2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Minimum 25 tane önlük var bende 😁 sürekli sırılsıklam salya akıttığı yetmediği için bi de alıp yiyor iyice su gibi oluyor. Arada kusmalar vs günde en az 5 kere değişiyoruz en iyimser haliyle
Kusma kaynaklı bizde de 10 dan fazla önlük var sürekli değişiyoruz😂
Benimkide sadece yana donuyor kafa hep yukarida ama doktorumuz bir sorun gormedi. Desteksiz 10-15 sn kaliyor. Benimkinin donmek icin bir cabasi yok istemiyor. O hep otursun ve ayakta olsun 😂
Bizimkinde sadece yan duruyor dönme çabası yok ya😂 hatta be döndürünce kızıyor falan azıcık
Evet bexsero 2.dozu plmuşuz 3-5-15.aylarda olcakmış nimenix de tarih olarak 7/13müş. Bizim asm farklı zamanda veremi yapacak diye doktoru onu öne çekti öne çekince 2.ay kontrolünde verem oldu nimenix 2-4-13e uymadı o gün özel aşılara başlayamadı. 3.ayda bekseroyla başladık nimenix geriye kaldı ben karıştırmışım😃😃
Bıktım aşılardan ya bebişlere geçmiş olsun. Ama biz çocukken bukadar aşımı olmuşuz hayret ediyorum cidden artık.
Ne kadar çok aşı var ya..
Her ay bir aşı mutlaka oluyor ( Devlet aşısı olmadığında özel aşı).
Kıyamıyorum yavruma , ağlıyor :) Büyüdükçe de zorlaşacak bu aşı işleri.
Onların sağlığı için gerekli tabi.
Bexsero bizde iştahsızlık ve huysuzluk yapmıştı. İkinci dozu yaptırmaya korkuyorum ama yaptıracağım..
yan etkisi olmayan aşıda ilaçta yok galiba 🤦🏻‍♀️

Kusma kaynaklı bizde de 10 dan fazla önlük var sürekli değişiyoruz😂

Bizimkinde sadece yan duruyor dönme çabası yok ya😂 hatta be döndürünce kızıyor falan azıcık

Bıktım aşılardan ya bebişlere geçmiş olsun. Ama biz çocukken bukadar aşımı olmuşuz hayret ediyorum cidden artık.

yan etkisi olmayan aşıda ilaçta yok galiba 🤦🏻‍♀️
Arasta ayni yuzustu koydugum an agliyor

Kızlar cuma günü kontrolde doktor dişler daha yok demişti ama bugün alt damağı aşırı sert ve beyazlık var. Dokundurtmuyo kendi değince çok ağlıyo ve aşırı huysuz dün gece sürekli ağlayarak uyandı dişleri görene kadar hiç ona yormamıştım. Napmalı var mı bebesi diş çıkartan? Calpol falan vermeli mi ya da tetagil bu aşamada mı veriyoruz. Kafası sıcak ama ateşi yok şuanlık

Benim bebeğim hem yüz üstü hem sırt üstü dönüyor. Ancak aynı yönde yuvarlanarak dönüyor yani halının bir ucuna koyunca , diğer ucuna kadar yuvarlanarak geliyor. Gece uyurken de yüz üstü yatmaya çalışıyor. Ancak dar bir alan da geri sırt üstü dönemez diye yastık koyuyorum. Sadece yan dönebiliyor uyurken yastık koyduğum için. Sizce yanlış mı yapıyorum? Beşik alanında geri dönemezse diye korkuyorum.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Yorum yapan olmamış. Kızlar siz nasıl yapıyorsunuz?

Kızlar cuma günü kontrolde doktor dişler daha yok demişti ama bugün alt damağı aşırı sert ve beyazlık var. Dokundurtmuyo kendi değince çok ağlıyo ve aşırı huysuz dün gece sürekli ağlayarak uyandı dişleri görene kadar hiç ona yormamıştım. Napmalı var mı bebesi diş çıkartan? Calpol falan vermeli mi ya da tetagil bu aşamada mı veriyoruz. Kafası sıcak ama ateşi yok şuanlık
Rahat uyumasi icin calpol verebilirsin

Yorum yapan olmamış. Kızlar siz nasıl yapıyorsunuz?
Artık kendileri dönebildikleri ve başlarını kaldırabildikleri için müdahale etmiyorum. Ben de bir iki kere yüzüstü uyurken buldum hatta bir iki kere de kendim koydum rahat uyudu. Uyanınca ya da dönmek isteyip dönemediğinde kendini kaldırıyor ağlıyor zaten. Beşiğindeki yastık daha tehlikeli olabilir

