2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar imkaniniz varsa en iyisi Özel hastane ya. Devlettekiler insani sinir ediyor. Oglumda ozele gidiyordum dogum.sonrasi hastaneye gicik olunca gitmedim. Bunda Şehir hastanesine gitmeye basladim. Bugun bana diyor rahminde perde gibi bant var bebege zarar verebilir eline atarsa falan işte erkege benziyor dedi. Progestani da kes artik dedi. Uzun Yolculukta yapabilirsin dedi. Kostur kostur Ozel hastanedeki oglumdaki doktoruma gittim. Oyle bir sey yok dedi. Hem progestanda aniden kesilmez 10 gun boyunca azaltarak kesilir ve de kan pihtisi gozukuyor azicik ama kanama alani var dedi. Cinsiyeti de erkek dedi. Devlettekiler halen benziyor da falan gicik oldum. Artik o doktorumda devam edecegim.Yolculuk falan da yapma dedi.
Lekeleleriniz oluyor mu peki kanama alanınız nedeniyle benım kanama alanı bitmiş dendi alttan ultrasonlada dogruladı ama 2-3 güne bir sarıyla karısık acık kahve gelıyor sarı ile karısık 1 kere

Lekeleleriniz oluyor mu peki kanama alanınız nedeniyle benım kanama alanı bitmiş dendi alttan ultrasonlada dogruladı ama 2-3 güne bir sarıyla karısık acık kahve gelıyor sarı ile karısık 1 kere
Canim 14. hafta da devler hastanesindeki kanama.alani yok demisti. Belki de bugunku gibi yanilmisti. Hatta birak dedi progestani ben de şuphe.duyup özeldeki doktora gitmesem birakacaktim birden bire. Ozeldeki pihti gozukuyor hatta gosterdi bak şurada plesantanin.oralarda azda olsa var dedi. Dusuk tehliken halen de var dedi.Progestana devam hicte sevmiyorum progestan kullanmayi.Ama lekem vs 1 aydir hic yok

Ben sadece vazelin ve ya bebek yağı sürüyorum onu bile sürmeye üşeniyorum diyebilirim 😅kaşıntım son 1 aydır var sadece. Göbek büyüdükçe çatlıyor herhalde görünürde bişi yok ama içerden mi açılıyor anlamadım 😂
Vazelin baya işe yariyor ama vazelin icin cok zararli yogun petrol icerdigi soyleniyordu canim. Bilgin var mi bu konuda hic arastirdin mi

Pek sayılmaz aşağıda hissediyorum hep bazen kasığın çok ama çok hafif üstünde hissettim biraz daha sonrasında yine vajinanın üzerinde hissettim. Hatta damar gibi biley artıyordu pııt pıt kaşığımla sok bacağımın birleştiği yerde… o kadar aşağıda hissedilir mi bilmiyorum hep örada atıyor pıt pıt vuruyor öyle aşağıda işte rahimime doğdu içerden batma hissediyorum basen şişlik karnında ama toplanma ve sertleşme oluyor yine bazen günde 5/6 defa oluyor doktor bir sıkıntı yok diyor cumartesi kontrolüm var yatıyorum işte hala canım.
Benim de arada toplanma sertleşme batma oluyor özellikle yorulduğumda, korkudan yatıyorum hemen. benim de kontrol 15 kasımda hayırlı haberler alalım inşallah canım🙏🏻

Canim 14. hafta da devler hastanesindeki kanama.alani yok demisti. Belki de bugunku gibi yanilmisti. Hatta birak dedi progestani ben de şuphe.duyup özeldeki doktora gitmesem birakacaktim birden bire. Ozeldeki pihti gozukuyor hatta gosterdi bak şurada plesantanin.oralarda azda olsa var dedi. Dusuk tehliken halen de var dedi.Progestana devam hicte sevmiyorum progestan kullanmayi.Ama lekem vs 1 aydir hic yok
Var oluyor demekki ben alıstım artık napayım hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Benim yine iki üç gündür sürekli basım ağrıyor kizlar yaşayan var mi bunu bugün şükür tansiyonum da iyiydi ama geçen sene de bu zamanlar çok bas ağrısı cekmistim yine dönemsel bir şey olabilir mi rüzgarlardan falan kaynaklanan?

Benim de arada toplanma sertleşme batma oluyor özellikle yorulduğumda, korkudan yatıyorum hemen. benim de kontrol 15 kasımda hayırlı haberler alalım inşallah canım🙏🏻
Gaz var herhalde bende de bugün hep bir şişkinlik batma oldu. Karnın taş gibi…gazda çıkartamıyorum. Zar zor. Zaten kabızlık da var hep 🙄

Benim yine iki üç gündür sürekli basım ağrıyor kizlar yaşayan var mi bunu bugün şükür tansiyonum da iyiydi ama geçen sene de bu zamanlar çok bas ağrısı cekmistim yine dönemsel bir şey olabilir mi rüzgarlardan falan kaynaklanan?
Benimde ara ara ağrıyor canım doktor hormonlardan artan kan hacminden dedi🙁🙁

Benim de ara ara cok agriyabiliyor. Bugun mesela cok agriyor. 2 gun.oncede cok agrimisti. Tansiyonum da hep dusuk yuksek de degil.

