2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Selam kızlar 🫶🏻
dikloron dikloron Hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al insallah cinsiyeti falan da yaz olur mu vakti geldiğinde 🥹
Salon Kadini Salon Kadini Memeye hala çok düşkün Eylül, hala çok emiyor.
8.5 aylık olduk, alttan bir diş var uzuyor, diğeri çıkmadı 🥹

Emekleme, ayağa kalkma yok, oturduğu yerde öne uzanırken popoyi kaldırıyor o kadar devamı yok, hiç acelesi de yok :)

Uykuları eskiye nazaran çok şükür ki iyi, artık uykusuzluktan yorulduğumu hissetmediğim bir donemdeyim 🧿

At, ah, dey dey (gel gel) diyor. Bir de sofraya oturunca mamamamamama demeye başlıyor. Bizim de son durum bu şekilde 😅😍

Selam kızlar 🫶🏻
dikloron dikloron Hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al insallah cinsiyeti falan da yaz olur mu vakti geldiğinde 🥹
Salon Kadini Salon Kadini Memeye hala çok düşkün Eylül, hala çok emiyor.
8.5 aylık olduk, alttan bir diş var uzuyor, diğeri çıkmadı 🥹

Emekleme, ayağa kalkma yok, oturduğu yerde öne uzanırken popoyi kaldırıyor o kadar devamı yok, hiç acelesi de yok :)

Uykuları eskiye nazaran çok şükür ki iyi, artık uykusuzluktan yorulduğumu hissetmediğim bir donemdeyim 🧿

At, ah, dey dey (gel gel) diyor. Bir de sofraya oturunca mamamamamama demeye başlıyor. Bizim de son durum bu şekilde 😅😍
Canım nasılsın ? Bayadır gelmiyordum buraya , uyku eğitimi işe yaradı mı

Canım nasılsın ? Bayadır gelmiyordum buraya , uyku eğitimi işe yaradı mı
İyiyim kuzum çok şükür, yine anne evindeyim 3 haftadır, pazar dönüyorum 😍
Sen nasılsın? Kızın nasıl, sağlığı, beslenmesi, uykusu yolunda mı ☺️

Uyku eğitimini tam uygulamadim ben, çünkü bebekten kademeli ve erkenden uzaklaşmayı içeriyordu. Ben bunu kabul etmediğim için, eylüle göre bazı saat düzenlemeleri yaparak, beşiğini sevdirerek yol katettim. Bazı geceler sadece 1 kez, bazı geceler yine 10 kez uyanıyor ama gunduzleri güzel uyuyor. Bu da dinlenmeme yetiyor aslında. Hiç uzaklaşmadan, odadan ayrılmadan uyutuyorum, gece uyandığında da emzik kabul etmiyorsa emziriyorum.
Eğitim değil de düzenleme yaptım yani biraz 😅

Ek gıda olayına da degineyim ne zamandır doğru düzgün yazmıyorum bugün döşeyeyim şöyle 😅

Genelde 4 öğün veriyorum
Kahvaltı
Yoğurt, meyve
Çorba
Akşam yemeği gibi düşünebiliriz. Bu her gün böyle olmuyor ama genel hali bu şekilde.
Her sabah yumurta, yumurta yapmazsam yulaf veriyorum.
İnek sütü ve bal hariç her şeyi veriyorum.
Öyle ilk günler gibi şatafatlı şeyler yapmıyorum, genelde ben ne yersem o
Canı ne isterse ufak veriyorum tatlı yerken melül melül bakıyorsa mesela, parmağın ucuyla veririm 😅
Suyu hiç sevmiyordu, havalar ısınınca sevmeye başladı.
Başımıza talihsiz bir olay geldi, BLW benim için büyük ölçüde tarihe karıştı
Ve o emmeyi, ben de emzirmeyi hala çok seviyorum 💞

İyiyim kuzum çok şükür, yine anne evindeyim 3 haftadır, pazar dönüyorum 😍
Sen nasılsın? Kızın nasıl, sağlığı, beslenmesi, uykusu yolunda mı ☺️

