- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
Gündüz karanlık sessiz odada 3 saatte 1 en az 5 ya da 10 dk besleme yapması lazım bu arada . Uyku yeri odası belliyse mesela orada sakinleştiren müzik açıp denemek lazım .3750 doğdu 1.ay 4750 2.ay 5700 3.ay 6600 4.ay 6900 civarı idi. 50 cm doğdu şimdi 66 olmuş. Evet makinem var ama biberon tutmuyor asla , bir ara bir hafta boyunca her gün denedim kendi sütümü sağdım taze verdim buzluktan verdim tutamıyor tutmayı bilmiyor çocuk. Yeni biberon aldım kolay olanlardan onunlada diş kaşıdı :) gün içinde çok aktif bir bebek tüm oyuncakalri ile oynuyor gülücükler kahkahalar ve şınav çekme hareketini binlerce kez yapıyor günde kafasını hiç yere koymuyor çocuk hacı yatmaz gibi. Binlerce kez derken abartmıyorum full öyle takılıyor karın kası olacak artık. Gece güzel emiyor ama gündüz dikkati çok etrafa verdiği için biraz zor emiyor. Sanki hiç emmese sıkıntı olmadan yaşayacakmış gibi garip
Valla aynen geçen teyzem vardı o gördü emmesini aynısını söyledi. Düz beyaz sütü alıp asıl yağlı sütü almıyor bu çocuk dedi haklısınız bencede öyle yapacağım artik. En koyu beyaz süt kalıyor hep ciddenBence aç kalmıyor sadece ön sütü alıp bırakıyor sanırım. Madem biberon almıyor çok az on sütü sagip ara beslenmeleri de arka sütü alabilir mi acaba. Diğer aylar çok güzel almış aslında bir de asıl önemli olan konu bunların auni tartida tartilmjs olması.
Genellikle öyle yapıyorum gündüz uykularında veriyorum en sakin öyle emiyor. Gece güzel emiyor diyordum En son 11 de emmisti 6 saat olmuş şimdi 5 dk emip geri daldı çocuk uykusu ağır bastı herhalde. Kafaya takıyor insan inan şu saat oldu 3 rüya gördüm hepsi bebeğimi besleyememekle alakalı. Haftalık kilo alimina bakicam bu salı götüreceğim geçen salı 6900 çıktı çünkü bakalım değişim var miGündüz karanlık sessiz odada 3 saatte 1 en az 5 ya da 10 dk besleme yapması lazım bu arada . Uyku yeri odası belliyse mesela orada sakinleştiren müzik açıp denemek lazım .
Gecmıs olsun kuzum iki olması her yaşta zor kendıne yuklenmeMerhaba kizlar.5 aylik olduk biz cok şükür. İnci viral enfeksyon olmus.oksuruk,bogaz agrisi,istahsizlik var doktor vitaminler ve antibiyotik verdi hafif hafif arada ates yokluyor.istah tamamen kesildi formul mamayla besleniyordu zaten hic icmiyor gibi.butun gece kustu.uyku yok.zombi gibi geziyorum cok yoruldum.oglum 9 yasinda oda oksuruk burun tikanikligi yasiyor off off bu donemi bi an önce atlatmam lazim psikolojim cok bozuk ustune uykusuzluk sinirlerim cok gergin.yoruldum cok yoruldum2.yi yapmakta gec kaldim 2.bebegi dusunenler yasiniz gecmeden yapin.ne kafa kaldiriyor ne bunyem
Ibsallah gecicek bugunler ,gunesli gunler gelecekGecmıs olsun kuzum iki olması her yaşta zor kendıne yuklenme
Alışır o zaman pışpışa belki. Benimki uyanıp uyanıp meme arıyor sürekli uykuya döndürmeye çalışıyorum.Benimki de memede uyuyor. Artık tam dalmak üzereyken memeden çekip kucakta pış pışa devam ediyorum. Hatta kolay uyuyacaksa yatakta beraber yatıp pışlıyorum. Tabi bu son söylediğim haftada iki üç falan
