2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben kızımda avent in antikolik biberonunu kullanmıştım uzun süre. İlk zamanlar sütüm yok denecek kadar azdı emzirdim sonra biberonla besledim günlerce hiç meme reddi yaşamadı. Tabi bebekten bebeğe de değişebilir bu süreç bilemiyorum.
Ben de şimdi bi mağazada lansinoh ve tommee tippee yi karşılaştırdım, lansinoh aşırı yumuşak tommee daha sert emerken zorlanır diye ondan alıcam yedekte dursun bakalım 🤭
Kızlar selam herkese, uzun zamandır giremiyorum şimdi biraz boşluğum var diye bakayım dedim çok yazışma olmuş açıkçası okuyamadım hepsini. Biz halen iyileşmedik, Kız biraz topladı ama hala hastalığı devam ediyor onunda. Üstüne bize bakmaya gelen annemde hastalandı. Eşim zaten hasta.. yıkıla yıkıla gidiyoruz yani. Neyse..
Okuyamadım mesajlarda önemli olan bir şey varsa lütfen etiketleyerek yeniden paylaşır mısınız? Sagolsun minseo minseo etiketlerinden takip ediyorum. Ama gözümden kaçan olabilir yine de...
Bu arada İzmir depreminde herkese tüm hissedenlere büyük geçmiş olsun. Umarim kötü tecrübeler yaşanmamıştır 🙏
İnsallah iyileşirsiniz bi an önce hastalık işi çok yorucu 😕

Canım ben biraz araştırdım da kilo yükseldikçe güvenlik düşüyormuş bakarsın sen de yorumlara falan. Bu isofix meselesi çok önemliymiş bir de adac test puanı. Bütün kriterleri aynı anda karşılayanlar be safe, joie spin 360,cybex, britax römer. Bunların arasından eledim ben de cybex ve be safe çok pahalı zaten. Be safe sadece yüksekliğiyle diğerlerinden ayrılıyor. Britax römer de oturma yerinin genişliğiyle.
Ben de 36 kg olanlara bakıyordum ama satıcı sizin dediğiniz gibi dedi. Büyüyünce büyükler için olanla değiştirilmeli dedi. Bı de zaten iyi markaların 36 kg olanı yok farkettiyseniz dedi. Hakikaten de yoktu. Be safe çok önerildiği için ona bakmıştım ben. Öyle ikna olarak 18 kg kadar olanı almıştık.

Ben de 36 kg olanlara bakıyordum ama satıcı sizin dediğiniz gibi dedi. Büyüyünce büyükler için olanla değiştirilmeli dedi. Bı de zaten iyi markaların 36 kg olanı yok farkettiyseniz dedi. Hakikaten de yoktu. Be safe çok önerildiği için ona bakmıştım ben. Öyle ikna olarak 18 kg kadar olanı almıştık.
Hayırlı uğurlu olsun size de zaten 18 kg da baya uzun zaman kullanılıyor :)

Kızlar birkaç gündür hafif sarı akıntım var daha geçen hafta idrar tahlili vermiştim normaldi enfeksiyon yoktu şimdi neden bu olabilir normal mi?

Kızlar birkaç gündür hafif sarı akıntım var daha geçen hafta idrar tahlili vermiştim normaldi enfeksiyon yoktu şimdi neden bu olabilir normal mi?
En dogru cevabi doktorun verir.Eslik eden kasinti,yanma varsa belki mantar falan olmustur ona gore krem yazar doktorun.