Uyku eğitimini tam uygulamadim ben, çünkü bebekten kademeli ve erkenden uzaklaşmayı içeriyordu. Ben bunu kabul etmediğim için, eylüle göre bazı saat düzenlemeleri yaparak, beşiğini sevdirerek yol katettim. Bazı geceler sadece 1 kez, bazı geceler yine 10 kez uyanıyor ama gunduzleri güzel uyuyor. Bu da dinlenmeme yetiyor aslında. Hiç uzaklaşmadan, odadan ayrılmadan uyutuyorum, gece uyandığında da emzik kabul etmiyorsa emziriyorum.
Eğitim değil de düzenleme yaptım yani biraz 😅
Çok iyi canım bu bile yeter dediğin gibi , Alara da iyi allahtan yemek ayırmıyor genelde herşeyi yiyor geri kalan herşey bildiğin gibi , gündüz 2 uyku yapıyor ama biri uzun biri 1 buçuk saat gece 10 uyuyor artık

Ek gıda olayına da degineyim ne zamandır doğru düzgün yazmıyorum bugün döşeyeyim şöyle 😅

Genelde 4 öğün veriyorum
Kahvaltı
Yoğurt, meyve
Çorba
Akşam yemeği gibi düşünebiliriz. Bu her gün böyle olmuyor ama genel hali bu şekilde.
Canı ne isterse ufak veriyorum tatlı yerken melül melül bakıyorsa mesela, parmağın ucuyla veririm 😅
Talihsiz olay ne canım ?
Bende kahvaltı , sonra dediğin gibi meyve , sonra muhallebi tarzı bişey yada çorba , sonra yine yemek , kahvaltı badem sütünden muhallebi yada hurmayla muhallebi yada meyveli muhallebi yapıyorum içine bir kaşık tahin ve bir tane ceviz rendeliyorum

Genelde 4 öğün veriyorum
Kahvaltı
Yoğurt, meyve
Çorba
Ben blw çok korkuyorum , arada eline meyve yada ekmek veriyorum ama hep gözüm üstünde korkuyorum yani cüret etmiyorum versem bile Max 5 dk

Canlarim gunaydin biz asidan geldik (9.ay kizamik)

septembrmom septembrmom
kibrisss kibrisss

Hoşgeldiniz canolar, bebeler nasil iyiler umarim.

Biz ilay kusumla asidan geldik, nesemiz yerinde kafamiz bu ay cok buyumemis 🥹🥰

Ama hala persentilin ustundeyiz tabi koca kafali oldugumuz icin.

Topalak bisey olduk, ek gida askiyla yanip tutusuyoruz, biz utanmasak salcali yemege ekmek banacagiz oyle bi sevda gecen gun masadayken taze fasulye yemegi caldi yer gok yağ oldu ahshsjsj.

Yumurta birer gun arayla veriyorum ben cunku hic sevmiyoruz.

Yulaf, ceviz, pekmez mutlak sabah ogunumuz.

Burda saganak yağis var ama oyle boyle degil, :KK43:

Kahvaltidan sonra eline salatalik ya da meyve veriyorum

Aksam da evde pisen yemegin yagsiz salcasiz versiyonu iste. Sonra gece yogurdu (yogurt corbasi yediginde vermiyorum) ya da irmikli gece mamasi

Cok guzel parmak gida yiyoruz.

Gece uykumuz bozulmustu sebebini cozdum, duzeldik yine tosur tosur uyuyoruz.

Septo'cum bogulma mi yasadiniz? O bizim basimiza buyuk kizda geldi, sonra ben bu korkumu yenemedigimden yavrum yemek secen bi cocuga donustu. Ilay'da daha cesur davraniyorum.

.

Ben blw çok korkuyorum , arada eline meyve yada ekmek veriyorum ama hep gözüm üstünde korkuyorum yani cüret etmiyorum versem bile Max 5 dk
Portakal vermiştim kuşbaşı büyüklüğünde boğazına kaçtı, tam tikanma yaşadı 30 saniyeden fazla hareketsiz bir şekilde kollarımızda kaldı. Kaybettik sandığımız noktada eşim son kez hamilich manevrası ile çıkarmaya çalıştı, portakal çıktı Eylül nefes almaya başladı. Saniye geç kalsaydık düşünmek bile istemiyorum.
Zor günler yaşadık, etkisinden kurtulamadim bir ara korkudan hep püre verdim, şimdi çatalla ezip veriyorum.
Portakalı blw ile değil kendim vermiştim suç bende. Blw daha güvenli ama blwde öğürme çok oluyor ve benim artık o ogurmelere bile kalbim sıkışıyor o sahne gözümün önüne geliyor, o yüzden blw yapmiyorum kendim veriyorum artık.

