- 6 Mart 2023
- 124
- 40
- 27
-
- Konu Sahibi -kuzeyildizi-
- #8.261
Kendim zayıf olduğum için şeker olmasına pek ihtimal vermedi şeker testlerimde iyi geldi. Yükleme yapmadı ama kan testi yapmıştı. Eşimle ben uzunuz eşim 1.90 ben 1.73 doktorum bunu boyla ilişkilendiriyor kilo değilde. Bir hafta genelde her gebede önde okuduklarımda o yüzden sordum merak ettiğim için bendeBilemiyorum ki doktorunuz ne diyor bu konuda. Yani Kilosu önde olunca bana şeker yüklemesini çokça önerdi şeker olabilir diye. Diğer türlü sezeryan olursun böyle giderse dedi o şekilde
Anladım bende zayıfım normalde ama önerince bişey yapamadık şeker yüklemesi hiç istemedim. Bişeyde çıkmadı zaten. Çok Düşük çıktı hatta.Kendim zayıf olduğum için şeker olmasına pek ihtimal vermedi şeker testlerimde iyi geldi. Yükleme yapmadı ama kan testi yapmıştı. Eşimle ben uzunuz eşim 1.90 ben 1.73 doktorum bunu boyla ilişkilendiriyor kilo değilde. Bir hafta genelde her gebede önde okuduklarımda o yüzden sordum merak ettiğim için bende
Banada önermedi doktorlarım ama orta halli kilom zayıflık yok şeker değerlendirmeme baktı sabah akşam takip ediyorum evde şekerimi ben belki onla alakalıdır bilemiyorumKendim zayıf olduğum için şeker olmasına pek ihtimal vermedi şeker testlerimde iyi geldi. Yükleme yapmadı ama kan testi yapmıştı. Eşimle ben uzunuz eşim 1.90 ben 1.73 doktorum bunu boyla ilişkilendiriyor kilo değilde. Bir hafta genelde her gebede önde okuduklarımda o yüzden sordum merak ettiğim için bende
Sağlıkla kavuşalım bebişleree. Kilo alımınız nasıl hamilelikteAnladım bende zayıfım normalde ama önerince bişey yapamadık şeker yüklemesi hiç istemedim. Bişeyde çıkmadı zaten. Çok Düşük çıktı hatta.
Ama çok önemli değildir 1 hafta önde olması ya genelde oluyor bu tip şeyler.
Bebekler kilo alsın diye hangi besin sağlıklıysa seçip seçip onu yedim sonra baktım kilosu yüksek bu sefer de bir hafta öne attı çocuğumuAnladım bende zayıfım normalde ama önerince bişey yapamadık şeker yüklemesi hiç istemedim. Bişeyde çıkmadı zaten. Çok Düşük çıktı hatta.
Ama çok önemli değildir 1 hafta önde olması ya genelde oluyor bu tip şeyler.
Aslında şöyle bence boyunuz uzun sizlerin ondanda olabilir dedi fakat ben bebeğin boyuna ultrason ölçüm kağıdından baktığımda boyu haftasıyla uyumlu. 36 cm olmuş 26+5 le uyumlu yani kendi haftasıyla. Kilo biraz fazla ortalamayı alınca 27+4 oluyor bir 6 gün önden gitmiş oluyor. Bir hafta sorun değil belki çoğu gebe bir hafta önde ama insan düşünüyor az mı yesem bu bebeğe kilo aldıran şeyleri diyeBanada önermedi doktorlarım ama orta halli kilom zayıflık yok şeker değerlendirmeme baktı sabah akşam takip ediyorum evde şekerimi ben belki onla alakalıdır bilemiyorumama boyla ilk kez duydum
Amin inşallah.Sağlıkla kavuşalım bebişleree. Kilo alımınız nasıl hamilelikte
Yok ya yani normal düşünüyorsanız dikkat edin tabi. Çünkü normalde sıkıntı olabiliyormuş toplu bebek. Sezeryan düşünüyorsanız salın gitsinAslında şöyle bence boyunuz uzun sizlerin ondanda olabilir dedi fakat ben bebeğin boyuna ultrason ölçüm kağıdından baktığımda boyu haftasıyla uyumlu. 36 cm olmuş 26+5 le uyumlu yani kendi haftasıyla. Kilo biraz fazla ortalamayı alınca 27+4 oluyor bir 6 gün önden gitmiş oluyor. Bir hafta sorun değil belki çoğu gebe bir hafta önde ama insan düşünüyor az mı yesem bu bebeğe kilo aldıran şeyleri diye
Sezaryen doğum olacağım büyük ihtimalle zaten. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Yemesek dert yesek dert az olsa bu sefer de neden kilosu yok bu minnoşun diyeceğim zaten. O yüzden sağlıklı beslenip elimden geleni yapayım da yine takdir AllahtanYok ya yani normal düşünüyorsanız dikkat edin tabi. Çünkü normalde sıkıntı olabiliyormuş toplu bebek. Sezeryan düşünüyorsanız salın gitsinbeslenecek bebişler ki büyüyecek ben öyle düşünüyorum yani bi hafta şeker mi var diye muallakta kaldım. Dikkat edip az yedim yok yani aç kaldım daha kötü oldum.
