Nergis hanım da epey dillendi hemen hemen her kelimeyi taklit ediyor çoğunu da anlıyor tuvaletin yerini ve tuvalet demeyi öğrendi
kendisinden 5 ay büyük yeğenime aba diyor ama 6 yaşındaki yeğenime evva (erva) diyor
dışarı çıkacağımız zaman ayakkabılarını gösterip yere oturuyor giydirelim diye legoları birbirine takıp kendi kendini alkışlıyo bu halleri nasıl hoşuma gidiyor bir bilseniz
ev işlerine de yardım etmeye başladı benim artık sırtım yere gelmez ben bulaşıkları makineye dizerken ona da kaşıkları sudan geçirip önüne koyuyorum kaşıklığa diziyor işimiz bitince kapağını kapatıyor çayı isteyince çay kovasını getirip sonra yerine götürüyor oyuncaklarını sepetine topluyor kirli bezine pis pis diyerek çöpe atıyor falan
Bu arada ben sallayarak uyutuyordum 1 haftadır sallamayı bıraktık beşiğine koyup ee ee açıyorum önce poposuna pat pat yapıyordum şimdi sadece beşiğin başında bekliyorum 2 gündür uyandığını duyduğumda bekliyorum biraz mızırdanıp kendisi dalıyor bazen gündüz 2 uyku yapıyor benim kız doğduğundan beri yarım saat 45 dk uyurdu şimdi ilk uykusunu 1.5 2 saate yakın uyuyor akşam uykusunda da bi saat falan uyuyor 9 buçuk gibi gece uykusuna yatıyor sabah 8de uyanıyor uyanma sıklığı geceden geceye değişse de 2 3 defa emmek için mutlaka uyanıyor
Ek gıda bizde de sıkıntı yemek istemiyor mama mama diye oturuyor bikaç kaşıktan sonrası yok ya da ağzına alıp geri çıkarıyor ya da hiç açmıyor ağzını biraz kilo kaybı da oldu 200 300 gram kadar memeye de aşırı düştü bu ara yine
Durum güncellemelerimiz bu şekilde efenim