2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Sorma bizimki de yüzüstü düştü burnu kanadı baya korktuk, yürüteç alsam onunla koşmaya çalışır biliyorum, sürekli yürütün istiyordu o istedikçe ben yürütüyordum, artık yürütmüyoruz eve gelenlere de yürütmeyin bizi yoruyor dedik, şimdi istemiyor sürekli bi yerlere tutunup ayağa kalkıyor ve sıralıyor, bir de elinde kabloyla evi turluyor sürekli, banyo kapısıNın açıldığını duyar duymaz fırlıyor, çıkış kapısının önünde yatıp hadi hadi diyor, dışarı çıkmak istiyor, oyuncakla falan hiç oynamıyor, kitapları ısırıyor, oyun olarak bi tek babasıyla yakalama tarzı oyun oynuyor yatakta ordan oraya zıplayarak, erkek çocuk problems:)
ahhh ya çok geçmiş olsun onu kanlar içinde görmek çok kötüydü demi 🙈🙈 bizimki de yürümek istiyor ama kalkınca kendini atma oyunu buldu bi de 🤣🤣 gerçekten erkek çocuğu problemi mi ya ben hep eşime senin yüzünden böyle oldu diyorum🤣 yerde yanına yatıyorum o oynasın diye üstüme basarak ayağa kalkıp üstüme atlıyor 😂

Aslında bu keşif hallerini ben çok seviyorum 😊, ben de yatak odasından çıkarıp salonun önünden geçerken vücudunu salona çeviriyor , orada bir akvaryumumuz var balıkları izlemek istiyor. Bazen ağlayınca hadi akvaryuma gidelim diyorum hemen susuyor 😀😀
Bizimde kuş var, adı maviş, maviis diye bağırınca hemen mavide bakıp eehhh diyor. Benim kızımda geç konuşacak galiba hiç kelime yok ehh ehh ehh, herşey ehh, eğer oturma odasına eehh diye bağırıyorsa abisine bagiriyor, dis kapiya bakarak diyorsa babasina bagiriyor demek, onu çözdük
Kızlar el işaretiyle gitmek istedikleri yeri gösteriyor mu bebekleriniz ya? Benımki daha sıfır
El isareti tam olarak olmasadaya kollarını uzatıyor o tarafa, yada sincap gibi kafasını uzatıp beni itiyor
Tıkandığım anlar koyuyorum tuvalet ihtiyacım özellikle onun sayesinde.. ondan da sıkılıyor en fazla 15 dakika duruyor.
Bende dün akşam indirdim tavan altından mis gibi yıkadım balkona koyup kuruttum, sonuç olarak sevmedi, aşırı mizmiz 3 gündür, sürekli ağlıyor, altında biraz dermatit oluşmuş ama daha beteri olduğunda bile böyle mızmız değildi, sürekli gezdirdi beni sokakta balkonda diyor, havada esiyor zaten biraz grip gibi burnu hep alıyor, mahvediyor akşama kadar beni, gözünü seveyimde Ramazanda daha beter oldu uyku düzenim, kızım gece sürekli uyanıyor, o uyuyor sahur vakti geliyor, o bitiyor kız uyanıyor, emzir yatır sabah oğlan okula gidiyor onu hazırla uğurla, geri yat kız yine uyanır, gündüz zaten yemekte bile 5 dk aralıksız oturamıyorum

çok geçmiş olsun canım inşallah hemencecik atlatır kuzum ya 😔
valla zor bir süreçti bizimki iki gündür iyi. yaklaşık 10 gün sürdü öksürük balgam ve burun akıntısı. aynı dediğin gibi burnunu çekiyorduk dakikasında tekrar doluyordu. bu arada ben de aynı olmuştum benimki daha uzun sürdü. hala boğazım ağrıyor ve sürekli baş ağrısı oluyor.
biz de ilaçsız atlatalım dedik ama selim bir gece uyuyamayınca doktora götürdük boğazı çok kötü değil ama balgam var diye antibiyotik vereceğiz dedi antibiyotik ve parol kullandık tam 1 hafta sonra bıraktık.
bizde ateş olmamıştı sadece kafası çok sıcak oluyordu ama derecede ateş çıkmıyordu.
allah yardımcın olsun valla birkaç gece hiç uyuyamadık bi şey olur mu diye ama atlatıyorlar eğer ateşi varsa doktora götürün derim yoksa belki selim ilaç içmese de 1 haftada atlatacaktı bilemiyorum 😭
bu arada tereyağını eritip pekmez koyup veriyordum günde 1-2 kaşık. onun kaşığıyla
suyu ılık ve daha çok vermeye çalıştım
şimdi de sarmısak bal limon yiyorum ben süte geçsin ona da faydalı olsun diye antibiyotik niyetine
Doktora götürdük ama o zaman öksürüğü yoktu, şimdi tekrar götürmeye korkuyorum antibiyotik verir diye. Hem antibiyotik için erken biraz daha geç tanışsın istiyorum hem de her sabah koca bi kaşık demir ilacını içirirken resmen kıyamet koparıyor bir de antibiyotik içirmeyi düşünemiyorum. Calpol,dolven bile içirirken paralıyordu bizi😅 kaç gecedir uyku yok valla, 1de uyandı yine burnu dolmuş hır hır hır, serumla yıkadık yine,süpürdük. Nasıl ağladı.. selim de çok ağlıyor mu serumla baby vac yaparken? Biz mi yanlış yapıyoruz acaba bu kadar ağlıyor

