Canım ben biraz araştırdım da kilo yükseldikçe güvenlik düşüyormuş bakarsın sen de yorumlara falan. Bu isofix meselesi çok önemliymiş bir de adac test puanı. Bütün kriterleri aynı anda karşılayanlar be safe, joie spin 360,cybex, britax römer. Bunların arasından eledim ben de cybex ve be safe çok pahalı zaten. Be safe sadece yüksekliğiyle diğerlerinden ayrılıyor. Britax römer de oturma yerinin genişliğiyle.Bi de alıcaz ama ben 36 kg lık kapasitede alıcam tekrar tekrar uğraşmak istemiyorum
Saglikla gelsin miniklerSelam kızlar ben de bugün muayeneden geldim. Şükürler olsun bu sefer akşama kadar beklemedim. İkizlerimin durumu iyi, herhangi bir sıkıntı yok şükür. 22. haftaya detaylı ultrason randevusu aldım. Doktorum 26. haftaya kadar kan çalma olayı olmazsa sonrasında olmaz dedi. 26. haftaya kadar her şey normal giderse sonrasında özelden doktor bulup devam etmeyi düşünüyorum. Doğumu devlette yapmak çok zor olacak. Gittiğim hastanede doğum yapan annenin yanına hiç kimse gelemiyor. O yüzden özelde doğum yapmayı düşünüyorum. Küvez olayı olursa da devlete sevk ederler diye düşünüyorum
Anlamaz olur muyumMasallahonemini anlamissiniz dikkat edersiniz artik daha kilo alacak bence koca burunlu olmicak :)
Aminn canım inşaAllahMaşallah kuzuya sağlıcakla gelsin inşallah
Amin canım inşaAllahhmasallah harika canım saglıkla kucagına al inşallahkime yaptırdınız detaylı ultrasonu acaba perinatologa mı , benım doktorum docent kendi doktorum yaptı ama bu kadar detay verilmedi bana
Aminn canım inşaAllahhhmaşallah canım, Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah
Ben de doymuyorummmmMaşallah yaa sağlıkla gelsin kuzucuk…
Çoğu gebe de su fazla gözükebiliyor doktorlarda bunun karbonhidrattan dolayı olduğunu düşünüyor o yüzden maalesef gebeleri diyete sokuyorlar mesela meyve olarak elma yiyeceksen sadece günde 1 tane yeterli bebek o vitamini 1 elmadan alıyormuş zaten gerisi fazla. Ama ben doymuyorum işte bana da doktorum azalır dedi suyum çok hafif fazlaymış. Ama ne yiyeceğim bilmiyorum. Hamur işi yasak, meyve yasak tatlı yasak.offf ne yapacağız böyle ben tatlı da yiyorum meyvede yiyorum ekmeği de fazla yiyorum doymuyorum çünkü elimde değil ki.
Damar olayı için asprin önermedi mi canım? Aynısı bende veSunrseee de var asprin içiyoruz 32.Haftalara kadar içeceğiz. Şeker yüklemesi yaptıracak mısın? Onu sıkı takip etmeni tavsiye ederim
Ufak bi tıkanıklık var onu doktorun takip etsin ben hepsini yazıyorum buraya dedi. İlaç falan yazmadı kızlar. 2 hafta sonra kendi doktoruma gidecektim erkene mi almalıyım? Hiç coraspin kullanmam gerektiği aklıma gelmedi. Plesantada eskiden kalma kanama alanı da varmış acaba coraspirin bunu aktif kanama alanı yapar mı ki kafamda deli sorular dolaştı şuanMaşallah minige saglikla gelsin insallahcanim bnimde sag rahim damarinda var bana coraspirin verdi 32.haftaya kadar kullanmam için. Bunu da bi sor bnce benim dr önlem amacli vermisti. Bende aksatiyorum bazen magnezyum kalsiyumu kasilmaya sebepmis demek.
Yiyebileceklerinle alakali bi liste verse sana da kolay olur.
