2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Gunaydin,
Bir buyuk bir kucun 2 Avent cam almistim. Bir de lonsinoh sut sagma ile plastik vardi 3. Hic birini kullanmadim. Is yerine yakindi calistigim yer, git gel yaptim. Haliyle sut posetlerini de bosuna almis oldum. Baskasina verdim sonra. Aventin gogus kalkanini almistim kiyafet temas etmesin diye bir hafta kullandim. Yani acikcasi soylediginiz hepsini bosuna almisim. Sadece bir tane biberon olsa yeter. Sonra ihtiyaca gore almak mantikli gorusumce...

Evet artik olur, bunun cozumu spor, acken bir tane kivi ya da bir dilim ananas yemek, gun icinde ayaklar havada 2 defa 10ar dk uzanmak ve bol su... Hele 7.aydan sonra daha da siseseck... Bi de tuzlu yememek lazim

Benimki de oyle. Bu soralara rahim doguma hazirliga basliyormus. Kasilmalar yalanci sancilar hafiften basliyormus yani... Bildigim halde ve yasadigim bir sey olmasina ragmen ben de kaygi yapiyorum. Insallah bir sey olmaz, kanama leke yoksa rahat ol diyorum kendime

Kasım anneleri topiğine baktım da plesanta priveria olanlar yani plesantası rahim ağzında olan 5 kişi varmış ve sadece birinin yukarı çıkmış oda şimdi normal doğum bekliyor diğerleri sezaryen olmuşlar. İlk doğumum normaldi inşallah o plesantası yukarı çıkan şanslı kişi olurum da normal doğum yaparım :) sezeryandan çok korkuyorum

Odeme eslik eden baska problem yoksa,tansiyon gibi cok normal hatta kisa bir google aramasi yaparsaniz gebelerin yarisindan fazlasinda gorulen bir sorun.Tansiyon degeriniz de gayet normal endise etmeyin.Tuzu biraz azaltip su miktarini arttirirsaniz odem sorunu da yasamassiniz buyuk ihtimalle.

size de geçmiş olsun ya , gebeleri üzmek yasak olsun bu ne böyle tek kendi canım olsa neyse bu gece boyu hiç uyanmamışım mesela biraz rahatladım diye belki de . bugünümüz rahat geçer inşallah
evet yalancı kasılmalar daha sıklaşırmış da ben sıfır tecrübe bi de rahim ağzı korkusu falan derken hep 9-10 larda çıkan tansiyonum dün akşam buraya yazarken 12 ydi

Y yazosey yazdığım tansiyon benim normalim , yani normalde düşük tansiyona sahibim. ama gebeliğin başlarında bu topicte ilk renkli görmeye başlayan da ben oldum. stres , tuz - su tüketimi dengesi önemli. 12 tansiyon da normal bu arada 14 leri kimse görmesin inşallah ama o doktora bildirilecek tansiyon sınırı.

Peki 13-8 hiç görüyor musunuz? Benim ağır beslendiğimde bazen 13-8 oluyor. Tedirgin edici

Sizin tamamen mi kapliyordu rahim ağzını? Benim de 12.haftalarda plasenta alt yerlesimli demisti perinatalog, 21.haftadaki detaylıda yukarı çıkmıştı. İnşallah çıkar 28e kadar düzelebilir diyorlar bebek büyüdükçe yukarı çıkıyor genellikle

Bunların hepsi tamamen kişiye ve duruma göre değişecek konular. Biberon eğer bebek mama alacaksa yetersiz gelebilir ya da her kullanımdan sonra kaynatıp kuruturum yetiştiririm derseniz bir de yeter.
Sut saklama poşeti de işe döndüğünüzde ya da gün içinde göğsünüz sütten cok siserse kullanacaginiz birsey. İlk zamanlar bebeğin mide kapasitesi küçük olduğu için çok ememiyor, annede sut fazla ise sagmak gerekebiliyor.
Gümüş kapak doktorum önermişti ama ben almamıştım çok pahalı gereksiz bisey bence. Avent in gogus kalkanını almistim 1 hafta ancak kullandım o bile ziyan oldu bence. Lansinoh ya da benzeri krem mutlaka bulundurun o lazim oluyor.

11 yüksek bir değer değil ki. Benim doktor kontrollerimde 11/7 yada 12/8 çıkıyor doktorum gayet iyi diyor.

