2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bizimki anne yanı ama kılıfı çıkıyor öyle üç dört kere yıkadım ben çünkü kusuyordu ya ilk doğduğunda ve hastalık sürecinde o zamanlar☹️ ama çok zor takılıyor ya da biz beceremedik saatlerce uğraşmıştı eşim☹️
Ay yok bunda çıkan kılıf falan. Direkt temizleyici ve bezle silmek gerekiyor galiba. En nefret ettiğim iştir silerek bir şeyler temizlemek 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Aslında bizim doktorda kolay kolay ilaç vermiyor ama ilerlemesinden korktum bir de Badiş hasta olurken öncesinde hep hapşırır. Onun sinyali o nasıl bir şeyse alerjik bir süreç mi yoksa virüs mü kaptı belli olmuyor. İnfluenza olacağı zamanda hapşırdı hapşırdı sonra ateşlendi. Yarın belli olur artık zyrtec üst solunum yolunda birikmesini mi ne engelliyormuş öyle açıklamıştı doktor sanki. Bende veriyorum sinyali görünce 😂 bebekte ara ara burun tıkanıklığı bizde zaten hep oluyordu burnunu temizleyince geçiyor🙏 iki çocukla kabul ediyorlarlar mı öyle😂 benim Umay ım yabancılıyor ya herkesi bıraksam da durmaz gibi geliyor o da. Bize baya uzak böyle bir fikir☹️

İlk kez deneyecektik ya biz de ikisini aynı anda bırakmayı🤣 kısmet artık, bakalım.

Park yatak kullanan anneler beşiği nasıl temizliyorsunuz? Dün gece asla hatırlamadığım bi şekilde beşiğin aynı yerine birkaç kez sütüm dökülmüş. (Birkaç kez deme sebebim, farklı oranlarda kuruluk var) sabah yarı kapalı gözle çocuğu yataktan alınca fark etmemişim, gün içinde de uykuyla aramız olmayınca baya geç fark ettim.
Aslında kimyasalla falan temizlemeyin diyorlar ama ben bebek deterjanıyla temizliyorum temizlemem gerekince. Ebebekteki leke çıkarıcı sprelyler falan da kullanılıyordur belki.

Aslında kimyasalla falan temizlemeyin diyorlar ama ben bebek deterjanıyla temizliyorum temizlemem gerekince. Ebebekteki leke çıkarıcı sprelyler falan da kullanılıyordur belki.
Ay hiç sevmiyorum 🤦🏻‍♀️ yarın bir deneyeyim, elitin leke çıkarıcısı var ya da o bir natürelin genel temizleyicisi.
Hayır ben süt lekesini kendimde de sevmiyorum, bir de beşiğe ve o kadar nasıl olmuş hiç anlamadım

Bi video izlemiştim. Bebeğinizi emzikle memeyle kucakta ve sallayarak uyutmayın diyordu. Bebek başka nasıl uyur ki gelsin bunu bebeme anlatsın😂😂

Ya benimki de elini çok emiyor, redpanda nın dediği gibi, meme emerken bile elini sokmaya çalışıyor ağzına bazen. Ben geçen ay antibiyotik verirken rahat içiririm belki diye emzik vermeyi denedim ama almadı. Geçen haftalarda da elini parmağını vb emmesini azaltır belki diye yine denedim, yine aldıramadım (zaten çok da hevesli değildim açıkçası) ama burada emzik veren biri de yazdı geçenlerde, kimdi unuttum, emziği atıp elini emiyor diye. Demek ki elini emeceği olan emzik de alsa emiyor, meme de alsa emiyor.

Ayrıca bu ara çoğumuzun bebeğinin meme emme ve uyku düzeni az veya çok değişti, geçici bir süreç, biliyorsun sen de. İyi günler göreceğiz ❤️💐
benimki neredeyse iki haftadır emzigi ağzından çıkarıp inceliyor kimi zaman geri ağzına koymaya çalışıyor ama tutturamiyor🤭 çoğu zaman da emzigi çıkarıp elini emiyor. Evde 4 tane diş kaşıyıcı var en kıymetlisi parmakları.🫠 Bir de parmak emerken konuşuyor kendi kendine 🫠🥹
Bebeğinin üstünü 24 saattir değiştiremeyen ben😂(kusmadı ıslanmadı)
Kustugu için ben bir saatte 3 kez değiştirdiğim oluyor. Tabi bunlar kıyafet. Mendil ve onlukler çok kısa sürede dağ oluyor. Her gün sepet doluyor, çamaşır yıkanıyor. Kurutma makinesini icat edenden Allah razı olsun😄 yoksa mümkün değil yetistiremiyordum. Günümüz etkinlikten ziyade üst değiştirme ile geçiyor. Çocuğum o sıradaki konusmalarimdan, sarkilarimdan, taklitlerimden ne öğreniyorsa öğrenecek gibi 😄
Spring05 Spring05 in emerken yaptigi degisik halleri ben giydirirken yapiyorum 😄 bugün yanakları balon yapıp parmağımla indirdim kahkaha attı. Teşekkür ederim fikir için 😄 ağlama aralarına kahkaha girdi 😄