Artık kendileri dönebildikleri ve başlarını kaldırabildikleri için müdahale etmiyorum. Ben de bir iki kere yüzüstü uyurken buldum hatta bir iki kere de kendim koydum rahat uyudu. Uyanınca ya da dönmek isteyip dönemediğinde kendini kaldırıyor ağlıyor zaten. Beşiğindeki yastık daha tehlikeli olabilir
Sağa doğru yüz üstü dönüyorsa, yine sağa doğru sırt üstü dönüyor. Dolayısıyla bunu tekrarladıkça aynı yönde yuvarlanarak hareket etmiş , ilerlemiş oluyor.
Beşikte de sağa doğru donmeye çalışıyor. Bu şekilde yüz üstü döndü diyelim. Tekrar sırt üstü dönmek isterse sağda yer kalmayacağı için geri dönemez. O yüzden korkuyorum.
Gece uykusu uzun olduğu için sırt üstü yatmaktan yoruluyor olmalı. Çoğu zaman dönmeye çalışıyor. Gece mızıldıyor mesela , bakıyorum dönmeye çalışıyor. Yan dönünce susuyor. Ama yüzü üstü için uğraşıyor. Korkuyorum.

Sağa doğru yüz üstü dönüyorsa, yine sağa doğru sırt üstü dönüyor. Dolayısıyla bunu tekrarladıkça aynı yönde yuvarlanarak hareket etmiş , ilerlemiş oluyor.
Beşikte de sağa doğru donmeye çalışıyor. Bu şekilde yüz üstü döndü diyelim. Tekrar sırt üstü dönmek isterse sağda yer kalmayacağı için geri dönemez. O yüzden korkuyorum.
Gece uykusu uzun olduğu için sırt üstü yatmaktan yoruluyor olmalı. Çoğu zaman dönmeye çalışıyor. Gece mızıldıyor mesela , bakıyorum dönmeye çalışıyor. Yan dönünce susuyor. Ama yüzü üstü için uğraşıyor. Korkuyorum.
Neden korkuyorsun canım yüzüstü dönerde o şekilde kalır diyemi?yatağında yüzünü kapatacak bisey olmadigi sürece yuzustu yatmasinin bi sakıncası yok artık boyun kaslarida güçlendi kafalarını kaldirabilirler rahatsız olduklarında dönmek isteyip de dönmezse ağlayarak bunu belli eder zaten
Doğru mu degilmi tartışılır ama hep yazıyorum benim kız 1 aylıktan beri yuzustu uyuyor oğlumda öyle büyüdü
arkadaşın dediği gibi besikteki yastık daha tehlikeli olabilir

Bende yüz üstü dönünce hemen düzeltiyorum ama inatla sırt üstü yatmıyor.. yan yatıyor gece yüz üstüne dönmeye çalışıyor bende korkuyorum açıkçası ama yastık tehlikeli olabilir canım..

Neden korkuyorsun canım yüzüstü dönerde o şekilde kalır diyemi?yatağında yüzünü kapatacak bisey olmadigi sürece yuzustu yatmasinin bi sakıncası yok artık boyun kaslarida güçlendi kafalarını kaldirabilirler rahatsız olduklarında dönmek isteyip de dönmezse ağlayarak bunu belli eder zaten
Doğru mu degilmi tartışılır ama hep yazıyorum benim kız 1 aylıktan beri yuzustu uyuyor oğlumda öyle büyüdü
arkadaşın dediği gibi besikteki yastık daha tehlikeli olabilir

Bende yüz üstü dönünce hemen düzeltiyorum ama inatla sırt üstü yatmıyor.. yan yatıyor gece yüz üstüne dönmeye çalışıyor bende korkuyorum açıkçası ama yastık tehlikeli olabilir canım..
Evet yüz üstü döner ve öyle kalır , uyku sersemine kafayı kaldıramaz ve nefessiz kalırsa , ağlamazsa, duymazsam diye korkuyorum. Normal odada evin bir ucundan diğer ucuna yuvarlanıyor. Yani sırt üstü dönmeyi biliyor ama hep aynı yöne dönüyor. Sağa doğru döndü yüz üstü yattı diyelim, beşikte kendini çevirmesi için sol taraftan sırt üstü yapması gerekiyor. Ama kızım yine sağ taraftan sırt üstüne dönmeye çalışıyor. Dolayısıyla beşikte onu yapamaz. Zaten hep aynı yönden yüzüstü ve sırt üstü yaptığı için evin içinde yuvarlanarak gezmiş oluyor. Diğer tarafa beceremiyor nedense. Zamanla öğrenir herhalde.