Aynen canim ben de ya artik ne diyeyim hayirlisi.
Zor gercekten bu süreçler teyzemın kanama alanları varmıs hep kucuk kucuk doğuma kadar devam etmiş kahverengi lekelenmesi hep olmus hiç bitmemiş , kısmetinde varsa yasamak doğar yoksa ne yapsak bos hayırlısı inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💘💘 siz kaç haftalıksınjız 17 haftalık mi suan

Kızlar biberon araştırması yaptınız mı hiç ? Doğum çantasına bi tane ne olur ne olmaz koyacağım. Almak istediğim bi biberon vardı fiyatı 500 tl lere çıkmış. Daha uygun fiyatlı bir şeyler almak istiyorum ama memeden de uzaklaştırmayacak bir biberon olsa süper olur. Ucu çok yumuşak olan biberonlara bebişler hemen adapte olduğu için meme reddi daha çok yaşanıyormuş. Biraz daha sert uçlu bebek emdikçe süt/mama gelen tarzda biberonlar daha iyiymiş. Arkadaşımın bebeği avent natural biberona alışınca meme reddi yaşamış mesela. Cam düşünmüyorum sağlıklı evet ama bir yakınımız cam biberonla talihsiz bir olay yaşadı o yüzden o riske girmek istemiyorum daha güvenilir olsun istiyorum. Önerileri ve tecrübeleri olan varsa bekliyorum. :KK55:

Zor gercekten bu süreçler teyzemın kanama alanları varmıs hep kucuk kucuk doğuma kadar devam etmiş kahverengi lekelenmesi hep olmus hiç bitmemiş , kısmetinde varsa yasamak doğar yoksa ne yapsak bos hayırlısı inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💘💘 siz kaç haftalıksınjız 17 haftalık mi suan
Aynen 17+4 gunluk. Ben simdi dusunuyordum da hamileliğin en tehlikeli zamanlarimda kendime cok yuklenmis bir suru iş yaptim. Tasinma isleri falan işte en son yuruyemez hale geldim ertesi gun kanamam basladi. Ben artik cok endiselenmiyorum. Bence siz de ben de hamileligimizi guzelce tamalayacagiz icimse kotu his yok😊

Kızlar biberon araştırması yaptınız mı hiç ? Doğum çantasına bi tane ne olur ne olmaz koyacağım. Almak istediğim bi biberon vardı fiyatı 500 tl lere çıkmış. Daha uygun fiyatlı bir şeyler almak istiyorum ama memeden de uzaklaştırmayacak bir biberon olsa süper olur. Ucu çok yumuşak olan biberonlara bebişler hemen adapte olduğu için meme reddi daha çok yaşanıyormuş. Biraz daha sert uçlu bebek emdikçe süt/mama gelen tarzda biberonlar daha iyiymiş. Arkadaşımın bebeği avent natural biberona alışınca meme reddi yaşamış mesela. Cam düşünmüyorum sağlıklı evet ama bir yakınımız cam biberonla talihsiz bir olay yaşadı o yüzden o riske girmek istemiyorum daha güvenilir olsun istiyorum. Önerileri ve tecrübeleri olan varsa bekliyorum. :KK55:
Sut sagma makinasinda zaten bir tane oluyor. Benimki lansinoh marka idi. Tekli oldugu icin bir tane vardi. Bir de aventin buyuk ve kucuk boyunu almistim. Hic kullanmadim. Simdi de kullanmam insallah. Emzik ve biberonu zorunlu olmadikca kullanmak istemem 🙂

ben yeni doğum yapmış ve mecburi sezaryen sebebiyle sütü geç gelmiş olan 2 aylık anne arkadaşıma sordum. kaşık biberon, comotomo , tommee tippee, lansinoh denemiş. en iyisi comotomo dedi ama o dolaptan 2. el almış. tommee antikolik olanı sordum en küçük boyu bile çok akıyor meme reddi yapabilir dedi. f/p olarak lansinoh önerdi hem antikolik hem ucu memeye yakın özellikte yani genişten dar uca doğru geliyor çektikçe mama alıyor dedi. kaşık biberonu kullanamamış beceremedik biz dedi.
ben kaşık biberon aldım, ek olarak süt emzirme zımbırtılarının tamamını lansinoh almaya karar verdim. hatta e bebekte indirimi vardı sanırım şu an. ben en son alacağım bunları 🙏🏼

Sut sagma makinasinda zaten bir tane oluyor. Benimki lansinoh marka idi. Tekli oldugu icin bir tane vardi. Bir de aventin buyuk ve kucuk boyunu almistim. Hic kullanmadim. Simdi de kullanmam insallah. Emzik ve biberonu zorunlu olmadikca kullanmak istemem 🙂

canım süt sağma makinesini doğumdan sonraki durumuma göre alacağım bebek emerse sütüm iyi olursa daha orta halli bişey alacağım, ama emmezse ve sağıp vermek zorunda kalırsam medela tarzı daha kuvvetli bir makine alacağım. ilk etapta ihtiyacım olursa da hastane tipi kiralayacağım bu şekilde planladım.

biberona alışsın ben de istemiyorum ama başımıza ne geleceği belli değil beslenemediği için de yoğun bakımlık olsun istemem o yüzden elimin altında bulunduracağım en son seçenek olarak. ilk önce şırınga, kaşık biberon ve eds yöntemini deneyeceğim. üçünde de başarılı olamazsam biberondan yardım alırım.

X