Valla planda yoktu bizim nikah sonrası tam yumurtlama günümdü yani sonrasında bakınca farkettim tam korunmadik galiba hatırlamıyorum çok ay geçti ama şok olduk tabiFatma333 Bence sizinki daha çok cesaret işi. Evliliğin ilk ayında gebelik yani.
leilani Arkadaşım seninki kaza olmuş olmuyor ki. Korunmasız ilişkin olduğunu söylemiştin.
Kolay bir süreç değil ancak senin açından düşününce böylesi belki daha hayırlıdır. Zaten ikinci çocuğu istiyormuşsun. Eğer bile isteye iyice planlasaydın, zorluk yaşamamak için ilk çocuğun 4 yaşına falan gelmesini beklemen gerekirdi. Yaşın da 39 olurdu, doğurana kadar 40 olurdun. Bence riskli bir yaş olurdu.
Aralarında 2 yaş falan olan kişiler de zorlanıyor, hani zorlanmamak için ilkinin büyümesini beklemek yaş faktörü açısından sıkıntılı.
Şimdi iki üç yıl zorluk yaşarsın ama sonra rahatlar gidersin. Diğer türlü tam rahata alışmışken hoppp yeniden süreç başa alınırdı. Hem iki kardeş , iki arkadaş gibi büyürler, o açıdan da iyi.
Mutlaka zorlukları var ama böyle olumlu yanlarından düşün. İnşallah evinize bereket getirsin, sağlıkla kucağınıza alın.
Bu tek çocuk - iki çocuk vs konuları tam bir paradoks. Kimi tek çocuk iyi diyor, kimi çok çocuk. Kimi araları az olsun diyor kimi çok olsun diyor. Devir tek çocuk devri ama insan kardeşi olsun da istiyor. Aslında bile isteye ikinci çocuğa karar vermek zor.
MaşallahDün 5.ay kontrolü vardı çok şükür düzgün kilo almış ama yarım santim uzamış yaabu sefer de bunu kafama taktım ablam da diyo ki buğday mı bu çocuk hem enine hem boyuna büyüsün yoğurtla ek gıda tadımlarına başlıyoruz ama doktoru tadım gibi düşünme evde ne piştiyse yağsız tuzsuz şekersiz baharatsız salçasız 2 kere 2-3 çay kaşığı kadar tattır tatmak istemezse bırak ve alerji için gözlem altında tut farklı besinler olmasın aynı gün dedi. Ben direk yoğurt kabak patates havuç balkabağı avokado şeklinde ilerlemeyi bi 15-20 gün sonra sebze çorbalarına geçmeyi düşünüyorum. Menenjit bexsero ilk doz ve rota 2.dozu da oldu çok az bi ateş yaptı 37.7yi gördü ben de azıcık verdim calpol rahat uyusun diye
Bi tek nimenix ateş yaptı 38.8leri gördü ama keyfi iyiydi. Valla hiç dk tutmadım zaten durmak istemezse mıkırdanıyo o zaman kaldırıyorunMaşallahbizde haftaya olacağız aşıları ateş yapar diye korkuyorum hemen atlatirlar inşallah..
Destekli oturtmayi kaç dk yapiyorsunuz günde?
Bu destekli oturtma işi benim de kafamı kurcalıyo. Ben kafasını yerden kaldırmaya başladığından beri kucağımda oturtuyorum durabildiği kadar (canlı destek). Ata biner gibi bacaklarını uzatacak şekilde. Geçen aydan beri de yastıklarla destekleyerek hafif uzanır pozisyona koyuyordum. Oturmak için ağlıyor hoşuna gidiyor etrafa bakınabilmek. Dün de mama sandalyesi aldık müptelası oldu ilk günden. Önüne oyuncaklarını koyuyorum sesi soluğu çıkmıyor mutfakta bir yandan beni izliyor bir yandan oyun oynuyor. Mıkırdanırsa da meme için oluyor genellikle ona kalsa bütün gün oturcak büyük insan gibiMaşallahbizde haftaya olacağız aşıları ateş yapar diye korkuyorum hemen atlatirlar inşallah..
Destekli oturtmayi kaç dk yapiyorsunuz günde?
