5.gun embriyosu...cift...orta kalite...3 Ekim 2022...21 haziran 2023....KızMerhaba, tüp bebek transferi pozif sonuçlanıp 2023 Temmuz/Haziran ayında yavrularını kucağına almaya hazırlanan anneleri bekliyorum :)
İsim embriyo
KalitesiTransfer tarihi Tahmini doğum tarihi Cinsiyet Senahmet 5. Gün orta kalite 11 ekim 26 Haziran @Lavinia58 5. Gün çift iyi kalite 7 ekim 25 Haziran @selin akkaya 4. Gün iyi kalite 7 ekim 26 Haziran @Gulummmm 5. Gün iyi kalite 5 ekim 28 Haziran sezenosman 5. Gün çift orta kalite 11 ekim 29 haziran @serraaslan 4. Gün iyi kalite 7 ekim 28 Haziran @Emineemine89 5. Gün çift iyi kalite 19 ekim 7 temmuz F fadih 6. Gün embriyosu 11 ekim 26 haziran
Nasıl oldun canımİnşallah canım ya. Valla bu sefer cok korktum wv bile gitmeye korkuyorum gelmesin bir daha ya. Bir de seninki ikizdi dimi. Allah yardimcimiz olsun saglikla alalim insallah
İyim canım simdilik insallah bir daha olmaz diken üzerindeyim ama sagol cnmNasıl oldun canım
İş yapmadın derken ne kadar dikkat ediyorsun canım? Ben de kendime nazar ettim plesanta öndeydi zaten ama kanama olmamıştı. 17.haftam da kanama yasadım 1 gün hastanede kaldım şimdi kanamam yok geçti. Ama ne derece de dikkat edecegimi çözemiyorum. Haftada bir yardımcı geliyor ben temizlik yapmiyorm ağır iş yapmıyorum ama illa ki yemek yapıyorm bulaşık makinasını yerleştiriyorumÇok geçmiş olsun cnm . Benim de erkeğin plesentası rahim ağzında. 10 haftalıkken baya bi kanama yaşamıştım sonra yaşamadım bir daha ama hep evdeyim hiçbir iş yapmıyorum 18 haftalık oldum hâlâ çıkmadı inş bundan sonra çıkar yukarı plesentalarımız . Malesef hep dikkat etmemiz gerekiyor işte. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin de inş doğsunlar ondan sonra gezeriz
İnşallah Rabb'im bir daha yaşatmasın o korkusuİyim canım simdilik insallah bir daha olmaz diken üzerindeyim ama sagol cnm
Amin insallah. Allahim kimseye yasatmasin..saglikla alalim kucaklarimizaİnşallah Rabb'im bir daha yaşatmasın o korkusu
İnşallah iyidir herkes.Allah’a emanetsinizArkadaşlar herkese merhaba ülke olarak zor bir güne uyandık kim nereli bilmiyorum ama umarım hepiniz,yakınlarınız iyisinizdir
Benim daha önce 6 gebelik kaybım var cnm ve ilk 3 ayda tiroit sorunundan dolayı vücudum hep bebeği atmaya çalışıyor, 3 aydan sonra da rahim ağzı yetmezliği var daha önce 20 haftalık üçüzlerimi o şekilde kaybettim. O yüzden en başından itibaren sabah 9 da eşim işe gidiyor annem geliyor akşam 9 a kadar duruyor , akşam 9 dan sonra da eşim hiç bir iş yaptırmıyor . Ki normalde çok hareketli bir insanım zor oluyor benim için ama sayılı gün nasılsa geçiyor diye bebekler için sabrediyorum. Mesela yere düşen birşeyi bile aldırmıyorlar bana . Serklaj da oldum zaten rabbim inş hepimize emeklerimizin karşılığını versin .İş yapmadın derken ne kadar dikkat ediyorsun canım? Ben de kendime nazar ettim plesanta öndeydi zaten ama kanama olmamıştı. 17.haftam da kanama yasadım 1 gün hastanede kaldım şimdi kanamam yok geçti. Ama ne derece de dikkat edecegimi çözemiyorum. Haftada bir yardımcı geliyor ben temizlik yapmiyorm ağır iş yapmıyorum ama illa ki yemek yapıyorm bulaşık makinasını yerleştiriyorum
Cok gecmis olsun ben bilmiyordum.ucuzlerini kaybettiginiBenim daha önce 6 gebelik kaybım var cnm ve ilk 3 ayda tiroit sorunundan dolayı vücudum hep bebeği atmaya çalışıyor, 3 aydan sonra da rahim ağzı yetmezliği var daha önce 20 haftalık üçüzlerimi o şekilde kaybettim. O yüzden en başından itibaren sabah 9 da eşim işe gidiyor annem geliyor akşam 9 a kadar duruyor , akşam 9 dan sonra da eşim hiç bir iş yaptırmıyor . Ki normalde çok hareketli bir insanım zor oluyor benim için ama sayılı gün nasılsa geçiyor diye bebekler için sabrediyorum. Mesela yere düşen birşeyi bile aldırmıyorlar bana . Serklaj da oldum zaten rabbim inş hepimize emeklerimizin karşılığını versin .