Peki 13-8 hiç görüyor musunuz? Benim ağır beslendiğimde bazen 13-8 oluyor. Tedirgin edici
Sadece bir kere mi 13-8 cikti ya da 11-7 çıkarken birden sürekli 13-8 çıkmaya mi başladı. Doktoruna ulaşabiliyorsan sorabilirsin canim ama bir kere böyle çıktı ise stres yapma

Sadece bir kere mi 13-8 cikti ya da 11-7 çıkarken birden sürekli 13-8 çıkmaya mi başladı. Doktoruna ulaşabiliyorsan sorabilirsin canim ama bir kere böyle çıktı ise stres yapma
Bir iki gün 13-8 cıktı sonra düzeldi yine su an 12-7 çıkıyor genelde doktor 13-9 üstünü bana bildir dedi telaş yapmamaya çalışıyorum ama mesela iki gün önce akşam çok ağır beslendim yine 13-8di. Beslenmeme dikkat etmem lazım sanırım

şimdi şöyle benim ağır beslendiğim 2 ayda bir ödül olarak fast food falan oluyor ondan sonra da tansiyon ölçmedim hiç belki yükseliyor 13 e de. ama ben o ilk yaşadığım yükselmeden sonra tuzu çok sınırlandırdım yani tuzsuz yemiyorum ama yemek tuzsuz gelse de mesela eklemiyorum yiyorum öyle. bir de günde 3 lt su kesinlikle tüketiyorum bu 3,5 4 ltyi bulabiliyor bile bazen.

beslenme düzeninize dikkat etmeniz olumlu yansıyacaktır bence bi deneyin. bi de stres yani dün yaşadığım çok bariz bir örnekti mesela.

Tesekkur ederim dönüşünüz için inşallah hep boyle ilerler

Tuzu azalt canim. Ve de bol su iç. Benim ilk hamileligimde sifir odem oldu hic elim ayagim buyumedi cok dikkat ediyodum tuz isine ve su isine.Tansiyonum dusuktu yine de dikkat ederdim. Ama bu hamilelikte tuza cok duskun.oldum tuzlu seviyorum.dikkat de etmiyorum ama azaltmam lazim benim de

Dikkate alıcam mutlaka suyu da biraz daha arttırmam lazım su an 2 lt civarı içebiliyorum umarım hiç sıkıntı yaşamayız

Herkese iyi pazarlar

Kızlar aynı şeyi ben de yaşıyorum 2 3 gündür. Bu haftalarda rahim kendini doğuma hazırlamaya başladığı için Braxton Hicks adında yalancı kasılmalar yaşamamız normalmiş. Karnım taş gibi oluyor bebek sanki karnımdan fırlayacak gibi hissediyorum. Tabi önemli olan bu kasılmaların düzenli olmaması lavenderbrown ikiz gebe olduğun için yine de doktoruna danış canım ama olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum. B beyzosh aldığın kötü haber her neyse umarım ferah haberlerini de duyarsın

Tecrübeli değilim ilk çocuğum olacak
Ama ben ilk etap için yenidoğan uyumlu bir biberon ile kaşık biberon alacağım, daha sonra ihtiyacım dahilinde almayı düşünüyorum.

Süt poşeti dün e bebekte indirimli görünce 25 li olanlarından aldım. Çalışacağım için lazım olur diye düşündüm. Onu da ihtiyaç dahilince arttırırım günü gelince.

Gümüş kapak almayacağım, bunun yerine doğru emzirme yöntemlerini uygulayıp, her emzirmeden sonra göğsüme anne sütü sürüp, acı ağrı varsa kremle destekleyip iç çamaşırı ile sürtünmesini engelleyerek halletmeye çalışacağım. Göğüs ucunun nem dengesini iyi ayarlamak gerekiyormuş, bi nemli bi kuru olunca çatlaklar oluşmaya başlıyor. O yüzden emzirmeden sonra da nemli tutmak fayda sağlıyormuş. Ayva çekirdeği stoğu da yapıyorum onu da kullanıcam ihtiyaç dahilinde He bir de silikon kalkanlar var hem göğüs acısı varsa emzirmeye destek hem de iç çamaşırı ile teması engelliyor gerekirse onlardan alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…