2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende dikkat edecegım artık canım cok su içerim normalde 3 litre tuzada dikkat edecegım artık birde hareketsiz kaldıgım için ondan oluyor sanırım dikkat edecegım artık

Kızlar benim de doğum yapan annelere bir sorum olacak. Bebek doğduğunda ameliyathanede kundaklanıp getiriliyor odaya, kundak için nasıl bir ürün almak gerekli hastane için? Müslin çok ince kalır gibi. Pazen battaniyeler var daha mı kullanışlı olur sizce?

Bu arada ben dün ateş ölçer aldım e bebekten koltuk altı braun 160 tl ye. Kime sorduysam koltuk altı mutlaka olsun dediler, 8 saniyede ölçüyormuş. İlerleyen zamanlarda indirimli denk getirince bi tane de kulak içi alacağım.

Benimde vajinanın üstünde tam toplanma sertleşme kasılma oluyor. 1 daakika sürmüyor hemen yumuşuyor tekrardan ve günde 4/5 kez oluyor doktora söyledim dün randevum vardı. Bebek büyüyor büyüdükçe yeri de daralıyor artım her hareketini hissediyorsunuz geriliyor esniyor ayaklarını uzatıyor ister istemez baskı yapıyor dedi. Duramayacak derece ee sancın olursa geçmeyen sancın o zaman hber verirsin bana dedi. Ve ben bu sertleşmeleri 1,5 /2 haftadır yaşıyorum.

bu yalancı kasılmalar bende de başlamıştı ama dün o kadar sık yaşadım ki . benim doktorum da sıklaşır düzenli hale gelirse haber ver demişti. acaba bahsettiği o mu diye düşündüm. ama Allah a şükür dün gece rahat uyudum akşam biraz yürüyüş yapınca iyi geldi sanırım o yüzden şu an daha sakinim ben kötü bi gün geçirdim muhtemelen onun da etkisi oldu.

minseo kaşık biberonda sterilize ederken çok uzun kaynatmamak gerekiyormuş ki o açıklık bozulmasın diye. onun dışında memnun olup kullanan çok kişi var.
doğumdan sonra bebek giyimi konusunda battaniye için ben de arayıştayım, pustum bekliyorum pazen battaniye de bulamadım ben pek ya hep müslin her yer müslin olmuş. 4 kat müslin yeterli olur mu mesela pazen bulamazsak ?

Kızlar bu yenidoğan setlerinin içindeki penye battaniyeler var ya onlar iş görmez mi? Bir de onun üstüne peluş ya da örme battaniye oldu bitti bence. Ben daha hiç bebek mağazalarına gidip bakmadım, önce evdekileri bi kontrol etmem lazım. Ama battaniyelerim tam bundan eminim minseo

Arkadaşlar hem bu kasılmalar hem de tansiyon takipleri bende de olumsuz bir farkındalığa sebep oldu. Yakın zamanda bir tanıdığım yüksek tansiyon sebebiyle erken doğum yaptı. Hep o aklıma geliyor ve beni tedirgin ediyor. Doktor da bana hep tuzsuz ve sağlıklı beslenmem ile ilgili tavsiyeleri var. Korkumdan ölçmüyorum, biliyorum ki çok stres yapacağım. Henüz ödemim yok, yediklerime dikkat ediyorum ve inşallah sorunsuz devam eder.
Kasılmalar konusunda ben de dün hep yattım, akşam bir yere gittik gelince yoğun bel ağrısı oldu. Daha önceki tecrübelerime dayanarak aslında hepsi normal ama bazı şeyleri bilip kıyaslamak aklımızı kurcalıyor. Hatta doğum zamanı şimdi doğuruyorum diyip gidip hiçbir şey yok denilip eve yollandığım da çok oldu. Bunlar vücudun doğum hazırlıkları inşallah

Evet onun etkisi de olabilir şuan bunu yazarken yine şişlik sertleşme kasılma yaşıyorum sadece kasıklarıma değil belime de vuruyor ama be zaman gitsem sancı yok hep normal. Bu kasılmamda biraz yürüdüğümde düzeliyor. Sürekli yatıncada olmuyor demekki. Sağlıkla gelsinler yavrucaklar çoğu gitti azı kaldı

Canım kasılma sayacı indir telefonuna gün içinde bi takip et, doktoruna gittiğinde de elindeki veriyi sunarsan daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilir
Aklımda olsun canım çok kaynatmam. Pazen battaniye evet trendyolda falan çok az çeşit var ama dolaba bir bak derim orda kendi dikip satan sayfalar var sanırım ben de ordan sipariş vericem. 4 kat müslin bende de var ama bana ince gibi geldi ya
Ben tam takım set almadım canım sadece kıyafet olarak var elimde. Peluş battaniye de var ama o da aşırı kalın yorgan gibi bence fenalık getirtir en makulu pazen gibi geldi bana araştırmadayım ben de

ben bi tam takım hastane çıkışı almadım daha ( cinsiyetlerini bekliyorum ) ama battaniyeli bakıyorum artık penye / pazen battaniye ayrıca pek bulamadığım için. üstüne peluşlu battaniyeyi de nolur nolmaz diye koymayı düşünüyorum doğum ekibine vermelik. artık soğuk olduğunu düşünürlerse sararlar herhalde
benim de var kasılmam yine. kahvaltı yaptım ve başlıyorlar. bence de sürekli yatmak iyi gelmiyor , minik adımlarla arada banklara otura otura yarım saat kadar turluyorum ben artık kendimi iyi hissedersem.