Arkadaşlar günaydın
Birkaç gündür bende boğaz ağrısı ve geniz akıntısı vardı. Sanırım bebeğime de geçti :KK43: bütün gece burnu tıkalıydı. Evde hava makinesi yok. Sf sıkıp çektim biraz temizledim ama hala çok hırıltılı nefesi. Ne yapabilirim?

Kızlar günaydın, doktor diş ağrısı için calpol verebilirsin demişti. Dün çok belliydi ağrısı olduğu, başı da çok sıcaktı (ateşi yoktu). Artık dayanamadım, calpolü verdim. Allahım çocuğum geceleri ağrıdan uyuyamıyormuş. Gece sık sık emme sebebi oymuş😔😔 rahat rahat uyudu ki asla böyle uyuyamıyordu. bunu da şurdan anladım parasetamol uyku yapar derler ama benimkinde yapmıyordu. Ateş ve aşı zamanı kullandığımda asla uyku yapmamıştı.

Bir de en sevimli kısmı ( ve de ilk defa oldu) ilk emmeye kalktığında emip emip ağzını memeden kurtarırken “mmmaahhh” gibi keyifli keyifli ses çıkarıp bıraktı. 🥰🥰 ay çocuğum sanırım uzun zaman sonra ilk defa ağrısız uyku çekti

soyasosu soyasosu canım sen nexus hava makinesinden memnun musun? Onu alacağım ben de
Kullanmadım açıkçası hiç. Kendimde denedim bir kere. Ama memnunlardı genelde.
Çok geçmiş olsun 🙏
Evet buraya da yazmıştım rota aşısı olacak diye sağlık ocağı hemşiresi ertelemişti, hasta olunca rota olmadı doktoru üst üste olmasının bi sıkıntı yaratmayacağını söyleyince böyle üst üste denk geldi. 🥺
Bu bebe benim beyin hücrelerimi yedi😂

Anneme geldim 8 saat uyurum demiştim cidden nazar değdi, lütfen artık uyku konusunu konuşmayalım burda😂😂 Şaka bir yana ilk kez böyle bir gece geçirdik oğlum normalde sabaha kadar benim alıp 1 kez beslemem dışında uyanmaz uyur, dün annemin odasına bıraktım 2 kez ağlayarak uyanmış ben duymadım onları, 3. Kez uyandığında da çığlığını ben duyup gittim, emzirdim iki saat uyanık kaldı sabahın dördünde 🤦🏻‍♀️ sonra uyu uyan şeklinde devam etti. İki gün önce aşı olmuştuk aklıma sebep o geliyor veya dişi, aşı etkiler mi böyle bilemedim, umarım düne özel bir şeydir geçer 😔

Anneme geldim 8 saat uyurum demiştim cidden nazar değdi, lütfen artık uyku konusunu konuşmayalım burda😂😂 Şaka bir yana ilk kez böyle bir gece geçirdik oğlum normalde sabaha kadar benim alıp 1 kez beslemem dışında uyanmaz uyur, dün annemin odasına bıraktım 2 kez ağlayarak uyanmış ben duymadım onları, 3. Kez uyandığında da çığlığını ben duyup gittim, emzirdim iki saat uyanık kaldı sabahın dördünde 🤦🏻‍♀️ sonra uyu uyan şeklinde devam etti. İki gün önce aşı olmuştuk aklıma sebep o geliyor veya dişi, aşı etkiler mi böyle bilemedim, umarım düne özel bir şeydir geçer 😔
Bebekler mekan değiştirince çok daha huzursuz oluyo bence. Benimki en azından öyle kendi evi dışında bir yerde huzursuz oluyor durmuyor 😞

Benimki de artık bebek arabasında uyumuyor sabah sabah buraya geldik gün bölünmesin diye ama yok uyumuyor😂

Eklentiler

• IMG_3952.jpeg
    IMG_3952.jpeg
    90,2 KB · Görüntüleme: 58
X