Çok teşekkür ederim amin siz de sağlıkla kucağınıza alın inş ikizlerinizi
bendeki tiroit sorunu hamilelik öncesinden nodüllerim var , tsh dengesiz bazen çok bazen az çalışıyor ama asıl sorun antitroglobulin antikorlarım çok yüksek onlar da hamile kalındığında bebeği vücuttan atmaya çalışıyor. Onun için kortizon hap kullandım 12. Hafta bitene kadar. Progestan tedavisini de en yüksek dozdan kullandım hem her gün göbekten ve kalçadan progestan iğne vuruldum hem de haftada bir pruloton depot iğne vuruldum . Ama sanırım sizin hamileliğe bağlı gelişen tiroit öyle olunca kontrol altında tutuyor doktorlar pek bir sorun olmuyor diye biliyorum ancak gerektiğinde müdahale ediyorlar . Gerçekten hamilelikte insanın vücudunda çok değişik şeyler oluyor. Benim normalde tansiyonum hep düşüktü şimdi mesela tansiyon yükselmesi yaşıyorum. Üçüzlere hamileliğimde kusmalarım 12. Haftada bitmişti. Şimdi 22. Haftadayım ama hâlâ kusuyorum . Midemde kaynama vardı nexium mide koruyucu verdi doktorum yanma geçti fakat hazımsızlık ve yediklerimin ağzıma sürekli gelmesi devam ediyor. Bir ara idrar yolu enfeksiyonu yaşadım şiddetli hatta 2 gün hastanede yattım çok şükür onu atlattım ama böyle böyle sayılı zaman geçecek inş rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin de inş onlar gelince tüm zorlukları unuturuz
bu tetenoz aşısı ile ilgili Bi araştırma yapmadım Bi dahaki gittiğimde 24 haftalık olucam doktoruma sorucam bakalım ama vurulacak olsam bence söylerdi. Belki de gerek duymayacak