benim istediğim de comotomo ama aşırı pahalılaştı ya :) tommie tippe ve lansinoha baktım bugün bende tommie antikolik olan daha sert uçlu ve bebek emdikçe geliyor diye yazmışlar. lansinohtan da memnuniyet yüksek ama onun ucu nasıl acaba bi bakmak lazım. ''anne ucuna en yakın meme'' demek meme reddi yaşama olasılığınız çok yüksek demek aslındaben yeni doğum yapmış ve mecburi sezaryen sebebiyle sütü geç gelmiş olan 2 aylık anne arkadaşıma sordum. kaşık biberon, comotomo , tommee tippee, lansinoh denemiş. en iyisi comotomo dedi ama o dolaptan 2. el almış. tommee antikolik olanı sordum en küçük boyu bile çok akıyor meme reddi yapabilir dedi. f/p olarak lansinoh önerdi hem antikolik hem ucu memeye yakın özellikte yani genişten dar uca doğru geliyor çektikçe mama alıyor dedi. kaşık biberonu kullanamamış beceremedik biz dedi.
ben kaşık biberon aldım, ek olarak süt emzirme zımbırtılarının tamamını lansinoh almaya karar verdim. hatta e bebekte indirimi vardı sanırım şu an. ben en son alacağım bunları
Canim sen hemen işe baslayacak misin yoksa 2 yil falan gitmez.misin. Eger hemen işe baslamazsan biberona belki.gerek kalmaz. Sadece 1 2 gun belki kullanirsin. Ben cam 30 ml olanlardan ebebekte almistim hastane de kullanmak icin baya kucuk bir de 3. gune kadar sadece. Bir daha da biberon kullanmama gerek kalmadi.canım süt sağma makinesini doğumdan sonraki durumuma göre alacağım bebek emerse sütüm iyi olursa daha orta halli bişey alacağım, ama emmezse ve sağıp vermek zorunda kalırsam medela tarzı daha kuvvetli bir makine alacağım. ilk etapta ihtiyacım olursa da hastane tipi kiralayacağım bu şekilde planladım.
biberona alışsın ben de istemiyorum ama başımıza ne geleceği belli değil beslenemediği için de yoğun bakımlık olsun istemem o yüzden elimin altında bulunduracağım en son seçenek olarak. ilk önce şırınga, kaşık biberon ve eds yöntemini deneyeceğim. üçünde de başarılı olamazsam biberondan yardım alırım.
Kuru kayısı bende yiyorum ama öyle çok gazla yemiyorum günde 2/2,5 lütfen su içebiliyorum sadece fazlası geri çıkavak gibi oluyor bunu da zorla içiyorum zaten. Geçecek inşallah bu sorunlar da canımHer gün kayısı,gün kurusu , kuru erik ve üzüm yiyorum üstüne su içiyorum bol bol. kabızlık sorunum geçti Allaha şükür
6 ay evde olucam canım sonra gündüzleri mecbur biberonla alacak anne sütünü eğer sütüm olursa tabi. İnşallah dediğin gibi gerek kalmaz kuzum bebeğin mizacına da bağlı bazı bebekler memeye bi güzel yapışıyor bazıları nazlı oluyorCanim sen hemen işe baslayacak misin yoksa 2 yil falan gitmez.misin. Eger hemen işe baslamazsan biberona belki.gerek kalmaz. Sadece 1 2 gun belki kullanirsin. Ben cam 30 ml olanlardan ebebekte almistim hastane de kullanmak icin baya kucuk bir de 3. gune kadar sadece. Bir daha da biberon kullanmama gerek kalmadi.
