• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
hem pahalı hem de khk ile dantelsiz üretilmesi yasaklanmış gibi öyle modeller 😅 verip vereceğim paraya yazık. ben 1 tane sade sabahlıklı model buldum bi tane de penti den aldım geçtim artık kampanyaya denk gelince.
ya sorma bi de önüne kurdela iliştirmeleri yok mu :mad: ben de içime sinen bişey bulunca alıcam direk inşallah :D
Ezgi holt diye bir influencer denedi gayet güzel olmustu 🌸🥰 alınabilir
aaa var mı resmi

Eklentiler

• 982BB41F-3E28-4C6F-AC74-DF37FE83E6C4.png
    982BB41F-3E28-4C6F-AC74-DF37FE83E6C4.png
    604,1 KB · Görüntüleme: 83
bi yere toplanıp sertleşme bende de oluyor Leedong Leedong özellikle akşam yemeklerinden sonra ya da yürüyüp de yorulduğumda falan . yatarken olduğunda neyse yine geçiyor da ayakta yakalnırsam o karnımı zorluyor baya. bi de biraz okşuyorum karnımı geçiyor. hastanedeki gebe toparlanma ve sertleşmenin normal olduğunu söylemişti.
Şimdi geldim doktorundan canım. Korkma dedi yine bebeğim başı aşağıdaydı 44 mm ölçmüştü. geçen çarşamba değişiklik olmamış dedi. Bel ağrılarının normal olduğunu söyledi. Bebekte alağıda oldupu için baskı yapıyor dedi. Hep başı vajinanın üstünde. Yine de Progestan verdi sabah öğle akşam vajinal hazneye atacaksın dedi. İlerleyen haftalarda azaltacağız dedi Progestanı. Dinlen yorma kendini dedi bol bol yatacağım işte yine canım. Ama kötü olumsuz bişey yok dedi. Sadece titizlikle takip ediyor. Bebek ağırlaştılar Rahime baskı yapacak o zaman açılmayı ne kadar etkileyecek herhalde onu takip ediyor anladığım kadarıyla. Sanki çıktı çıkacak öyle aşağıda işte yer etmiş kendisine herhalde.

Bende. Pentinin şu 200₺lik hamile taytını aldım incecik havalar soğuyunca asla giyilmez 😞 hamile için kot pantolonda arıyorum ama 600 falan hm de
Valla bende aldım 2 tane ondan 3 aydır kullanıyorum kalın çorap gibi ama incecik 😆 ben de kışlık kalın hamilelik yattı aldım trendyoldan o da 200 küsür TL herhalde ana daha gitmedim şuan evde dinlenmedeyim eşofman takımı giyorum doktora gidince de inanılmaz rahat ediyorum hem de içi yünlü kalın sıcacık tutuyor canım.

