- 2 Nisan 2023
- 68
- 136
- 34
5 damla verilmesi gerekiyor ama çok ağrı yapıyor ağlıyor gaz sancısı gibi o yüzden 1 damla verdi alışsın diye tekrar artıracağım. Yani gaz sancısı geri geldi sandığınız şey kan damlası dan olabilir sizin de.Oceanı mı 1 damla verdinizkilosu x2 damla vermek gerekiyor çünkü, aksi takdirde işe yaramazki ben dünden beri kullanıyorum, henüz kötü koku dışında herhangi bir etki görmedim.
Siz baya erken başlamışsınız bize 4 ay bitince verdiler. Devletinkini kullanamadım ocean aldım ben de.Biz üçüncü aydan beri kullanıyoruz ocean microfer, bağırsak hareketlerinde bir değişiklik gözlemlemedim. son iki hafta içinde birkaç kez gaz sancısı çekti ama kakasını yapınca geçti. Normal düzenini etkileyen bir sorun yaşamadı yani damla ile ilgili olabilecek.
Ya maşallah erkenden çıkartmış minnoşAy oğlumun dişi çıkıyor sanki elime bile geliyor keskin bi şey
Ah çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun Allah korusun evladını tek kalınca korumuş Allah, benim oğlan iki dk yalnız kalsa ağlamaktan morariyor neredeyse nefesi kesilirce ağlıyor aman Allah im . Bizim evde top patlasa Malesef bi komşum gelmez . İlk taşınınca bekledim hosgeldine kimse kapıma gelmedi bi zaman sonra ben hepsine tek tek gidip bi şey ikram ettim ama sonra yine kimse ilgilenmedi ben de bıraktım bizim binada maalesef komşuluk sıfırTokilerde oturuyoruz binada herkes birbirini tanır. Bir de tokideki okulda ögretmenim o yüzden komşular daha da iyi davranıyor galiba. Bayılmamın nedeni tansiyonmus. Zaten çok kötü üşütmüştüm, hiç dinlenmeye de vakit olmadı 4. Ay sağ olsun kimsede durmuyor bebeğim. Hem hastalık hem tansiyon hem yorgunluk derken bayılmışımsizin için de üzüldüm Allah korusun insanın başına bir şey gelse öylece kalacak demek ki
Evet, normalde dördüncü aydan önce verilmiyor, hatta bazı doktorlar kan tahlili yaptırmadan başlatmıyor (ki doğrusu da o bence) biz bebişin hastane geçmişi olduğu için erken başladık ama dediğim gibi, damlaya bağlı bir sıkıntı yaşamadık. Bünyeden bünyeye değişiyordur büyük ihtimalle.Siz baya erken başlamışsınız bize 4 ay bitince verdiler. Devletinkini kullanamadım ocean aldım ben de.
Biz de gaz sorunu yok çok şükür5 damla verilmesi gerekiyor ama çok ağrı yapıyor ağlıyor gaz sancısı gibi o yüzden 1 damla verdi alışsın diye tekrar artıracağım. Yani gaz sancısı geri geldi sandığınız şey kan damlası dan olabilir sizin de.