İnşallah tamamlarız canım bencede bebeklerimiz cok guclu atlatacgız bugünleride inşallah, dikkat edelim ama kendimize agır kaldırmayalım yormayalım oturalım uzanalım genelde hayırlısı olsun inşallahAynen 17+4 gunluk. Ben simdi dusunuyordum da hamileliğin en tehlikeli zamanlarimda kendime cok yuklenmis bir suru iş yaptim. Tasinma isleri falan işte en son yuruyemez hale geldim ertesi gun kanamam basladi. Ben artik cok endiselenmiyorum. Bence siz de ben de hamileligimizi guzelce tamalayacagiz icimse kotu his yok
Ben avent in plastik ve cam biberonlarini kullandım. Emzik kismini kademe kademe kullandığım için hiç meme reddi yaşamadık sütüm az olduğu halde. Ama emzik ve biberon a 1 aydan sonra basladik. Meme reddi olmamasi icin delik kismini yenidogan olani yani tek delikliyi 6 ay kadar kullandim, 2-3-4 delikli olanlara mumkun oldugunca gec basladim. Arkadaşım lansinoh un biberonunu kullandı uzun sürü yine meme reddi hiç yaşamadı. Nuk var bildiğim avent ayarında. Bence ihtiyac olursa ileride alinabilir bosa masraf olmasin, zaten herseyin kargoyla ulaşması 2-3 gün en fazla, en kotu eczaneden yada e bebekten esin satın alabilir acil durumda. Hastane için kasikli biberon bulundurabilirsin yanında.Kızlar biberon araştırması yaptınız mı hiç ? Doğum çantasına bi tane ne olur ne olmaz koyacağım. Almak istediğim bi biberon vardı fiyatı 500 tl lere çıkmış. Daha uygun fiyatlı bir şeyler almak istiyorum ama memeden de uzaklaştırmayacak bir biberon olsa süper olur. Ucu çok yumuşak olan biberonlara bebişler hemen adapte olduğu için meme reddi daha çok yaşanıyormuş. Biraz daha sert uçlu bebek emdikçe süt/mama gelen tarzda biberonlar daha iyiymiş. Arkadaşımın bebeği avent natural biberona alışınca meme reddi yaşamış mesela. Cam düşünmüyorum sağlıklı evet ama bir yakınımız cam biberonla talihsiz bir olay yaşadı o yüzden o riske girmek istemiyorum daha güvenilir olsun istiyorum. Önerileri ve tecrübeleri olan varsa bekliyorum.
Himm anladim canim. Benim cok sutum vardi masallah kizim da cok guzel emerdi. Emdikce artti en son goguste agrilar basladi. Sagip sagip sutu doktum hepcanım süt sağma makinesini doğumdan sonraki durumuma göre alacağım bebek emerse sütüm iyi olursa daha orta halli bişey alacağım, ama emmezse ve sağıp vermek zorunda kalırsam medela tarzı daha kuvvetli bir makine alacağım. ilk etapta ihtiyacım olursa da hastane tipi kiralayacağım bu şekilde planladım.
biberona alışsın ben de istemiyorum ama başımıza ne geleceği belli değil beslenemediği için de yoğun bakımlık olsun istemem o yüzden elimin altında bulunduracağım en son seçenek olarak. ilk önce şırınga, kaşık biberon ve eds yöntemini deneyeceğim. üçünde de başarılı olamazsam biberondan yardım alırım.
benim istediğim de comotomo ama aşırı pahalılaştı ya :) tommie tippe ve lansinoha baktım bugün bende tommie antikolik olan daha sert uçlu ve bebek emdikçe geliyor diye yazmışlar. lansinohtan da memnuniyet yüksek ama onun ucu nasıl acaba bi bakmak lazım. ''anne ucuna en yakın meme'' demek meme reddi yaşama olasılığınız çok yüksek demek aslındao yüzden tırsıyorum biraz. kaşık biberona herkes zor diyor eds yi araştırdın mı ? o da çok güzel bir yöntem sütün hemen gelmese bile bebeği memeden koparmadan besleyebiliyorsun, hem de bebeğin emme refleksi gelişmiş oluyor ona da bir bak istersen hastane çantama atacağım mutlaka ben
ya aslında emzirme ve biberon işleri biraz da şans yani. her bebeğin emme refleksi aynı güçte olmuyor yeni doğduğunda. belki benim arkadaşın kızı tommee tippee yi güçlü çekti yani aslında objektif yorumlar hep. kimi hiç almıyor kimi annenin memesi yara oluyor derken herkes o an ki şartlarda bebeği nasıl doyurmayı başardıysa ona tutunuyor mecbur. kaşık biberonu mesela erken doğma ihtimalinden kaynaklı aldım ben ve yaşadığım yerde çat diye ihtiyaç olsa bulamam diye. beceremezsek diye de en küçük boy pp biberon alacağım. eds ye hiç denk gelmedim onu da bi araştırayımCanim sen hemen işe baslayacak misin yoksa 2 yil falan gitmez.misin. Eger hemen işe baslamazsan biberona belki.gerek kalmaz. Sadece 1 2 gun belki kullanirsin. Ben cam 30 ml olanlardan ebebekte almistim hastane de kullanmak icin baya kucuk bir de 3. gune kadar sadece. Bir daha da biberon kullanmama gerek kalmadi.