kasılma sayacı dr. banu çiftçi nin uygulamasında var iyi hatırlattın bunu yapayım
dolap a hiç öyle bakmamıştım oraya da bakayım bi

Ben tam takım set almadım canım sadece kıyafet olarak var elimde. Peluş battaniye de var ama o da aşırı kalın yorgan gibi bence fenalık getirtir en makulu pazen gibi geldi bana araştırmadayım ben de

Canım zaten önden penye pattaniyeye sararlar, sonra örme ya da peluş battaniyelere sararlar. Ameliyathaneler soğuktur, ne de olsa yeni doğan bebiş için dış dünya da henüz soğuktur. Kalın bir battaniye iyi olur

Sicak tutan bir battaniye sart mart oldugu icin. Yazin bile 12 parca yeni dogan setinin tamamini giydi ve yazlik battaniye ile sarmisti cocuk hemsiresi. Simdi baya kalin battaniye alicam ben....

Sutle ilgili olarak tecrubemi aktarayim. Organic mumkunse kendi kuruttugunuz kayisiyi sekersiz olarak su ile kaynatip komposta kivamina getirin. Bir litrelik kavonozda vakumlayin, hastaneye gotturun orda onu yiyin. Inanilmaz sut yapiyor. 2 gun kalacaklar 2 Kavanoz. Eve gelince de devam... Ayrica baharatsiz az salcali bulgur corbasi ilk 2-3 gun, ekmeksiz sik sik bunlari tuketin. Eski kadinlar boyle yaparmis. Ben de dinledim gercekten cok faydasini gordum. Insallah sizler de gorursunuz

Kızlar sabah uyandığımda bacağımda böyle morluk vardı ve korktum biraz ilk defa böyle bişey oldu. Acaba kan dolaşımı ile mi alakalı Bi durum? Bende pıhtılaşma var acaba ondan mı diyorum? Netten baktım trombosit düşüklüğü falan yazıyor Korkmalı mıyım acaba endişelendim şimdi

Eklentiler

• IMG_20221106_113330.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Canim boyle kalin battaniye ve de penye battaniye de koy çantana. Ben Temmuz sicaginda dogum yaptim ama ona ragmen muslin ve penye battaniyeye sarip sarmaladilar. Sicacik anne karnindan çiktiklari icin onlara soğuk gelir

Eklentiler

• Screenshot_20221106-144949.png
    484,8 KB · Görüntüleme: 66
Trombosit dusuklugu evet neden oluyor morluklara ama senin ondan olmayabilir canim. Bacagini falan aldin mi ondan olmasin. Bir tanidigimin.bundan cok daha fazla morluklar olusmustu. Baktirdi falan ama bir sey cikmadi kendiliginden gecti.Korkma hemen de doktoruna danis canim durumuna gore.

Ben avent kullandım ama cam değildi. 120 lik uzun süre idare etti başka bir biberon almadık. .6.ay ek.gida döneminde suluk aldık, eski biberon başlığını 6 ay ile değiştirip onu da ıhlamur -ayran biberonu gibi kullandım yeterli oldu.
Süt saklama poşeti ilk zamanlar kullanılıyor. Günlük max 10 tane diyebiliriz. Göğüsler terbiye olana kadar kullandım ben. Bazı günler Kız güzel emdi memeyi tam boşalttı o zamanlar poşet sayısı 3-4 kullanıldı bazen boşaltamadı sayi arttı. Stok yapmaktansa bitince almak bence mantıklı Ben öyle yapmıştım şimdi de kızdan 50lik poşet var yedek almayacağım bitince alacağım.
Gümüş kapak bende çok feci alerjik reaksiyon ve mantar yaptı mesela. İlk zamanlar göğüsler terbiye olmadığı için sızıntı şeklinde sürekli süt akması oluyor. Gümüş kapakta göğüse tam yapistigi için süt kapakla göğüs arasında kalıp mantar enfeksiyonu ve alerjik reaksiyon geliştirdi. Gümüş kapak kuru göğüste etkili olabilir ama ilk zamanlar malesef sürekli gogusten damla sızıntı şeklinde süt aktığı için hep nemli buda hava almayınca farklı şeyler ortaya çıkartıyor. Olmazsa olmaz bir şey değil kiminde süreci olumsuz etkileyen bir şey. Bırakın memeler hava alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…