iyi akşamlar arkadaşlar. bugün sabahtan beri bebeklerde toplanma , kasılma yaşıyoruz. düzenli aralıklarda değil ama bugün çok sık yaşadım. hatta bi ara sol kasığıma ağrı girdi çok şiddetli acıdı falan. bir ufak gergin bir gün geçiriyorum acaba o yüzden midir ? ya da bugün çok hareketlilerdi o mu sebep oldu ? korkmaya başladım bi de haftasonu, kadın doğum acil diye bir şey de yok buralarda 🥺

iyi akşamlar arkadaşlar. bugün sabahtan beri bebeklerde toplanma , kasılma yaşıyoruz. düzenli aralıklarda değil ama bugün çok sık yaşadım. hatta bi ara sol kasığıma ağrı girdi çok şiddetli acıdı falan. bir ufak gergin bir gün geçiriyorum acaba o yüzden midir ? ya da bugün çok hareketlilerdi o mu sebep oldu ? korkmaya başladım bi de haftasonu, kadın doğum acil diye bir şey de yok buralarda 🥺
İnşallah önemli bir şey yoktur canım, hepimizin ara ara sancı, bel ağrısı, kasılma oluyor. Dinlenince geçecektir inşallah 🤲🏻🌹

Merhaba bende bugun kasıkta agrı ve bebekbek toplanıyor gibi hissediyorum halbuki dün doktordayım bir sorun yok dedi korkmayın bir sey olmaz inşallah 🤲🏻

İnşallah önemli bir şey yoktur canım, hepimizin ara ara sancı, bel ağrısı, kasılma oluyor. Dinlenince geçecektir inşallah 🤲🏻🌹

Merhaba bende bugun kasıkta agrı ve bebekbek toplanıyor gibi hissediyorum halbuki dün doktordayım bir sorun yok dedi korkmayın bir sey olmaz inşallah 🤲🏻
ben aslında gün boyu yatıyorum neredeyse 😞
benim kasıkta değil ama sabahtan beri ara ara oluyor. ileri bi durum olsa başka belirtiler de verirdi herhalde değil mi ?
sanırım psikolojik olarak gerginliğimden oldu böyle yani inşallah öyledir.

ben aslında gün boyu yatıyorum neredeyse 😞
benim kasıkta değil ama sabahtan beri ara ara oluyor. ileri bi durum olsa başka belirtiler de verirdi herhalde değil mi ?
sanırım psikolojik olarak gerginliğimden oldu böyle yani inşallah öyledir.
Tabiki kanama vb olur yoksa korkmayın normal büyüyorlar hele sizin masallah ikiz normal bence

Kızlar alışverişe başladım sonunda ve benimde tecrübeli annelere bir kaç sorum olacak :

* Philips Avent cam biberonlar aldım. 120ml ve 240ml.
240 ml olan sanırım sonraki aylar için olacak ama 120ml bir tane daha almalı mıyım?
* Süt saklama poşeti ne kadar lazım oluyor acaba? 25 li 50 li şeklinde paketleri var. Sık giden bir şey mi?
Hiçbir şeye boşuna para vermeyeyim diyorum.
* Sizce gümüş kapak ilk etapta olmazsa olmaz bir şey mi?

şimdiden teşekkürler :)

Kızlar aksama dogru parmaklarımda ayak bileklerimde cok az sislik oluyor ödem sanırım normal mi oluyor mu sizdede sonra sabah uyandıgımda gün içinde geciyor aksama dogru tekrar hafif oluyor gibi ama az oluyor belirgin değil normal mi sizdede oluyor mu , birde tansiyonunuz kaç normalde sabah ölçtümde 11-6 genelde aksama dogru yorgun olyırum 12-7 veya 12-6 normal mi bu değerler acaba

Kızlar aksama dogru parmaklarımda ayak bileklerimde cok az sislik oluyor ödem sanırım normal mi oluyor mu sizdede sonra sabah uyandıgımda gün içinde geciyor aksama dogru tekrar hafif oluyor gibi ama az oluyor belirgin değil normal mi sizdede oluyor mu , birde tansiyonunuz kaç normalde sabah ölçtümde 11-6 genelde aksama dogru yorgun olyırum 12-7 veya 12-6 normal mi bu değerler acaba
Canım bende aynı durumdayım sabah kalktığım halimle akşamki çok farklı şöyleki sabah 38 numara olan ayağım akşam 39 😀 ayak bileklerimde aynı şekilde hatta şişince ağrı yapıyor. Tansiyonum benim 9-5 normalde de düşük bazen 8-4 oluyor

