• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Gebeligi sağlık ocağına bildirmek ayrı canim ben hiç özel hastanenin sağlık ocagiyla irtibatli olup gebeniz var diye bisey olduğunu bilmiyorum sen sağlık ocağına gidiyorsun söylüyorsun onlar sana kayıt aciyor ama bebek doğar doğmaz ayrı kimlik olarak işleniyor galiba yine bebek doğduktan sonra aramislardi beni bebeğiniz doğdu mu 3 gün içinde topuk kanına gelin diye ya ben orada hamilelik kaydım olunca aradılar bebeğin tahmini dogum tarihine göre. Söyle ki sağlık ocagina bildirmek söyle iyi olur aşı da falan arayacaklar seni ve acil bisey olunca oraya da sorabilirsin eğer şansa eben ilgili biriyse benimkiler cok iyi sagolsun doktorum ebem her aradığımda cevap verirler gidince de sanki ilk gebeligim gibi uzun uzun anlatıyorlar her şeyi
Anladım canım çok teşekkürler bilgilendirmen için 🙏 ben de gidip bi kayıt açtırayım madem bulunsun

İlk iki doktoru cok duydum ama fiyatlari yuksektir diye düşündüm. Ahmet gül hoca ile ilgili yorumlara bakmistim gitmeden kotu bir yoruma denk gelmedim. Hatta kendi doktoruma organ taramasina ona gitmesemmi diyince sen bilirsin ama iyi hocadır o dedi üzüldü gibi geldi biraz kafami karistirdi. Bende ne yapcam hic bilmiyorum.
Peki kafanı karıştıran nedir ? Hızlı konuşması mı yani düzgün açıklamıyor mu ? Gerçi rapor çıkarıp vermiyorlar mı zaten

ense
Ense kalınlığı vs baktırmış mıydın canım? Fetal dna testini iyi yapmışsın yaptırmakla. Bence bir perinatologla da görüşen iyi olur onların cihazları ileri seviyede daha net bilgi veriyorlar. İnşallah hayırlı haberler alırsın 🤲🤲
kalınlığı normal burun kemiği var dün yine kontrol etti bebek gayet iyi görünüyor dedi papp-a sonucu 56 annede 1 bu anne sende olabilrsin dedi.Bende yarın için fetal dna testi için randevu aldım perşembe gününe perinalog randevusu aldım eşim fetal dna yeterli diyor ama ben emin olmak istiyorum perinologa gitmek iyi olur diye düşündüm

Peki kafanı karıştıran nedir ? Hızlı konuşması mı yani düzgün açıklamıyor mu ? Gerçi rapor çıkarıp vermiyorlar mı zaten
Yok hizli konusmasi degil. Kendi doktorumun dikkat ettigi bir degeri o pek onemsemedi. Doktorumda tecrubelerine dayanarak onemsemedigini ulturasonu iyi gorduyse degere takilmamistir dedi. Yoksa ben organ taramasi icin randevumu olusturmustum iptalde etmedim henuz ztn

Kizlar hepinize merhaba. Bu ara bu aşı konusu aklıma çok takılıyor. Bana sıra geldiğinde hamile oldugumu öğrendim yaptırmadim. Simdi de etrafımda ki herkes yaptır diye baskı yapıyor. Okullar da açılıyor, ben de öğretmenim. Yaptırmak Hem istiyorum Hem korkuyorum. Yaptırmazsam da sürekli test isteyecekler o da yorucu olacak. Sizler ne düşünüyorsunuz, yaptıranlar var mi?

Kizlar hepinize merhaba. Bu ara bu aşı konusu aklıma çok takılıyor. Bana sıra geldiğinde hamile oldugumu öğrendim yaptırmadim. Simdi de etrafımda ki herkes yaptır diye baskı yapıyor. Okullar da açılıyor, ben de öğretmenim. Yaptırmak Hem istiyorum Hem korkuyorum. Yaptırmazsam da sürekli test isteyecekler o da yorucu olacak. Sizler ne düşünüyorsunuz, yaptıranlar var mi?
Ben tek dozda kaldım, hamile olduğumu öğrendim, doktorumla konuştum 24 hafta idari izin başlayana kadar raporla idare edicem, baslamicam malum 5 gun tam zamanlı acilicakmis, benimkiler bide lise meslek lisesi hic dikkat etmezler