mathildays mathildays canım beebeğinin öksürüğü ne durumda? Kaç gündür benim oğlum da öksürüyor,balgamlı hem de. Soğuk serumla buhar veriyoruz, serum sıkıp burnunu baby vac la çekiyoruz yine de düzelmedi, 2, 3 saatte burnu doluyor. Gecenin köründe de burnunu süpürüyoruz 😪 yoksa yatamıyor. Geçen hafta ateşlendi doktpr viral enf. Antibiyotik vermeyelim dedi ateş sonrası öksürük başladı. Bittik vallahi o da biz de
Aspiratörle burnun içeri taraflarını temizlemek olmuyor diyir Osman hoca.Osman hovanın burun temizliği ile ilgili videosu var,onun gibi serum suyu ile burnunu yıkıyorum.Bir az rahatlıyor.Oğlunuzda burnundakiler boğazına akıyor,o öksürük veriyor sanırım.

Aspiratörle burnun içeri taraflarını temizlemek olmuyor diyir Osman hoca.Osman hovanın burun temizliği ile ilgili videosu var,onun gibi serum suyu ile burnunu yıkıyorum.Bir az rahatlıyor.Oğlunuzda burnundakiler boğazına akıyor,o öksürük veriyor sanırım.
Önce 5ml serum suyu sıkıyoruz,zaten çoğu akıyor. Sonra baby vac la çekiyoruz bi süre açılıyor sonra yine doluyor

ahhh ya çok geçmiş olsun onu kanlar içinde görmek çok kötüydü demi 🙈🙈 bizimki de yürümek istiyor ama kalkınca kendini atma oyunu buldu bi de 🤣🤣 gerçekten erkek çocuğu problemi mi ya ben hep eşime senin yüzünden böyle oldu diyorum🤣 yerde yanına yatıyorum o oynasın diye üstüme basarak ayağa kalkıp üstüme atlıyor 😂
geçmiş olsun,benim oğlum kucakta çok haraketli bir kaç gün önce kafasını vurup benim dudağımı patlatmıştı
mathildays mathildays canım beebeğinin öksürüğü ne durumda? Kaç gündür benim oğlum da öksürüyor,balgamlı hem de. Soğuk serumla buhar veriyoruz, serum sıkıp burnunu baby vac la çekiyoruz yine de düzelmedi, 2, 3 saatte burnu doluyor. Gecenin köründe de burnunu süpürüyoruz 😪 yoksa yatamıyor. Geçen hafta ateşlendi doktpr viral enf. Antibiyotik vermeyelim dedi ateş sonrası öksürük başladı. Bittik vallahi o da biz de
size de geçmiş olsun,çabuk iyileşir inşallah.Bizde 1 haftadır devam ediyor,burun akıntısı kesilmek bilmiyor

Bizimde kuş var, adı maviş, maviis diye bağırınca hemen mavide bakıp eehhh diyor. Benim kızımda geç konuşacak galiba hiç kelime yok ehh ehh ehh, herşey ehh, eğer oturma odasına eehh diye bağırıyorsa abisine bagiriyor, dis kapiya bakarak diyorsa babasina bagiriyor demek, onu çözdük

El isareti tam olarak olmasadaya kollarını uzatıyor o tarafa, yada sincap gibi kafasını uzatıp beni itiyor

Bende dün akşam indirdim tavan altından mis gibi yıkadım balkona koyup kuruttum, sonuç olarak sevmedi, aşırı mizmiz 3 gündür, sürekli ağlıyor, altında biraz dermatit oluşmuş ama daha beteri olduğunda bile böyle mızmız değildi, sürekli gezdirdi beni sokakta balkonda diyor, havada esiyor zaten biraz grip gibi burnu hep alıyor, mahvediyor akşama kadar beni, gözünü seveyimde Ramazanda daha beter oldu uyku düzenim, kızım gece sürekli uyanıyor, o uyuyor sahur vakti geliyor, o bitiyor kız uyanıyor, emzir yatır sabah oğlan okula gidiyor onu hazırla uğurla, geri yat kız yine uyanır, gündüz zaten yemekte bile 5 dk aralıksız oturamıyorum
Allah güç kuvvet versin işin çok zor. 😔

Allah kolaylık versin sana.
Biz de kızımın dili ve edebiyatı diye gülüyoruz. Artık hareketlerinden belli oluyor ne demek istediği.
Benim bebeğim de ha hu diyor. Onu da tek başına kaldığında söylüyor. Biz yanındaysak hiç ses çıkmıyor.Ba ba de de demiyor.