Evet çocuğun farkındalığı arttıkça bence bezden koparmak daha kötü etkiliyor, kakasını falan tuvalete yapmaktan korkan çocuklar var mesela. Geçen forumda okudum 5 yaşında çocuk hala bezleniyormuş kakasını tuvalete yapamadığı için. Bu bence ileriki yaşları için daha büyük travmaya sebep olacak bir durum...
Canım o biraz annenin yaklaşımıyla ilgili. Mesela tuvalet eğitimi sürecinde hiç olmadığın kadar sabırlı olmak zorundasın, çünkü 5 dakika geçmeden halıya koltuğa her yere çişini yapabiliyor "ay kaka olmuş her yer batırdın " vs yaklaşımına girersen çocuk cis kaka yapmasını kötü olarak algılayıp tutmaya başlıyor. Bu sefer kabız oluyor canı aciyinca daha da tutuyor ve kısır döngüye giriyor. Öncesinde hazırlık süreci de çok ama çok önemli. Mesela ben kendi deneyimimden açıklama yapayım ben tuvalete girdiğimde kızım hep yanımdaydı. Onun küçük lazimligi da yanımızda oldu hep. Karşılıklı oturup el tutuşup konuşurduk çiş yaptık, kaka yaptık pırt yaptık vs diye artık neyse. O zamanlar bezli belki 3 haftadan fazla böyle devam etti tuvaletten korkmadı tuvalete oturmaktan korkmadı. Sabah kuru uyandığı gibi tuvalete gidip cis yapma denemesi yaptık yine ikimiz oturup el ele tutuşmuş sonra çişini klozete döküp bay bay yaptık. Sonra yeniden bezledim. Bir süre 15-20 gün böyle devam etti. Sonra bezi çıkarttık ilk 3 gün felaket. 5 dakika içinde 2 kere 3 kere cis yaptı altına. Alışık olmadığı bir durum Sonra yavaş yavaş azaldı 10.gun sanki 1 .gün gibi oldu Sonra çişi kakasını gelince belli edip tuvalete koştu hep. 15 günden sonra zaten düzene girdi. Siz o süreçte nasıl davranıyorsaniz en ufak bir şeyde çocuk onu çok farklı kodluyor gerçekten. En basiti Mesela biri ay pırt yaptın cok kötü vs tarzda konuştu kızım birkac gün gazını tutmaya çalıştı yok yapmıyor çocuk. Herkesten kaçıyor. Sonra yavaş yavaş alistirdikda geçti. Birde tuvalet eğitimi için genelde 2 yaş bekleniyor kasları daha geliştiği için. Bizim de öyle oldu 24-25 aylıkken bıraktık bezi. Zaten kendi de hazırdı bezi istemiyordu sürekli cekistiriyordu 😊
Birde kimi çocuk sebep yokken tuvaleti reddediyor sanırım duydum ama hiç yakın çevremde olmadığı için o konuda pek yorum yapamıyorum 😶

Kızlar askılı çıt çıtlı atlet olarak bunlar kullanılır mı yenidoğanda? Düz beyazlardan mı almak lazım 🙈 e bebrkte indirimdeydi
Kullanılır canım. Ben daha çok bu kumaşı yazın kullanıyorum terletmiyor diğerleri gibi. Ama kışın da kullanılır ki ben kızımda şuan kullanıyorum.

Şimdi geldim doktorundan canım. Korkma dedi yine bebeğim başı aşağıdaydı 44 mm ölçmüştü. geçen çarşamba değişiklik olmamış dedi. Bel ağrılarının normal olduğunu söyledi. Bebekte alağıda oldupu için baskı yapıyor dedi. Hep başı vajinanın üstünde. Yine de Progestan verdi sabah öğle akşam vajinal hazneye atacaksın dedi. İlerleyen haftalarda azaltacağız dedi Progestanı. Dinlen yorma kendini dedi bol bol yatacağım işte yine canım. Ama kötü olumsuz bişey yok dedi. Sadece titizlikle takip ediyor. Bebek ağırlaştılar Rahime baskı yapacak o zaman açılmayı ne kadar etkileyecek herhalde onu takip ediyor anladığım kadarıyla. Sanki çıktı çıkacak öyle aşağıda işte yer etmiş kendisine herhalde.
hiç üzme kendini. artık bel ağrısı, baskı ya da benzeri şikayetleri hepimiz yaşamaya başlayacağız. dediğin gibi bebekler ve dolayısıyla suları, keseleri ağırlık yapmaya başlayacak. şu an hafta olarak grubun çoğundan öndesin bir de senin erken karşılaman normal diye düşünüyorum bunları. ilk önlem olarak zaten progestan fitil başlanıyor hep onu da vermiş. ilerleyen bi durum yok şükür. bundan sonrasında minnoşun yukarı dönüp annesine biraz rahat vermesini bekleyeceksiniz artık 🙏🏼🐣