Gündüzleri kolay uyuyor ama gece uykusuna yatacaksa direniyor ki uykuyu seven bir bebek olmasına rağmen
Baktın yine az o zaman mama dene 5 6 saat çok aşırı uzun bu ay içinGenellikle öyle yapıyorum gündüz uykularında veriyorum en sakin öyle emiyor. Gece güzel emiyor diyordum En son 11 de emmisti 6 saat olmuş şimdi 5 dk emip geri daldı çocuk uykusu ağır bastı herhalde. Kafaya takıyor insan inan şu saat oldu 3 rüya gördüm hepsi bebeğimi besleyememekle alakalı. Haftalık kilo alimina bakicam bu salı götüreceğim geçen salı 6900 çıktı çünkü bakalım değişim var mi
Çok geçmiş olsun canım en kısa zamanda şifalar diliyorumMerhaba kizlar.5 aylik olduk biz cok şükür. İnci viral enfeksyon olmus.oksuruk,bogaz agrisi,istahsizlik var doktor vitaminler ve antibiyotik verdi hafif hafif arada ates yokluyor.istah tamamen kesildi formul mamayla besleniyordu zaten hic icmiyor gibi.butun gece kustu.uyku yok.zombi gibi geziyorum cok yoruldum.oglum 9 yasinda oda oksuruk burun tikanikligi yasiyor off off bu donemi bi an önce atlatmam lazim psikolojim cok bozuk ustune uykusuzluk sinirlerim cok gergin.yoruldum cok yoruldum2.yi yapmakta gec kaldim 2.bebegi dusunenler yasiniz gecmeden yapin.ne kafa kaldiriyor ne bunyem
Mamada denedik tükürdü son iki ay kaldı 6 ayı geçsin Allah ne verdiyse başlarım vallaBaktın yine az o zaman mama dene 5 6 saat çok aşırı uzun bu ay için
Hemen bakalımHm jarse taytlari var kesin alın 4 6 esnek oluyor kızımda uzun süre giydik hatta kaptı gibi bile oldu
Valla eğer done done uyuyan bi beben olursa yatağı full bariyerle kaplamak lazim
Canım verem aşısı yeri değil mi bu?Aşı yeri böyle oldu neden ki kızlar 4 ay asisinda koldan yoktu diye hatırlıyorum
Yarın bir sorayım o zaman ilk başlarda bir sey yoktu çünkü.Canım verem aşısı yeri değil mi bu?
Hemşire ebe bana 6 aya kadar şişme kanama vs olabilir demişti. Normal diye biliyorum ama istersen bir doktor ya da sağlık ocağı ebe hemşire görüşü al.
Canım.bu bi sorun degilki böyle böyle alisacaklar her bebek hemen sapır şupur yemiyor önemli olan tadına bakması alerjisi varmi yok mu ona bakmak sen denemeye devam et öyle öyle alisacakKızlar tadım yaptırayım diyorum her şeyi atıyor ağzından yarım çay kaşığı bile almıyor. Biz yemek yerken yemek istiyor verince de atıyor nasıl çözdünüz bu sorunu
Eğer koldaysa verem aşısı yeri böyle olur basta bisey olmaz sonradan yara olur kabuk bağlar hatta iltihaplı gibi bile olabilirYarın bir sorayım o zaman ilk başlarda bir sey yoktu çünkü.
Çok yorucu bir surecmis yaCanım.bu bi sorun degilki böyle böyle alisacaklar her bebek hemen sapır şupur yemiyor önemli olan tadına bakması alerjisi varmi yok mu ona bakmak sen denemeye devam et öyle öyle alisacak
Evet sertleşmiş bir garip olduEğer koldaysa verem aşısı yeri böyle olur basta bisey olmaz sonradan yara olur kabuk bağlar hatta iltihaplı gibi bile olabilir