Yan yatıyor ama yüz üstü dönmesini engellemek için karın ile üst bacak kısmına küçük yastık koydum. Yan yatabiliyor en fazla. Yastık tehlikeli olabilir evet , bilemedim. Biraz daha büyüse, diğer tarafa da sırt üstü dönse içim daha rahat olacak.

Evet yüz üstü döner ve öyle kalır , uyku sersemine kafayı kaldıramaz ve nefessiz kalırsa , ağlamazsa, duymazsam diye korkuyorum. Normal odada evin bir ucundan diğer ucuna yuvarlanıyor. Yani sırt üstü dönmeyi biliyor ama hep aynı yöne dönüyor. Sağa doğru döndü yüz üstü yattı diyelim, beşikte kendini çevirmesi için sol taraftan sırt üstü yapması gerekiyor. Ama kızım yine sağ taraftan sırt üstüne dönmeye çalışıyor. Dolayısıyla beşikte onu yapamaz. Zaten hep aynı yönden yüzüstü ve sırt üstü yaptığı için evin içinde yuvarlanarak gezmiş oluyor. Diğer tarafa beceremiyor nedense. Zamanla öğrenir herhalde.

Yan yatıyor ama yüz üstü dönmesini engellemek için karın ile üst bacak kısmına küçük yastık koydum. Yan yatabiliyor en fazla. Yastık tehlikeli olabilir evet , bilemedim. Biraz daha büyüse, diğer tarafa da sırt üstü dönse içim daha rahat olacak.
Teflu yatağının yan bariyerleri vardı nefes alan kumaş sanırım o.. öyle birdey ile destek verilir belki..

Kızlar benim bebeğim her an kalkma hareketini yapıyor asla yatıramiyorum mesela oyun halısına yatiricam kafası yukarda bırakıyorum yere asla kafasıni yere koymuyor artık. O kadar çok kalkma hareketi yapmiski karnı kas gibi oluşmuş hatta dün farkettim kalkarken kaburgaları çok fena çıkıyor korktum baya görünce. Zaten artık oturtuyorum ya da yüz üstü koyuyorum resmen hacı yatmaz çocuk ancak şöyle bir durum var dönme hareketi yapamıyor çünkü sadece kalkmaya çalışıyor Anca ayaklarını havaya kaldırıp yana düşüyor. Yüz üstü de beş dakikadan sonra ağlıyor. Hoppala almayı düşünüyorum ziplar durur artık :) 5 aylık olacak haftaya hala tam dönemiyor dönmeye başlar demi ya bu aralar takacak bir şey bulamadım bu var aklımda galiba 😃😃
Canı artık oturmak istiyo bence. Bizimki mana sandalyesinin müptelası oldu oyuncaklarını veriyorum eline orda kendi kendine oynuyor sesi soluğu çıkmıyor. Çocuk da haklı yat yat nereye kadar bostan mıyız biz diyo herhalde😂

Kızlar malum yaz geliyor bebişlere güneş kremi ne almayı düşünüyorsunuz ☺️
Bizim doktorumuz siveno mustela incia önerdi siz ne önerirsiniz

Kızlar malum yaz geliyor bebişlere güneş kremi ne almayı düşünüyorsunuz ☺️
Bizim doktorumuz siveno mustela incia önerdi siz ne önerirsiniz
Ben aylar önce haeven on erth aldım ama henüz kullanmadığım için nasıldır bilemiyorum..yalnız mineral filtreli dogal kremler de hep aynı sorun var sürülmesi zor ve beyazlık bırakıyorlar genelde... kolay surulenine denk gelmedim henuz

Evet dönebiliyo ama yarım tur dönüyo 11 ekim doğumlu 5 ay 6 günlük oldu bugün.
Mcm
Canı artık oturmak istiyo bence. Bizimki mana sandalyesinin müptelası oldu oyuncaklarını veriyorum eline orda kendi kendine oynuyor sesi soluğu çıkmıyor. Çocuk da haklı yat yat nereye kadar bostan mıyız biz diyo herhalde😂
Oturuyorum artık bebe yatmaz aldım çocuk sakinleşti resmen bu haftada mama sandalyesi alacağız :) bugün yüz üstünden sırt üstü döndü sırt üstünden yan döndü hepsini bir birleştirse tutamacagiz herhalde

X