Bu dediklerine bakayım tekrar canım doğar doğmaz emmeye başlamış mıydı oğlunBen avent in plastik ve cam biberonlarini kullandım. Emzik kismini kademe kademe kullandığım için hiç meme reddi yaşamadık sütüm az olduğu halde. Ama emzik ve biberon a 1 aydan sonra basladik. Meme reddi olmamasi icin delik kismini yenidogan olani yani tek delikliyi 6 ay kadar kullandim, 2-3-4 delikli olanlara mumkun oldugunca gec basladim. Arkadaşım lansinoh un biberonunu kullandı uzun sürü yine meme reddi hiç yaşamadı. Nuk var bildiğim avent ayarında. Bence ihtiyac olursa ileride alinabilir bosa masraf olmasin, zaten herseyin kargoyla ulaşması 2-3 gün en fazla, en kotu eczaneden yada e bebekten esin satın alabilir acil durumda. Hastane için kasikli biberon bulundurabilirsin yanında.
Maşallah canım darısı başımıza ne diyelim inşallah çok olsun da sağacak makina bulamayalımHimm anladim canim. Benim cok sutum vardi masallah kizim da cok guzel emerdi. Emdikce artti en son goguste agrilar basladi. Sagip sagip sutu doktum hepyani sadece bebek Icin değil makina bizim Icin de lazim olabiliyor... Beni resmen kurtardi... Sonra kizim 2 yil bol bol emdi. Masallah benim kizim 18 aylikken bile bir litre ustu sut sagip dokuyordum. Insallah oglum icin see bolluk olur bol Olsun da agri olsun...
Ne guzel bir duygu idi ya emzirmek... Huzur verici. Uyuyup kaliyorduk kizimla emerkenesim hep takip ederdi bizi tabiki... Allah korusun bogulma vs... ama bir yasindan sonra da cok zor geliyordu
Günaydın kızlarŞu meşhur kasım indirimlerinden bişeyler yakalayan oldu mu? Benim gözüme öyle iyi bi indirim denk gelmedi daha hiç
Daha ne istiyorsunKızlar az kilo almak sizce sorun mu? Son aylarda mı hızlanıyor kilo alımı? Ben çok tartıya çıkmıyorum kendimi kiloya endekslememek için. Bu sabah çıktım 57,6 kg ım yani hamile kaldığımdan beri 1 kilo 100 gram almışım. Bebeğin gelişimi iyi gidiyor ama bi tık endişelendim
Evet ya deneyip görücezya aslında emzirme ve biberon işleri biraz da şans yani. her bebeğin emme refleksi aynı güçte olmuyor yeni doğduğunda. belki benim arkadaşın kızı tommee tippee yi güçlü çekti yani aslında objektif yorumlar hep. kimi hiç almıyor kimi annenin memesi yara oluyor derken herkes o an ki şartlarda bebeği nasıl doyurmayı başardıysa ona tutunuyor mecbur. kaşık biberonu mesela erken doğma ihtimalinden kaynaklı aldım ben ve yaşadığım yerde çat diye ihtiyaç olsa bulamam diye. beceremezsek diye de en küçük boy pp biberon alacağım. eds ye hiç denk gelmedim onu da bi araştırayımsonrasında doğum çantasına gerekirse diye bi kutu yenidoğan mama almak gerekir mi ben onu da düşünüyorum şimdi
Ne bilim ya dedim ya az alsan dert çok alsan dertDaha ne istiyorsunbebekte sıkıntı olsa zaten dr söyler canim. Ben 5 kg aldım. Daha da aliyorum. Normalde zor kilo alan bı yapım var ama hamilelikte çok kolay kilo alıyorum. Yürüyüşe başladım, sadece pilates yeterli olmuyor
İştah artışı bı gün oluyo bı gün olmuyo. Ama olunca gerçekten yedikçe yiyesim geliyo kendimi zor durduruyorum. Aklımda sürekli yemekler oluyoNe bilim ya dedim ya az alsan dert çok alsan dertyeme düzenin nasıl peki iştahın vs artış var mı? Benim hiç bi değişiklik yok galiba ondan almıyorum. Hele son bir haftadır iyice kapandı yine mide yanmalarından sadece soda soğuk su içmek istiyorum