Ay Ben nerde yesil renkli sey var durmadan yiyordum. Her sey ama... Simdi de kirmizi elmaya sardimBen de doymuyorummmmhayatım boyunca hep çok zayıftım diyetten hiç anlamıyorum. Elim kolum bağlanmış gibi hissettim. Ben de ekmeği çok yiyorum günde 1 tane gömüyorum şimdi hangi ekmeği yemem gerekiyo acaba kepeğemi geçmeliyim tatlı konusu heleeee çok seviyorum hergün olsa hergün yerim hergün 3 mandalina yiyorum 1er tane elma, armut onlarıda bırakıp 1 tane ekşi elmayla işi götürürüm Allah yardımcımız olsun canımmm
MaşaAllahhhAy Ben nerde yesil renkli sey var durmadan yiyordum. Her sey ama... Simdi de kirmizi elmaya sardimgunde 3 tane rahat yiyorum. Mandalina da cok yiyorum. Gunde 1kg meyveyi geciyordur
İçinde şeker olmayan bi ekmek tüketmen lazım yüksek lifli tam tahıllı. Bi yakınımda gebelik şekeri vardı özel bi fırından tam tahıllı buğday ekmeği alıp onu tüketiyordu canım. Meyve olarakta portakal, yeşil elma, armut, greyfurt, kivi, yaban mersini gibi glisemiks indeksi düşük meyveler günde 1 porsiyon yanında mutlaka çiğ kuruyemiş ile tüketmelisin (2 ceviz, 3 çiğ badem, 4-5 çiğ fındık gibi) günde 1 yeşil elma yediysen artık 2. Bir meyveyi tüketmemelisin. Beyaz pirinç yerine bulgur tüket. Zaten unu şekeri biliyorsun.Ben de doymuyorummmmhayatım boyunca hep çok zayıftım diyetten hiç anlamıyorum. Elim kolum bağlanmış gibi hissettim. Ben de ekmeği çok yiyorum günde 1 tane gömüyorum şimdi hangi ekmeği yemem gerekiyo acaba kepeğemi geçmeliyim tatlı konusu heleeee çok seviyorum hergün olsa hergün yerim hergün 3 mandalina yiyorum 1er tane elma, armut onlarıda bırakıp 1 tane ekşi elmayla işi götürürüm Allah yardımcımız olsun canımmm
Doktoruna bir danış bakalım canım ne diyecek, bazı problemler olduğu için randevunu öne çekebilirsin ben olsam öyle yapardımUfak bi tıkanıklık var onu doktorun takip etsin ben hepsini yazıyorum buraya dedi. İlaç falan yazmadı kızlar. 2 hafta sonra kendi doktoruma gidecektim erkene mi almalıyım? Hiç coraspin kullanmam gerektiği aklıma gelmedi. Plesantada eskiden kalma kanama alanı da varmış acaba coraspirin bunu aktif kanama alanı yapar mı ki kafamda deli sorular dolaştı şuanSunrseee magnezyum almayınca kasılma oluyomuş canım aynen, aslında benim bacaklarımda ağrı vardı ondan dolayı alıyodum ama meğersem kasıklarımdada çok varmış ben hafif hissedip rahim genişliyo sanıyodum, sen de aksatma canım. minseo canım şeker yüklemesinide mutlaka yaptırıcam, sakın yapmamazlık etme büyük ihtimal şeker problemin var dedi doktor gözüm korktu.
Nasılsınız kızlar,
Ben hiç iyi değilim..
20+0'da detaylı ultrasona girdik. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta ekojenite olmak üzere 3 tane soft marker gördü doktorum. Fetal dna istedi dün kan verdim, sonuç bekliyorum.
Böyle belirtileri olup da sağlıklı doğan bebek hikayeleri var mı? Benim gibi zor durumda olan arkadaşlar var mı?
Sevgiler
Günaydın kızlar. Dün gece çok kötü bi deprem yaşadık. O panik ve korku ile kendimi çok kastım ve kasıklarım hala ağrıyor.Bebekte stresimi anladı sanırım o saatten sonra sürekli bi hareket halindeydi. Deprem en büyük korkularımdan biri bu konuda terapi bile aldım allah tekrarını yaşatmasın hiç keyfim yok
Çok sağol canımİçinde şeker olmayan bi ekmek tüketmen lazım yüksek lifli tam tahıllı. Bi yakınımda gebelik şekeri vardı özel bi fırından tam tahıllı buğday ekmeği alıp onu tüketiyordu canım. Meyve olarakta portakal, yeşil elma, armut, greyfurt, kivi, yaban mersini gibi glisemiks indeksi düşük meyveler günde 1 porsiyon yanında mutlaka çiğ kuruyemiş ile tüketmelisin (2 ceviz, 3 çiğ badem, 4-5 çiğ fındık gibi) günde 1 yeşil elma yediysen artık 2. Bir meyveyi tüketmemelisin. Beyaz pirinç yerine bulgur tüket. Zaten unu şekeri biliyorsun.
Haftaya gidicem detayliya bilmiyorum ki, insallah problem yokturMaşaAllahhhproblemin yoksa ye kızz boşver tadını çıkar ben de salı günü 1 kg kırmızı elma almıştım katur kutur yiyodum, doğumdan sonra yerim artık
selam canım panik yapma doktor düzenli olarak kontrol edecek. bazı arkadaslar corasprin kullanıyor çentiklenme icin sana bişey önermedi sanırım küçük bir kanama alanın oldugu icin. benim önceki hamileliğimde vardı, 2 haftada bir kontrol cagırıyordu doktorum herhangi birşey kullandırmadı çok şükür sağlıkla kavustum sen de sakin ol, bunlar hep risk illa olacak bişey degil ama doktor hazırlıklı olman icin söylemek zorunda. tansiyonunu da düzenli takip edersinKızlar selam bugun doktorumun baska bie gözde görsün dediği perinatologa göründüm detaylı ultrasonumj yaptı bana sol uterun arterde cok az centiklenme mevcut dedi şimdiye kadar tansiyon problemi yasamadım tansıyonum düşük ilerliyor ama sen yinede her gun ölç dedi dikkat edelim dedi her zaman değil ama bazen 28-29. Haftalarda gelişme geriliği ve preklamsi olabiliyor oyle olanlarda dedi , daha sonra plasentada kanama alanı görmedi bu guzel dedi ama rahim sag tarafında üstte kucuk bir kanama alanın var takılma buna risk olusturcagını dusunmuyorum dedi lekelenmelerin olabılır takılma dedi riskli bir yerde görünmuyor dedi kanama alanı . Bu çentiklenme kafamı karıstırdı bir sorun olur mu bu ailemde tansiyon hastalıgı olan vb yok tansıyon problemimde yok bi sasırdım var mı böyle olan sorun yaratır mı acaba