2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Sen aslında bir nevi uyku eğitimi vermişsin ne güzel, tek fark destekle uyuması, ama şuan zaten çok küçükler bence desteksiz için
Bi video izlemiştim. Bebeğinizi emzikle memeyle kucakta ve sallayarak uyutmayın diyordu. Bebek başka nasıl uyur ki gelsin bunu bebeme anlatsın

Benim de bildiğim gündüz aydınlıkta ama kendi yatağında uyutulur. Hatta okuduğum çoğu yazıda gece gündüz ayrımı için gündüz uykularınin aydınlıkta olması gerektiği yazıyor. Tabii kitaplarda yazanları hak getire gece uyku rutinlerimiz ve gece uykusuna geçişimiz var ama biz gündüz spontane takılıyoruz bazen küçük beşikte, bazen kanepede, bazen kendi yatağında yeter ki uyusun da yer fark etmiyor

Ah ah bir de ben yorgunluğumdan sızlanıyorum, şuan kendimi iki çocuklu asla hayal edemiyorum
Yok yok hiç gerek yok iki taneye tüm kemiklerim ağrıyor indir kaldır indir kaldır tükettiler beni
Bordo bereli arkadaşım. Ben tek bebeyle bittim de giremedim bugün
Son üç saat sonra teke düşücem bende
Valla bugün bende sövdüm baya içimden bir de dün dedim ki annem gelemez ramazan sabah gelirse denetim haber verin öğlen bari bırakıyım onlarda aramadı Phaedra cım benim planım çocukları Aslanpark a götürüp ordan bir şeyler yedirip 3 saat filan okulda kalmasıydı ama olamadı. Şuan yağmur yağıyor dışarı çıkamayız daha dedim diye otoparkta bisiklet sürmeye indiler halimizi düşün bir de arabada uyucam demez mi yıkılıyordum ben saat sayıyorum burda yoruldum uyucam diyor anında kaldırdım vallahi

Kızlaar bebem kolunu kurtarmış. Sırt üstü bırakıp gittim geldiğimde şu şekildi. Ben kolunu hep düzelttim ama bilmiyordum ellememem gerektiğini. Bugün de her şeyi yanlış yapmışım he
Aaa bizim tırtılımız kayıpmış, fotoğrafı görünce anladım açılmayan birkaç paket kaldı, inşallah onların içindedir

Ben de bugün tüm tuşlara bastım uyusun diye
Ve o sırada kanguruyla evin içinde gezinen ben yerine aldığım an uyanıyor bugün en uzun uykumuz 40 dk sürdü.

Bu arada ben eski evimde ana kucağında yatırıyordum, ev zaten karanlıktı malum ama bu evde gündüz uykularını (ki uyutmayı ve devam ettirmeyi başarırsam) yatak odasında yaptırıyorum. Karartma fonu da kapatıyorum

Bu pazartesi işe başlıyorum sağdığım sütler var buzlukta kaşık biberonumuz var birde avent biberon var. Ama kaşık biberonla biz bile verdiğimizde elleriyle tutmaya çalışıyor acele ediyor bazen boğazında kalıyordu. Annem de yapabilir mi bilmiyorum. Aklım da kalıcak. Normal biberonla versek meme reddi yapar mı? Ne yapsam sizce? Öğlen 12 ye kadar çalışcam 12 ye kadar yine iki öğün alması gerekir. Birde kaç cc olmalı bir öğünde?

pazartesi günü sağlık ocağı bize bi damla verdi. O damlayı internetten araştırdım baya bi şikayet var. Bir kere verip kestim. Yani değerlerine bakmadan damla vermek bana saçma geliyor. Belki ihtiyacı yok. Ayrıca verilen damla da kabızlık cildinde döküntü falan yapıyormuş. Bilemedim hangi damlayı alsak.

Bu bebeler bozulmuş yine aynı anda

Red olayı bebekten bebeğe değişen bi durum ama dinlediğim bir emzirme danışmanı biberonu veren kişi anne dışında biri olduğu için bebekler bunu anlıyormuş ve red olmuyormuş. İşe başlayacak annelere korkmamasını söylüyordu

Korkma sönmezz bu şafaklardaki Bişi olmıyor olsa bana oldurdu 4 kanal ne demek 8 iğne demek
Kızlaar bebem kolunu kurtarmış. Sırt üstü bırakıp gittim geldiğimde şu şekildi. Ben kolunu hep düzelttim ama bilmiyordum ellememem gerektiğini. Bugün de her şeyi yanlış yapmışım he
Oyy saçlara bak yaa ..

Red olayı tamamen bebeğe bağlı gibi geliyor bana. Çünkü ben daha 3 günlükken mamayı biberonla verdim. 1 ay boyu nerdeyse her gece biberon kullandık. Sonrasında sağılmış süt takviyesini ya da ben hastendeyken sütü yine biberonla verdik. Maşallah diyim, herhangi bir red olmadı. Red olduğu zaman da hem meme hem biberon hem de emziği reddetti keza emziği de çok çok erken vermeye başladım( gerçi ben verdim de o ne kadar aldı, tartışılır ) o yüzden akışına bırak derim. Bu arada kullandığım biberon da mamajoonundu. Öyle anne memesi vs muhabbeti de yok yani.

Bi video izlemiştim. Bebeğinizi emzikle memeyle kucakta ve sallayarak uyutmayın diyordu. Bebek başka nasıl uyur ki gelsin bunu bebeme anlatsın
Evet kıcagında piş pişleyip uyutacaksın koydun yerıne uyandı sırtını piş pişleyeceksın baktın uyudu tamam uyumazsa yıne kucagına alacaksın.
Ama ılk baslar zorlasada sonrası buyuk rahatlık cıdden bırde muZık acmak lazımmıs uyku saatının geldıgını anlasın dıye.
İşte mesela onun yanına baska bır rutın olarak uyku arkadası olur . Onları gorunce uyuması gerektıgını anlayak.

Benim her günümün özeti iki çocuklu ve tekim. Eşimin gelmesini dakikalar ile sayarim akşam ki değişen olmaz yine oğlan bende durur kızı gider uyutmaya kendide uyur kalır ben otururum oğlan ile icerde en mizmiz saatinde iki çocuk ve tekim Allah im bana güç kuvvet sabır versin

Aaa ben müzik açıyorum evet. Standart bir müziğimiz var bazen onu duyunca başlıyor ağlamaya . Eyvah bu kadın beni uyutacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…