38.8 çok yüksek değil mi canım ya.. o kadar çıkıyor muBi tek nimenix ateş yaptı 38.8leri gördü ama keyfi iyiydi. Valla hiç dk tutmadım zaten durmak istemezse mıkırdanıyo o zaman kaldırıyorun
Aynen Osman hocanın videolarına bakınca başladım bende bacağımda oturtmaya, adam haklı oturamadan nasıl ek gida başlayacak.. mantıklı geldi bana ufak ufak oturtuyorum ama ne kadar süre kalsa diye kuşkum varBu destekli oturtma işi benim de kafamı kurcalıyo. Ben kafasını yerden kaldırmaya başladığından beri kucağımda oturtuyorum durabildiği kadar (canlı destek). Ata biner gibi bacaklarını uzatacak şekilde. Geçen aydan beri de yastıklarla destekleyerek hafif uzanır pozisyona koyuyordum. Oturmak için ağlıyor hoşuna gidiyor etrafa bakınabilmek. Dün de mama sandalyesi aldık müptelası oldu ilk günden. Önüne oyuncaklarını koyuyorum sesi soluğu çıkmıyor mutfakta bir yandan beni izliyor bir yandan oyun oynuyor. Mıkırdanırsa da meme için oluyor genellikle ona kalsa bütün gün oturcak büyük insan gibi
Ya cidden allah osman hocadan razı olsun yani sayesinde beş buçuk aylık çocuğum keyfi hiç bozulmadan büyüyor dediklerini harfiyen yapıyorum yaşamın ilk haftası videosundan itibaren.Aynen Osman hocanın videolarına bakınca başladım bende bacağımda oturtmaya, adam haklı oturamadan nasıl ek gida başlayacak.. mantıklı geldi bana ufak ufak oturtuyorum ama ne kadar süre kalsa diye kuşkum var
Valla çıktı nimenixde38.8 çok yüksek değil mi canım ya.. o kadar çıkıyor mu
Oy maşallah iyi atlatmış o zaman kuzumValla çıktı nimenixdeama keyfi çok iyiydi oynuyodu ölçmesem bilemezdim hemen soyduk tek zıbınla bıraktık baktım düşmüyo riske atmadan verdim calpol. Ama babasıyla biz telaşeden havale geçiriyoduk çocuk da oynamaya gülmeye devam ediyodu
Biz 6. Aya girdik bizde de sadece sırtüstünden yüzustune dönme var. Sonra da ağlıyor ben çeviriyorum bir daha dönüyor bir daha ağlıyor.Kızlar benim bebeğim her an kalkma hareketini yapıyor asla yatıramiyorum mesela oyun halısına yatiricam kafası yukarda bırakıyorum yere asla kafasıni yere koymuyor artık. O kadar çok kalkma hareketi yapmiski karnı kas gibi oluşmuş hatta dün farkettim kalkarken kaburgaları çok fena çıkıyor korktum baya görünce. Zaten artık oturtuyorum ya da yüz üstü koyuyorum resmen hacı yatmaz çocuk ancak şöyle bir durum var dönme hareketi yapamıyor çünkü sadece kalkmaya çalışıyor Anca ayaklarını havaya kaldırıp yana düşüyor. Yüz üstü de beş dakikadan sonra ağlıyor.la almayı düşünüyorum ziplar durur artık :) 5 aylık olacak haftaya hala tam dönemiyor dönmeye başlar demi ya bu aralar takacak bir şey bulamadım bu var aklımda galiba
Emerken yutkunmuyor çişli ve kakalı bez azaldı sağımla bakayım dedim bir kez hiç gelmediAzaldigi kanisina nasil vardin ki ?
Ya aklıma geldi ama ben bunsy regl oldum ki bittikten bir hafta sonra böyle oldu azaldı bezlerde oğlum çok kaka yapardı oda azaldı memeler zaten yumuşaktı biraz meme reddide yaşıyorum uyku dışında emmiyor ne kadar sürede döndü süt sendeCanım korkutmayayım da ben hamile olduğumu öğrenmeden hemen önce sütüm birden bire çok azalmıştıemzire emzire yine eski haline döndü çok şükür ama çişli bezler falan nasıl? Yalnızca memelerin mi yumuşadı
Valla aynısı ben de önlüğe geçeyim bariO galiba salyadan oluyor sürekli yakalık önlük falan kullanıyorum ben. Göğsüne mendil koyuyorum içeriden. Salyası ayağına kadar akıyo kuzuların maşallaj
Canım karın kası çalışıyorlar bir süreKızlar benim bebeğim her an kalkma hareketini yapıyor asla yatıramiyorum mesela oyun halısına yatiricam kafası yukarda bırakıyorum yere asla kafasıni yere koymuyor artık. O kadar çok kalkma hareketi yapmiski karnı kas gibi oluşmuş hatta dün farkettim kalkarken kaburgaları çok fena çıkıyor korktum baya görünce. Zaten artık oturtuyorum ya da yüz üstü koyuyorum resmen hacı yatmaz çocuk ancak şöyle bir durum var dönme hareketi yapamıyor çünkü sadece kalkmaya çalışıyor Anca ayaklarını havaya kaldırıp yana düşüyor. Yüz üstü de beş dakikadan sonra ağlıyor.la almayı düşünüyorum ziplar durur artık :) 5 aylık olacak haftaya hala tam dönemiyor dönmeye başlar demi ya bu aralar takacak bir şey bulamadım bu var aklımda galiba
Bol bol sagim yap canim artarEmerken yutkunmuyor çişli ve kakalı bez azaldı sağımla bakayım dedim bir kez hiç gelmedi
Ya aklıma geldi ama ben bunsy regl oldum ki bittikten bir hafta sonra böyle oldu azaldı bezlerde oğlum çok kaka yapardı oda azaldı memeler zaten yumuşaktı biraz meme reddide yaşıyorum uyku dışında emmiyor ne kadar sürede döndü süt sende
AyniyizBiz 6. Aya girdik bizde de sadece sırtüstünden yüzustune dönme var. Sonra da ağlıyor ben çeviriyorum bir daha dönüyor bir daha ağlıyor.
Ya bende bugün ilk defa regl oldum süt azaliyor mu kiEmerken yutkunmuyor çişli ve kakalı bez azaldı sağımla bakayım dedim bir kez hiç gelmedi
Ya aklıma geldi ama ben bunsy regl oldum ki bittikten bir hafta sonra böyle oldu azaldı bezlerde oğlum çok kaka yapardı oda azaldı memeler zaten yumuşaktı biraz meme reddide yaşıyorum uyku dışında emmiyor ne kadar sürede döndü süt sende
Ben önceden içme suyunu kaynatıp veriyordum birisi gerek yok dedi bende öylece veriyorum. Biberon da almıyor zaten su içerken bardaktan iyi içiyorKizlar su konusunu konuştuk mu? Su kaynamış ılıtılmış su mu veriyorsunuz? Ne kadar veriyorsunuz? Yada 6 aya kadar hiç gerek yok mu?
Ek gıdaya başladıysan ver canım öyle aman aman değil yedikten sonra bi ver ne kadar içerse.Kizlar su konusunu konuştuk mu? Su kaynamış ılıtılmış su mu veriyorsunuz? Ne kadar veriyorsunuz? Yada 6 aya kadar hiç gerek yok mu?