Doktora götürdük ama o zaman öksürüğü yoktu, şimdi tekrar götürmeye korkuyorum antibiyotik verir diye. Hem antibiyotik için erken biraz daha geç tanışsın istiyorum hem de her sabah koca bi kaşık demir ilacını içirirken resmen kıyamet koparıyor bir de antibiyotik içirmeyi düşünemiyorum. Calpol,dolven bile içirirken paralıyordu bizi😅 kaç gecedir uyku yok valla, 1de uyandı yine burnu dolmuş hır hır hır, serumla yıkadık yine,süpürdük. Nasıl ağladı.. selim de çok ağlıyor mu serumla baby vac yaparken? Biz mi yanlış yapıyoruz acaba bu kadar ağlıyor
yok canım bizimki de çok ağlıyor artık öğrendi görünce bile ağlıyor🙈 valla eğer bir daha başıma gelse kendim hasta değilsem ilaç kullanmaması için çabalardım. ilaç da mucizevi şekilde 1-2 günde kesmedi çünkü. 1 hafta 10 gün sürdü. ilaçsız da belki aynı sürede atlatırdı. kendim için bile öyle düşünüyorum. 14 tane iğne oldum popom tanınmaz halde 3 haftaya yakın sürdü🤦🏻‍♀️
bizimki her şeyi kolayca içiyor ya bi tek artık yemek reddediyor kafasını çeviriyor. bu da hastalıkla oldu😭

bizimki yeyyeyeyyey gibi bi şey söylüyor 🤣 dişlerini birbirine sürtüyor 😂

yok canım bizimki de çok ağlıyor artık öğrendi görünce bile ağlıyor🙈 valla eğer bir daha başıma gelse kendim hasta değilsem ilaç kullanmaması için çabalardım. ilaç da mucizevi şekilde 1-2 günde kesmedi çünkü. 1 hafta 10 gün sürdü. ilaçsız da belki aynı sürede atlatırdı. kendim için bile öyle düşünüyorum. 14 tane iğne oldum popom tanınmaz halde 3 haftaya yakın sürdü🤦🏻‍♀️
bizimki her şeyi kolayca içiyor ya bi tek artık yemek reddediyor kafasını çeviriyor. bu da hastalıkla oldu😭
Çok geçmiş olsun

kıyafetlerinizden meyve ve yemek lekelerini nasıl çıkarıyorsunuz? E bebekten leke çıkarıcı almıştım ama pek etkili olmadı. 2 kazağında leke kaldı

kıyafetlerinizden meyve ve yemek lekelerini nasıl çıkarıyorsunuz? E bebekten leke çıkarıcı almıştım ama pek etkili olmadı. 2 kazağında leke kaldı
Ben makinaya atmadan bulaşık deterjanıyla çitileyip öyle atıyorum eğer bunu yapmadan atarsam bidaha çıkmıyor o lekeler ne yapsamda

Bizimki de süpürgeyi görünce başlıyor artık,anlıyor🥺 sana da çok geçmiş olsun. Bir de hep soracağım sana unutuyorum. Okula alışabildin mi? Selimden ayrı nasıl dayanıyorsun. Ben galiba seneye de ücretsiz izin kullanacağım, zaten bakacak yakın akraba yok, bakıcıya da nasıl bırakırım düşündükçe içim daralıyor.

ben önlüksüz yemek yedirmemeye çalışıyorum,yoksa kiyafet yetiştiremem,fazla kıyafet alm taraftarı değilim.Beyaz sabunla çıkmazsa,kendimiz için kullandığım kosla vanish leke çıkarıcıyı kullanıyorum.Sizdeki Baby me-nin leke çıkarıcısımı?

ben önlüksüz yemek yedirmemeye çalışıyorum,yoksa kiyafet yetiştiremem,fazla kıyafet alm taraftarı değilim.Beyaz sabunla çıkmazsa,kendimiz için kullandığım kosla vanish leke çıkarıcıyı kullanıyorum.Sizdeki Baby me-nin leke çıkarıcısımı?
Ben de önlüksüz yedirmemeye çalışıyorum ama mutfakta işim varken onu mama sandalyesine oturtup oyalansın diye eline meyve , haşlanmış sebze vs veriyorum , ne hikmetse yemek saatinde bunları yemeyen bebeğim ben iş yaparken yemeye başlıyor güzel de yiyor . Ben de dikkati dağılmasın , yesin diye önlük giydirmiyorum, bazen sadece üst kıyafeti bazen de tüm kıyafetlerini çorabına kadar değiştirmek zorunda kalıyorum .
Çok kıyafet taraftarı ben de değilim , ihtiyaç oldukça alıyorum.
Leke çıkarıcı baby me nin leke çıkarıcısı evet

Ben de kaç tane önlük aldım,ama bizimki sıkıntıya gelemiyor. Boynundan çekip atıyor. Belden bağlamalıysa çıkana kadar ağlıyor. Çıt çıt diktik,onları bile söküyor. Erkek çocuk gerçekleri😂

X