* hastanedeki ebe yazacaktım öncekinde , gebe yazmışım 😅

Tamam canım yazacağım mutlaka. Sancı çıkamaması da güzel dedi ebe. Bebek yine aşağılarda tabiki de. O beni korkutuyor sürekli oraya baskı yapıyor. Bir de bugün de yine kasıkta toplandı sertleşme oldu. Tam vajinanın üstü bugün 3 defa falan oldu dün akşam da oldu.
Benden başka kimsede olmuyor herhalde tek benimki toplanıyor herhalde hayırlısı ne diyim canım akşam üzeri netleşir.
Bende oluyor canım toplanıyor sertlesiyor. Ayakta veya oturuyorsam tam ortada yatiyorsam yattığım yone doğru 😄 ve eğer baya aşağıda. Sezeryan kesimin olduğu yer taş gibi şuan hatta hep o taraflarda toplanıyor evladım. Benim sürekli oluyor. Hele hele oksurdugumde ağrı da oluyor. Ama normal diye üzerinde durmuyorum doğrusu.
Sm

Canım o biraz annenin yaklaşımıyla ilgili. Mesela tuvalet eğitimi sürecinde hiç olmadığın kadar sabırlı olmak zorundasın, çünkü 5 dakika geçmeden halıya koltuğa her yere çişini yapabiliyor "ay kaka olmuş her yer batırdın " vs yaklaşımına girersen çocuk cis kaka yapmasını kötü olarak algılayıp tutmaya başlıyor. Bu sefer kabız oluyor canı aciyinca daha da tutuyor ve kısır döngüye giriyor. Öncesinde hazırlık süreci de çok ama çok önemli. Mesela ben kendi deneyimimden açıklama yapayım ben tuvalete girdiğimde kızım hep yanımdaydı. Onun küçük lazimligi da yanımızda oldu hep. Karşılıklı oturup el tutuşup konuşurduk çiş yaptık, kaka yaptık pırt yaptık vs diye artık neyse. O zamanlar bezli belki 3 haftadan fazla böyle devam etti tuvaletten korkmadı tuvalete oturmaktan korkmadı. Sabah kuru uyandığı gibi tuvalete gidip cis yapma denemesi yaptık yine ikimiz oturup el ele tutuşmuş sonra çişini klozete döküp bay bay yaptık. Sonra yeniden bezledim. Bir süre 15-20 gün böyle devam etti. Sonra bezi çıkarttık ilk 3 gün felaket. 5 dakika içinde 2 kere 3 kere cis yaptı altına. Alışık olmadığı bir durum Sonra yavaş yavaş azaldı 10.gun sanki 1 .gün gibi oldu Sonra çişi kakasını gelince belli edip tuvalete koştu hep. 15 günden sonra zaten düzene girdi. Siz o süreçte nasıl davranıyorsaniz en ufak bir şeyde çocuk onu çok farklı kodluyor gerçekten. En basiti Mesela biri ay pırt yaptın cok kötü vs tarzda konuştu kızım birkac gün gazını tutmaya çalıştı yok yapmıyor çocuk. Herkesten kaçıyor. Sonra yavaş yavaş alistirdikda geçti. Birde tuvalet eğitimi için genelde 2 yaş bekleniyor kasları daha geliştiği için. Bizim de öyle oldu 24-25 aylıkken bıraktık bezi. Zaten kendi de hazırdı bezi istemiyordu sürekli cekistiriyordu 😊
Birde kimi çocuk sebep yokken tuvaleti reddediyor sanırım duydum ama hiç yakın çevremde olmadığı için o konuda pek yorum yapamıyorum 😶
Evet canım bu konuda dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var zaten öyle gelişigüzel yapılacak bir şey değil. Çocuktaki sinyalleri doğru alıp doğru yönlendirmek gerekiyor hem eylemsel hem iletişimsel olarak. İlla ki altına yapıcak kaçınılmaz 🙈 o yüzden yaza denk gelmesi güzel oluyor bu tarz aksiyonların. Bakalım neler yaşayacağız göreceğiz. 🤩

