- 2 Mart 2023
- 1.892
- 5.879
- 44
Ben de her çocuğun farklı olduğunu düşünüyorum. 2023 haziran bebeklerinin en tembeli benimki , dönmesi emeklemesi , babıldaması en geriden gelen benimki. Her çocuğun farklı olduğunu bilmeme rağmen bunlar için doktora da götürdüm .Öğretmenim,her çocuk farklıdır biliyorum,ama internette karşıma da bazı şeyler çıkınca acaba ben mi çok da fazla bir şey yapmıyorum diyorum.Ben de merak ettiği şeylerin adını,renklerini söylüyorum,11 aylıkken burnunu göstermeği tesadüfen öğrettim,amma başka uzuvlarını öğretemedim,13 aylık olduk bu gün☺,fazla konuşuyorum diyemem,ama bir ara kucağımda geziyorken, uyuturken çocuk şarkıları çok söylüyordum,ona tekrar başlayım diyorum,böylece kulağı duymuş olur.Eliyle işaret etmeği,1 yaşı olduğunu göstermeği öğrendi son günler.
Kaynımın 2. oğlu kalabalık bir ailede büyüse de,3,5 yaşından sonra konuşmaya başlamıştı,o da kardeşiyle okul öncesi eğitime gittikten sonra oldu.Sosyalleşmek çok önemli hakikaten kızlar.Bir de 1 psikolog diyordu ki eğer evde büyük kardeş varsa ve o küçüğün ne demek istediğini anlıyorsa,o zaman da küçük çocuğun konuşması gecike biliyormuş.Onlarda da öyle olduğunu bunu duyunca anladım.Evde hiç kimse anlamasa da,kardeşi ne demek istediğini anlıyordu
Düzenli her gün kitap okuyorum diyemem ama okumaya çalışıyorum, konuşuyorum, şarkı söylüyorum.Her gün dışarı çıkarıyorum. Dışarıda bebeğimle iletişim kurmak isteyen herkese izin veriyorum.( Bunu da yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum ama evde de sadece ben ve babası var)
Elini , ayağını, parmaklarını, göz, kulak burun vs . 70 in üstünde kelimeyi biliyor, anlıyor, gösteriyor.
1 aydır çatal da kullanıyor.
Öpmek için izin istediğimizde istiyorsa alnını veya kolunu uzatıyor. İstemiyorsa uzatmıyor.
Gittiğimiz marketleri biliyor, önünden geçerken ııııhhh diyor. Ama tek hecesi ıııh . Acaba biz de onu anladığımız için mi ses çıkarmıyor bilmiyorum.
Ama yürüme , ayakta durmaya çalışma yok