Ben tek dozda kaldım, hamile olduğumu öğrendim, doktorumla konuştum 24 hafta idari izin başlayana kadar raporla idare edicem, baslamicam malum 5 gun tam zamanlı acilicakmis, benimkiler bide lise meslek lisesi hic dikkat etmezler
Benim de ortaokul. Onlar da çok dikkatli olacaklarını sanmıyorum. Ben daha doktorumu ayarlayamadim tatilimi ailemin yanında başka şehirde geçiriyorum. Aslında doktor rapor verse çok rahat ederim çünkü maskeyle biraz bile yürüsem tikaniyorum. Uzun süre ders anlatmak çok zor olacak.

Merhaba. Bu 24. Hafta konusunda emin misiniz geçen hafta başka bir konuyla ilgili okul müdürümle konuştuğumda bu izinlerin kalktığını söyledi daha vaktimiz olduğu için henüz detaylıca araştırma da yapmadım ama çok net konuştu😔

Benim de ortaokul. Onlar da çok dikkatli olacaklarını sanmıyorum. Ben daha doktorumu ayarlayamadim tatilimi ailemin yanında başka şehirde geçiriyorum. Aslında doktor rapor verse çok rahat ederim çünkü maskeyle biraz bile yürüsem tikaniyorum. Uzun süre ders anlatmak çok zor olacak.
Kesinlikle öyle gerçekten zor maskeyle ders anlatmak, bide temas etmeden cok zor ki ders anlatmak, bide bizim okulda olaysız gün geçmez cnm mutlaka sıkıntı yaşarım sınırlarımız da kalabalık

Merhaba. Bu 24. Hafta konusunda emin misiniz geçen hafta başka bir konuyla ilgili okul müdürümle konuştuğumda bu izinlerin kalktığını söyledi daha vaktimiz olduğu için henüz detaylıca araştırma da yapmadım ama çok net konuştu😔
Ben konuşmadım henüz müdürümle ama doktorum devam ediyor dedi cnm hatta forumlarda 24 haftada izne ayrılan gördüm

Ben bu cumaya randevumu aldım 14. Haftam bitmiş olacak doktorumla da konuştum kar zarar oranını düşündüğümüzde yaptırmanın daha mantıklı olacağına karar verdik.

Müdürün işine geldiği gibi konuşmuş sizde farkli uygulama var mi bilmiyorum ama genelge cok açık kafasına gore seni çağıramaz derseki benim ogretmene ihtiyacim var o hakki var canım ama kalkmadı yani o sana vermek istemediği için oyle söylemiştir hatta genelgeyi buldum ek de

Eklentiler

• Screenshot_20210815-173612_Adobe Acrobat.webp
    Screenshot_20210815-173612_Adobe Acrobat.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
😄😄 Dimi bende öyle düşünmüyorum değil ama sanmam ya yazmazlar her halde hatta benim aklıma kağıda yazayım da öyle vereyim hemsirelere harf bile yanlış olursa çok kötü olur diye düşünüyordum😂
Ya zaten bebekleri soyadiyla kaydediyorlar hastanede hic adını çağırmadilar ki biz bir hafta yatmıştık adını söylememe rağmen soyadiyla söylüyorlar bence onu özellikle yazıp veriyoruzdur zaten

Ben konuşmadım henüz müdürümle ama doktorum devam ediyor dedi cnm hatta forumlarda 24 haftada izne ayrılan gördüm
Cumhurbaşkanlığı genelgesi var bu konuda canım 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kamu görevlileri izne ayrılabiliyor. 32. Haftada rapor alıp 37 ye kadar tekrar çalışabiliyor ki o 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilsin. Ayrılan arkadaşlarım oldu. İzinler Kalktı denilen kısım 1 temmuz itibari sağlık mazereti olanlardı. 60 yaş üstü kamu çalışanları ile 24. Haftadan itibaren hamileler hala idari izinli sayılabiliyor tabi isteğe bağlı

Back