İlerleme olmaması çok iyi bence canım zaten takip altındasın bence de sıkma canını Allah yardım edecek inşallah 🙏

Kızlar aptalligima doymadigim, oturup kendime sinirimden ağladığım, kendime ölesiye kızdığım olayı anlatıyorum .
Kızım ve ben hastayız biliyorsunuz. Neyse kızı hemen doktora götürüp muayene sonrası doktor ilaç vermişti. Kullanınca ertesi gün yoğun kusma başlayınca doktorumuza ulaştık telefonla kusma için başka bir ilaç verdi. Hemen onu da diğer ilaçlarla birlikte basladik. O gün ve gece kusmayi kesti ama kakasinda farklilik vardı, neyse antibiyotik ilaçlar deyip üzerinde durmadık. Ertesi gün yani dün, sabah yoğun kusma ishal bir anda hortladı. Birde kaka şekli renki kokusu baya kötüleşti. Doktorunu aradık ulaşamadık, ben hemen ilaçları kestim vermedim hiçbirini. Yediklerini fışkırarak kusuyordu artık. Bir yandan doktoruna ulaşmaya çalışıyoruz vs. Dedim bir kez daha kusma olursa doğru acile gidicez. Ama kusmadi, uyudu. Bizde başında nöbette. Son kusma için verdiği ilacın içeriğini okudum, birde ne goreyimmmm :kızgın::kızgın::kızgın: kusma icin verilen surup icin daha once verilen antibiyotik ilacin birlikte kullanilmamasi yaziyor. :skandal: almadı mı beni bir korku. Ben nasıl ilaç içeriğini okumadan cocuga hemen verdim diye oturup sinirimden ağladım resmen. İki ilaç etkileşime girmiş tabiki sindirim sistemine dokunmuş. Doktora gece yarısı ulaştık. Doktor kontrolünde kullanılabilinir korkmayın deyip başka bir ilaç verdi.gece ve bugün kusma vs yok şükür. Ama ben nasıl ilaç içeriğini okumadan ilaç verdim diye kendimi affedemiyorum bir yandan da...

hiç üzme kendini. artık bel ağrısı, baskı ya da benzeri şikayetleri hepimiz yaşamaya başlayacağız. dediğin gibi bebekler ve dolayısıyla suları, keseleri ağırlık yapmaya başlayacak. şu an hafta olarak grubun çoğundan öndesin bir de senin erken karşılaman normal diye düşünüyorum bunları. ilk önlem olarak zaten progestan fitil başlanıyor hep onu da vermiş. ilerleyen bi durum yok şükür. bundan sonrasında minnoşun yukarı dönüp annesine biraz rahat vermesini bekleyeceksiniz artık 🙏🏼🐣

* hastanedeki ebe yazacaktım öncekinde , gebe yazmışım 😅
İnşallah canım bütün olabilecek sıkıntıları problemleri göz önünde bulundurarak hareket ediyor. Olacak demiyor ama yine de ihtimali varsa ihmal etmemek lazım diyor. Vitaminler bol su ve dinlenme. İnşallah bebeğim de artık yukarıya lokmayı akıl eder içerde. Biraz daha zorlasa çıkaracak kadar yakın yani şu yaşam tahliyesi olan haftaları atlatsam bu kadar stres yapmam. 30 u göreyim sonra 34 ü sonra 36 yı inşllah 🌸🙏