2-3 gündür üst üste kötü haberler aldım ve sürekli ağlıyorum çok da üzgünüm.. Kesinlikle hissediyorlar ve huzursuzlanıyorlar. Ben de aynı şekildeyim birkaç gündür ağrılarım var sürekli yatmama rağmen, normalde hiç ağrım falan yoktu. Neyseki hareketli o rahatlatıyor beni şuan. Kendimi toparlamaya çalışıyorum onun sağlığı ve kendi sağlığım için. Sen de mümkün olduğunca stresten gerginlikten üzüntüden uzak durmaya çalış, senin ikiz olduğu için çok hareketlendilerse rahmine fazla baskı olduğu için ağrın artmış olabilir. Pazartesiye kadar geçmezse bi doktoruna danışabilirsin

Kızlar alışverişe başladım sonunda ve benimde tecrübeli annelere bir kaç sorum olacak :

* Philips Avent cam biberonlar aldım. 120ml ve 240ml.
240 ml olan sanırım sonraki aylar için olacak ama 120ml bir tane daha almalı mıyım?
* Süt saklama poşeti ne kadar lazım oluyor acaba? 25 li 50 li şeklinde paketleri var. Sık giden bir şey mi?
Hiçbir şeye boşuna para vermeyeyim diyorum.
* Sizce gümüş kapak ilk etapta olmazsa olmaz bir şey mi?

şimdiden teşekkürler :)
Merhaba. Ben ilk çocukta aventin en küçük boyunu almıştım ya da bir büyüğü de olabilir mama kullanmadığım için yeterli oldu. 5.5aylıkken işe başladım sütümü sağıp biberonla bırakıyordum. Süt izninden dolayı yarım gün çalıştım o yüzden bir biberon yetiyordu bırakırken. Ben plastik olanları tercih ettim ileride tutacak ve düşürme ihtimalini vs de düşünerek. Eğer ikiz değilse tek biberon yeterli olur.
Süt saklama poşeti hiç kullanmadım günlük sağıp bıraktığım için o yüzden bilemiyorum tecrübeli biri yazar mutlaka
Gümüş kapakların gerekli olduğunu da hiç sanmıyorum. Yara vs durumlarda en etkili çözüm hava aldırmak. Lansinoh lanolin kullandım hep emzirme sonrası. Yara ağrı yanma çok oluyordu üzerine lanolin sürünce bide kıyafete yapışma sıkıntısı. Evde yalnız kalınca lanolin sürüp hep açık bıraktım göğüslerimi ve çok kısa zamanda geçti. Ama ileri derecede yaralar kanama olmadı bende hiç.

Kızlar alan kullanan var mı? İyi bir indirim var güzel bir araba mı?

Eklentiler

• EAE36BAB-BE59-44C4-B3E4-46ACB6F8567F.jpeg
    EAE36BAB-BE59-44C4-B3E4-46ACB6F8567F.jpeg
    107,3 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar günaydın yoykonun ultimate mi city sistem bebek arabasını mı önerirsiniz arasında bir fark var mı bilen var mı?

Canım bende aynı durumdayım sabah kalktığım halimle akşamki çok farklı şöyleki sabah 38 numara olan ayağım akşam 39 😀 ayak bileklerimde aynı şekilde hatta şişince ağrı yapıyor. Tansiyonum benim 9-5 normalde de düşük bazen 8-4 oluyor
Aaa süper tamamyalnız değilmişim benim cok az oluyor ama dedim cok mu erken acaba tuzlu yemeyi azalttım yürümeyi bi tık arttırdım normalde hiç hareketsiz bir yasamım vardı hayırlısı inşallah, ay kime sorsam hamilelerde tansıyonu 9larda felan benım 11-6 , 10-6, 12-7 normal mi acaba benim neden bi tık yüksekki acaba 🤔

X