Evet gündüzde yatağında yatması gerekiyormuş, hatta bir kısmı panjur vs ile gündüz de karanlık ortam olması gerektiğini söylüyor. Bende tam tersini yapıyorum geceyle gündüzün farkını ayırt edebilmesi içinVallahi ben koyuyorum, kendi kendine uyumasını bekliyorum. Genelde mırıldanıyor, mızıldanıyor ama çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum, söylene söylene sızıyor. Ama uykusu olmadığını hissedersem zorlamıyorum, birlikte vakit geçiriyoruz. Uyanıklık süresi çok uzarsa veya uykusu olduğu halde uyuyamadığını hissedersem bebek arabasıyla dışarı çıkarıyorum. Anında uyuyor. (Ve tabii dönüşte evin sokağına girer girmez uyanıyor)
Uyku eğitimi verenler gündüz de yatağında uyutmayı mı öneriyor? Hiç araştırmadım çünkü iç güdülerime güvenmeyi tercih ettiğim bir konu uyku konusu. İşimiz düşmesin dilerim
Ah ah bir de ben yorgunluğumdan sızlanıyorum, şuan kendimi iki çocuklu asla hayal edemiyorumKızlar ben bugün hiç bakamadım buralara bugün 2 çocuklu ve tektimdün okuldan aradılar denetim varmış benim kızda 36 aydan küçük olduğu için yarın gelmese sorun olur mu dediler. Bende anneme yazdım böyle böyle oldu diye cevap vermedi neyse bunları aldım dışarı çıktık filan eve geldiğimde bayılmak üzereydim. Yazın ben okula yarım gün vermeye kesin karar verdim, yoksa ben yapamıcam bugün çok iyi anladım sabah 6 da uyanıyorlar bir de ikisi birden, akşam için şuan dakikaları sayıyorum
Kızlar kızlar bugün kızım az ateşlenince doktora randevu alayım derken baktım benım doktor ızınden dönmüş hemen ard arda aldım randevuyu.
6 kılo 61 cm ölçtü iyi dedi ağız ucuyla900 gram almış ne bekliyorsa . Neyse maşallah sağlıklı buldu gelişimini hareketlerini oturtmak için erken dedi. Ek gıdaya yogurtla basla dedi. Yogurt ne kadar yemek ıstersede ver dedı. Sonra sebze sonra et corba dedi. Şu an denemeyecegım ama yogurt yenı yapınca denerim yogurdu ilk.
Aşılarımıza da olduk kimse demedi yakan aşı oldugununeyse bıttı gıttı şükür kan ilacını doktora ben sormqdım oda söylemedı bişey . Ebe baslamamız lazım dedı gecıkmeyelım dedı. Birde erkek bebeklerde kansızlık daha çok olur dedi
Ben gece gündüz yatağında uyutuyorum kuzum. Gece gündüz ayrımı yaptı bence o etken değil. Biyolojik saat yani illaki yapıyolarUyku eğitimi verenler önermiyorlar ama bende hiç gündüzleri yatağında uyutmadım, hep salonda ana kucağında uyku arkadaşıyla uyutuyorum. Sanki gece yatağa gidince gece uykusu olduğunu anlayacak gibi geliyor
Bordo bereli arkadaşım. Ben tek bebeyle bittim de giremedim bugünKızlar ben bugün hiç bakamadım buralara bugün 2 çocuklu ve tektimdün okuldan aradılar denetim varmış benim kızda 36 aydan küçük olduğu için yarın gelmese sorun olur mu dediler. Bende anneme yazdım böyle böyle oldu diye cevap vermedi neyse bunları aldım dışarı çıktık filan eve geldiğimde bayılmak üzereydim. Yazın ben okula yarım gün vermeye kesin karar verdim, yoksa ben yapamıcam bugün çok iyi anladım sabah 6 da uyanıyorlar bir de ikisi birden, akşam için şuan dakikaları sayıyorum
Onu da yapıyormuşumEvet gündüzde yatağında yatması gerekiyormuş, hatta bir kısmı panjur vs ile gündüz de karanlık ortam olması gerektiğini söylüyor. Bende tam tersini yapıyorum geceyle gündüzün farkını ayırt edebilmesi içingerçekten işimiz düşmez umarım
Yanıtınız için teşekkür ederimVallahi ben koyuyorum, kendi kendine uyumasını bekliyorum. Genelde mırıldanıyor, mızıldanıyor ama çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum, söylene söylene sızıyor. Ama uykusu olmadığını hissedersem zorlamıyorum, birlikte vakit geçiriyoruz. Uyanıklık süresi çok uzarsa veya uykusu olduğu halde uyuyamadığını hissedersem bebek arabasıyla dışarı çıkarıyorum. Anında uyuyor. (Ve tabii dönüşte evin sokağına girer girmez uyanıyor)
Uyku eğitimi verenler gündüz de yatağında uyutmayı mı öneriyor? Hiç araştırmadım çünkü iç güdülerime güvenmeyi tercih ettiğim bir konu uyku konusu. İşimiz düşmesin dilerim
Biz de gaz sorunu yok çok şükürilginç geldi, çünkü bizimkinin kilosu 7 kg’a yakın 14 damla dedi ocenaı doktor. Ve şu an öyle kullanıyoruz. Ama devletinkini ebe 5/6 damla demişti tam hatırlamıyorum kullanmayacağım için dikkatli dinlemedim açıkçası
Canım peki gündüz uykusunu da karanlıkta mı yaptırıyorsun, daha sağlıklı olduğu söyleniyor ama ben yaptırmadım hiçAlp kuzuna.