Bende oluyor canım toplanıyor sertlesiyor. Ayakta veya oturuyorsam tam ortada yatiyorsam yattığım yone doğru 😄 ve eğer baya aşağıda. Sezeryan kesimin olduğu yer taş gibi şuan hatta hep o taraflarda toplanıyor evladım. Benim sürekli oluyor. Hele hele oksurdugumde ağrı da oluyor. Ama normal diye üzerinde durmuyorum doğrusu.
Sm
Ben stres yapıyorum demekki onlarda normal ozaman canım. Benimde hep o sezeryan çizgisinin olduğuyerde oluyor o da zaten vajinanın üstüne denk geliyor. Sanki geriliyor orada 1 dakika kadar bekliyor sonea yumuşuyor. Ama o şurada ağrı yapıyor. Birde doktor hep başı Rahime dayanmış aşağıda diyor. Rahimde de hafif açıklık olduğunu söyleyince takip edeceğiz dedi dinlenfalan artık bebek baskı yaptıkça çıkacak diye korkuyorum

Cok sukur iyi seyler soylemıs doktor sizde sakin olun suan bebeğiniz iyi sizde iyisiniz elhamdülillah, haftanız ileri cok sukur az kaldı ,bebeğiniz ve siz güçlüşünüz, bu grupta zamanında sağlıkla doğum yaptıgınız haberını alacağız inşallah inanıyorum 🧡🌼bence atlatacaksınız sağlıkla Allahın izniyle 💕💕

Son düzenleme:
Kızlar aptalligima doymadigim, oturup kendime sinirimden ağladığım, kendime ölesiye kızdığım olayı anlatıyorum .
Kızım ve ben hastayız biliyorsunuz. Neyse kızı hemen doktora götürüp muayene sonrası doktor ilaç vermişti. Kullanınca ertesi gün yoğun kusma başlayınca doktorumuza ulaştık telefonla kusma için başka bir ilaç verdi. Hemen onu da diğer ilaçlarla birlikte basladik. O gün ve gece kusmayi kesti ama kakasinda farklilik vardı, neyse antibiyotik ilaçlar deyip üzerinde durmadık. Ertesi gün yani dün, sabah yoğun kusma ishal bir anda hortladı. Birde kaka şekli renki kokusu baya kötüleşti. Doktorunu aradık ulaşamadık, ben hemen ilaçları kestim vermedim hiçbirini. Yediklerini fışkırarak kusuyordu artık. Bir yandan doktoruna ulaşmaya çalışıyoruz vs. Dedim bir kez daha kusma olursa doğru acile gidicez. Ama kusmadi, uyudu. Bizde başında nöbette. Son kusma için verdiği ilacın içeriğini okudum, birde ne goreyimmmm :kızgın::kızgın::kızgın: kusma icin verilen surup icin daha once verilen antibiyotik ilacin birlikte kullanilmamasi yaziyor. :skandal: almadı mı beni bir korku. Ben nasıl ilaç içeriğini okumadan cocuga hemen verdim diye oturup sinirimden ağladım resmen. İki ilaç etkileşime girmiş tabiki sindirim sistemine dokunmuş. Doktora gece yarısı ulaştık. Doktor kontrolünde kullanılabilinir korkmayın deyip başka bir ilaç verdi.gece ve bugün kusma vs yok şükür. Ama ben nasıl ilaç içeriğini okumadan ilaç verdim diye kendimi affedemiyorum bir yandan da...
Üzülmeyin anne olsakta mükemmel olamıyoruz her seye engel olamıyoruz maalesef, olmus bir kere ama isteyerek yaptığınız bir sey değil kızmayın üzmeyin kendinizi doktorda korkmamanızı soylemıs hem , sakin olun en kısa zamanda atalacaksınız inşallah bu hastalıklarıda siz nasıl oldunuz kendinizde ihmal etmeyin bu süreçte 💕🤍

İyi haberler almana çok sevindim canım,🥰 açıklığın artmamış, anatomik olabilir bizim durum. Bebek büyüdükçe daha yukarı çıkacak rahat edeceksin🙏🏻 ileri haftalara geldiğimizde bebek ağırlaşacağı için doktora açıklık artar mı diye sordun mu, ben sormaya unuttum artık bi dahaki kontrole sorarım.

Back