bu arada benim bebiş tüp bebekle olduğu için doktorumu ve merkezi değiştirmeyi düşünmemiştim. muayene ücreti 400 tl olmuş ama bir tahlil vs gerektiğinde dışarıda yaptırabiliyorum.
ayrıca devlet ya da özel fark etmez şans işi olduğunu düşünüyorum. bir arkadaşın dediği gibi doktora bir bakıyoruz devlette bi bakıyoruz özelde çalışıyor. yaşadığım şehirde devlet hastanesinde sıra bulamıyoruz ve hasbelkader sıra alabilsek bile doktor çok ilgisiz 2 dkda ne kadar dinleyip bakabilir ki, ama özel öyle değil doktoruma istediğim zaman ulaşabiliyorum. gebeliğin başında üç defa enfeksiyon sebebiyle devlet hastanesinde doktora gittim kendi doktoruna söyle ilaç yazamam demişlerdi. kendi doktorum pazar günü olmasına rağmen ilacımı yazdı eczaneyi tarif etti.. ben de mesela şu an çatlak kremlerine bakıp fiyatlarını pahalı bulup almamaya karar verdim yani bu ekonomide gerçekten her şey çok zor, bebişe eşya alırken bile çokça düşünüyoruz. yine de önceliklerimi yukarıda belirttim, özel muayeneye verdiğim para zoruma gitmiyor
allah hepimizi iyi doktorlar iyi insanlarla karşılaştırsın, geçim sıkıntılarımızı kolaylaştırsın inşallah
benim doktor-hastane konusunda aklımı kurcalayan konu ise şu; kendi doktorum sadece sezaryen yapabileceğini, normal doğumun kendi hayatına uymadığını (gecesi gündüzü vs belli olmadığı için) belirtti. sezaryen istiyorsan devam edelim demişti bana taa en başında. ben de böyle bir şeye karar veremeyeceğimi, mümkünse normal doğum yapmak istediğimi ama bunu daha sonra düşünmek istediğimi söyleyip kararımı hep erteledim. bu seferki görüşmede doğum işi ne olacak hocam dedim merak etme ben seni sezaryen yaptırırım bu devirde kim normal doğuruyor diye espri yapıp gönderdi
dün gece rüyamda evde doğum yapıyordum galiba kafaya çok taktım
malatya’nın sıkıntısı da bu işte. doktoruma açık sözlülüğü için teşekkür ederim bazı doktorlar son anda bahane bulup sezaryene alıyorlar
ama bunun kararının üzerime yüklenmesine de kırgınım. şöyle gönlümce işte bu doktor diyemiyorum. sizlerin önerisi olursa duymayı çok isterim, kendimi çıkmazda hissediyorum