Ben 75 hamile kaldım sonra ilk 3 ay 8 kilo kadar verdim şimdilerde yine 75 im bi fikrim yok kaç kilo aldığıma dair verdiklerimi aldımAmin inşallah.haftasıyla uyumlu benim kilom 58 ile hamile kaldım geçen hafta 65 dim 8 kilo almışım yani. Sizin nasıl.
İkiz benim ikizdede kilo aldırmak ayrı dert. Tekli bebege göre 100-200 gram geriden geliyorlar. Başta çok üzülmüştüm ama normalmiş 2 bebek beslendiği için. İnşallah küveze gerek kalmadan atlatırız bu stresli günleri diye dua ediyorum.Yok ya yani normal düşünüyorsanız dikkat edin tabi. Çünkü normalde sıkıntı olabiliyormuş toplu bebek. Sezeryan düşünüyorsanız salın gitsinbeslenecek bebişler ki büyüyecek ben öyle düşünüyorum yani bi hafta şeker mi var diye muallakta kaldım. Dikkat edip az yedim yok yani aç kaldım daha kötü oldum.
Tam bilmiyorum ama okuduğum her doktor yazılarında yada ikiz bebek annelerinde durum tıpkı sizin gibi. Tabiki kendi döktürünüz daha iyi bilir ama normal bence. Bir de her bebeğin gelişimi farklı olmak zorunda bir ortalama üzerinden bakmak çok da doğru olmaz. Sağlıklılarsa hiç stres yapmayın. İnşallah vaktinde gelirler.İkiz benim ikizdede kilo aldırmak ayrı dert. Tekli bebege göre 100-200 gram geriden geliyorlar. Başta çok üzülmüştüm ama normalmiş 2 bebek beslendiği için. İnşallah küveze gerek kalmadan atlatırız bu stresli günleri diye dua ediyorum.
Aynen öyle amin inşallah.Sezaryen doğum olacağım büyük ihtimalle zaten. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Yemesek dert yesek dert az olsa bu sefer de neden kilosu yok bu minnoşun diyeceğim zaten. O yüzden sağlıklı beslenip elimden geleni yapayım da yine takdir Allahtan
Allah yardımcınız olsun ikizi taşımakta zor dediğiniz gibi kilosu gelişimini kafaya takmakta. Ama inşallah hayırlısıyla en sağlıklı şekilde atlatırsınızİkiz benim ikizdede kilo aldırmak ayrı dert. Tekli bebege göre 100-200 gram geriden geliyorlar. Başta çok üzülmüştüm ama normalmiş 2 bebek beslendiği için. İnşallah küveze gerek kalmadan atlatırız bu stresli günleri diye dua ediyorum.
