Bence yarım kilo çok.iyi..Bu aydan sonra zaten kilo alımı yavaslayacak emme süreleri de kısaldı artık çünkü çeneleri güçlendi daha hızlı indiriyorlar sütü. 5 ayda ek gidaya geçebilirsin aslında birçok doktor tadimlara başlatıyor 5. Ayda ama kilosuna etkisi olmaz ki 5,6,7. Aylar tadim aylaridır günlük yedikleri bikac tatlı kasigi oluyor en fazla 8 aydan sonra kahvaltı ara öğün vs başlarKızlar aylaaaar sonra selamlar. Umarım herkes çok iyidir, bebişler çoook sağlıklı ve keyiflidir
Ben sizlere bir şey danışmaya geldim. Benim kız memeye ek olarak mama da içiyor. Gündüzleri memede çok uzun kalmıyor 1 aydır ne yapsam da, çünkü dikkati çok dağılıyor. O yüzden 2, bazen 3 kez de mama veriyorum ama onları da tam bitirmiyor 90 cc'lik mamadan daha fazlasını içiremedim öğün başı. Bunun aksine geceyse 2 saatte bir uyanıp ciddi miktarda emiyor. Kilo alımımız çok hızlı değil, ayda yarım kilo alıyor. Ama sağlıklı ve huzurlu bir bebek. 4,5 aylık olduk ve 7 kiloya yaklaştık. Ancak doktorumuz kilo alımından tatmin olmuyor ve 5. ayda ek gıdaya başlatacağını söylüyor.
Sizler 6. ayı bekliyor musunuz ya da daha önce doğan bebişler var; beklediniz mi? Yani geriye düşmedi ki benim kızım, 1 aydır geceleri daha çok yiyor sadece. Kafam karıştı o yüzden...
Neler denedim olmadı. Bugün çok huysuz yanından ayrilmami istemiyor. Uyutuyorum yanından ayrılınca agliyor hemen. Bana yapışık geziyor. Yoruldum ilgilenemiyorum fazla.Öyle aktif bir sürünme değil de kolları bacakları çırparken yanlışlıkla geri geri gidiyoroyuncaklarla falan ilgisini çeksen? Benimki ışıklı oyuncağı var ona bakmayı çok seviyor yüzüstü
Merhaba.Kızlar aylaaaar sonra selamlar. Umarım herkes çok iyidir, bebişler çoook sağlıklı ve keyiflidir
Ben sizlere bir şey danışmaya geldim. Benim kız memeye ek olarak mama da içiyor. Gündüzleri memede çok uzun kalmıyor 1 aydır ne yapsam da, çünkü dikkati çok dağılıyor. O yüzden 2, bazen 3 kez de mama veriyorum ama onları da tam bitirmiyor 90 cc'lik mamadan daha fazlasını içiremedim öğün başı. Bunun aksine geceyse 2 saatte bir uyanıp ciddi miktarda emiyor. Kilo alımımız çok hızlı değil, ayda yarım kilo alıyor. Ama sağlıklı ve huzurlu bir bebek. 4,5 aylık olduk ve 7 kiloya yaklaştık. Ancak doktorumuz kilo alımından tatmin olmuyor ve 5. ayda ek gıdaya başlatacağını söylüyor.
Sizler 6. ayı bekliyor musunuz ya da daha önce doğan bebişler var; beklediniz mi? Yani geriye düşmedi ki benim kızım, 1 aydır geceleri daha çok yiyor sadece. Kafam karıştı o yüzden...
Bi derdi var belli ki annesini istiyor, 4. Ay bizim de biraz öyle geçti yeni yeni düzeliyor sankiNeler denedim olmadı. Bugün çok huysuz yanından ayrilmami istemiyor. Uyutuyorum yanından ayrılınca agliyor hemen. Bana yapışık geziyor. Yoruldum ilgilenemiyorum fazla.
Ya geçen de konuşmuştuk sarkıyordu demiştin, nasıl bir şeyi var mı? Ben de bizim yatakta yatırıyorum düşer diye korkuyorum kameradan izliyorum ama ses çıkarıyor genelde uyanınca. Bugün ama bi baktım uyanmış kendi kendine takılıyor, normalde ağlardı.Benim kızda henüz dönmüyor ama gerri geri sürünüyor bugün yataktan düştüuyuttum bıraktım meğer uyumamış uyanmış seside çıkmamış geri geri surunmus normalde ara ara kontrol ediyorum ama o ara oğlum okuldan geldi diyabetli şekeri düşüyordu meyve suyu verdim odağım ona kaydı bi anda acı bi ağlama duydum geldimki yerde yatıyor kuzum
Ya evet yine geri geri gitmiş seste çıkarmamış normalde yastık koyuyorum arkasına sık sikta kontrol ediyorum ama işte o ara oğlum geldi şekeri düşmüş ilgim ona kaydı yastık koymadan gittim seste çıkarmasına uyuyor diye hemen bakmadım böyle bisey geldi basimizaBi derdi var belli ki annesini istiyor, 4. Ay bizim de biraz öyle geçti yeni yeni düzeliyor sanki
Ya geçen de konuşmuştuk sarkıyordu demiştin, nasıl bir şeyi var mı? Ben de bizim yatakta yatırıyorum düşer diye korkuyorum kameradan izliyorum ama ses çıkarıyor genelde uyanınca. Bugün ama bi baktım uyanmış kendi kendine takılıyor, normalde ağlardı.
