2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Doktor haftada bir ilişkiye izin verdi ama ben tedirginim kalp atışı duyana kadar yapmam sanmıyorum 10 gün sonra gidicem doktora. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz bu süreçte?
Doktor bize de "ilişki çok önermiyoruz, 2 haftada bir yapabilirsiniz" dedi. Bunu dediği günden beri hiçbir şey yapmadık ben de bi kalp atışını duyayım diyorum. Her şeyin yolunda olduğunu bileyim de önce

Herkese merhabalar :) 4+5'im bugün itibariyle. Dün doktora gittik, keseyi gördük, bir sıkıntı yok dedi. Yalnız tüm gebelere sıkıntı olsa da olmasa da progestan veriyorum dedi, iğne de yazdı. Ama kafama takıldı, kan tahlili falan hiç yaptırmadım. Hcg değerime de hiç tahlille baktırmadım, evde test yapıp birkaç gün sonra doktora gitmiştim. Testte hormon durumuna bakmadan iğne ve hap vermesi ne kadar doğru? Doktora da söyledim, fazlasının zararı yok, erken gelen her gebeye rutin olarak veriyorum dedi. Ayrıca haftaya totalde 18 saatlik gidiş-geliş uçak yolculuğum olacak. Onun için de veriyorum, stres vs. durumunda progesteron düşebilir dedi ve de korpus luteumu da görememiş, ondan da verdi sanırım. Hiç kanamam olmadı bu zamana kadar. Kan tahlili yapmadan vermesi normal mi? Fazla olursa zararı olur mu ya da korpus luteumu gözükmeyen var mı? Cevap verebilen olursa çok sevinirim. Herkese kolay gebelikler dilerim

Hiçbir risk yokken progestan veren doktoru ilk defa duyuyorum. Daha çok yeniymiş benim 5+1 kontrolünde sadece kese görünmüştü, 10 gün sonra görürüz daha çok küçük demişti. Hangi ilacı yazdı, faydası olacaksa ben de almayı düşündüm şimdi

Kafanıza göre almayın bence...Bana erken gelen bütün gebelere veriyorum, fazlası zararlı değil, erken düşükleri önler dedi ama garipsedim

Tuvalette su deyince ben de yanma hissettim, akıntı artışı ve kaşıntı da var
Kaşıntı varsa o mantar olabilir bir doktoruna danış istetsen akıntı peynir kesiği gibimi
Doktor haftada bir ilişkiye izin verdi ama ben tedirginim kalp atışı duyana kadar yapmam sanmıyorum 10 gün sonra gidicem doktora. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz bu süreçte?
Bende kalp atışına gittiğimde soracağım bu soruyu bilemiyorum napsam

Valla benim doktorum da sorun yok yapabilirsiniz kısıtlama yapmıyorum dedi

Ben soracaktım bı ara bu soruyu haftada ıkı oluyor bızım ama cok sert olmadan nazık davranılması gerekıyor en azından ılk uc ay

Ikı haftada bııırr mı yuhho o da ne oyle ama lekelenme tarzı durum varsa bu sekılde onerılerde bulunuyolar

Neye göre belirliyor doktorlar bunu acaba yaa
Bilmiyorum ana riskli gebelik düşük tehlikesi falan varsa yapıyorlar diye düşünüyordum burda çoğu kişi cansel kısıtlama yaptı diyince emin olamadım hep kısıtlıyorlar sanki

Kim tablo yaparım takip edebilirim falan derse
Ben yaparım yapmasına ama benim gebeliklerim hep yarım kaldığından şimdiden üstlenmek istemiyorum
Ben de çok yoğun çalışıyorum ancak akşamları yazılanları okumaya fırsat buluyorum ama biri yapsa ne güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…