2023 Haziran/Temmuz Anneleri :)

Evet ayrıntılı ultrasona girdim geçen hafta , çok şükür ikisi de sağlıklı bebeklerimin . Benim doktorum da tarama testlerinin çoğul gebeliklerde doğru sonuç vermediğini söylemişti o yüzden hiçbirini yaptırmadım ben de. Nifty test var ama benim tüpte genetik taramalı embriyolar transfer olduğu için nifty teste gerek kalmıyormuş zaten en başında genlerine bakıldığı için ona da ondan dolayı bakılmadı . Ama detaylı ultrasonda Bi nebze içim rahat etti . Umarım sizin de sorunsuz geçer

Aminn insallahh. Gelismelerden haberdar edelim birbirimizi ikiz gebe bulmak zor biraz insan burada ayni duygulari yasayanlari gorünce motive oluyor icini dokuyor rahatliyor. Hepimiz saglikli dogumlar geciririz insallahhh. Aminn

Aminn insallahh. Gelismelerden haberdar edelim birbirimizi ikiz gebe bulmak zor biraz insan burada ayni duygulari yasayanlari gorünce motive oluyor icini dokuyor rahatliyor. Hepimiz saglikli dogumlar geciririz insallahhh. Aminn
Aminnn inşallah haberleşelim tabi ki birbirimize destek oluruz

Canım öncelikle sağlıklı gebelik dilerim.
Evet sağlık ocağında kaydın vardır, gidemiyorsun da arama ile de bilgi alabilirsin sanırım.
Şimdi her doktorun tedavi takip şekli farklı olabilir ama kontrole gittiğinde sorabilirsin. Bu en doğal hakkın.
Benim kullandığım ilaçlar, balikyagli vitamin, demir hapı, calsium, coraspirin, enox igne, mide yanması için de mide koruyucu ve renni sürüp
Aktif kusmam baya azaldi ama çok fena zamanlarda geçirdim.
Mide az ve sık yemek yemek gerekiyor o zaman asit salgısı daha az oluyor. Sabah kahvaltısını 9 da yapıyorsam 10.30 da bisey atistiriyorum. 12 de öğle yemeği gibi, 9 ile 12 arasında bisey yemezsem midem.cok yanıyor. Bu öğleden sonrası ve akşam.icinde aynı şekilde oluyor. Eskisi gibi yemek yeme aralığını uzatamiyorum.
(Calisiyorum)
Halsizlik akşam yemeğinden sonra çok oluyor. 7-9 arası uyuyorum artık
28 salı bende detaylı ultrasona gireceğim
Bİde burada bir çok arkadaş ikiz gebe :)
Sağlıklı büyüsün bebisler inşallah

Amin cnm hepimize saglik gebelikler saglikli dogumlar nasip olsun. Baya bi ilacin varmis coraspirini biraktim ben 12. Haftada biraktirdi doktorm 3 tane ayri mide ilacim var ama en ufak bi faydalarini görmedigim icin artik kullanmiyorum.
Ben de hazimsizlik oldugu icin sık yemeyi denedim ama asiri derecede midem tikandi bu sefer hic hazmetmedi bu yuzden dinlenmesine izin veriyorum rahatlamak icim daha iyi geliyor. Bi de askamlari asiri siskinlik oluyor ben de sanirim karin bolgesi alistirma yapiyor diuorum gerilme icin insallah sen de ayrintilidan guzel haberler alirsin cnm, heoimiz guzel haberler alalim. Aminn

Kızlar ikiz gebeliklerde 2 li veya 3 lü test yaptiran var mi aranızda ? sezenosman F fadih
Ben ikili yaptım ultrasonda bişey çıkmadı. Kanda az riskli çıktı. Doktor onbinde bir Dow sendromlu olma riski var dedi. daha sonra detaylı ultrasonda kendi doktoruma gittim oda burun kemikleri var Dow sendromlu değiller dedi.
Çoğul gebeliklerde tarama testleri kesin sonuç vermiyormuş.

Benim de ikili test yapmadılar 3 lü yapalim dediler onda da az riskli cikti ama perinatolig ikiz gebeliklerde 2 li ve 3 lü yapılmaz dendi bileniyorum benim de kafam karisti. Ayrintili ultrasonda da ikilzerin birinin kalbinde haiff parlak varmis. Yani bu tek basina bi bulgu degilmis ama yine de riski artiriyormus down sendromu riskini. Ben de simdi ozel de ayrintiliya mi gitsem yoksa gitmesem mi karar veremedim.

Kızlar ikiz gebeliklerde 2 li veya 3 lü test yaptiran var mi aranızda ? sezenosman F fadih
Ben yaptırmadım cnm zaten embriyolarım genetik bakılarak transfer olduğu için tarama testleri ve kan testine gerek kalmıyormuş. Ki çoğul gebeliklerde zaten tarama testleri doğru sonuç vermiyormuş eğer genetik bakılmasaydı kan testi bakılabilirdi ama ben yine de baktırmazdım çünkü Down sendromlu olup olmadığı zaten ense kalınlığı olsun , burun kemiği gelişimi olsun , iç organlarının gelişimi olsun kendini belli ediyor. Detaylı ultrasona girdim 21 haftalıkken onu da organlarda mesela herhangi bir anomali vs görülürse ona göre doğumda hazır bulunması gereken doktor oluyor ya da doğduğu gibi müdahale edilmesi gereken durumlar olabiliyor benim kuzenimin bebeği öyle olmuştu öyle birşey olursa diye girdim detaylı ultrasona çok şükür onda da bir sorun çıkmadı .