Teşekkür ederim cevabınız içinBence yarım kilo çok.iyi..Bu aydan sonra zaten kilo alımı yavaslayacak emme süreleri de kısaldı artık çünkü çeneleri güçlendi daha hızlı indiriyorlar sütü. 5 ayda ek gidaya geçebilirsin aslında birçok doktor tadimlara başlatıyor 5. Ayda ama kilosuna etkisi olmaz ki 5,6,7. Aylar tadim aylaridır günlük yedikleri bikac tatlı kasigi oluyor en fazla 8 aydan sonra kahvaltı ara öğün vs başlar
Genel olarak bilgi geçeyim kızlar 1 yaşına kadar bebegin ana gıdası anne sütü yada mamadir vereceğiniz hiçbir gıda bu ikisi kadar bebegi beslemez..kilo aldirabilir ama beslemez ikisi çok farklı..kiloya takılmayın bebeğinizin sağlığına odaklanınfazladan yada erkenden vereceğiniz her gıda anne sütü ve mama alımını azaltır
Teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba.
Benzer durumda olduğumuz için yazmak istedim. Hem meme hem mama alıyor. Mamayı da maks 90 cc içiyor. Geceleri bir kaç kez 120 cc içti ama geceleri ne oluyor anlamıyorum zaten
Kilonuz bize göre iyi kızım 4.ayında 6200dü ama 2600 çıktı hastaneden bir fikir verir belki.
Doktoru 6.aydan önce başlatma taraftarı değil. Ben de doktor sözü dinlemeyi severim ama kendi içgüdülerim de başlama bekle diyor ben başlamayacağım o yüzden.
Doktorlar bu konuda farklı düşünüyorlar sen annelik iç güdün ne diyorsa onu yap bence
Bizim kilo alımımız çok güzel ben ek gıdaya basladım 4 bucuk aylık zaten bir ay sadece tattı iki üç çay kaşığı daha yenı bitti tadımlarKızlar aylaaaar sonra selamlar. Umarım herkes çok iyidir, bebişler çoook sağlıklı ve keyiflidir
Bebek oyle hemen oh ver yıyeyım demıyor zaten canım benım bu tadım süreclerı vs mın bır ay sürüyor zaten en fazla yıyecegı sey yoğurt olur oda ıkı yk benimki oyle cunkuTeşekkür ederim cevabınız içinBiz 3550 doğduk, 100 gram eksik döndük eve sadece. Sanırım bu nedenle az buluyor biraz doktorumuz. Mama miktarını bile artıramadık, bu nedenle ben ek gıdada da istesem de çok yediremeyeceğime inanıyorum aslında, belli de olmaz tabii... Bakalım dediğiniz gibi ben yine kendimi dinleyeyim :) başlatırsam da çok az miktarlarla gideceğim.