Ben gece gündüz yatağında uyutuyorum kuzum. Gece gündüz ayrımı yaptı bence o etken değil. Biyolojik saat yani illaki yapıyolar
Bordo bereli arkadaşım. Ben tek bebeyle bittim de giremedim bugün
Onu da yapıyormuşumkarartma perdesiyle karartıyorum odayı
Evet gündüzde yatağında yatması gerekiyormuş, hatta bir kısmı panjur vs ile gündüz de karanlık ortam olması gerektiğini söylüyor. Bende tam tersini yapıyorum geceyle gündüzün farkını ayırt edebilmesi içingerçekten işimiz düşmez umarım
Alp kuzuna.
Ben gece gündüz yatağında uyutuyorum kuzum. Gece gündüz ayrımı yaptı bence o etken değil. Biyolojik saat yani illaki yapıyolar
Bordo bereli arkadaşım. Ben tek bebeyle bittim de giremedim bugün
Onu da yapıyormuşumkarartma perdesiyle karartıyorum odayı
Yerim seni Pera kuşşKızlaar bebem kolunu kurtarmış. Sırt üstü bırakıp gittim geldiğimde şu şekildi. Ben kolunu hep düzelttim ama bilmiyordum ellememem gerektiğini. Bugün de her şeyi yanlış yapmışım he
Evet kuzum hatta hep odamızda uyutuyorum. Başka yerde uyutmuyorum. Bizim sıkıntı kucakta uyuması ama çok uykusu varsa ikimiz yatağa yatarız. Uyuturum sonra yatağına alırım ve mutlaka perdeleri kapatırım. Oda hep karanlık olur.Canım peki gündüz uykusunu da karanlıkta mı yaptırıyorsun, daha sağlıklı olduğu söyleniyor ama ben yaptırmadım hiç
Kızlar ben bugün hiç bakamadım buralara bugün 2 çocuklu ve tektimdün okuldan aradılar denetim varmış benim kızda 36 aydan küçük olduğu için yarın gelmese sorun olur mu dediler. Bende anneme yazdım böyle böyle oldu diye cevap vermedi neyse bunları aldım dışarı çıktık filan eve geldiğimde bayılmak üzereydim. Yazın ben okula yarım gün vermeye kesin karar verdim, yoksa ben yapamıcam bugün çok iyi anladım sabah 6 da uyanıyorlar bir de ikisi birden, akşam için şuan dakikaları sayıyorum
Sen aslında bir nevi uyku eğitimi vermişsin ne güzel, tek fark destekle uyuması, ama şuan zaten çok küçükler bence desteksiz içinEvet kuzum hatta hep odamızda uyutuyorum. Başka yerde uyutmuyorum. Bizim sıkıntı kucakta uyuması ama çok uykusu varsa ikimiz yatağa yatarız. Uyuturum sonra yatağına alırım ve mutlaka perdeleri kapatırım. Oda hep karanlık olur.