason kagidinda ben dahil herkes babasina benzetiyordu gercekten de dogdu ayni babasiSelam kızlaarrr
Ben yine kayıplara karıştım bir süre. İşler yoğun. Herkes ve bebişler iyidir inşallahÖzledim sizlerii
Benim de dün kontrolüm vardı. Her şey yolunda görünüyor çok şükürYavruşumun bir fotoğrafını da ekliyorum Herkes abisine benzetti. Nasıl benzetiyorlar şuncacık haliyle hiç bilmiyorum yaa Çocuklar benim. Ben benzetemiyorum Benzetme yeteneğim hiç yok..
Hareketleri hala gümbür gümbür hissetmiyorum ve de sürekli değil. Baya aşağılarda pıtpıtlar oluyor amaBazen elektrik çarpmış gibi hoplatıyor. Acıtıyor. Doktor olur dedi. Bu arada aşağıda hissetmek de hiç sıkıntı değilmiş. Bebek nerede olacak diyor doktor, aşağıda zaten diyor Plesantam hala tam yukarıda değil ama baya çekilmiş gibi dedi. Progestana devam ediyorum günde bir. 3 hafta sonra şeker yüklemesi olacak. O zamana kadar baya çekilmiş olur dedi. Ona göre progestanı bıraktıracak bakalım. İnşallah yukarı çıkmış olur.
3 haftada 1,5 kilo almış görünüyordumönceki gün yediğim tuzlu tuzlu çekirdeklerin de etkisi vardır bence. Şişirdi kesin ama ona bile iyi dedi. Ben dedim ay çok almışım diye. Yok dedi. Normal dedi. Öncekinde 300 gr almıştım. Sanırım total bakıyor. 6 haftada 2 kilo gibi falan olunca.. Neyse.. Yine şekersiz günlerime dönüyorum
Herkese sevgiler tatlı analar
Canım bizdede malesef kurumsal kıyafet zorunluluğu var 2-3 pantolon birde bi kaç büyük beden gömlek aldım sadece. Geçen yıl Chima dan 4 tane takım almıştım altları olmuyor hiçbirinin ama hala ceketlerini giyebiliyorum önü açık olduğu için sıkıntı yaratmadılar henüz. 4 kilo aldım şuan belki ilerleyen zamanlarda olmaz ama şuanlık iyi gidiyorum öyle.ayn şeyden ben de muzdaribim, enflasyon arttıkça malların kalitesi düşüp fiyatı artıyor....iş için bile 3 pantolon aldım döndüre döndüre giyiyorum ama üstüme bluz tarzı ne alacağım nasıl yapacağım bilmiyorum...klasik takım da zorunluk bizde üste uygun bol birşeyler bulmam lazım bu 2-3 ayı atlatmak için, tavsiyesi olan varsa alırım ( kazak, penye falan olmuyor benim işte kızlar,ceket içine giyiyorum... gömlek krep kumaş bluz tarzı öneri varsa alayım)