Doktorun stres yaptırmıyorsa bence sen de hiç takılma keyfine bak. Benim 2.gebeliğim sezaryen olacak. ilkinde de bebeğin kilosuna çok takıntılı idi doktorum bunda da öyle aman napalım 1 hafta 2 hafta önde olması bence sıkıntılı değil. bir de zaten tahmini ölçüm bunlar başka doktora gitseniz aynı gün bile olsa farklı ölçebilir. 38+4 te oldu ilk doğumum sezaryen doktor öyle diyor ki en az 3.5 kilo doğacak sandık çok önde kilolu bebek vs. diye 3200 doğdu kızım. ilkinde de şeker çıkmadı bende öyle aman aman kilo almadım. 5 kilo verdim verdiğimin üstüne 9 kilo aldım. Bunda da 5 kilo verdim verdiğimin üstüne 6 kilo aldım. şeker vs de yok.Sezaryen doğum olacağım büyük ihtimalle zaten. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Yemesek dert yesek dert az olsa bu sefer de neden kilosu yok bu minnoşun diyeceğim zaten. O yüzden sağlıklı beslenip elimden geleni yapayım da yine takdir Allahtan
Yok stres yaptırmıyor doktorum sorun değil diyor. Şeker ölçümünde sorun olmadığı için belki de sorun görmedi. Bakalım bir daha ki aylık kontrole kadar biraz daha yemek yemeye dikkat edeyim ne olacak ona göre bir şeyler söyler belki. Dediğim gibi afaki yiyen biri değilim ama bebek için kilo almadı için önerilen her şeyi tüketiyordum. Avakado ceviz tahin pekmez kaşar peyniri kabak çekirdeği yumurta muz peynir mutlaka her gün yiyordum azaltacağım bakalım bu seferde büyümemiş demez inşallahDoktorun stres yaptırmıyorsa bence sen de hiç takılma keyfine bak. Benim 2.gebeliğim sezaryen olacak. ilkinde de bebeğin kilosuna çok takıntılı idi doktorum bunda da öyle aman napalım 1 hafta 2 hafta önde olması bence sıkıntılı değil. bir de zaten tahmini ölçüm bunlar başka doktora gitseniz aynı gün bile olsa farklı ölçebilir. 38+4 te oldu ilk doğumum sezaryen doktor öyle diyor ki en az 3.5 kilo doğacak sandık çok önde kilolu bebek vs. diye 3200 doğdu kızım. ilkinde de şeker çıkmadı bende öyle aman aman kilo almadım. 5 kilo verdim verdiğimin üstüne 9 kilo aldım. Bunda da 5 kilo verdim verdiğimin üstüne 6 kilo aldım. şeker vs de yok.
Detaylıya gittiğim doktor dondurulmuş embriyolarda 1 hafta önden gitmesi normal dedi bu arada.
Bende de şeker cıktı ailede de var zaten genetik dedik diyet önermişti diyete başladığım ilk hafta normal sınırlarda düştü şu anda normal hala 28. haftanın içindeyim sadece 2 kg olmuştum o 2 kg’ı da verdim yani hic kilo almadım inşallah sonuna kadar böyle gider sadece çocuk alır çünkü gebelikte fazla kilo zaten iyi değil dedi doktorum son haftalara doğru tansiyon yükselmesi yapabiliyor musbende de şeker çıktı ama bebek haftasıyla uyumlu . Ben de 27. Haftadayım 7 kilo aldım şeker olayı pek ona da bakmıyor anladığım kadarıyla 30 kilo alarak doğuma giren ama şekeri çıkmayan da var . Diyetle ve düzenli kontrolle devam ediyorum sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun hepimize en önemlisi o. Ben de artık sadece bebek için yiyorum canımın istediği evre kapandı malesef
Ben de kilo vermeye başladım diyet yapınca evet zaten yüksek kiloda hamile kalmıştım benim için de iyi oldu dikkat etmek . Sağlıkla kavuşalım hayırlısıyla inşallahBende de şeker cıktı ailede de var zaten genetik dedik diyet önermişti diyete başladığım ilk hafta normal sınırlarda düştü şu anda normal hala 28. haftanın içindeyim sadece 2 kg olmuştum o 2 kg’ı da verdim yani hic kilo almadım inşallah sonuna kadar böyle gider sadece çocuk alır çünkü gebelikte fazla kilo zaten iyi değil dedi doktorum son haftalara doğru tansiyon yükselmesi yapabiliyor mus
Amin canım inşBen de kilo vermeye başladım diyet yapınca evet zaten yüksek kiloda hamile kalmıştım benim için de iyi oldu dikkat etmek . Sağlıkla kavuşalım hayırlısıyla inşallah