Geçmiş olsun fetal kardiyoloji ye gittin mi oraya yönlendirmeleri lazım.
Yine detaylı ultrasona gir için rahatlasın özelde daha net belli oluyor görüntüleri
Dediğim gibi kesin sonuç olmadığı için kafana takma arkadaşımda normal gebe kaldı onada ikili tarama da riskli gebelik demişlerdi daha sonra araştırıp başka doktora gitti oda sorun yok demiş.
Benim de ikizlerin birinde ciğerin de kist oluşumu çıktı kalbe yakın olduğu için fetal kardiyoloji ye yönlendirildim çok şükür kalplerinde sorun çıkmadı.
Benim doktorum da baktı ciğerine korkulacak bir durum yok dedi kendiliğinden de geçebilir takipte kalalım dedi hamilelerde olabiliyor dedi
Bir sorun olduğu zaman kendi doktoruma gidiyorum. Genel takip kontrollerime devlette devam ediyorum.

Evt cnm simdi hatirladım sen soylemistin, benim embriyolar genetige gitmemisti cok iyi yapmissin göndermekle

Hayir yönlendirmediler doktor bu parlaklık %100 gececek dedi o konuda endisen olmasin demeye getirdi kesin konustu. Ama down sendromu riskini artirdigini belirtti internette de arastirdim biraz cok var kalpte parlaklik gorulen ama tabi yine rahat edilmiyor. Bir de tam 1 saat baktilar devlet olmasina ragmen şasirdim acikcasi. Ben de hem ozel hem devlete gidiyorum ozeldeki doktoruma da bi sorayim diyorum detayliya gir derse tekrar girerim sanirim.
Bu arada senin de ikiz miydi ve size de cok gecmis olsun gercekten yorucu şeyler bunlar

Teşekkür ederim bir sorun çıktığında ister istemez canımız sıkılıyor.
İnşallah geçer ben ilk defa böyle bişey duydum doktor öyle dediyse geçer.
Doktorundan memnunsan gözük hem ona da sorarsın burun kemiği varsa down sendromlu olmuyormuş benim doktorum öyle dedi Hemde fetal kardiyoloji yi de sorarsın.
Benim doktorum alanında çok iyi ben çok memnunum.
Evet ikiz canım devlette tek sorunum genelde farklı doktorlara denk gelmek bende perinatoloji bölümüne gidiyorum detaylı uzun uzun bakıyorlar arada kan tahlilileride yapıyorum iyi takip ediyorlar.

Canım bende sadece 2li yaptırdım ama doktorum kesin sonuç vermiyor sana bırakıyorum. Yaptırmak zorunda değilsin dedi. Benim saglik poliçesi 2li taramayi ücretsiz yaptığı için yaptırdım. Bugün de detaylı ultrason taramamiz vardi. Şükürler olsun oda güzel geçti.
Senin için kafan rahat etsin istersen başka bir doktora detaylı ultrasona gir.
Yaklaşık 1.5 saat kadar sürdü, detaylı olarak herseyine bakıyor.

Burun kemigi ense bacak boyu hepsine bakildı cnm diger hersey normal dediler. Benim doktorum aslinda hekimligi iyi ama pek konuskan degil sormayinca pek bisey soylemiyor. Sen istanbul da misin kime gidiyorsun?

Masallah cnm senvindim senin adına. Bi doktorumla konusayim olmassa vaktim gecmeden gidecegim tekrardan ayrintiliya şu an 19+2 deyim. 24 haftaya kadar bakilıyormuş sanirim.

Burun kemigi ense bacak boyu hepsine bakildı cnm diger hersey normal dediler. Benim doktorum aslinda hekimligi iyi ama pek konuskan degil sormayinca pek bisey soylemiyor. Sen istanbul da misin kime gidiyorsun?
Anladım herşey normalse canını sıkma ama takipte de kal fetal kardiyolojiye de git istersen. Ben bebeğimin ciğerindeki kisi aklıma bile getirmiyorum canımı sıkmamak için ama takipte ediyorum. Ankaradayım devlet hastanesine gittiğimde bir doktor yanında stajyer doktor oluyor bakan doktor bebeklerin herşeyini gelişimi kilosunu söylüyor stajyer doktor da form kağıdına yazıyor benim pek soru sormama gerek kalmıyor o kağıdına bana veriyorlar hastaneye her gittiğimde yanımda götürüyorum.

Ben istanbul dayim cnm. Insallah hepimiz saglıkli dogumlar yaparız. Aminn.
Şu an şişkinlikten uyandim nete daldım gece 4. Şimdi boyleyse bakalim ilerki aylarda ne olacak

Ben istanbul dayim cnm. Insallah hepimiz saglıkli dogumlar yaparız. Aminn.
Şu an şişkinlikten uyandim nete daldım gece 4. Şimdi boyleyse bakalim ilerki aylarda ne olacak
Amin canım diğer aylar daha zorlayacak ☺ bende artık şişkinlik olmuyor mide bulantılarım geçtikten sonra da tuzu iyice azalttım ödem olmasın diye bol bol su içmeye çalışıyorum

Amin canım diğer aylar daha zorlayacak ☺ bende artık şişkinlik olmuyor mide bulantılarım geçtikten sonra da tuzu iyice azalttım ödem olmasın diye bol bol su içmeye çalışıyorum
Kacinci haftadasin cnm? Evt bol su onemli ben tuz icin henüz bi azaltma yapmadim. Günde 1 tane maden suyu iciyorum aksamlari cok hararetim oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…