Tabi oyle canim. işte bazi seyler de dogunca ihtiyaca gore alinir. Bazen de dunya para veriyorsun ama hic kullanamiyorsun. Ondan bazi seyeleri bebek dogunca bakmak lazim. Ama sizin gibi iste.hemen alacak yer yoksa falan tabi önden almak lazim.ya aslında emzirme ve biberon işleri biraz da şans yani. her bebeğin emme refleksi aynı güçte olmuyor yeni doğduğunda. belki benim arkadaşın kızı tommee tippee yi güçlü çekti yani aslında objektif yorumlar hep. kimi hiç almıyor kimi annenin memesi yara oluyor derken herkes o an ki şartlarda bebeği nasıl doyurmayı başardıysa ona tutunuyor mecbur. kaşık biberonu mesela erken doğma ihtimalinden kaynaklı aldım ben ve yaşadığım yerde çat diye ihtiyaç olsa bulamam diye. beceremezsek diye de en küçük boy pp biberon alacağım. eds ye hiç denk gelmedim onu da bi araştırayımsonrasında doğum çantasına gerekirse diye bi kutu yenidoğan mama almak gerekir mi ben onu da düşünüyorum şimdi
Bı de indirimden ana kucağı aldım onu yazamamisimNe bilim ya dedim ya az alsan dert çok alsan dertyeme düzenin nasıl peki iştahın vs artış var mı? Benim hiç bi değişiklik yok galiba ondan almıyorum. Hele son bir haftadır iyice kapandı yine mide yanmalarından sadece soda soğuk su içmek istiyorum
Bazen aşiri gazli bebeklerde meme reddi yapiyorlar. Her zaman biberon emzikten sebep olmuyor canim.Ben avent in plastik ve cam biberonlarini kullandım. Emzik kismini kademe kademe kullandığım için hiç meme reddi yaşamadık sütüm az olduğu halde. Ama emzik ve biberon a 1 aydan sonra basladik. Meme reddi olmamasi icin delik kismini yenidogan olani yani tek delikliyi 6 ay kadar kullandim, 2-3-4 delikli olanlara mumkun oldugunca gec basladim. Arkadaşım lansinoh un biberonunu kullandı uzun sürü yine meme reddi hiç yaşamadı. Nuk var bildiğim avent ayarında. Bence ihtiyac olursa ileride alinabilir bosa masraf olmasin, zaten herseyin kargoyla ulaşması 2-3 gün en fazla, en kotu eczaneden yada e bebekten esin satın alabilir acil durumda. Hastane için kasikli biberon bulundurabilirsin yanında.
Evet hemşireler sagolsun cok ilgilenmisti memeyi tutmaya hemen başladı ama sezaryen olduğum için herhalde, hemen sütüm gelmemişti. Bana hemşireler kafana takma çünkü bebek bir süre anne karninda aldığı besinlerle idare edebilir hemen gelmese de önemli değil demişti oyle rahatlamistim, hiç mama vermeyi onermemislerdi. Sonrasinda sütüm de azdı ama cok şükür sarılık filan olmadi şanslıydim.Bu dediklerine bakayım tekrar canım doğar doğmaz emmeye başlamış mıydı oğlunne güzel ne kadar geç o kadar iyi meme reddi yaşamamanın kilit noktalarından aslında bebek ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi oluyor
Evet kesinlikle şans dedigin gibi canim. Ben de mama koymayı düşünüyorum doğum çantasına, önceki tecrübemden dolayi. İkiz oldukları için bence senin de olsa iyi olur canim. Hipp ve Sma kullanan arkadaşlarım memnundu. Biz bebelac gold kullanmistik doktorumuzun önerisiyle.ya aslında emzirme ve biberon işleri biraz da şans yani. her bebeğin emme refleksi aynı güçte olmuyor yeni doğduğunda. belki benim arkadaşın kızı tommee tippee yi güçlü çekti yani aslında objektif yorumlar hep. kimi hiç almıyor kimi annenin memesi yara oluyor derken herkes o an ki şartlarda bebeği nasıl doyurmayı başardıysa ona tutunuyor mecbur. kaşık biberonu mesela erken doğma ihtimalinden kaynaklı aldım ben ve yaşadığım yerde çat diye ihtiyaç olsa bulamam diye. beceremezsek diye de en küçük boy pp biberon alacağım. eds ye hiç denk gelmedim onu da bi araştırayımsonrasında doğum çantasına gerekirse diye bi kutu yenidoğan mama almak gerekir mi ben onu da düşünüyorum şimdi