Diklo canım hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım 🥰

Salon Kadini Salon Kadini sen nasılsın ne zamandır seni merak ediyorum
dikloron dikloron cidden mi!!! Gecen test yanlis galiba diyordun? Tebrik ederim 🥹🙈 Allah saglikla sihhatle buyutmek nasip etsin.

Iyiyim canim ben, anne evi stresleri işte, bebeler bunun biraz stresini yasadilar ama alistilar simdi, onlar mutlular haliyle anne de mutlu. Baba da gidip geliyor, yuvarlanip gidiyoruz ozetle, sen nasilsin?

septembrmom septembrmom
kibrisss kibrisss

Topalak bisey olduk, ek gida askiyla yanip tutusuyoruz, biz utanmasak salcali yemege ekmek banacagiz oyle bi sevda gecen gun masadayken taze fasulye yemegi caldi yer gok yağ oldu ahshsjsj.

Aksam da evde pisen yemegin yagsiz salcasiz versiyonu iste. Sonra gece yogurdu (yogurt corbasi yediginde vermiyorum) ya da irmikli gece mamasi

Septo'cum bogulma mi yasadiniz? O bizim basimiza buyuk kizda geldi, sonra ben bu korkumu yenemedigimden yavrum yemek secen bi cocuga donustu. Ilay'da daha cesur davraniyorum.

.
Sağol canım hoş bulduk , bizim o aşı 1 yaşında olucak , inşallah o sıvı kendiliğinden emilip gidecek canım , iyi valla yemek yemeyen bebe çok zor çok şükür yiyor , benim kızımda öyle genelde herşey yiyor

Portakal vermiştim kuşbaşı büyüklüğünde boğazına kaçtı, tam tikanma yaşadı 30 saniyeden fazla hareketsiz bir şekilde kollarımızda kaldı. Kaybettik sandığımız noktada eşim son kez hamilich manevrası ile çıkarmaya çalıştı, portakal çıktı Eylül nefes almaya başladı. Saniye geç kalsaydık düşünmek bile istemiyorum.
Zor günler yaşadık, etkisinden kurtulamadim bir ara korkudan hep püre verdim, şimdi çatalla ezip veriyorum.
Portakalı blw ile değil kendim vermiştim suç bende. Blw daha güvenli ama blwde öğürme çok oluyor ve benim artık o ogurmelere bile kalbim sıkışıyor o sahne gözümün önüne geliyor, o yüzden blw yapmiyorum kendim veriyorum artık.
Ay canım çok geçmiş olsun ya , bu Gemlik manevrası çok önemli ben hep izliyorum unutmiyim diye ama Allah göstermesin çok korkunç 😢😢😢😢😢😢😢

dikloron dikloron cidden mi!!! Gecen test yanlis galiba diyordun? Tebrik ederim 🥹🙈 Allah saglikla sihhatle buyutmek nasip etsin.

Iyiyim canim ben, anne evi stresleri işte, bebeler bunun biraz stresini yasadilar ama alistilar simdi, onlar mutlular haliyle anne de mutlu. Baba da gidip geliyor, yuvarlanip gidiyoruz ozetle, sen nasilsin?
Değişen şeyler zor gelmiştir bebişlere ama alışmalarına sevindim 😊 böylesi herkes işin daha kolay olur. Baş çevresinde bir sıkıntı çıkmadı değil mi tahliller iyi?

Biz de hareketli ama aynı zamanda kucak aşığı bir bebeyle yaşamaya çalışıyoruz. Bayadır sürünüyordu emeklemeye geçti ama ek gıda ile savaş veriyoruz. Bir kere güzel yese 5 gün yemiyor, tadına bakmadan yemek istemiyor. Düzene oturmadı hala öyle öyle geçiyor.

septembrmom septembrmom
kibrisss kibrisss

.
Hoşbuldum ☺️
Evet evet anlattım yukarda korkunç bir olay yaşadık, ondan öncesinde çok cesurdum hiç esirgemiyordum. Eylül çok şükür hiç yemek secmiyor sonra nasıl olur bilemem. Beslenme olayının korku halinden çıkıp keyif alabilmem için bir süre ben yedirecegim çatalla ezip, sonrası ne olur bilemem 😔

September çok üzüldüm ya allahtan bir şey mi olmadan çıkarmışsınız ama insan çok üzülür korkar çok geçmiş olsun size 😞

X