Aminn kuzum amin inş çok sağolCok gecmis olsun ben bilmiyordum.ucuzlerini kaybettiginiAllah'ım ikizlerini kucagina almayi nasip etsin insallah. Rahim agzi yetmezligi yüzündenmi kaybettin. Yetmezlik.olunca ne oluyormus aciliyormu rahim ağzı.
Merhaba doktor 20. Haftaya kadar hiç bakmış miydi rahim ağzına. Ben de çok korkuyorum bana baktİ ama hiç belli olmuyormuş galiba bir de 20. Haftaya kadar tetanoz aşısı yaptirmis miydinizBenim daha önce 6 gebelik kaybım var cnm ve ilk 3 ayda tiroit sorunundan dolayı vücudum hep bebeği atmaya çalışıyor, 3 aydan sonra da rahim ağzı yetmezliği var daha önce 20 haftalık üçüzlerimi o şekilde kaybettim. O yüzden en başından itibaren sabah 9 da eşim işe gidiyor annem geliyor akşam 9 a kadar duruyor , akşam 9 dan sonra da eşim hiç bir iş yaptırmıyor . Ki normalde çok hareketli bir insanım zor oluyor benim için ama sayılı gün nasılsa geçiyor diye bebekler için sabrediyorum. Mesela yere düşen birşeyi bile aldırmıyorlar bana . Serklaj da oldum zaten rabbim inş hepimize emeklerimizin karşılığını versin .
Üçüzleri kaybettiğim hamileliğimde doktorum mutlaka bakıyordur ama ben başıma hiç öyle bişey gelmediği için sormuyordum o haftaya kadar da tatanoz aşısı olmamıştım. Şimdi bu hamileliğimde doktorum her gittiğimde ölçüyor . Serklaj öncesi daha 12. Haftada hem bollaşma hem kısalma vardı . Çok şükür serklaj sonrası şimdi her gittiğimde doktorum 42 mm civarı ölçüyor . Dün gittim 21 haftalık oldum detaylı ultrason yapıldı ama tatanoz aşısına dair birşey söylemedi doktorum bir daha 3 hafta sonra gidince sorucam bakalım .Merhaba doktor 20. Haftaya kadar hiç bakmış miydi rahim ağzına. Ben de çok korkuyorum bana baktİ ama hiç belli olmuyormuş galiba bir de 20. Haftaya kadar tetanoz aşısı yaptirmis miydiniz
Merhaba öncelikle cok gecmis olsun üzuldum bebekleriniz icin Rabbim ikizlerinizi saglikla dogurmak nasip etsin.Benim daha önce 6 gebelik kaybım var cnm ve ilk 3 ayda tiroit sorunundan dolayı vücudum hep bebeği atmaya çalışıyor, 3 aydan sonra da rahim ağzı yetmezliği var daha önce 20 haftalık üçüzlerimi o şekilde kaybettim. O yüzden en başından itibaren sabah 9 da eşim işe gidiyor annem geliyor akşam 9 a kadar duruyor , akşam 9 dan sonra da eşim hiç bir iş yaptırmıyor . Ki normalde çok hareketli bir insanım zor oluyor benim için ama sayılı gün nasılsa geçiyor diye bebekler için sabrediyorum. Mesela yere düşen birşeyi bile aldırmıyorlar bana . Serklaj da oldum zaten rabbim inş hepimize emeklerimizin karşılığını versin .
Ilk gebeliginiz mi acaba? Ben 7 sene önce vurulmustum tetonoz aşisi 10 yil koruyuculugu oldugunu soylemiş doktorunuz bu benim icin iyi bir haber.Aile hekimliğinde ki sizi takip eden ebeniz gebelik kaydı açıyor. İğnelerin zamanlarında sizleri çağırıyor.
Öncesinde yaptırdığınız kan, idrar, şeker vb tahlilleri e nabız gibi uygulaman gebelik takip dosyanıza not alıyor.
Gerekli durumlar da sizin takibinizi yapan bu ebe idrar ve kan tahlilleri de alıyor.
Tetenoz aşısı gerçekten önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum.
Ben isyerin de yılda bir defa yapılan sağlık taramasin da Tetenoz aşını vurulduğum için sağlık ocağında bir tane vuruldum. 10 yıl koruyuculugu olduğunu söyledi.
Doktoruma da bu bilgiyi verdiğim de yeterli dedi.