Doktor öyle "kilo alımını hızlandıralım" falan deyince ben de yedirmeye başlayacağım sandım hahaha :) teşekkür ederim, o zaman başlarız biz de kızçemle tadımlaraBebek oyle hemen oh ver yıyeyım demıyor zaten canım benım bu tadım süreclerı vs mın bır ay sürüyor zaten en fazla yıyecegı sey yoğurt olur oda ıkı yk benimki oyle cunku
Aynen öyle herkes çok biliyor. Baya oluyor Kuzey ile çıktık bebek arabasına koyuyorum hep harekete geçene kadar ağlıyor. Kadının biri gelmiş gazı var diyor yok diyorum baksana gazı var onun diyor ısrarla. Annesiyim benden iyi mi bileceksin dedim biraz tersleyerek döndü gitti. Sinir olmuştum.Bir çocuğu en çok annesi babası düşünür, onun için en iyisini onlar yaparlar. Anlamıyorum bu söylemleri, ağzı olan konuşuyor işte. Tanıdık tanımadık sokaktaki teyzeler bile o çocuk üşür çekiyorlar. Doymadı mama ver, çocuğu ağlatma, öyle yapma şöyle yap o kadar çok yaşadım ki bu süreçte. Çocuk olunca hayatımıza karışma hakkı mı verildi insanlara? Sünnet konusu da en ağırı olmuş suçlayıcı konuşmaya ne hakları var ya zaten en çok üzülen de anne-baba oluyor. Peki nasıl tepki verdin?Papatyamaviss
3.aydan sonra ayda 350-400 gr almaları bekleniyor ki. Çocuk aç değilse hani bunun için ağlamıyorsa kilo alsın diye mamaya gerek yok bence ama çok kafana takıyorsan doktoruna bi sorKızlar benim kız 3750 doğdu her ay neredeyse bir kilo aldı ama 3.ayin ilk iki haftasi çok krizli ve meme redli geçti. Çok hareketli gece uyurken bile iki ayağını yere vuruyor çocuk eli kolu hiç durmuyor. 4.ayinda 6850 çıktı. 3 ile ,4 arası çok az kilo almış 350 gr falan. Bugün yeni biberon aldım sizce mama vermeli miyim şimdiye kadar hiç mama kullanmadık sadece beni emdi ama annem babam sen bu çocuğa bakamiyorsun çok zayıflamış ufalmis diyip durdular çok moralim bozuldu. Günlerdir rüyamda kızımı beslemeyi unutuyorum kızım çok zayıflıyor ya da kayboluyorum kızıma ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum hep bu tarz rüyalar görmeye başladım
Yapma canım. Bizimde 4.ayda ki kontrolde az kilo almis.Gayet normal hem hareketlendi bebekler hemde gayet iyi kilosu.. kimseyi takma sen boşuna mama da verme sakın..Kızlar benim kız 3750 doğdu her ay neredeyse bir kilo aldı ama 3.ayin ilk iki haftasi çok krizli ve meme redli geçti. Çok hareketli gece uyurken bile iki ayağını yere vuruyor çocuk eli kolu hiç durmuyor. 4.ayinda 6850 çıktı. 3 ile ,4 arası çok az kilo almış 350 gr falan. Bugün yeni biberon aldım sizce mama vermeli miyim şimdiye kadar hiç mama kullanmadık sadece beni emdi ama annem babam sen bu çocuğa bakamiyorsun çok zayıflamış ufalmis diyip durdular çok moralim bozuldu. Günlerdir rüyamda kızımı beslemeyi unutuyorum kızım çok zayıflıyor ya da kayboluyorum kızıma ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum hep bu tarz rüyalar görmeye başladım
Ya bizimkilerde kötü niyetinden değil panik oldular beslenemiyorlar mi diye bir de bizimkiler tombik bebeğe alışmışlar ama eşim tarafı da aksine hep sağlıklı ama hiç tombiklik yok. Bir de benim kız çok kısa doğdu o yüzden çok şişko görünüyordu ilk iki ay baya şişko gibiydi sonra boya verdi bir anda şuan 66 cm o yüzden zayıf görüyorlar ama yinede bu söylemler sinir bozucu tabiYapma canım. Bizimde 4.ayda ki kontrolde az kilo almis.Gayet normal hem hareketlendi bebekler hemde gayet iyi kilosu.. kimseyi takma sen boşuna mama da verme sakın..
Anne ve baba na aşk olsun normalde kv kp konuşur sizde tam tersi olmuş.. bosver onları sen..
Doktor değiştirdiğim için en son gittiğim ben sizi rutin kontrol etmediğim için bir şey diyemem dedi sağolsun çok yardımcı oldu3.aydan sonra ayda 350-400 gr almaları bekleniyor ki. Çocuk aç değilse hani bunun için ağlamıyorsa kilo alsın diye mamaya gerek yok bence ama çok kafana takıyorsan doktoruna bi sor
Maşallah boyu çok iyi biz 61 63 arasiyiz..Ya bizimkilerde kötü niyetinden değil panik oldular beslenemiyorlar mi diye bir de bizimkiler tombik bebeğe alışmışlar ama eşim tarafı da aksine hep sağlıklı ama hiç tombiklik yok. Bir de benim kız çok kısa doğdu o yüzden çok şişko görünüyordu ilk iki ay baya şişko gibiydi sonra boya verdi bir anda şuan 66 cm o yüzden zayıf görüyorlar ama yinede bu söylemler sinir bozucu tabi
6 6 bucuk aya boyle anca kıvama gelır , 6 aylık baslayıncada bu süreç 7-8 aylara uzuyor tadım aşaması zaman aldığı için doktorun da önermiş zaten bizim emme düzenimiz henüz değişmedi bişeyler yerse yarım saat atıyor en fazla emme saatıDoktor öyle "kilo alımını hızlandıralım" falan deyince ben de yedirmeye başlayacağım sandım hahaha :) teşekkür ederim, o zaman başlarız biz de kızçemle tadımlara