2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Valla planda yoktu bizim nikah sonrası tam yumurtlama günümdü yani sonrasında bakınca farkettim tam korunmadik galiba hatırlamıyorum çok ay geçti ama şok olduk tabi ama.dedigim gibi yeni evli değilde üç senelik evli gibiyiz şuan geçmişimiz olduğu için :) Bir yandan da iyi oldu yaşım 29 bir kaç sene sonra da ikinciyi yaparım 35 den önce çocuk işini tamamlamış olurum

Dün 5.ay kontrolü vardı çok şükür düzgün kilo almış ama yarım santim uzamış yaa bu sefer de bunu kafama taktım ablam da diyo ki buğday mı bu çocuk hem enine hem boyuna büyüsün yoğurtla ek gıda tadımlarına başlıyoruz ama doktoru tadım gibi düşünme evde ne piştiyse yağsız tuzsuz şekersiz baharatsız salçasız 2 kere 2-3 çay kaşığı kadar tattır tatmak istemezse bırak ve alerji için gözlem altında tut farklı besinler olmasın aynı gün dedi. Ben direk yoğurt kabak patates havuç balkabağı avokado şeklinde ilerlemeyi bi 15-20 gün sonra sebze çorbalarına geçmeyi düşünüyorum. Menenjit bexsero ilk doz ve rota 2.dozu da oldu çok az bi ateş yaptı 37.7yi gördü ben de azıcık verdim calpol rahat uyusun diye

Maşallah bizde haftaya olacağız aşıları ateş yapar diye korkuyorum hemen atlatirlar inşallah..
Destekli oturtmayi kaç dk yapiyorsunuz günde?

Maşallah bizde haftaya olacağız aşıları ateş yapar diye korkuyorum hemen atlatirlar inşallah..
Bi tek nimenix ateş yaptı 38.8leri gördü ama keyfi iyiydi. Valla hiç dk tutmadım zaten durmak istemezse mıkırdanıyo o zaman kaldırıyorun

Bu destekli oturtma işi benim de kafamı kurcalıyo. Ben kafasını yerden kaldırmaya başladığından beri kucağımda oturtuyorum durabildiği kadar (canlı destek). Ata biner gibi bacaklarını uzatacak şekilde. Geçen aydan beri de yastıklarla destekleyerek hafif uzanır pozisyona koyuyordum. Oturmak için ağlıyor hoşuna gidiyor etrafa bakınabilmek. Dün de mama sandalyesi aldık müptelası oldu ilk günden. Önüne oyuncaklarını koyuyorum sesi soluğu çıkmıyor mutfakta bir yandan beni izliyor bir yandan oyun oynuyor. Mıkırdanırsa da meme için oluyor genellikle ona kalsa bütün gün oturcak büyük insan gibi

Aynen Osman hocanın videolarına bakınca başladım bende bacağımda oturtmaya, adam haklı oturamadan nasıl ek gida başlayacak.. mantıklı geldi bana ufak ufak oturtuyorum ama ne kadar süre kalsa diye kuşkum var

Aynen Osman hocanın videolarına bakınca başladım bende bacağımda oturtmaya, adam haklı oturamadan nasıl ek gida başlayacak.. mantıklı geldi bana ufak ufak oturtuyorum ama ne kadar süre kalsa diye kuşkum var
Ya cidden allah osman hocadan razı olsun yani sayesinde beş buçuk aylık çocuğum keyfi hiç bozulmadan büyüyor dediklerini harfiyen yapıyorum yaşamın ilk haftası videosundan itibaren.

38.8 çok yüksek değil mi canım ya.. o kadar çıkıyor mu
Valla çıktı nimenixde ama keyfi çok iyiydi oynuyodu ölçmesem bilemezdim hemen soyduk tek zıbınla bıraktık baktım düşmüyo riske atmadan verdim calpol. Ama babasıyla biz telaşeden havale geçiriyoduk çocuk da oynamaya gülmeye devam ediyodu

Oy maşallah iyi atlatmış o zaman kuzum

Kızlar benim bebeğim her an kalkma hareketini yapıyor asla yatıramiyorum mesela oyun halısına yatiricam kafası yukarda bırakıyorum yere asla kafasıni yere koymuyor artık. O kadar çok kalkma hareketi yapmiski karnı kas gibi oluşmuş hatta dün farkettim kalkarken kaburgaları çok fena çıkıyor korktum baya görünce. Zaten artık oturtuyorum ya da yüz üstü koyuyorum resmen hacı yatmaz çocuk ancak şöyle bir durum var dönme hareketi yapamıyor çünkü sadece kalkmaya çalışıyor Anca ayaklarını havaya kaldırıp yana düşüyor. Yüz üstü de beş dakikadan sonra ağlıyor. la almayı düşünüyorum ziplar durur artık :) 5 aylık olacak haftaya hala tam dönemiyor dönmeye başlar demi ya bu aralar takacak bir şey bulamadım bu var aklımda galiba

Biz 6. Aya girdik bizde de sadece sırtüstünden yüzustune dönme var. Sonra da ağlıyor ben çeviriyorum bir daha dönüyor bir daha ağlıyor.

Azaldigi kanisina nasil vardin ki ?
Emerken yutkunmuyor çişli ve kakalı bez azaldı sağımla bakayım dedim bir kez hiç gelmedi
Ya aklıma geldi ama ben bunsy regl oldum ki bittikten bir hafta sonra böyle oldu azaldı bezlerde oğlum çok kaka yapardı oda azaldı memeler zaten yumuşaktı biraz meme reddide yaşıyorum uyku dışında emmiyor ne kadar sürede döndü süt sende

O galiba salyadan oluyor sürekli yakalık önlük falan kullanıyorum ben. Göğsüne mendil koyuyorum içeriden. Salyası ayağına kadar akıyo kuzuların maşallaj
Valla aynısı ben de önlüğe geçeyim bari
Canım karın kası çalışıyorlar bir süre dönmek için de onlar lazım zaten yeterince gelişince dönerler Sen yine bol bol yüzüstü tut, o ayakları kaldırıp yana düşme de dönmeye hazırlık zaten. Sonra Flowervillage dediği gibi yüzüstü kalıp beni kaldır diyorlar ki benimki 5,5 aylık oldu hala sırt üstüne dönmüyor ama yüzüstü bayağı kalıyor artık ağlamadan

Bol bol sagim yap canim artar

Kizlar su konusunu konuştuk mu? Su kaynamış ılıtılmış su mu veriyorsunuz? Ne kadar veriyorsunuz? Yada 6 aya kadar hiç gerek yok mu?

Ya bende bugün ilk defa regl oldum süt azaliyor mu ki

Kizlar su konusunu konuştuk mu? Su kaynamış ılıtılmış su mu veriyorsunuz? Ne kadar veriyorsunuz? Yada 6 aya kadar hiç gerek yok mu?
Ben önceden içme suyunu kaynatıp veriyordum birisi gerek yok dedi bende öylece veriyorum. Biberon da almıyor zaten su içerken bardaktan iyi içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…