Rabbim sağlıcakla bebislerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Amin
İkinci gebeliğim olacak inşallahIlk gebeliginiz mi acaba? Ben 7 sene önce vurulmustum tetonoz aşisi 10 yil koruyuculugu oldugunu soylemiş doktorunuz bu benim icin iyi bir haber.
Bu arada saglik ocaginda gebelikle ilgili kayit actirdim ama aşi icin henüz cagirmadilar siz kacinci haftada vuruldunuz tetonoz asisini?
Benden kan tahlilleri falan istemislerdi gebeligin ilk haftalarinda o kadar.
Çok teşekkür ederim amin siz de sağlıkla kucağınıza alın inş ikizleriniziMerhaba öncelikle cok gecmis olsun üzuldum bebekleriniz icin Rabbim ikizlerinizi saglikla dogurmak nasip etsin.
Ben de 18 haftalik ikizlere gebeyim tup bebekle. Ben de de troid sorunlari oldu Tsh dusuklugu acaba sizdeki neydi? Doktor gebelige bagli oldugunu soyleyip ilac vermedi.
Hemileliginiz nasil geciyor tü. Ikiz annelerine soruyorum benim bi oglum var onda yasamadigim tüm zorluklari yasiyorum mide sorunlarim hat safhafa gastirit arti reflü hergün cikarmaktan artik yoruldum gozlerim kan canagina döndü asiri zolanmaktan. Yine de hamdolsun diyorum. Sizlerde durumlar nasil? Bu arada Allah nasip ederse benim de 2 kizim olacak doktor tam kesin degil dedi biri icin ama ben baya adapte oldum.
Bu arada bana da teteonoz asisi icin bisey soylenmedi ve vurulmayi dusunmüyorum cünkü 2 ay önce agir metalden dolayi toplatilmisti diye hatirliyorum.
Cok cok gecmiş olsun gercekten zorlu donemlerden gecmissiniz ama dediginiz gibi bi sekilde ilerliyor saglikli olsunlar da sabredecegiz mecburen. Ama 22 hafta ve hala kusuyorsunuz üzüldüm gercekten cünkü hazimsizlik bulantidan daha zor. Ben de artik bitmeyecek diyorum bu kusmalar. Ve aclik hissim 3 aydir hic yok acikmiyorum sabahtan aksama bisey yemesemde yine de kusuyorum asit cikiuor sadece.Çok teşekkür ederim amin siz de sağlıkla kucağınıza alın inş ikizlerinizibendeki tiroit sorunu hamilelik öncesinden nodüllerim var , tsh dengesiz bazen çok bazen az çalışıyor ama asıl sorun antitroglobulin antikorlarım çok yüksek onlar da hamile kalındığında bebeği vücuttan atmaya çalışıyor. Onun için kortizon hap kullandım 12. Hafta bitene kadar. Progestan tedavisini de en yüksek dozdan kullandım hem her gün göbekten ve kalçadan progestan iğne vuruldum hem de haftada bir pruloton depot iğne vuruldum . Ama sanırım sizin hamileliğe bağlı gelişen tiroit öyle olunca kontrol altında tutuyor doktorlar pek bir sorun olmuyor diye biliyorum ancak gerektiğinde müdahale ediyorlar . Gerçekten hamilelikte insanın vücudunda çok değişik şeyler oluyor. Benim normalde tansiyonum hep düşüktü şimdi mesela tansiyon yükselmesi yaşıyorum. Üçüzlere hamileliğimde kusmalarım 12. Haftada bitmişti. Şimdi 22. Haftadayım ama hâlâ kusuyorum . Midemde kaynama vardı nexium mide koruyucu verdi doktorum yanma geçti fakat hazımsızlık ve yediklerimin ağzıma sürekli gelmesi devam ediyor. Bir ara idrar yolu enfeksiyonu yaşadım şiddetli hatta 2 gün hastanede yattım çok şükür onu atlattım ama böyle böyle sayılı zaman geçecek inş rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin de inş onlar gelince tüm zorlukları unuturuz bu tetenoz aşısı ile ilgili Bi araştırma yapmadım Bi dahaki gittiğimde 24 haftalık olucam doktoruma sorucam bakalım ama vurulacak olsam bence söylerdi. Belki de gerek duymayacak
Benim de ikiz gebelik. Troid sorunu ben de de var aylik troid takibim yapiliyor ama diger kan degerlerime 1 kez bakildi daha bakmadilar sadece troid tahlili yapiyorlar. Bir de bana vitamin ffalan vermediler ya bakiyorum herkese vermisler bana doktor bosey soylemedi.İkinci gebeliğim olacak inşallah
7 sene önce kaç doz vurdular acaba
19. Hafta da aşı yapildim. Şimdi benim ikiz birde troid takibim olduğu için ayda bir defa kan ve idrar tahlillerim yapılıyor.
Çoğul gebelikte kan değerleri düştüğü için takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?